Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR , III. TŘÍDA 21. kolo 14.- 15.5. 2011

 

O K R E S N Í      P Ř E B O R  

 

MĚCHOLUPY JAKO TONOUCÍ SE STÉBLA CHYTLY

 

Po podzimu předposlední Měcholupy se v 21.kole okresního přeboru od tohoto sestupem ohroženého umístění odlepily Měcholupy. Pomohly jim k tomu plný počet získaný v zápase o šest bodů na domácím hřišti s Tatranem Velké Hydčice. Měcholubskému celku se tak podařilo  na svého posledního soupeře snížit  ztrátu z podzimu na rozdíl pouhých dvou bodů. Staré lidové rčení hovoří o tom, že tonoucí se stébla chytá zafungovalo a nováček přeboru  svojí velkou šanci  kterou nyní drží , zajistit si účast v OP i v nové ročníku jen tak nepustí. Těžký je každý zápas zejména po té když se tým pohybuje v sestupových vodách se přesvědčuje také na jaře Bezděkov. Body získané venku v Janovicích v H.M.Boží  a v Chanovicích zcela nestačily na devět bodů za sebou ztracených na domácím hřišti v duelech se soupeři pomýšlející na medailová umístění . Poslední   prohrou v tomto kole v Nezamyslicích se relativně těch nejtěžších soupeřů již zbavili , ale boj o záchranu to nijak ve zbývajících pěti kolech neulehčí. To ostatně platí i pro družstva ze spodních pater tabulky kde nemá nikdo nic jisté.

 

Měcholupy - Velké Hydčice  1 : 0 (0 : 0)    

Zdeněk Bárta

K dnešnímu utkání nastoupili domácí zodpovědně a hned od začátku začali hrát ze zabezpečené obrany, ale i tak se snažili tlačit do útoku. Velkohydčiští hráči si vytvořili taktéž pár zajímavých šancí, ale nepovedlo se jim žádnou z nich proměnit.

Do druhé půlky se trenér rozhodl udělat nějaké změny, které nakonec byli pro náš tým přínosem. Po velkém útočném snažení se nakonec po krásné přihrávce povedlo Lukášovi Jakubců vstřelit gól. Tento gól je a bude pro domácí velkým přínosem, jelikož i díky němu se náš tým udržel stále v boji o záchranu.

Měcholupy poskočily v tabulce na 12. místo, kde přeskočili o 1 bod Bezděkov. V příštím utkání nastoupí Měcholupy v Chanovicích, kde se bude bojovat o další důležité body k záchraně.

Nakonec bych chtěl pochválit výkon rozhodčího Harmadyho, který odpískal zápas s velkým přehledem.

Sestava Měcholupy: Jakubec David - Zadražil Zdeněk - Kanta David (Vachtl Václav), Dražka Petr (Kanta Michal), Kroupa Luboš – Jahoda Michal (Kaňák Jan), Blahouš Lukáš, Tvrdik Ivan (Bárta Zdeněk), Jahoda Marek – Jakubec Lukáš, Nový Jiří

Branka: 75. Jakubec Lukáš .  Rozhodčí: Harmady; ŽK:  1:2; Diváků : 50.

 

Velký Bor -  Chanovice B    2 : 2 (1: 2)  

Branky: 65. Vrána Petr, 25. Červený Tomáš(PK) – 13. Pavlovský Lukáš, 45. Polena Michal; Rozhodčí: Lažánek Karel; ŽK: 2:3. Diváků: 150.

 

Nezamyslice  -  Bezděkov   4 : 1 (3 : 0) 

Janda Milan

Trenér domácích měl opět problémy se sestavou ,neboť k dlouhodobě zraněnému Burdovi přibyl omluvený Kopačka s Vinickým Alešem a se sebezapřením nastupovali Soutor, Aschenbrenner a Ritter František, kteří měli šrámy ze zápasu z Lub. Utkání se začalo pro domácí velmi dobře ,neboť již ve4min po nedorozumění hostující obrany se trefil Radek Vinický, Další gól na sebe nenechal dlouho čekat a v8 min po krásné akci přehazoval Soutor hostujícího brankáře, trefil břevno a odražený míč s přehledem poslal do sítě Ritter František. Domácí se uklidnili a hrál se oboustranně pěkný fotbal bez brankového zakončení, až ve 38min  po centru Pánka se do vyložené šance dostával Soutor,ale hostující obránce ve snaze zabránit mu skórovat, neštastně tečoval míč do vlastní brány. Kdo očekával brankové hody i po přestávce ,musel být zklamán, neboť domácí  hráli velmi špatně a soupeř byl ve druhém poločase lepším týmem. V 70min po špatné rozehrávce se dostal k míči hostující Šlegl a střelou z 25m překvapil jinak pozorného domácího brankáře Rittra. Tato branka oživila naděje hostů ,ale  domácí po změnách v sestavě zlepšili hru a  v73min po pěkné akci střílel  Musil,ale rozhodčí gól neuznal pro údajné postavení mimo hru. V 75min se už domácí radovali, po úniku Soutora a přesné přihrávce střílel do prázdné brány Aschenbrenner. Zbytek utkání se již dohrával v poklidu.                                                                       Sestava domácích: Ritter Martin- Skuhra(Rejšek), Drýk,Pavelec, Kraucher-Pánek,Musil,Vinický Radek,Aschenbrenner(Kratejl)-Soutor, Ritter František

Branky: 4. Vinický Radek, 8. Ritter František,  38. Pánek Jaromír, 75.Aschenbrenner Jan – 70. Šlegl Jan. Rozhodčí: Veverka Jan. Diváků: 50. Hráno bez karet.

 

Hory Matky Boží -   Vrhaveč  1 : 3 (1 : 1)

Bernard Radek

Ještě za příjemného sobotního počasí odehráli horští fotbalisté další nevydařený domácí zápas. Minimální produktivita a možná i psychická odolnost neumožňuje poslednímu týmu OP v současnosti bodovat ani před svým publikem (ještě nedávno zdejší horská výhoda). V sobotu sice přijel kvalitní soupeř z první poloviny tabulky, ale ještě v nedávné minulosti jsme s tímto tradičním sokem sehrávali velmi solidní výsledky a vyrovnané zápasy. Realita je ovšem dnes taková, že sobotní zápas byl asi posledním vzájemným mistrovským zápasem těchto soupeřů, jelikož horský celek postupnými kroky spěje po 4 sezónách k sestupu do III. třídy.

Od úvodního hvizdu se sice hrálo vyrovnané utkání se šancemi před oběma brankami, ale soupeř byl před domácí brankou nebezpečnější a neobával se ohrozit naši branku z každé pozice. Za to domácí ofenzivní hráči se tlačili do zakončení až v samotném pokutovém území. První branka tudíž padla již ve 13. minutě a jejím autorem byl hostující V. Hrach, který překonal domácího brankáře Horejše – 0 : 1. Domácí po brance zvýšili svoji aktivitu a jejich snaha o vyrovnání byla evidentní, leč „jalová“. Až ve 40. minutě po zahrávaném přímém kopu byl J. Murcko při pohybu na centrovaný míč zadržen v pokutovém území soupeře a sudí Haviár nařídil PK, který posléze bez problému proměnil zastupující kapitán R. Mužík – 1 : 1.

Ve II. poločase nastupoval domácí celek s jednou změnou v útoku. Obraz hry se zprvu moc nezměnil a hra se přelévala z jedné strany za druhou. Ovšem laciný druhý a třetí gól hostujícího Vrhavče definitivně pohřbil domácí naděje na bodový výsledek. V 64. min. nejprve M. Minařík po rohovém kopu neotálel a poskakující balón v malém vápně bez důrazu domácí obrany poslal za domácí brankovou čáru – 1 : 2. Po té v 79. minutě po milimetrovém pasu od J. Pretla pěkně, ale bohužel neefektivně hlavičkou zakončoval osamocený R. Mužík do náručí hostujícího brankáře. Hosté ihned podnikli rychlý protiútok a z rychlého brejku rozhodli sobotní zápas – 1 : 3. Vzruchem sobotního zápasu byly časté problémy hostující lavičky a hostujících fandů především v I. poločase (po nařízeném PK) se sudím Haviárem, který udělil ČK jejich vedoucímu a za pomocí pořadatelské služby nechal od hřiště vykázal dva hostující fanoušky. To byla asi jediná skvrna sobotního zápasu dvou tradičních rivalů.  

Branky: 41. Mužík Radek (PK) - 13. Hrach Václav, 64. Minařík Michal, 80. Hrach David.

Rozhodčí: Haviar, Diváků: 60. ŽK: 3 : 3.

 

Žihobce  - Mochtín B  0 : 3 ( 0: 2)  

Branky: 10.,31. Kolárik Lukáš , 57. Troch Roman; Rozhodčí: Habada Vladislav; ŽK: 5:1. Diváků: 80.

 

Žichovice -  Janovice  4 : 3 (2 : 3)    

Karel Sládek

V dalším domácím zápase jsme přivítali hosty z Janovic s cílem odčinit podzimní porážku z jejich hřiště. Janovičtí odehráli celý zápas pouze s deseti hráči a navíc poznamenáni tragickou událostí, která postihla jejich hráče v průběhu týdne. Nakonec jsme získali tři body, ale celý zápas jsme se spíše trápili.

Početní výhoda se v úvodu zápasu na průběhu hry příliš neprojevila. Hosté pozorně bránili a v útoku neustále hrozil jejich nejlepší hráč M. Hájek. Do vedení mohl Žichovice poslat Hozman, ale nejprve trefil pouze tyč a pak po rohu hlavou nezamířil přesně. Vedení domácím přinesla až akce Frýzka, jehož přihrávku využil Šiška střelou z úhlu do odkryté branky. Pak však domácí polevili a nedůslednost v obraně využil dvakrát M.Hájek a otočil skóre ve prospěch hostů. Když už se domácím podařilo vyrovnat po akci Roberta Beneše a přesném zakončení Malého, potrestaly Janovice domácí gólem J.Hájka do šatny po rohovém kopu .

Do druhého poločasu nastoupily Žichovice se změnami v sestavě a s cílem otočit skóre. Křídelní akce přinášely příležitosti, za zmínku stojí především megašance Hozmana, který po přihrávce Šimáčka přestřelil z půlmetru prázdnou bránu a popřel tak veškeré zákony fyziky. Velké šance měli i hosté, několikrát nás podržel při své jarní premiéře v brance Doubek, jednou mu po trestném kopu Slivoně pomohla tyč. Domácí vyrovnali až čtvrt hodiny před koncem, když se důrazem ve vápně prosadil střídající Švehla. Za okamžik předvedl precizní akci po pravé straně Brož a střelou k tyči rozhodl zápas. V nervózním závěru se střídaly šance na obou stranách, ale skóre se již nezměnilo. Janovice předvedli i přes oslabení sympatický výkon, domácí vítězství spíše ubojovali než uhráli. Ale i takový je někdy fotbal a body získané ve chvíli, kdy se nedaří, jsou obzvláště cenné.

Sestava Žichovice: Sládek (46. Doubek) – Jeřábek (46. Štěpán), Mourek, Frýzek, Brož – J.Beneš (82. Stulík), R.Beneš, Malý, Šimáček – Hozman (60.Švehla), Šiška

Branky: 18´Šiška, 41´Malý, 76´Švehla, 80´Brož - 22´,26´Hájek M., , 45´Hájek J.

Rozhodčí:Brůha Radek; ŽK:2:2 ; Diváků :  60

 

Sušice B – Luby B    2  :  2  ( 2  :  1 )

Branky:  38´ a 45´  Kalný  -  16´ Havlovic, 75´ Smolík

Rozhodčí: Hovorka ŽK:  1 : 2 . ČK:   0 : 1  ( 80´ Sidorenko ) Diváků:  30

 

 

 

 

 1.  Žichovice         21  18   1   2   65: 24    55 ( 22)

 2.  Luby B            21  15   2   4   56: 25    47 ( 17)

 3.  Nezamyslice       21  13   3   5   50: 20    42 (  9)

 4.  Vrhaveč           21  11   6   4   38: 20    39 (  9)

 5.  Sušice B          21  10   7   4   35: 25    37 (  4)

 6.  Janovice          21  11   3   7   42: 35    36 (  6)

 7.  Mochtín B         21   9   4   8   36: 33    31 (  1)

 8.  Velký Bor         21   5   8   8   26: 31    23 (-10)

 9.  Žihobce           21   5   6  10   27: 44    21 (-12)

10.  Chanovice B       21   4   8   9   21: 31    20 (-10)

11.  V. Hydčice        21   4   6  11   23: 29    18 (-12)

12.  Měcholupy         21   5   1  15   13: 43    16 (-17)

13.  Bezděkov          21   3   6  12   36: 52    15 (-15)

14.  H. M.  Boží       21   3   1  17   18: 74    10 (-23)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

III.   T Ř Í D A   

 

BĚŠINY VYHRÁLY SOUBOJ O TŘETÍ MÍSTO

 

Ostře sledovaný zápas 21.kola III. třídy se hrál na hřišti v Neznašovech. Domácí Běšiny v něm hostily dosud stoprocentně na  jaře úspěšnou rezervu FK Horažďovice . V přímém souboji o třetí místo  byly úspěšnější Běšiny a nadále si mohou udržovat šanci pět kol před koncem bojovat o druhé postupové místo do okresního přeboru. Bude to ale velice těžké, neboť druhá Železná Ruda neklopýtla v těžké duelu v Malém Boru a stále si udržuje šestibodový náskok.  Další zápas týmů ze spodních pater  tabulky , derby Kvasetice – Plánice branky nepřinesl. Přinesl  jen dělbu bodů a ta více vyhovuje domácím než Plánici,  která to nebude mít v závěru  při hrozbě sestupem jednoduché.

 

Veřechov – Hradešice B  2 : 1 ( 2 : 1)

Branky : 12. a 23.  Jiří Vítek -  40. Martin Florián

Rozhodčí:  Petrželka František. ŽK: 2:3. Diváků: 50

 

Kvasetice – Plánice  0 : 0 (0 : 0)

Pavel Roub

Dlouho očekávané derby začali lépe domácí. Od úvodního hvizdu zamkli hosty na jejich půlce a tlačili se do góla. Bohužel šance nejsou všechno a střelecké kopačky si před zápasem nikdo neobul. Naopak hosté dvakrát utekli a měli blíž ke vstřelení branky. Ve druhé půli se hra trochu vyrovnala a hosté vycítili šanci a měli několik šancí. Nakonec se netrefil nikdo a zápas dvou ohrožených mužstev skončil bez branek.

Rozhodčí: Pastyřík Vladimír. ŽK: 2 : 3. Diváků: 50.

 

Neznašovy  - Hrádek B   2 : 1 (1 :  1)

Branky: 15. a 81. Kreibich Karel – 17.  Švelch Jakub; Rozhodčí: Mazanec Marek, Petržilka Jiří, Cihlář Jan; ŽK: 0:2. Diváků: 30 

 

Týnec – Bolešiny  3 : 1 (3 : 1)

Domácí: 12 . Kubový Petr, 26 . Janoušek Karel, 31 . Janoušek Karel. - 20 . Roháč Jan

Rozhodčí: Staněk Luděk . ŽK  3 : 0.  ČK: 0 : 1 (83. Pavel Zahálka ). Diváků : 55

 

Hartmanice - Myslív 1 : 3 (1 : 2)

Branky: 7.Sládek Petr – 6 .Kubala, 35 .Bláha, 66. Sládek. ŽK: 4 : 1.  Diváků:  60. Rozhodčí Diviš Robert.

 

Malý Bor – Železná Ruda   0 : 2  (0 : 0)       

Faltys

Branky: 51´Duda Jaroslav, 55´Greiner David.

Rozhodčí:Hovorka Milan; ŽK: 1 : 0.Diváků : 80.

 

Běšiny – Horažďovice B  3 : 2 (2 : 0)

Branky: 10.,62. Kolář Zdeněk, 18. Stach – 55. Forman Michal ml, Janouškovec.

Rozhodčí: Abraham, Veverka, Mazanec.  ŽK:  0 : 1. Diváků: 40. 

 

 

 

 1.  Týnec             21  15   3   3   73: 26    48 ( 15)

 2.  Ž. Ruda A         21  14   4   3   66: 24    46 ( 16)

 3.  Běšiny            21  12   4   5   44: 26    40 (  7)

 4.  Horažďovice B     21  12   3   6   62: 35    39 (  9)

 5.  Veřechov          21  10   7   4   40: 34    37 (  4)

 6.  Malý Bor          21   9   3   9   41: 37    30 ( -3)

 7.  Hartmanice        21   8   4   9   42: 50    28 ( -5)

 8.  Neznašovy         21   8   3  10   34: 37    27 ( -6)

 9.  Hradešice B       21   7   5   9   34: 36    26 ( -1)

10.  Myslív            21   7   2  12   27: 48    23 (-10)

11.  Kvasetice         21   5   7   9   30: 38    22 (-11)

12.  Bolešiny          21   6   4  11   36: 53    22 ( -8)

13.  Plánice           21   4   5  12   24: 44    17 (-13)

14.  Hrádek B          21   2   2  17   22: 87     8 (-22)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku