Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
TAK SE TO PŘECE JEN POVEDLO

TAK SE TO PŘECE JEN POVEDLO

 Jiří Nohel

 O čem budou tyto řádky? No přece o postupu fotbalistů Klatov do soutěže zvané krajský přebor.

Když před lety sestoupily Klatovy z divizní soutěže, vypadalo to na pořádný propadák. A ten skutečně přišel. Se zastávkou a s ročním působením v krajském přeboru se naštěstí zastavil jen v 1. A třídě.

Zápasy našeho mužstva v této soutěži byly pro nás diváky i pro samotné hráče dost vypjaté až nervózní, neboť zde byly střídavé výsledky a hlavně nečekané a nepříjemné ztráty bodů v domácím prostředí. Toto vše se podepsalo na atmosféře na trávníku i v hledišti.

I přesto všichni doufali v návrat našich fotbalistů tam, kam by snad měli patřit vzhledem k tradici fotbalu našeho města. Pravda je, že nás fotbalisté v minulosti trochu namlsali účastí v kvalitnějších soutěžích, kde ovšem ty časy jsou. Kdy na derby s Horažďovicemi přišlo 800 diváků a tito viděli doslova koncert našich kluků o atmosféře derby ani nemluvě.

Je mým snem ještě něco takového v Klatovech na fotbale prožít. Dnes chodí na fotbal opravdu jen ti nejvěrnější, kteří mají fotbal rádi a věří, že fotbal v Klatovech opět zvedne hlavu.

A první krůček, krajský přebor se povedl.

Trenér pan Vašica dokázal dát mužstvu novou tvář. I když k jeho a naší spokojenosti mnohdy přece jen asi něco chybí (neznám spokojeného trenéra fotbalu, ani by snad takový nikdo neměl být, snad jen trenér Guardiola v FC Barceloně), je pro mužstvo určitě přínosem a my musíme jen doufat, že ho nezlanaří nějaký ligový klub.

My se oproti Barceloně budeme muset spokojit s méně kvalitní soutěží. Ale přesto věříme, že zde budeme hrát důstojnou roli. Už nyní se těším na první podzimní zápas a nejsem určitě sám. Myslím si, že fotbalisté Klatov hrát fotbal umějí, jen jim chybí více zkušeností, klidu a rozvahy, ale fotbal chtějí hrát určitě dobrý a hlavně bavit jím své fanoušky.

Teď už jen zbývá popřát našim klukům úspěšnou příští sezonu, bravurní zákroky brankáři, výborné zákroky obráncům, přesné přihrávky záložníkům a útočníkům, těm aby nám co nejčastěji umožnili zakřičet slůvko gól.

Ještě jednou hoši díky za postup.

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku