Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 21. kolo 14. – 15.5. 2011

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

ŠVIHOV VÝHROU NAD LÍDREM ZDRAMATIZOVAL ZÁVĚR SOUTĚŽE

 

Víkendové v velké části úspěšný atak na postupové první místo a druhé místo znamenající šanci bojovat o postup v baráži jako by symbolicky odstartoval možná nejrychlejší gól  v tomto soutěžním ročníku možná že   nejen v 1.B třídě. Ten padl v sobotu dopoledne ve Svéradicích . Jak je to jednoduché. Po úvodním rozehrání ze středového kruhu poslal Míra Herout dlouhý míč na levou stranu na Petříka, ten v rychlosti odcentroval před branku na Moravce a to vše za asistence přihlížející obrany hostů  ! Jak je ten fotbal jednoduchý , ale také složitý se pak v dalších zápasech tohoto kola  se mohli přesvědčit v dalších zápasech také týmy z Pošumaví v této soutěži. Ty které stále žijí šancemi  a těmi jsou aktuálně Nýrsko a Švéradice na postup posadil výhrou doma nad lídrem tabulky ze Žákavé Švihov. Ten zná zřejmě recept  na bývalého exúčastníka 1.A třídy , když  k podzimním třem bodům získaným na hřišti tohoto soupeře  přidal na účet  lídra tabulky první jeho letošní porážku v duelu ve kterém viděli diváci osm branek, z toho pět(všechny v prvním poločase) z síti hostů.

 

Svéradice -  Přeštice B    3 : 1 (2 : 0)

Václav Dušek

Domácím se povedl vstup do utkání, hned po rozehrání poslal Herout míč na levou stranu na rozběhnutého Petříka, jehož centr zakončil do sítě Makovec. Ve 4. minutě se situace opakovala z druhé strany, zprava utekl Zajíc a jeho centr proměnil ve druhou branku Martínek. Hosté se osmělili až po čtvrt hodině, ale domácí branku v prvním poločase výrazně neohrozili. Svéradice začaly druhou půli stejně jako tu první a utkání definitivně rozhodla branka Suchana. Hosté dosáhli čestného úspěchu z pokutového kopu.

Branky: 1.Makovec Stanislav, 4.Martínek Daniel, 49.Suchan Kamil - 71.Kroupa Jiří PK

Rozhodčí: Fanfule Ladislav, ŽK: 3:3, ČK: 0:1. Diváků: 100.

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Polena, Vonášek, Martínek - Zajíc, Jiřinec, Herout (70.Mareš), Petřík - Makovec (67.Šlehubr), Suchan (76.Vlček)

 

Nýrsko  - Pačejov    2 : 1 (1 : 1)

PODROBNOSTI NEBYLY HLÁŠENY

Branky: Kadlec, Kohout - Rohlíček; ŽK: 1:4 . Diváků: 110 

 

Švihov  -  Žákava    5 : 3 (5 : 1) 

Jitka Kilbergerová – Klatovský deník

Diváci se ještě nestačili pořádně usadit a domácí už vedli 1:0. Hned z prvního útoku totiž otevřel skóre zápasu Sýkora. A za chvíli Švihov jásal podruhé. Jeho hráči postupovali k brance Žákavy, její obrana před nimi ustupovala a Čížek zvýšil na 2:0. Hosty teprve dvě inkasované branky probudily, útočili z levé strany, odkud létaly centry před branku náhradního domácího gólmana Luboše Zdráhala, ale švihovská obrana míče zvládala výborně, nepustila hosty k ohrožení své branky, a když bylo potřeba, nic nevymýšlela a míč jednoduše odkopla. Na tyto míče číhal vpředu domácí útočník Sýkora. Neuplynulo ještě patnáct minut zápasu a právě Sýkora se dostal až před brankáře hostí Kojnara. Když ho chtěl přehlavičkovat, byl faulován a sudí nařídil pokutový kop. K míči se postavil kapitán Švihova Bureš a s přehledem zvýšil na 3:0. Hosté pak byli aktivnější, měli míč častěji na svých kopačkách, ale do vyložené šance se ne a ne dostat. Vytvořili si tlak, ze kterého vytěžili standardní situace. Po jedné z nich se dostal k míči v pokutovém území hostující Smazal a Zdráhal byl na jeho hlavičku krátký. Žákava sice měla víc ze hry, ale její hráči byli až moc přemotivováni, prohrávali 1:3, a věděli, že pokud chtějí myslet na body, musí gólové manko smazat. Švihovští naopak hráli v pohodě, a přestože šancí moc neměli, byli v nich o hodně nebezpečnější. O jejich pohodě svědčila i čtvrtá branka v síti Žákavy. Po skvělé kombinaci neúnavný Sýkora zprava ukázkově nacentroval před branku a Osvald přesnou hlavičkou do prázdné branky zvýšil vedení domácích na 4:1. A to do poločasu nebyla zdaleka všechno. Podruhé se trefil Sýkora a Švihovští ještě dvakrát pořádně vyděsili lídra tabulky. Poprvé opět založil na pravé straně útok Sýkora, naservíroval míč Osvaldovi, který jen těsně minul, podruhé zastavilo Havlíčkovu dělovku z přímého kopu břevno. Zahrozili i hosté, ale Zdráhal domácí podržel.

Kdo si myslel, že už je hotovo, tak se hodně zmýlil. Do druhé půle vlétli hosté jako polití živou vodou, během pár úvodních minut snížili brankami Smazala a Huňáčka na 3:5 a Švihovští se začali bát o výsledek. Hosté ovládli druhý poločas, byli rychlejší, byli u každého míče dřív a nenechali domácí obranu vydechnout. Švihov se sice dostal do dvou tří šancí, zvlášť po akcích střídajícího Kašpárka, ale víc mu Žávava nedovolila. Domácí ale skvěle podržel gólman Zdráhal, když ve druhé půli skvělými zákroky zlikvidoval tři obrovské šance hostů. Žákava se hodně snažila, ale domácí si svoji cennou výhru nakonec dokázali ubránit.

„Byl to hodně těžký zápas, kluci se museli vydat ze všech sil a odbojovali to. Upřímně, bál jsem se o výsledek, ale důležité jsou tři body a s nimi jsme samozřejmě hodně spokojeni navíc i proto, že Žákava na jaře ještě neprohrála. První poločas byl super, bohužel ve druhém jsme dostali dvě rychlé branky, soupeř ukázal svoji kvalitu, vysoké hráče a mladé rychlé kluky. Naši hráči neodpadli, i když se to zdálo, fyzicky, spíš jim svazovala nohy psychika, dostat dva rychlé góly moc pohody nepřidá. Ale zaslouží pochvalu a dík za bojovnost,“ řekl Deníku po zápase spokojený trenér Švihova Jiří Toman.

Poločas: 5:1. Branky: Sýkora 2, Bureš, Osvald, Čížek - Smazal 2, Huňáček; ŽK: 3:5. Diváků: 100.

Sestava Švihova: L. Zdráhal, Pflug (Vrba), Sýkora, Špatenka (Kašpárek), Bureš (Duchek), Brož, Biederman, Havlíček, Čížek, J. Zdráhal, Osvald.

Branky: Sýkora 2, Bureš, Osvald, Čížek - Smazal 2, Huňáček; ŽK: 3:5. Diváků: 100

 

Mochtín - Žinkovy  2 : 0 (0 : 0).

Karel Šot

Na hodně podmáčeném mochtínském trávníku se hrál oboustranně útočný fotbal s častým zakončením. V prvním poločase oba brankaři udrželi čisté konto, golů se fanoušci dočkali až ve druhém. V 64. minutě otevřel skore střídající Jan Kul (1:0), bodovou pojistku přidal v 80.minutě Zdeněk Novák. Mezitím ale měli velké šance na gol i hosté, ale mochtínský golman Petr Rajtmajer byl vždy na místě, na druhé straně se do golové tutovky dostal další střídající hráč Mochtína Lukáš Kolárik, ale i jeho solový nájezd hostující golman zlikvidoval. Hrálo se slušně,

Branky : Jan Kul a Zdeněk Novák. Rozhodčí:  Václav Kopejtko, ŽK 0:1, 85 diváků,

 

Hrádek -  Měčín   2 : 3 (1 : 1)

PODROBNOSTI NEBYLY HLÁŠENY

Branky: Holeček, Šablatura - Krocký 2, Čejka; ŽK: 1:2 . Diváků: 80

 

Hradešice  - Dlouhá Ves   2 : 2 (1 : 0)

Milan Černík

Utkání podprůměrné úrovně skončilo nakonec dělbou bodů. Při zranění obou stoperů musel být do domácího týmu na tento post povolán hráč "B" týmu V.Hlaváč. V 1. poločase zaujaly diváky 3 akce až v jeho závěru, když ve 38.´ vyslal Fr. Šašek lobem šikovně Fr. Melku do úniku a jeho prudký centr trefil J. Kopal v pádu těsně vedle. Ve 41.´ se u lajny uvolnil M. Lávička, ale jeho přihrávku zakončil Fr. Šašek v dobré pozici opět těsně vedle. O minutu později se ale parádně trefil přízemní střelou O. Starec a poslal domácí do vedení.

Do 2. poločasu vstoupili lépe hosté a v 52.´ se jim podařilo vyrovnat Hasenöhrlem. Poté přidali domácí a výsledkem byl vlastní gól v síti hostů, když si prudký centr J. Kopala srazil hostující obránce do vlastní branky.Za 2 minuty ale hosté po chybě domácí obrany opět vyrovnali a skóre se přes několik šancí na obou stranách do konce zápasu již nezměnilo.

Branky: 42´ Starec, 58´ vlastní - 52´ Hasenöhrl, 60´ Krůs

Rozhodčí: Janda - Švantner, Kříž  ŽK 0:0, ČK 0:0  Diváků: 100 Sestava domácích: M. Šůs - V. Hlaváč, M. Hlaváč, P. Řezáč, V. Kotiš (M.

Florian), Fr. Melka, Fr. Šašek (P. Křesák), O. Starec, J. Kopal, M.

Lávička, D. Novák

trenér Hradešic Zbyněk Chmelík: "Do konce sezóny je ještě dostatek zápasů, abychom sobě i divákům ukázali, že patříme do vyšších pater tabulky. Soustředíme se nyní na to, abychom to všem dokázali."

 

Losiná  - St.Smolivec    1 : 1 (0 : 1) 

Branky: Votípka - Krejčík; ŽK: 1:1. Diváků:  100

 

 

 

 1.  Žákava            21  14   1   6   49: 36    43 ( 13)

 2.  Nýrsko            21  12   6   3   52: 28    42 (  9)

 3.  Svéradice         21  13   2   6   49: 28    41 (  8)

 4.  Švihov            21  11   4   6   58: 40    37 (  4)

 5.  Mochtín           21  11   3   7   27: 19    36 (  3)

 6.  Hradešice         21  10   5   6   43: 22    35 (  2)

 7.  Pačejov           21  10   2   9   28: 28    32 (  2)

 8.  Měčín             21   8   3  10   26: 35    27 ( -3)

 9.  Losiná            21   7   5   9   30: 36    26 ( -7)

10.  St. Smolivec      21   7   4  10   28: 47    25 ( -5)

11.  Přeštice B        21   7   3  11   27: 42    24 ( -6)

12.  Dlouhá Ves        21   5   5  11   27: 38    20 (-10)

13.  Hrádek            21   4   4  13   18: 37    16 (-17)

14.  Žinkovy           21   3   3  15   23: 49    12 (-18)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku