Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 22. kolo 21. – 22.5.2011

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

NÝRSKO DOSTALO NA  HŘIŠTI NOVÁČKA BŮRA

 

Po podzimu nadvláda týmů z Pošumaví v B skupině 1.B třídy se vytratila. Místo rýsující se naděje na postup do 1.A třídy ke které měly po první části soutěže nejblíže Hradešice a Nýrsko se ambice čtyři kola před koncem stále více  vzdalují. Ve 22.kole Mochtín žádný zázrak na hřišti lídra neudělal, Nýrsko dostalo na hřišti nováčka dokonce bůra a v dalších derby zápasech v D.Vsi a Pačejově došlo pouze na dělbu bodů.  Jak se ukazuje,  nakonec bude zřejmě největší boj o druhé  barážové místo. Tato pomyslná stříbrná příčka v konečné tabulce  ještě dává  jiskřičku naděje na možnost  vybojovat si postup do vyšší soutěže v baráži. Do tohoto boje  se ještě připlétá dvojici největším aspirantů na tuto příčku tabulky Nýrsku a Svéradicím ještě vzájemný zápas se zachraňující Dlouhou Vsí a ta rovněž potřebuje body jako sůl! Snad s  výjimkou FC Švihov který je příjemným překvapením jara  jsou ve výkonnosti týmů z Pošumaví jsou velké výkyvy . Když k tomu přidáme  stále  se lepšící  týmy z jižního Plzeňska, pak to všechno  signalizuje, že průběh 1.B třídy  bude zajímavý až do posledního kola.

 

Dlouhá Ves – Švihov   1 : 1 (0 : 0)     

Krůs Josef

 Utkání začalo ve velkém parnu, ale hráči na obou stranách se pustili do boje  bez ohledu na tvrdé podmínky.První poločas  se dá hodnotit jako vyrovnané utkání s nevýraznými šancemi na obou stranách. Do 2.pol.nastoupili hosté s větším odhodláním  rozhodnout zápas ve svůj prospěch a svojí snahu korunovali v 55. min., kdy poslali míč  na svého spoluhráče  O. Brože, který potáhl míč středem do rozhozené obrany a umístěnou  střelou po zemi k levé tyči nedal šanci domácímu brankaři. Od tohoto okamžiku měli i domácí několik pěkných akcí a k vyrovnání chybělo i trochu toho štěstíčka. Štěstí se ale musí jít naproti a to si uvědomil M.Krejčí,který opět  využil své rychlosti , tahu na bránu a zařídil penaltu ( i za cenu zranění), kterou v 85.min. bezpečně proměnil M.Krůs.

Sekretář Tatranu Josef Krůs: „ Dík za remízu patří ovšem všem hráčům domácích - za jejich snahu o dobrý výsledek,za bojovnost i za cenu mnohých zranění. Výborným fotbalistům ze Švihova byli důstojným soupeřem a myslím, že bodík jim právem náleží.“

Branky: 85.´Krůs Martin (PK) - 55.´Brož Ondřej. Rozhodčí: Syrový; ŽK:1:2 ;ČK: 0:1(91.´ Sýkora Václav); Diváků : 70.

 

Pačejov – Svéradice 2 : 2 (1 : 1)

Tomáš Cihlář

Sobotní utkání  přilákalo do ochozů pačejovského stadiónu méně diváků než jak tomu bývá u tohoto tradičního derby zvykem. Řada pačejovských i svéradických fanoušků dala přednost  ligovému utkání mezi Plzní a Ostravou. Ti, kdo přece jen dali přednost pačejovskému zápasu, rozhodně nelitovali. Byli svědkem kvalitního a dramatického zápasu. Hosté do něj vstoupili ve velkém stylu a už během první desetiminutovky bravurně zlikvidoval domácí gólman Miloš Boř dvě jejich  tutovky. Domácí v těchto fázích zápasu nestíhali, a tak šli hosté zaslouženě po zaváhání domácí obrany v 11.minutě do vedení, když se trefil Luboš Zajíc. Hosté mohli v těchto fázích zápas rozhodnout. Přibližně od 25.minuty se hra přece jen vyrovnala a domácí se zaslouženě dočkali vyrovnání. V 35.minutě skvěle po křídle pronikl Vašek Brůha a předložil do pokutového území přihrávku Ondrovi Němcovi, který svou šanci zakončil přesnou střelou k tyči. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Po změně se do první šance dostali opět hosté. V 50.minutě zkušený Míra Herout lišácky zatočil trestný kop přes brankáře Boře, kterého na brankové čáře zastoupil Marek Baran a gólovou střelu vyhlavičkoval na roh. Podobná situace se však opakovala i na druhé straně, kdy míč směřující do branky odvracel svéradický obránce. V 72.minutě domácí zbytečně ztratili na půlicí čáře míč a rychlý brejk do otevřené obrany zakončil střelou od břevna do sítě Kamil Suchan. Domácí nerezignovali a v závěru utkání si vytvářeli více příležitostí. V 76.minutě gólovou hlavičku Barana reflexivně nohama vyrazil brankář Soukup. Nakonec se však domácí dočkali vyrovnání. V 88.minutě se perfektně ve vápně uvolnil Marek Baran, a přestože sám mohl zakončit, předložil tutovku Zdeňku Markovi, který zblízka vyrovnal na konečných 2 : 2. Většina aktérů se po zápase shodla, že remiza byla nakonec spravedlivá. Hosté mohou litovat promarněných šancí v úvodu zápasu.

Branky :  11.min. Zajíc Luboš (S), 35.min. Ondřej Němec (P), 72.min. Suchan Kamil (S), 88.min. Marek Zdeněk (P)

Rozhodčí:  Roman Bína, Zdeněk Hájek, Jiří Klička. DS: Havlík Václav.   ŽK: 3:2 ČK: 0:0 Diváků: 100

 

Žákava -   Mochtín 3: 0 ( 1: 0)

Karel Šot

Domácí potvrdili roli favorita, byli útočnější, šli s větším nasazením za vítězstvím, které je zase o další kousek přibližuje kýženému postupu do I.A třídy. První poločas byl ale hodně vyrovnaný. Do vedení šla domácí Žákava ve 20.minutě, když střelu Jana Smazala ze 17 metrů tečoval  k opačné tyči mochtínský kapitán Ji.Dolejš. Po změně stran domácí zvýšili tlak, odměnou jim byla druhá branka v 55.minutě. Hostující V.Špindler zaváhal s odkopem, ke střele se dostal kapitán Huňáček a dělovkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 2:0. Hosté to nevzdali, naopak. Překupili řady, svého soupeře začali mírně přehrávat, ale k zakončení se dostávali jen zřídka. Naděje jim svitla v 70.minutě, ale penaltový faul na J. Kula, jinak velmi dobře pískající rozhodčí  Pecl, velkoryse přehlédl. Ve zbytku utkání si domácí hráči dobrou obranou hrou vítězství pohlídali, v závěru měli navíc ještě dvě tutovky. Tu první mochtínský golman Rajtmajer bravurně vyrazil , proti té v závěrečné minutě již byl bezmocný.

Branky: Huňáček, Smazal, Šula; ŽK: 1:2. Diváků: 100. Rozhodovala trojice rozhodčích V.Pecl, M.Fillinger, J.Krauz.

 

Měčín  - Hradešice  0 : 1 (0 : 1)

Evžen Veselý

Za slunečného odpoledne začalo utkání ve svižném tempu. Již v první minutě utekl domácí Mottl  a po jeho centru Němec hlavičkoval do rukou brankáře hostí. Z rychlého´útoku  hosté vstřelili Novákem branku. Domácí stále tlačili svého soupeře ale branka hostí byla zakletá. Mezi 12 -14 mim střely domácího Ambrože skončili mimo branku, kterou hájil nestárnoucí Šmrha. Ve 20 minutě  po trestném kopu  J. Krotkého byl Šmrha již překonán ale obránce hostí  vše zachránil. Tlak domácích narůstal kdy v 31. min střela J. Krotkého skončila na tyči.Druhý poločas  se odehrával ve středu hřiště  a k žádné vyložené šanci se oba týmy nedostaly. Jak se později ukázalo rychlá branka v první minutě byla rozhodující. Utkání řídil s přehledem rozhodčí Uldrych před návštěvou 50 diváků. Ž K   2 : 1.

  

Starý Smolivec  - Nýrsko  5 : 2 (2: 0) 

Branky: Krejčík 2, Strejc 2, Trhlík - Kostolanský, Šteiner; ŽK: 2:4. Diváků: 100

 

Přeštice B  - Sv.Hrádek  1 : 1 (1: 0)

Skoupil Ondřej,Přeštice

Domácí  začali lépe a již v 15. minutě vstřelili gol, který ale nebyl pro faul na golmana hostí uznán.Domácí hráče to ale nerozhodilo a ve 20. minutě po chybě Hrádecké obrany, úniku a střele k tyči M. Brady vedli. 1:0. Zápas znervózněl a rozhodčí musel začít krotit hráče karetními tresty. Postupně museli pod sprchy hrádecký Gazdík, Adamec a domácí gólman Regner. Poté už se zápas v poklidu dohrával až v 89. minutě přišel pro domácí trest za neproměněné šance vyrovnáním na 1:1. Přízemní střelou na zadní tyč se trefil střídající O.Matějka a zajistil Hrádku důležitý bod. Pro domácí je bod z tohoto utkání spíše ztráta.

Branky: 20. M.Brada - 89. O. Matějka ; ŽK: 3:7; ČK: 1:2; diváků 60

František Petrželka

Svatobor Hrádek odjížděl k dopolednímu nedělnímu zápasu s odhodláním, přivézt z přeštické půdy nějaký ten  bodík,který by ještě oživil případnou naději na záchranu.V prvním poločase to ale vůbec nevypadalo na to,že hosté bojují o jednu ze svých posledních šancí.Domácí byli  od začátku aktivnější, tvrdili muziku a hosté jim vůbec nestíhali.Po jednom centru ze strany do malého vápna Hrádku,šli do míče dva hráči domácích a brankář Ryba s Kolářem.Vznikla z toho nepřehledná situace,ze které vypadl míč před ležícího hrádeckého brankáře,ten po něm sáhl a v tom domácí útočník skluzem zajel do míče i do golmanových rukou a dopravil balon do sítě.Hlavní rozhodčí branku uznal.Na zemi zůstal ležet zraněný M.Kolář(naražené žebra)a také V.Ryba,který ukazoval sudímu dva krvavé šrámy na rukou a přesvědčoval ho,že to byl jasný faul.Když HR umožnil ošetření zraněných hráčů,p  ustil se do rozhodčího i trenér a také většina hostujících špílerů.Ten tento nátlak asi neustál,omluvil se,branku odvolal a pískl faul na brankáře.V tom okamžiku se na sudího sesypali zase domácí jako sršni a neměli daleko k inzultaci.V tomto okamžiku skončil fotbal a začala kopaná se vším všudy-neustálé protesty a vzájemná agrese.Za zmínku v prvním poločase stojí ještě gol,který vstřelili domácí v situaci,kdy hosté hráli o desíti,když byl ošetřován M.Kolář a musel čekat tři minuty,než ho rozhodčí pustil zpět do hry.Druhý poločas začal, tak jak skončil-množili se žluté karty a nekonečné diskuze s HR.V 50,min byl vyloučen po dvou ŽK útočník hostů D.Gazdík.V poli se hra i díky neustálému přerušování vyrovnala a po přeskupení sestavy Svatoboru se už i rodili nějaké náznaky šancí.V 65.min byli vyloučeni po vzájemné strkanici domácí brankář a hostující T.Adamec a do přeštické bran  ky nastoupil hráč z pole.Paradoxně od této chvíle byl Hrádek aktivnější a začali se rodit i šance,domácí ale také hrozili,ale už jen z brejkových situací a ty celkem z přehledem odvracela hostující obrana.V 80.min trefil po standartní situaci hlavou břevno R.Holeček a z následné dorážky nebyl úspěšný O.Matějka.O deset minut později ale už ano,po výborné přihrávce od K.Jiřiny prostřelil O.Matějka náhradního brankáře(hráče).Po rozehrání rozhodčí utkání neprodlužoval a raději ho ukončil.Tak hosté uhráli o devíti bod,který až budoucnost ukáže jestli byl něco platný.

Sestava:V.Ryba-K.Jiřina,L.Kutil,R.Holeček,Z.Kodýtek-H.Kolář(T.Adamec),F.Petrželka,T.Faltín,V.Skala(J.Kodýtek)-D.Gazdík,D.Šablatura

HR-Pohančeník

 

Žinkovy  - Losiná 3: 2 ( 1: 0)

ŽK: 0:1. Diváků: 120

 

 

            1.  Žákava            22  15   1   6   52: 36    46 ( 13)

            2.  Nýrsko            22  12   6   4   54: 33    42 (  9)

            3.  Svéradice         22  13   3   6   51: 30    42 (  9)

            4.  Hradešice         22  11   5   6   44: 22    38 (  5)

            5.  Švihov            22  11   5   6   59: 41    38 (  5)

            6.  Mochtín           22  11   3   8   27: 22    36 (  3)

            7.  Pačejov           22  10   3   9   30: 30    33 (  0)

            8.  St. Smolivec      22   8   4  10   33: 49    28 ( -5)

            9.  Měčín             22   8   3  11   26: 36    27 ( -6)

           10.  Losiná            22   7   5  10   32: 39    26 ( -7)

           11.  Přeštice B        22   7   4  11   28: 43    25 ( -8)

           12.  Dlouhá Ves        22   5   6  11   28: 39    21 (-12)

           13.  Hrádek            22   4   5  13   19: 38    17 (-16)

           14.  Žinkovy           22   4   3  15   26: 51    15 (-18)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku