Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
SUŠIČTÍ DVĚMA VÍTĚZSTVÍMI NAD NÝRSKOU OKULOU POTVRDILI SVOJI ÚČAST V I.A TŘÍDĚ I PRO PŘÍŠTÍ ROK.

 

SUŠIČTÍ DVĚMA VÍTĚZSTVÍMI NAD NÝRSKOU OKULOU POTVRDILI SVOJI ÚČAST V I.A TŘÍDĚ I PRO PŘÍŠTÍ ROK.

 

Po čtvrteční těsné výhře v Nýrsku nastoupila Sušice  v neděli na svém hřišti , aby udělala v druhém  barážovém zápase poslední krok v tomto ročníku 1.A třídy. Ten byl úspěšný a znamenal rovněž výhrou v odvetném domácím duelu  , která má hodnotu ve formě zajištění svému klubu účast v druhé nejvyšší krajské soutěži i pro příští soutěžní ročník.

 

Sušice  - Nýrsko   4 : 2 (2:1)

Vratislav Krulich

Utkání za ideálního počasí zahájili domácí náporem. Již ve třetí minutě předvedli sušičtí moderní akci po pravé straně kdy po ose Mataše – Hájek – Fuchs poslal posledně jmenovaný ideální centr na nabíhajícího Hubáčka. Tomu sice překazil radost hostující gólman Vaverka, ale jakoby tato akce předurčila průběh první půle. Sušičtí byli po celou dobu lepším týmem a předčili hosty ve všech činnostech. Nýrsko držel ve hře hostující gólman Vaverka, který postupně zlikvidoval šance Hájka, Budila a Sládka. Sušičtí vytrvale útočili a nýrská obrana někdy i se štěstím odvracela nájezdy domácích hráčů. V 31 minutě Hubáček nádherně uvolnil sušického mladíčka Fusche a ten se snažil lobem přehodit vybíhajícího gólmana Vaverku, ale na smůlu pro domácí přehodil i bránu.. Ale tento hráč si vše vynahradil o dvě minuty později, když domácí kapitán Hubáček vybojoval míč uprostřed hřiště, přihrál Tomáši Fuschovi a ten k překvapení nýrské obrany nekombinoval, ale z 25 m tvrdě vystřelil k pravé tyči a skóre utkání se poprvé měnilo. Sušičtí se dál po vedoucí brance tlačili k nýrské brance, ale uhodilo na druhé straně. V 38 minutě rozehrával nýrský kapitán Rostislav Steiner trestný kop a sušický Míček vytěsnil jeho střelu na roh. Hosté rychle rozehráli rohový kop nakrátko. K míči se dostal hostující Kadlec a dokázal ze prokličkovat vápnem přes několik sušických obránců a poslat prudký centr před domácí svatyni kde dobíhající Steiner srovnal stav utkání. Ctí pro domácí bylo, že po obdržené brance i nadále aktivně útočili a dvě minuty po vyrovnávající brance Nýrska dokázali strhnout vedení opět na svoji stranu. To když hájek vybojoval míč a sám se probil před nýrského Vaverku. Ten jeho střelu dokázal sice vyrazit, ale jen před dobíhajícího Fusche, který podruhé rozvlnil síť nýrské branky.

O poločase proběhla na sušickém stadiónu malá oslava nýrské mládežnické kopané. Na plochu nastopili mladší žáci hostující Okuly – vítězové krajského přeboru mladších žáků. Pohár a zlaté medaile jim předal starosta města Sušice Bc. Petr Mottl a pánové Stanislav Steiner ( za hostující klub) a Ing. Jan Staněk za domácí Sušici.

Druhý poločas již nenabídl tak zajímavý pohled jako první půle. Domácí v 51 minutě brankou Marka Budila vstřelili třetí gól, který je ukolébal. Přestali s aktivním napadáním soupeře a převaha se postupně přestěhovala na nýrské kopačky. Trest přišel za nedlouho. V 56 minutě rozehrávali hosté rohový kop a špatně bráněný Tykal snížil hlavou sušické vedení na jednu branku. V této fázi se hra přelévala od vápna k vápnu, byla neurovnaná, se spoustou nepřesností a  nedovolených zákroků. V 75 minutě byli blízko vyrovnání hosté, kdy Kadlec vysunul Rubáše. Ten postupoval sám na sušickou svatyni, ale jeho pokus skončil mimo bránu. V 80 minutě zneškodnil nýrský gólman Vaverka sólo domácího mladíčka Fusche. Minutu po té se stanovil konečný účet zápasu. Nýrská obrana faulovala pronikajícího Mirvalda. K trestnému kopu se postavil domácí kapitán a nedal hostujícímu brankáři šanci. Touto brankou se rozhodlo o osudu tohoto barážového utkání a zbytek zápasu se již jen dohrával. Za zmínku stojí ještě tyč sušického Szedmáka a střela střídajícího Kysilky, ale na stavu utkání se již nic nezměnilo.

Branky:   33´ a  41´ Tomáš Fusch, 51´ Marek Budil, 81´ Pavel Hubáček – 39´ Rostislav Steiner,

76´ Martin Tykal

ŽK:  3  :  2.  Rozhodčí:   Jiří Křen – Ladislav Szikszay, Milan Kulhánek – Zdeněk Mudra

Diváků:200

Sestavy:

TJ Sušice:František Míček (83´ Karel Gill), Milan Brož, Vítězslav Hájek (86´Tomáš Klíma), Martin Mataše, Pavel Hubáček (K), Josef Sládek, Jakub Szedmák, Marek Budil (66´ Jiří Kysilka), Jakub Mirvald, Tomáš Fusch (83´Štěpán Tuček) a Václav Jech

SKP Okula Nýrsko: Jiří Vaverka (81´ Matěj Vondra), Miroslav Bastl (54´ Ondřej Jánský), Tadeáš Kohout, Josef Mazánek, Karel Kalivoda, Luboš Kajínek, Ondřej Kadlec, Martin Tykal (77´ Milan Flor), Kamil Presl, Rostislav Steiner (K) a Ivo Györgi (72´ Tomáš Rubáš) 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku