Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR , III. TŘÍDA 22. kolo 21. – 22.5.2011

 

O K R E S N Í      P Ř E B O R  

 

JANOVICKÁ DUKLA DOSTALA DALŠÍ RÁNU

 

Dvě velké rány dostali fotbalisté janovické Dukly v posledních dnech. Po té kdy se ve čtvrtek naposledy rozloučili na pohřbu se svým dlouholetým hráčem , který ještě na jaře oblékal dres tohoto týmu   osmatřicetiletým Petrem Mašátem v neděli na domácím hřišti dostali další ránu. Postarali se o ní hostující Nezamyslice v podobě půltuctové výhry. Přispěla k ní výraznou měrou nová tvář v dresu Nezamyslic osmnáctiletý Michal Kratejl , který již za stavu 0:4 v 55.minutě dovršil svůj první hattrick  v tomto klubu.Z dalších zápasů zaujala bezbranková remíza Vrhavče doma s lídem tabulky a neúspěch posledních týmů v tabulce. Z trojice nejvíce ohrožených týmů sestupem sehráli nejsmolnější zápas v tomto ročníku Bezděkovští   doma, kteří v domácím duelu s rezervou Sušice třikrát nastřelili konstrukci branky hostů a další řada vyložených šancí zůstalo neproměněno.

 

Vrhaveč  - Žichovice 0: 0 ( 0: 0) 

Jindřich Pacner

Po dvou zápasech odehraných na hřištích soupeře přivítala Vrhaveč doma lídra tabulky a největšího aspiranta na postup celek Žichovic. Hosté přijeli oslabeni o několik hráčů základní sestavy a stejně tak nastupovali také domácí.I přesto byl k vidění na OP fotbal nadprůměrné úrovně s klidným průběhem ke kterému přispěl svým výkonem i hl.rozhodčí M.Bureš.V I.poločase byli opticky lepší hosté,kteří měli častěji míč na svých kopačkách a kombinacemi na jeden dotek procházeli po stranách za obranu domácích a ty nedokázaly zastavovat.Paradoxně si vytvořili,ale pouze jednu gólovou situaci po autovém hazování a nedorozumění v domácí obraně se ocitl hostující hráč zcela sám na penaltě,ale svoji příležitost nezužitkoval a vysoko přestřelil domácí svatyni.Domácí měli dvě příležitosti ke skórování jednu L.Vacovský po přihrávce od T.Jandečky jen těsně minul branku a druhou měl T.Jandečka po centru M.Skřivánka,ale i tyto šance zůstaly nevyužity a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:0.

Ve II.poločase se obraz hry poněkud změnil.Hosté jakoby trochu polevili ze své aktivity z I.poločasu a domácí toho využili.Byli podstatně aktivnější a postupně začali svého soupeře tlačit na jejich polovinu a byli to oni kdo v této části zápasu udávali tempo hry.Postupně začali pramenit z této aktivity také gólové šance,které bohužel nedokázali domácí využít.Jednu branku přece domácí vsítili,ale nebyla uznána pro ofsajd a nutno přiznat,že zřejmě hl.rozhodčí rozhodl správně.Ke konci zápasu domácí svého soupeře ještě více zatlačili na jejich polovinu,ale kýženě vstřelené branky se nedočkali.A tak zápas skončil nerozhodně 0:0 a podle průběhu utkání,kdy v I.pol. byli lepší hosté a ve II.pol. zase domácí je dělba bodů spravedlivá.V neposlední řadě je třeba také pochválit hl.rozhodčího M.Bureše,který utkání odřídil naprosto s přehledem a nezasahoval příliš do hry,čímž hru nekouskoval a tím pádem mělo utkání svižné tempo.Kéž by všichni rozhodčí pískali tak jako M.Bureš a ne jako někteří jedinci,kteří se tváří důležitě,chovají se arogantně a dělají divákům z fotbalu ne sportovní zážitek,ale divadelní(komediální) představení a některý i svým ustrojením.

Sestava domácích: O.Pressl - M.Skřivánek, V.Mayer, V.Tomaka, V.Hrach - L.Lorenc, J.Potužník, J. Pacner,  T.Jandečka,  M.Minařík, L.Vacovský. Střídali:K.Švátora, D.Hrach
Rozhodčí : Bureš Micha. ŽK: 0:1 . Diváků: 60

FOTO Z UTKÁNÍ VRHAVEČ-ŽICHOVICE 

 

Luby B  - Velký Bor 1: 0 ( 0: 0)

Karel Křížek

Utkání se odehrávalo ve vlažném tempu, domácí měli v prvním poločasu jen šanci po střele Smolíka, kterou vyrazil hostující obránce a po rohovém kopu ve 36. minutě, kdy míč skončil jen těsně nad brankou. Rovněž hosté měli dvě velké šance, když v 10. minutě dobře zahraný trestný kop hostujícím Brabcem vychytal brankář Kalaš a ve 28. minutě, kdy se hostující útočník ocitl sám před domácí brankou, ale Kalaš jeho šanci opět zlikvidoval. Na začátku druhého poločasu si domácí vytvořili mírnou převahu v poli, ale v koncovce chyběla přesnější přihrávka. A tak ze své mírné převahy vytěžili jen jednu branku, kdy se po rohovém kopu dostal k míči Josef Voráček, který prostřelil hostujícího brankáře u upravil stav utkání na 1 : 0.  Hosté si vytvořili tlak až v závěru utkání, ale v 80. minutě po přečíslení domácí obrany nastřelili jen tyč Kalašovy branky, a 87. minutě mířil Turek z trestného kopu jen do břevna. Domácí tak  zvítězili nejtěsnějším rozdílem a upevnili si své postavení v tabulce.

Sestava domácích:  Kalaš Jan, Heřman Štěpán, Křížek Miroslav, Pikhat Radek, Vondráček Jiří, Zavadil Josef, Smolík Vladislav, Brejcha Antonín, Voráček Josef, Strádal Jan a Havlovic Marek, střídali Nový Jiří, Papay Petr, Voráček Přemysl a Kurc Vojtěch.

Branky: Voráček Josef; ŽK: 1:2. Rozhodčí : Hovorka Milan.  Diváků:  80 

 

V. Hydčice  - Žihobce 1: 1 ( 0: 1)

Branky: 53. Hejpetr Ladislav – 40. Nemrava Oldřich. ŽK: 4 : 3.

Rozhodčí : Javorský Josef. Diváků: 30 

 

Janovice - Nezamyslice  0 : 6 (0 : 3)

Václav Slivoň

Janovická Dukla dnes přivítala celek z Nezamyslic a chtěla udržet jarní domácí neporazitelnost. Domácí celek měl mírnou územní převahu od úvodních minut , nicméně před brankou hostů nepůsobili domácí hráči příliš jistě a často i z velmi slibných situací se nedokázali prosadit . To hostující tým vsázel na rychlé brejky , kdy většinou se prosadil v hlavičkových soubojích František Ritter , který prodlužoval na velmi dobře rychlostně vybaveného Michala Kratejla. V první nadějné situaci se tento hráč, věkem ještě dorostenec , ocitl v 10 minutě , jeho střela skončila na brankové konstrukci . Ve 13 minutě již byl však M.Kratejl úspěšný a podél vyběhnutého golmana domácích vsítil svou první branku 0 : 1 . V 16 minutě se opakovala situace jako přes kopírák , tj. F.Ritter prodlužuje na M.Kratejla a ten se nemýlí a zvyšuje na 0 : 2  . Domácí celek , byť má stále v prvním poločase optickou převahu, inkasuje do poločasu ještě jednou. Opět rychlý kontr v 36 minutě do obrany nedokáže domácí defenziva odrazit a J.Kopačka lobem přes bezmocného brankáře domácích  zvyšuje na 0 : 3. Domácí v první půli se ocitli také několikrát tváří v tvář golmanovi hostů , nicméně produktivita hráčů Dukly byla více než žalostná a tak odcházel o poločase do šaten o hodně více spokojený hostující tým.

Obraz hry se ve druhé půli příliš nezměnil , domácí dál měli balon více na svých kopačkách a dál se dost trápili v koncovce . Nezamyslice pokračovaly ve velice úspěšné strategii z první půle a přecházely přes obranu domácích jako nůž máslem .To jest  opět po brejku se prosadil a hattrick dokončil v 55 minutě M.Kratejl  0 : 4. Za svou iniciativu je  v 60 minutě odměněn F.Ritter a to opět z brejku zvýšil  na již hrozivých 0 : 5. A aby se to nepletlo , tak opět z brejku po chybě domácího stopera se v 75 minutě prosazuje O.Musil 0 : 6 . Domácí celek v druhém poločase spálil  3 - 4 velmi dobré gólové situace , tj. se domácí nedočkali aspoň čestného úspěchu. Nezamyslice dnes vyučovaly Janovice v produktivitě a proto je jejich vítězství naprosto zasloužené. Hostující celek měl ještě dobré 4 golové příležitosti , opět z brejkových situací , které však na poslední chvíli zneškodnil brankář P.Šobek ml.,dnes asi jediný hráč Janovic , který snesl přísnější měřítko.  Utkání velmi dobře řídil zkušený rozhodčí Vladimír Pastyřík

Sestava Dukly Janovice:  P.Šobek ml – L.Gáborik, J.Hájek, V.Slivoň ( K ),  R.Holý –  A.Mach, D.Kološ, J.Macura, P.Petruška – M.Urban, M.Hájek , střídali V.Jandoš, V.Keřlík, R.Mandák

Branky: 13.,16.a55. Kratejl Michal, 36.Kopačka Josef,  60.Ritter František, 75.

Musil Oldřich . Rozhodčí:  Pastyřík Vladimír . ŽK: 2 : 1. Diváků: 30.

 

TJ Bezděkov – Sušice „B“  1 : 2 (1 : 0)

Josef Dulka

Domácí sehráli nejsmolnější zápas sezóny. Třikrát nastřelená branková konstrukce a několik vyložených šancí, které jsme neproměnili. Ale i přes to jsme nezískali ani bod. Hosté se prosadili dvakrát hlavou po standardních situacích.

Branky :  20. (PK) P. Ouda – 59. Šlajs, 80. Blažek. Rozhodčí:  Simbartl  ŽK: 2:2 ČK: 0:1 (83. Mataše)

Diváků: 30

 

Mochtín B  - H. M. Boží 2: 0 ( 1: 0)

Karel Šot

Povinné vítězství domácích nad posledním celkem tabulky se nerodilo lehce. Hosté odehráli velmi dobrou partii, místy byli v kombinaci lepším týmem. Záloha domácích naopak podala jeden ze svých nejslabších výkonů jara se spoustou nepřesností, hlavně  v rozehrávce. Skore otevřel ve 23.minutě Pavel Staněk, sedm minut před koncem jistil výhru Mochtína navrátilec do sestavy Petr Černý.

Branky: 23. Staněk Pavel 83. Černý Petr; Rozhodčí: Klička Jiří; ŽK: 2:0 . Diváků: 50 

 

Chanovice B  - Měcholupy 3: 0 ( 2: 0)

Branky: 11. Pavlovský David, 23. Klásek Vojtěch, 60. Ladman František ; Rozhodčí: Brůha Radek; ŽK: 2:1; ČK: 0 : 1 (29. Kanta David). Diváků: 60 

 

 

 1.  Žichovice         22  18   2   2   65: 24    56 ( 23)

 2.  Luby B            22  16   2   4   57: 25    50 ( 17)

 3.  Nezamyslice       22  14   3   5   56: 20    45 ( 12)

 4.  Vrhaveč           22  11   7   4   38: 20    40 (  7)

 5.  Sušice B          22  11   7   4   37: 26    40 (  7)

 6.  Janovice          22  11   3   8   42: 41    36 (  3)

 7.  Mochtín B         22  10   4   8   38: 33    34 (  1)

 8.  Velký Bor         22   5   8   9   26: 32    23 (-10)

 9.  Chanovice B       22   5   8   9   24: 31    23 (-10)

10.  Žihobce           22   5   7  10   28: 45    22 (-11)

11.  V. Hydčice        22   4   7  11   24: 30    19 (-14)

12.  Měcholupy         22   5   1  16   13: 46    16 (-17)

13.  Bezděkov          22   3   6  13   37: 54    15 (-18)

14.  H. M.  Boží       22   3   1  18   18: 76    10 (-23)

 

 

 

 

 

 

 

 

III.   T Ř Í D A   

 

BRATŘI KOHOUTOVÉ VRÁTILI PLÁNICI NADĚJI

 

Po sérii nepříliš vydařených zápasů kterou ukončili pláničtí fotbalisté bezbrankovou remízou v derby v Kvaseticích o týden později doma vykřesali jiskřičku naděje na záchranu. Výrazně jim k tomu pomohla domácí výhra nad Veřechovem o kterou se postarali bratři Tomáš a Rudolf Kouhoutové . Oba byli autory všech branek tohoto duelu a postarali se tak o druhé jarní vítězství svého týmu. Po očekávané, ale ne tak výrazné prohře Kvasetic v Železné Rudě, ztrátě všech bodů Myslíva doma s Malým Borem a remíze Bolešin které doma zachraňovali bod brankou v poslední minutě Václavem Simbartlem v klání se Sokolem Neznašovy se situace na konci tabulky výrazně zdramatizovala. V posledních čtyřech kolech se tak máme na co těšit.

 

Bolešiny -  Neznašovy 1: 1 ( 0: 0)

Branky: 90. Simbartl Václav – 31. Kreibich Karel;

Rozhodčí: Bošek Petr; ŽK: 1:4 . Diváků: 60 

 

Hrádek B -  Běšiny 1: 4 ( 1: 1)

Branky: 39. Kutil Jiří – 6.,68., 69. Mayer Filip, 60. Šťastný Lukáš;

Rozhodčí: Haviar Štefan . Hráno bez karet. Diváků: 50

 

Myslív -  Malý Bor 1: 2 ( 0: 0)

Branky: 69. Bláha Michal – 70. Trubač Lukáš, 86. Sládek Milan; ŽK: 2:3; ČK: 0 : 1 ( Šipla Miroslav) . Rozhodčí : Petrželka František. . Diváků: 60 

 

Ž. Ruda A -  Kvasetice 6: 0 ( 1: 0)

Branky: Greiner David 2, Duda Jaroslav 2, Loos Martin, Markel Karel; Rozhodčí: Veverka Jan; ŽK: 1:0. Diváků: 100

 

Horažďovice B  - Hartmanice 5: 1 ( 3: 0) 

Branky: Hlaváč Miroslav 2, Janouškovec Jiří, Forman Michael ml., Nauš Josef - ; Rozhodčí: Lažánek Karel . Diváků: 50. Hráno bez karet.

 

Hradešice B  - Týnec 2: 3 ( 2: 1)

Branky: 27. Hlaváč Václav, 32. Nauš Václav – 17. Havránek Lukáš, 50. Pytel Tibor, 83. Hromada Tomáš; Rozhodčí: Petržilka Jiří; ŽK: 3:5; ČK: 0 : 1(Ryba Tomáš). Diváků: 120 

 

Plánice  - Veřechov 3: 0 ( 2: 0)

Branky: 8., 25. Kohout Tomáš, 90. Kohout Rudolf; Rozhodčí: Vondráček Václav; ŽK: 1:1. Diváků : 60 

 

 

 

 1.  Týnec             22  16   3   3   76: 28    51 ( 18)

 2.  Ž.  Ruda A        22  15   4   3   72: 24    49 ( 16)

 3.  Běšiny            22  13   4   5   48: 27    43 ( 10)

 4.  Horažďovice B     22  13   3   6   67: 36    42 (  9)

 5.  Veřechov          22  10   7   5   40: 37    37 (  4)

 6.  Malý Bor          22  10   3   9   43: 38    33 (  0)

 7.  Neznašovy         22   8   4  10   35: 38    28 ( -5)

 8.  Hartmanice        22   8   4  10   43: 55    28 ( -5)

 9.  Hradešice B       22   7   5  10   36: 39    26 ( -4)

10.  Bolešiny          22   6   5  11   37: 54    23 (-10)

11.  Myslív            22   7   2  13   28: 50    23 (-13)

12.  Kvasetice         22   5   7  10   30: 44    22 (-11)

13.  Plánice           22   5   5  12   27: 44    20 (-13)

14.  Hrádek B          22   2   2  18   23: 91     8 (-25)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku