Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
BARÁŽOVÁ FRAŠKA SKONČILA

BARÁŽOVÁ FRAŠKA SKONČILA

Miroslav Sedlmaier   

Minulý týden v  úterním komentáři  na těchto stránkách    jsem poměrně velmi ostrým tonem vyjádřil z závěru krajských soutěží . Při nasazení týmů do baráže jsem označil postup STK Plzeňského fotbalového svazu  jako zmatečný a vzhledem k tomu jak rozhodla také účelový.

Důvod je jediný , známý propagátor baráží kterým se P KFS pyšní po celé ČR  se utopil ve vlastní barážové pasti!  Utopil se tím, že jeho dokonalosti chybělo mimo á také potřebné b. Na losování baráží   sice obratně podali představitelé STK torzu jeho  účastníků „své“ zdůvodnění. Co je  ale to nedůležitější, tomu chybělo buď vlastní legislativní ošetření před zahájením soutěží ve vydaném rozpise  ve smyslu co kdyby…  .  

Kdyby jsou tedy na stole. Kdyby nechaly baráže P KFS proběhnout tak , jak  bylo v rozpise uvedeno, pak by zcela důstojným způsobem soutěže tento ročník zakončily všechny týmy. Po té   by následoval logický další krok a to nasazení týmů do nového soutěžního ročníku  podle podaných přihlášek a výsledky dosaženými v baráži. Jinými slovy zajíci by se sečetly tak jak je to správné po honu  . Trapná  hra s losováním  baráží   z poháru ve kterém mělo být dle RS zcela širší zastoupení byla nedůstojná úrovní krajských soutěží  !

Jednoznačně účelové zařazení  týmů do baráží poodhalil P KFS svoje karty  se kterými hraje !  Ukazuje se, že fotbalové diplomacie nejen v kraji ještě přeběhla naší politickou scénu .  Pokud si již nyní z dobře míněného rčení „Padni komu padni“ v provedení politiků dělají média srandu , pak ve fotbale mimo působnost OFS  to dávno neplatí! Pokud místo  spravedlivých výsledků vyjadřující poměr sil mezi soupeři si budou osvojovat právo do toho říci „své“  účelově také rozhodčí a pokud s tím související věci které se jinak označují jako korupce se ještě  pomůže od zeleného stolu, tak se fotbal bude potácet ve stejné  hluboké brázdě jako v minulosti i v současnosti a jak se zdá ještě dlouho bude.

Ostatně  takový je  náš fotbal a očekávaná jeho  očista  se rezignací předsedy ČMFS Ivana Haška odkládá , ale jaké pak odkládání, vždyť ta ani nenastala a dlouho nenastane. Ostatně člověk který se bratříčkoval s Hušákem a nebo si nechal radit od Chvalovského    toho českému fotbalu moc dát nemohl. Nicméně zdá se, že s obrodou českého fotbalu to  dopadne jako se  známou olomouckou  kauzou - odročeno!

A kluby které mají v kraji své týmy a těch je velké množství se bojí ! Bojí se a při dlouhodobém neomezeném vládnutí jiných a mocných  pro které si z politiky vypůjčím slovo kmotři, nebo chcete li mafiáni  se z nich neozve ani hlásek nesouhlasu ! A tak to bylo i letošními i předcházejícími baráži v kraji.  Vždyť  velmi  často jako svůj argument(nyní jsem se to z mnoha e-mailů a rozhovorů znovu ověřil) ve smyslu  „ On by nám to někdo vrátil zpátky“   a já na obhajobu  těch kteří se bojí protestovat říkám, ano bojí se  a mají pravdu! 

Na druhé straně ale mohu za svojí osobu a ze zkušeností získaných z práce sekretáře OFS Klatovy zcela otevřeně na svojí čest uvést je to, že co platí třeba ve vyšších soutěží neplatí v působnosti OFS Klatovy ! Zde pracují funkcionáři spojené s činností a chodem klubů a jsou znalí praktických problémů v nich . Pokud je stížnost oprávněná je nutné a kluby k tomu mohou využít všechny prostředky . Zametání stížností  pod koberec to není krédo OFS a garantuji, že součastný předseda OFS Klatovy  Jan Červený by nic takového nepřipustil !

V závěru se vrátím ještě k barážím  z pohledu týmů které se jich z Pošumaví zúčastnily. Myslím si, že nakonec také  shodou náhod související s postupem druhého týmu z PK do divize (mimo Tachova zde byly zařazeny také Rokycany ) se dostavila spravedlnost . Z baráže o 1.A třídu jako vítěz postoupila Sušice a také poražené Nýrsko. Nutno ovšem dodat, že Nýrsko by se do 1.A třídy dostalo i tak a zcela legálně, neboť by na to mělo z druhého místa  v 1.B třídě po postupu Rokycan právo). Spravedlivě dle dosud platných barážových pravidel sestoupila Dlouhá Ves, ale  ta si za svůj sestup může ne neúspěchem v baráži, ale vlastní , zpackanou  sezónou.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku