Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 25. kolo 11. – 12.6. 2011

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

SVÉRADICE URAZILY FOTBALOVÉHO BOHA

 

Zřejmě největší svojí šanci promarnily Svéradice které doma hostily lídra tabulky ze Žákavé. Byly velmi blízko k udržení druhého místa  a tím i šanci bojovat v baráži o postup do 1. A třídy , ale neproměněním dvou pokutových kopů si před posledním kolem přivřely do baráže dvířka. Ty naopak zůstaly otevřené pro Okulu Nýrsko , která přesvědčivě porazila o sestupu hrající Dlouhou Ves 4:0. Zatím co v Mochtíně viděli diváci vyrovnané derby ve kterém se z těsné výhry radovali domácí, další derby v Pačejově nemělo z pohledu domácího týmu zcela standardní ráz . Důkazem toho je  odpuštěná penalta hostům .  Olej do ohně po zápase přilil rozhodčí tohoto duelu pan  Formánek ještě tím, že odjel v autě společně s Měčínskými.  Jak se později ukázalo, tak ho k zápasu  i přivezli.  Určitě nestandardní  a naprosto neprofesionální přístup, který ještě dlouho po zápase v Pačejově vyvolával vlnu emocí.

Nemálo emocí po domácím zápase Hrádku  bezesporu vyvolala i promarněná šance o záchranu bojujícího Svatoboru Hrádek po domácí prohře s posledním celkem ze Žinkov. V posledním kole čeká Hrádek těžký úkol , kdy jede na půdu již jistého vítěze do Žákavé a pokud by prohrál a Žinkovy v závěrečném kole vyhrály, pak by se dokonce Svatobor propadl na poslední místo.

Pro úplnost si připomeňme, že  zápasech  závěrečného kola 1.B třídy ve kterém hrají týmy z Pošumaví  o svojí  poslední šanci  bojovat   o důležité body se střetne druhé  Nýrsko(48 bodů) v Hradešicích(42) , třetí od konce tabulky Tatran Dlouhá Ves (22) čeká doma derby s  třetí  v tabulce FK  Svéradice(47)  a jak jsme již uvedli lídr tabulky Žákava (53) hostí předposlední Hrádek(20)  a poslední Žinkovy(18 bodů) jedou do Přeštic . A důležitý údaj na závěr. Z 1.B třídy sestupují za předpokladu, že se v divizi zachrání Doubravka vždy poslední dva týmy a další dva kolektivy  ze tří skupin 1.B třídy které se umístní na 12.místě s nejmenším počtem získaných bodů hrají baráž o záchranu . Již nyní je jasné, že z této skupiny 1.B třídy to bude jeden z dvojice Hrádek-Dlouhá Ves.

 

Pačejov -   Měčín   0 : 1 (0 : 0)

Tomáš Cihlář

Utkání se hrálo za stálého deště a mělo až do 64.minuty celkem poklidnou atmosféru. Během prvního poločasu měli více ze hry domácí. Bohužel se potvrdila největší nemoc pačejovského celku, a tou je naprostá střelecká impotence. V prvním poločase diváky vzrušilo jen podklouznutí domácího  brankáře Miloše Boře, míč však naštěstí těsně minul tyč jeho branky. Po změně stran se hrál celkem bezproblémový zápas a zdálo se, že vše směřuje k celkem spravedlivé bezbrankové remíze. V 64. minutě však do zápasu vstoupil rozhodčí Formánek a svými verdikty během několika minut dal zápasu úplně jiný ráz. Nejprve z poloviny hřiště posoudil kontakt domácího obránce Marka Barana s hostujícím útočníkem jako nedovolený a odpískal pokutový kop. Budiž! Ten proměnil Jaroslav Krotký, přestože gólman Boř vystihl směr jeho střely a na míč si sáhl. Minutu poté se odehrála identická situace na druhé straně. Josef Ticháček pronikl do hostující obrany, byl evidentně faulován, ale k údivu všech se penalta tentokrát nepískala, zato Ticháček byl odměněn žlutou kartou za to, že neustál atak protihráče. Další minutu nato šel frustrovaný domácí útočník ostře do souboje o míč a rozhodčí Formánek ho vyprovodil do kabin. V zájmu objektivity nutno uznat, že tato ŽK byla na místě. O výsledku bylo během dvou minut prakticky rozhodnuto. Domácí se ještě snažili o vyrovnání, vypracovali si v závěru gólovou šanci, ale Kubu Kalčíka postupujícího z úhlu na branku hostující gólman vychytal.  Olej do ohně po zápase přilil pan Formánek ještě tím, že odjel v autě společně s Měčínskými.  Jak se později ukázalo, tak ho k zápasu  i přivezli.  (cestovní náklady si samozřejmě neopomněl vykázat).  Určitě nestandardní  a naprosto neprofesionální přístup, který ještě dlouho po zápase v Pačejově vyvolával vlnu emocí.

Branky :  64.min. Krotký Jaroslav (PK)

Rozhodčí:  Tomáš Formánek    ŽK: 1:2 ČK: 1:0 Diváků: 120

Branky: Krotký; ŽK: 1:2; ČK: 1:0. Diváků:  100 

 

Nýrsko -  Dl.Ves   4 : 0 (0 : 0)

Branky: Kadlec  st. 2, Kadlec Ondřej, Polák; ŽK: 2:5. Diváků:  70 

 

Losiná  -  Hradešice   3 : 3 (3 : 1)

Z. Chmelík

Souboj se šesti brankami, 4 penaltami a s dalšími zahozenými šancemi se musel divákům líbit. Rozhodčí byl se svými výroky hodně nekompromisní, ale proč ne. V zápase kde ani jeden ze soupeřů body nutně nepotřeboval je asi dobré každý sporný okamžik trestat penaltou, alespoň je zápas pro diváka zajímavější.

Domácí uměli zahrozit jen díky svému rychlému útočníkovi, který se hodně podepsal na všech gólech. Hosté byli jednoznačně fotbalovější, ale fotbal se hraje na góly. Obrana hostů byla hodně otevřená, útočná část zase efektivní a nebezpečná, především ve druhém poločase. Stále se zlepšující F. Šašek dal 2 branky, byl téměř u všech důležitých momentů a ještě neproměnil penaltu. 

Branky: Hajšman, Houdek, Votípka - Šašek 2, Hnojský; ŽK: 1:2. Diváků: 70   

 

Mochtín   - Švihov   2 : 1 (1 : 1)

Karel Šot

Souboj tradičních soupeřů vyzněl lépe pro domácí, kteří oslabený Švihov o kanonýra Sýkoru i některé další zraněné hráče přehrával plné dvě třetiny zápasu. Mochtín vedl 1:0 od 20.minuty brankou Jana Kula, měl další šance , ale zvýšení na 2:0 se dočkal až dvě minuty po přestávce, když přihrávku Petra Švátory zužitkoval v gól obránce Ondřej Šup. Švihov hrál stále otevřenou hru, snažil se o korigování výsledku. Povedlo se mu to v 70.minutě, kdy se po přesné kolmici  dostal do průniku Radek Čížek a svoje  sólo na gólmana Rajtmajera proměnil s přehledem - 2:1. Oboustranně ofenzivní fotbal pokračoval až do poslední minuty. Mochín, za který si postupně zahráli i tři dorostenci, chtěl navýšit skóre, měl šance, stejně tak i hosté ze Švihova, kteří po kontaktním gólu hodně ožili. Gólmani obou týmů však byli vždy na místě, skóre se již neměnilo.

Branky: Kul, Šup - Čížek; ŽK: 0:2. Diváků: 100.

Rozhodoval Fr. Švantner z Plzně, ŽK 0:2,

 

 

Sv.Hrádek  - Žinkovy   1 : 2 (1: 1)

Branky: Holeček - Greguš 2; ŽK: 3:4 . Diváků: 80 

 

Svéradice -  Žákava    1 : 1 (0 : 1)

Václav Dušek

Do Svéradic přijel v celé sezóně jednoznačně nejlepší celek, oprávněný lídr tabulky, který se hned ve 3.minutě ujal vedení, když robustní Váňa vybojoval a potáhl míč po levé straně, předložil jej nabíhajícímu kapitánovi Huňáčkovi, který mířil nekompromisně přesně k tyči. Záhy však mohlo být vyrovnáno, Petřík se vřítil do pokutového území mezi dva hráče hostů a po kontaktu rozhodčí Liškutín ukázal na penaltový puntík. Tradiční úspěšný exekutor Jiřinec, však neproměnil a vše nasvědčovalo, že domácím v zápase, kdy "jim šlo o všechno" pšenka nepokvete. Hosté byli dále jasně nebezpečnější a ale své gólovky na pojištění skóre neproměnili. Hostujícího brankáře vystrašila za první poločas jen střela Zajíce těsně před přestávkou, která prolétla těsně nad břevnem. Ve druhém poločase hráli domácí vabank a hosté se dostávali do dalších brejků, ale vedení nepojistili, nastřelili břevno i tyč. Vypadalo to, že tak urazili fotbalového boha a domácí poslalo na koně i vyloučení žákavského Smazala, který zcela nepochopitelně mimo dění při brejku svého mužstva udeřil loktem do obličeje Polenu a byl vyloučen. Domácí si pak vyprodukovali největší tlak v zápase a vyrovnali po kuriózní situaci. Prudký centr střídajícího Soukupa atakoval v těsné blízkosti brankáře Makovec a míč skrz brankářovi rukavice propadl za brankovou čáru. Domácí pak vycítili šancí na otočení výsledku, hostům v deseti docházeli síly, ale tu největší šanci darovali domácím v poslední minutě utkání. Střídající Suchan se probil ve vápně a byl zcela jednoznačně držen za dres, rozhodčí Liškutín zapískal a běžel se poradit s kolegou asistentem, kde k zákroku došlo, ten sdělil, že v pokutovém území a domácí dostali možnost zahrávat druhý pokutový kop. Tentokrát si míč postavit kanonýr Mičkal, ale ani on na brankáře hostů nevyzrál. Domácí měli gólovku ještě z odraženého míče, po centru mohl zakončit do odkryté branky Pícka, ale z těžké pozice míč do sítě neprotlačil. Záhy bylo utkání ukončeno a domácí si vypili kalich hořkosti až do dna. Nyní nemají postup do baráže ve svých rukou. Nutno však pogratuloval celku Žákavé, do I.A třídy postupuje po právu nejlepší celek v soutěži. Náročné utkání s přehledem řídila zkušená trojice rozhodčích z Plzně.

Branky: 77.Makovec Stanislav - 3.Huňáček Aleš

Rozhodčí: Liškutín Antonín, ŽK: 2:3, ČK: 0:1 (72.Smazal Jan), Diváků: 205

Sestava Svéradic: M.Soukup - Vonášek, Pícka, Jiřinec, Martínek - Zajíc (73.Suchan), Makovec, Herout (59.L.Soukup), Petřík (67.Mareš) - Mičkal, Polena

 

Přeštice B  - St.Smolivec    2 : 0 ( 0: 0)

Branky: Hamula, Lecjaks; ŽK: 4:3; ČK: 1:0 1. Diváků: 80 

 

 

 

  1.  Žákava            25  17   2   6   59: 41    53 ( 17)

  2.  Nýrsko            25  14   6   5   65: 35    48 (  9)

  3.  Svéradice         25  14   5   6   59: 34    47 (  8)

  4.  Švihov            25  13   5   7   67: 46    44 (  8)

  5.  Hradešice         25  12   6   7   51: 30    42 (  6)

  6.  Mochtín           25  13   3   9   32: 27    42 (  3)

  7.  Přeštice B        25  10   4  11   38: 46    34 ( -5)

  8.  Pačejov           25  10   3  12   31: 34    33 ( -6)

  9.  St. Smolivec      25   9   5  11   39: 55    32 ( -4)

 10.  Měčín             25   9   3  13   30: 44    30 ( -6)

 11.  Losiná            25   7   7  11   38: 46    28 (-11)

 12.  Dlouhá Ves        25   5   7  13   30: 46    22 (-14)

 13.  Hrádek            25   5   5  15   23: 44    20 (-19)

 14.  Žinkovy           25   5   3  17   29: 63    18 (-18)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku