Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
FRANCOUZSKÝ ÚSPĚCH NÝRSKÉ MLÁDEŽNICKÉ KOPANÉ

FRANCOUZSKÝ ÚSPĚCH NÝRSKÉ MLÁDEŽNICKÉ KOPANÉ

 

Ve dnech 11.6. a 12.6.2011 proběhl ve francouzském městě Maurepas (cca 30 km od Paříže) mezinárodní turnaj mládežnických týmů v kopané. Turnaj, který se pořádá v rámci turnajů Eurosportringu, probíhal ve 4 kategoriích, zapojilo se do něj 52 týmů a okolo 1 600 hráčů. Mezi nimi byly i dva týmy z Nýrska, a to v kategorii U13 a U11 (do 13 a 11 let). A nevedly si vůbec špatně.

Celá   mise nýrských fotbalových nadějí začala po brzkém ranním příjezdu do Paříže, kde jsme navštívili významná místa Paříže jako jsou Louvre, Notre Dame, Champs Elysées, Náměstí svornosti a vše zakončili Eiffelovou věží. Po sobotních zápasech ve skupinách opět nýrská výprava  vyrazila  do Paříže a odměnou jim  byla projížďka lodí po Seině zakončená pohledem na rozsvícenou a blikající Eiffelovku.

Samotný turnaj  probíhal v nádherném sportovním areálu Parc des sports Maurepas.

 

Kategorie U 13:

Hrací čas: 1 x 25min, počet hráčů: 10+1, počet týmů 12, rozdělených do 3 skupin

Výsledky základní skupiny:

NÝRSKO - AS MAUREPAS (FR) 1 : 0 (Böhm Sebastien)

NÝRSKO - V.V GOMOS (NL)  1 : 0 (Svoboda Václav)

NÝRSKO - USC MAGNY en VEXIN (FR)  2 : 1 (Čanecký Jan, Vacovský Filip)

Semifinále:

NÝRSKO - SAVIGNY Foot C.O (FR) 0 : 1

O 3 místo:

NÝRSKO - V.V GOMOS (NL) 2 : 0 (Svoboda Václav, Vávra Dominik)

Pořadí finálové skupiny:

1. SAVIGNY Foot C.O (FR),  2. E.S.A LINAS (FR),  3. SKP OKULA NÝRSKO,  4. V.V GOMOS (NL)

Za Nýrsko nastoupili: Dražka, Sojka, Bočan, Bureš, Kaas, Vlček, Böhm, Vacovský, Svoboda, Čanecký, Vávra, Irlbek, Idlbek, Kubečka

Trenér Josef Juraši: Jako každý rok jsme se i letos vydali na turnaj EURO-SPORTRING. V kategorii U-13 jsme sehráli 3 zápasy a nepoznali hořkost porážky. Bohužel radost z vítězství ve skupině nám pokazila zlomená klíční kost našeho hráče a čtyř hodinová návštěva státní nemocnice ve Versaille. Bohužel se tak stalo hned v našem prvním utkání. Nedělní semifinálový zápas nám bohužel vůbec nevyšel a po matném výkonu jsme zaslouženě prohráli 0:1, kdy jsme soupeřovu branku vůbec neohrozili a po jednom z brejků soupeře jsme neuhlídali rychlonohého útočníka tmavé pleti, který své sólo s jistotou proměnil. Soupeř byl u všech míčů dříve a i rychlostní rozdíl byl zřejmý. I přes zlepšený výkon ke konci zápasu jsme již na vyrovnání nedosáhli. V zápase o 3. místo nás opět čekal holandský tým ze základní skupiny, který jsme naopak po velice kvalitní hře celého týmu jasně přehráli a porazili 2:0. O to větší škoda byla, že jsme takový výkon nepodali v semifinálovém zápase, ale i tak musím všechny kluky pochválit za předvedený výkon na hřišti i chování mimo něj. V naší kategorii U-13 Českou republiku reprezentoval ještě jeden český tým, a to divizní Neratovice, které obsadily konečné 5 místo.

 

Kategorie U 11:

Výsledky základní skupiny:

Nýrsko – USC Magny en Vexin 1 (FR)  0 : 0

Nýrsko – A.S.Montigny (FR) 1 : 0 (branka : Mašek Zbyněk)

Nýrsko – U.S. Jouy En Josas (FR)  1 : 0(branka : Pavlík Jakub)

Nýrsko – AS Maurepas 1 (FR)  0 : 0

Semifinále:  Nýrsko – USC Magny en Vexin 2 (FR)  1 : 1 (Pavlík Jakub) 3 : 2 na penalty

Finále:               Nýrsko – AS Maurepas (FR) 1 : 1 (Malát Filip) 3 : 2 na penalty

Trenér Ivan Pavlík:  „ Všechna utkání základní skupiny a semifinále jsme odehráli na nepříliš kvalitním terénu ragbyového hřiště. K finále jsme nastoupili na hlavním hřišti proti domácímu týmu AS Maurepas a podle přízně diváků to vypadalo, že jsme nastoupili proti celé Francii. Ale agilní fanoušci z řad rodičů a starších spoluhráčů bojovali v hledišti statečně a domácí fanoušky „strčili do kapsy“. Utkání začalo opatrně a vyrovnaně. Když se našemu týmu podařilo vstřelit branku, začal úřadovat „pan rozhodčí“ a podařilo se mu odpískat penaltu, kterou viděl jen on. Tímto výrokem se na naši stranu obrátili i někteří domácí fanoušci. Utkání skončilo 1 : 1 a došlo stejně jako v semifinále na penalty. Při penaltové rozstřelu jsme domácím nedali šanci a propukly oslavy, kdy kromě francouzského skandování „Čeko, Čeko, Čeko, …“ se Francouzi naučili „Kdo neskáče, není Čech hop, hop, hop“ a „Nýrsko, Nýrsko, Nýrsko“ a samozřejmě vítězný pokřik „Cigy caga, cigy caga“.

Hráči nastupovali v této základní sestavě: Martin Toul, Martin Šmíd, Zbyněk Mašek, Michael Brož, František Hoidn, Martin Bastl, Jakub Pavlík, Filip Malát. Střídali: Kristián Pukač, Tomáš Pscheidt, Radek Sýkora a Dominik Václavovic.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku