Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
NEJMLADŠÍ HRÁČSKÝ POTĚR KLATOV ZAKONČIL MIMOŘÁDNĚ ÚSPĚŠNOU SEZÓNU V BILINĚ

 

Mistrovství ČR mladších přípravek - Bílina 22. - 23. 6. 2011

 

NEJMLADŠÍ HRÁČSKÝ POTĚR KLATOV ZAKONČIL MIMOŘÁDNĚ ÚSPĚŠNOU SEZÓNU V BILINĚ

 

     Hodně našlapaný program měl v posledních dvou týdnech tým mladší  A tým přípravky SK Klatovy. V neděli 12. června si na domácím hřišti Rozvoj vybojoval vítězstvím v okresním kvalifikačním turnaji postup do krajského finále. Krajské finále se hrálo o týden později opět v neděli 19. června v Rokycanech. Kluci po výborném výkonu i tento turnaj vyhráli a překvapivě se probojovali na mistrovství České republiky mladších přípravek, které se hrálo ve středu a čtvrtek 22. a 23. června v Bílině.


     Před odjezdem na tento turnaj onemocněl klatovskému celku brankář David Šulda a pro zdravotní problémy neodjel ani  Tomáš Jánský a tak za ně  poslední chvíli byli povoláni náhradníci z béčka Ondřej Burcal a Karel Kovářík.

     Finálového turnaje se účastnilo celkem osm týmu rozdělených do dvou skupin. Ve skupinách se střetnul každý s každým a dle pořadí ve skupinách se hrálo o celkové umístění. Do naší skupiny byla zařazena družstva SK Klatovy 1898, FK FS Třebíče, FK Bíliny a FK Kolín. V druhé skupině svedly boj týmy FK Ústí nad Labem, FC Boskovice, Fotbal Frýdek Místek a FK Náchod. První dvě utkání ve skupinách se hrála ve středu odpoledne, poslední utkání základní skupiny a souboj o celkové umístění byl na programu ve čtvrtek dopoledne. Časový limit utkání byl 1 x 20 minut.

   Ludvík Fremut   který s  hráči, kteří v současné době hrají v A týmu  před třemi lety začínal trénovat o   ambicích klatovských fotbalových nadějí jen mohl spekulovat: „Většina týmů byla fyzicky výrazně vyspělejší. Hlavně kluci z béčka, kteří doplnili tým na poslední chvíli, byli soupeřům svou velikostí pro smích.“ řekl klatovský trenér a k tomu dodal: „ To však již neplatilo na hřišti. První hrací den zkomplikovalo i počasí, po velkém průtrži přišlo nečekané horko a velká vlhkost vzduchu hráčům všech týmů přinášela rychle pocit únavy.“

V době kdy po vítězství v okresním finále oba trenéři mladší přípravky SK Klatovy 1898  za asisternce předsedy fotbalového klubu

 v Klatovech (na foto zleva) Jindřicha Sojky z rukou předsedy trenérské komise OFS Klatovy  Václava Zahradníka  Zdeněk Bárta

a Karel Šesták přebírali medaile  určitě netušili, že o týden později zvítězí jejich svěřenci v také na přeboru kraje v Rokycanech a

zakončí úspěšnou sezńu na přeboru republiky v Bilině!

  

Výsledky Klatov na přeboru

 

SK Klatovy 1898 - FŠ Třebíč  2 : 2

      Los nám jako prvního soupeře přiřadil Fotbalovou školu Třebíč. Tento tým působil v turnaji asi nejfotbalovějším projevem, skončil paradoxně na posledním osmém místě. V utkání jsme se ujali vedení brankou nejmladšího účastníka Karla Kovaříka, který zužitkoval přihrávku Jakuba Šantory. Soupeři se však podařilo vyrovnat a museli jsme přidat na tempu, jestli jsme chtěli bodovat a zanechat si nějaké šance na slušné umístění. Druhou branku vstřelil po přihrávce Alexandra Sojky Petr Jílek. Třebíč nám radost z prvního vítězství sebral v poslední minutě, když se mu podařilo srovnat po zahraném rohovém kopu. Výborný výkon v utkání podal brankář Daniel Kuchárik.

SK Klatovy 1898 - FK Bílina  3 : 3

      Na tým pořádajícího města jsme pěkně vlítli. Soupeř byl od prvních minut pod tlakem, ale z ojedinělé šance a přesné střele se dostal do vedení. Během dvou minut vyrovnal Daniel Kuchárik a vedení zajistil Vojtěch Petrželka a Alexandr Sojka. Následně velké šance zahodil Sojka, Jílek a Petreželka. Toho jsme litovali v závěru utkání, když jsme si nešťastně vstřelili dvě vlastní branky.

SK Klatovy - FK Kolín  1 : 6

     Když jsme nechtěli spoléhat na výsledky našich soupeřů a chtěli jsme bojovat alespoň o bronzové medaile, museli jsme v tomto utkání vyhrát. Šanci na první místo ve skupině jsme už neměli, protože náš soupeř ve třetím kolem měl již na kontě dvě výhry. Dobře jsme začali, ujali se vedení, když se prosadil Alexandr Sojka. Soupeř měl v kádru střelce, který nám v dalších pěti minutách nastřílel čtyři branky a rozhodnul o výsledku utkání.

SK Klatovy - FK Náchod  0 : 8

     Ve skupině jsme nakonec s dvěma body skončili třetí a o páté místo jsme se mohli poprat s týmem z města Chrudim. Soupeř byl však fyzicky výrazně vyspělejší a předčil nás i ve fotbalových parametrech a tak byl výsledek posledního utkání pro naše hráče hodně krutý.

Sestava Klatov : Daniel Kuchárik, Lukáš Marek, Petr Jílek, Vojtěch Petrželka, Alexandr Sojka, Jan Bejvl, Karel Šesták, Jiří Stingl, Jakub Šantora, Michal Jiřík, Karel Kovářík, Ondřej Burcal

K posledním úspěchům a výsledkům mladší přípravky se vyjádřil i jeden z těch který celý rok s týmem  pracoval společně se Zdeňkem Bártou  Karel Šesták :    „Na podzim loňského roku jsme vůbec nepočítali, že bychom mohli takového úspěchu dosáhnout. Pro hráče bylo finále odměnou za celoroční práci na trénincích. Je nutné vyzvednout výkon všech kluků na turnajích v postupových kolech. Kolektivní výkon pak podpořili někteří hráči aktuálně výbornou formou. V republikovém finále chybělo první den trochu štěstí, které na takovýchto akcí určitě také potřebujete, abychom hráli o vyšší umístění, ale i za celkové šesté místo je pro nás v letošní sezóně velký úspěch." říká bývalý výborný hráč  a klatovský patriot Karel Šesták.

     „S hráči, jsem před třemi lety začínal trénovat. V posledním roce si tento úspěšný tým vedla dvojice Karel Šesták a Zdeněk Bárta, kterým je třeba poděkovat za odvedenou roční práci. Pro nemoc některých hráčů áčka jsme tým doplnili kluky mladšími z mého B týmu. Zdeněk Bárta se pro pracovní vytížení nemohl krajského a republikového turnaje účastnit a tak jsem za něj jen zaskakoval. Hráčům a obou trenérům blahopřeji k úspěchu a dobré prezentaci našeho města a klatovského fotbalu." doplnil  Karla Šestáka  Ludvík Fremut.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku