Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 23. kolo 28. – 29.5. 2011

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

 NEJLEPŠÍ VARIANTOU JE BOJOVAT, BODOVAT  A PAK ČEKAT

 

Ze všech možných variant která nabízí úskalí posledních třech kol je pro o postup buď přímý a nebo reálný v baráži  stále bojující Nýrsko, Svéradice a teoreticky i Švihov je všechno vyhrát a pak čekat jak to dopadne. To samé platí o sestupem ohroženou D.Ves a Hrádek .  Místo dalších komentářů si může udělat čtenář každý sám , když mu přiblížíme co čeká nejvíce zainteresované kluby na obou pólech tabulky do konce tohoto ročníku 1.B třídy.

Již v nejbližším kole čeká Nýrsko(45 bodů)  křest ohněm v podobě duelu na hřiště lídra tabulky Zákavé(49), pak doma hostí sestupem ohroženou D.Ves(21) a končí soutěž v Hradešicích(38).

Svéradice (43) čekají  venku poslední Žinkovy(15) , pak je čeká doma Žákava a poslední kolo odehrají v Dlouhé Vsi.

Z týmů ohrožených sestupem čeká D.Ves(21) nyní doma zápas s Losinou(26). Pokud ho zvládnou, pak ještě nemají vyhráno neboť jedou do Nýrska a doma zakončí s FK Svéradice.

Hrádek (21 bodů) nečeká nic dobrého ve Starém Smolivci(29), doma si pak musí poradit se Sokolem Žinkovy , ale těžké to bude mít v posledním kole v Zákave.   Pokud se jeden z dvojice D.Ves – Hrádek chce v 1.B třídě zachránit, pak to bude na úkor jednoho z nich a nebo Losiné(26) , která nemá rovněž v závěru na růžích ustláno.Ve24.kole hraje v D.Vsi, pak jí čeká doma Sokol Hradešice a končí jaro ve Švihově.

Pro úplnost připomínáme, že v případě sestupu Senco Doubravka  z divize by z každé skupiny 1.B třídy přímo sestupovaly týmy na  13. a 14. místě (v  aktuální tabulce by to byly nyní   Hrádek a Žinkovy) a jeden celek který skončí  ze třech skupin   s nejmenším počtem bodů  se umístí  na 12.místě, což nyní  tři kola před koncem  je na tom zatím nejhůře s 18 body ve skupině A  Baník Tlučná. V případě, že se Doubravka v divizi zachrání , pak sestupují z každé skupiny 1.B třídy celky které skončí na 13. a 14. místě  .Jak z toho všeho nejlépe vybruslit bez ztráty kytičky, tak to je míček k zahrání na straně těch kteří nechtějí , aby černý Petr zůstal právě jim. 

 

Svéradice - Starý Smolivec 2 : 2 (0 : 1)

Václav Dušek

Před slušnou diváckou kulisou domácí poslali své postupové ambice do oblasti teorie. Utkání nezačali zdaleka v takovém stylu jako ta předchozí, i když hosté přijeli do Svéradic jen a pouze bránit. Jejich taktiku umocnila 19.minuta, domácí hrubě chybovali v rozehrávce a rychlý Krejčík svoje sólo proměnil ve vedoucí branku. Domácí to rozhodilo a celý první poločas nesehráli vůbec dobře. Do druhého poločasu nastoupil jiný domácí tým a když hned v úvodu Jiřinec z pokutového kopu vyrovnal, všichni očekávali, že domácí svého soupeře smetou. Nestalo se tak, ač jejich převaha byla výrazná, hosté bránili na hranici sebeobětování. Sami navíc z brejků hrozili. Jejich první přechod přes polovinu hřiště znamenal střelu Tupého do břevna, druhá akce už skončila gólem. Po faulu na polovině hřiště poslal centrovaný míč do sítě hlavou opět Krejčík. Domácí to ještě nevzdali a záhy vyrovnal prudkou střelou z úhlu Zajíc. Hosté již výsledek ubránili, domácí jim jeden bod za remízu přenechali i sportovním chováním, když v nepřerušené hře brankář Dražan běžel nepochopitelně ošetřovat svého spoluhráče, nechal prázdnou branku, ale domácí místo střely do opuštěné branky míč zakopli do autu. Paradoxem je, že domácí nechávají na jaře body především na domácím hřišti, kde na podzim vyhráli všechna utkání. Starý Smolivec na půdě soupeře uhrál teprve čtvrtý bod v soutěži.

Branky: 50.Jiřinec Michal PK, 75.Zajíc Luboš - 19.Krejčík Stanislav, 73.Krejčík Stanislav

Rozhodčí: Pecl Václav, ŽK: 1:4, Diváků: 150

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Pícka, Vonášek, Martínek - Zajíc, Jiřinec, Herout, Petřík - Suchan (46.Mareš), Makovec

 

Mochtín - Dlouhá Ves   3 : 2 (1 : 2)

Karel Šot

Úvod zápasu vyšel lépe hostům, kteří těžili z laxní hry domácích hráčů, v 16.minutě vedli již 2:0 ! Ve 12. minutě otevřel hlavou skore hostující Martin Krůs, o čtyři minuty později zyvšoval na 2:0 pro Tatran dělovkou z 18 metrů Martin Krejčí. A když o pár minut později domácí kapitán Jiří Dolejš netrefil z golové šance míč, vypadalo to, že Mochtín ani nechce vyhrát. Postupem času se ale domácí přece jen dostali do tempa, převzali otěže zápasu do svých rukou, soupeře přehrávali, stříleli i goly. Ten první ve 32.minutě Jan Kul, v 67. hlavou srovnával na 2:2 akilní Jiří Dolejš a stejný hráč pak v 74. ze skrumáže dal i gol vítězný. Hosté odpadli ve druhém poločase kondičně, nestíhali, navíc dohrávali od 58. minuty bez vyloučeného St. Valvody, na body v Mochtíně nedosáhli.

Branky : Jiří Dolejš 2, Jan Kul - Martin Krůs, Martin Krejčí. Rozhodoval Petr Štrincl z Tachova, ŽK 1:3, ČK 0:1, 100 diváků.

 

Přeštice - Měčín  6 : 2  (4 : 1)

Evžen Veselý

Domácí začali  utkání velmi aktivní a již v 9. min.  vsítili dvě branky. Hosté po úniku Šlaise Němce snížili. Domácí byli stále aktivnější  v 35 . mim zvýšili  dvě brankami svoje skoré. V druhém poločase domácí pokračovali  v kombinační hře a dalšími  dvěma  góly zatížili konto hostů. Měčín  Krotký   z trestného kopu snížil na konečný výsledek. Domácí celek byl po všech stránkách lepším mužstvem a jejich vítězství bylo zasloužené. Utkání řídil rozhodčí Havránek.

Branky:  Trdlička, Vacík, Brada 2x,Benedikt, Černý -  Němec,Krotký J. ŽK 2:1.

 

Švihov -  Hradešice   5 : 2 (2 : 1)

Toman Jiří

V úvodu utkání se hrálo převážně ve středu hřiště,diváky zaujaly pouze střely za hranicí velkého vápna ve kterých vynikli oba brankáři.Do vedení šli ve 14.min.hosté,kdy se po tr.kopu ze strany ve skrumáži prosadil Šašek.Domácí odpověděli o minutu později,kdy se trefil z tr.kopu ze 30 m Kudjak.Ve 42.min.si naběhl za obranu hostů Osvald,který přehodil brankáře,střela skončila na tyči,dobíhající Kašpárek poslal domácí do poločasového vedení.Ve druhém pol. se prosadil opět po tr.kopu hlavou Melka.V 68.min.prodloužil přihrávku patou Brož na Špatenku,který podél brankáře poslal domácí tým opět do vedení.V 73.min.střelou z úhlu překvapil host.brankáře Čížek R.a zvýšil na 4:2.V 81.min.nejhezčí akce zápasu,prudký centr ze strany Kudjaka a následná rána pod břevno od Špatenky znamenala zasloužené vítězství domácího týmu 5:2.

Sestava:Zdráhal L.-Bureš,Biederman,Havlíček,Pflug,Kašpárek(77.Vrba),Špatenka(Čížek J.)Brož, Čížek R., Kudjak,Osvald(60.Topinka)

Branky: Špatenka 2, Kašpárek, Kudjak, Čížek - Melka, Šašek; ŽK: 1:1. Diváků: 60

 

Hrádek  -  Pačejov   1 : 0 (0 : 0)

František Petrželka

Domácí celek nastupoval k velice důležitému utkání oslaben o dva hráče základního kádru(O.Matějka a D.Šablatura) a tak musel vypomoci ctyřicetiletý J.Kutil,který si tak po dlouhé době zahrál v jednom mužstvu se svým bratrem L.Kutilem.Hosté přijeli v pozici,kdy už nemohou spadnout ani postoupit,jenže na hřišti to nebylo vůbec poznat,ba naopak,domácím po celé utkání zle zatápěli.Utkání začalo překvapivě mírnou převahou hostů,kteří si i připravili dvě situace,které mohli skončit brankou.Zhruba po čtvrthodině přebrali iniciativu domácí a určovali tempo zápasu.Z tohoto vývoje zápasu se i rodili šance pro Hrádek,leč příležitosti k neradosti početné divácké kulisy,v podání J.Kutila,F.Petrželky a M.Koláře golem neskončily.Tak skončil poločas 0-0.Svatobor do druhé půle nastupoval s logickými pokyny,dát minimálně jednu branku a žádnou nedostat.Celý druhý poločas měli domácí více ze hry,ale kýženou branku ne a ne dosáhnout,hosté několikrát vykopávali míč z brankové čáry a právě tady se ukazovala největší bolest Svatoboru a to neproměňování ani těch největších brankových příležitostí.Šance M.Koláře,K.Jiřiny,R.Holečka a dalších by prostě měli skončit golem,zvláště proto, že hosté nevynechali jedinou příležitost k nebezpečným brejkům.A  tak utkání rozhodla akce ze 77.minuty kdy VPK na polovině hřiště posunul L.Kutil F.Petrželkovi,který finální přihrávkou uvolnil prostor k zakončení R.Holečkovi a ten konečně prostřelil hostujícího brankáře.Od tohoto okamžiku se domácí zatáhli a přenechali iniciativu Pačejovu,ale hosté se do zatažené obrany nemohli dostat,vlastně si do konce zápasu ani nevytvořili žádnou vyloženou šanci.Tak Svatobor perně vybojoval své první domácí vítězství a vzhledem k a výsledku DL.Vsi a Losiné ještě živí naději na záchranu.

Sestava:V.Ryba-K.Jiřina,L.Kutil,F.Petrželka,Z.Kodýtek-.Skala,(P.Liška)T.Faltín,R.Holeček,M.Kolář-J.Moravec,J.Kutil(M.Pena)

Branka: Holeček; ŽK: 4:4 . Diváků: 100 . Utkání dobře řídil pan rozhodčí Liškutín.

 

Nýrsko  - Žinkovy   6 : 0 (3 : 0) 

 

Branky: Kohout 3, Korschinsky, Rubáš, Tikal; ŽK: 1:1 . Diváků: 100 

 

Losiná -  Žákava 3: 4 ( 1: 1)

Branky: Bodanský, Hajšman, Veleman - Nekola, Smazal, Váňa, Wünkelhöfer; ŽK: 2:1. Diváků: 240 

 

 

 

 

 1.  Žákava            23  16   1   6   56: 39    49 ( 16)

 2.  Nýrsko            23  13   6   4   60: 33    45 (  9)

 3.  Svéradice         23  13   4   6   53: 32    43 (  7)

 4.  Švihov            23  12   5   6   64: 43    41 (  5)

 5.  Mochtín           23  12   3   8   30: 24    39 (  3)

 6.  Hradešice         23  11   5   7   46: 27    38 (  5)

 7.  Pačejov           23  10   3  10   30: 31    33 (  0)

 8.  St. Smolivec      23   8   5  10   35: 51    29 ( -4)

 9.  Přeštice B        23   8   4  11   34: 45    28 ( -8)

10.  Měčín             23   8   3  12   28: 42    27 ( -6)

11.  Losiná            23   7   5  11   35: 43    26 (-10)

12.  Dlouhá Ves        23   5   6  12   30: 42    21 (-12)

13.  Hrádek            23   5   5  13   20: 38    20 (-16)

14.  Žinkovy           23   4   3  16   26: 57    15 (-18)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku