Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 19. kolo 30.4. – 1.5.2011

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

DOSUD ŽÁKOVA V POŠUMAVÍ DRANCOVALA,

NYNÍ NASTÁVÁ ČAS KDY JE TŘEBA VRACET STEJNOU MĚROU

 

Jarní průběh 1.B třídy zhatím výrazně ovlivnilo rozlosování, kdy si týmy z Pošumaví bojující o čelo tabulky body braly a třetí vzadu Žákava dokázala využít momentální formy a štěstěny losu k tomu, aby se nejen usadila na čele tabulky, ale získala velmi slibný náskok. K němu  lídru tabulky pomohly výrazným způsobem i body získané v Pošumaví v podobě výhry v Měčíně a nyní také v Dlouhé Vsi. Nyní nastává druhá série, kdy v přímých soubojích ve kterých má lídr tabulky výhody domácího prostředí budou na tuto horkou půdu zajíždět týmy z Pošumaví. První na řadě bude již v příštím kole Sokol Hradešice, pak Mochtín, po té také Nýrsko a naposledy hraje v posledním kole v Žákave Svatobor Hrádek. Mezi tím mají šanci doma s největším aspirantem na postup zvrátit jejich ambice Švihov a také Svéradice. To je roztočené osudí ze kterého vzejde konečný úspěch.

Do této mozaiky určitě přispěl Švihov půltuctovou výhrou nad nováčkem ze St.Smolivce, Hradešice ziskem tří bodů nad potápějícím se Sokolem Žinkovy a Nýrsko, které si sice polepšilo ale nijak úlohu záchrany neulehčilo Svatoboru Hrádek.  

 

Svéradice - Měčín   4 : 1 (2 : 0)

Václav Dušek

Domácí trenér Rambousek po domácích nezdarech přeházel sestavu a tah se stoperem Píckou v útoku mu vyšel, když se v prvním poločase dokázal dvakrát gólově prosadit. Domácí svého soupeře jasně přehrávali mimo dvou tref zvonili tyčky a svéradičtí hráči spalovali další tutovky. Na začátku druhého poločasu hosté snížili Vitákem a dostali domácí fanoušky do napětí, zda se jejich mužstvo už po několikáté během jara ve druhém poločase položí nebo situaci zvládne. Tentokrát naštěstí zvítězila druhá varianta a domácí v závěru pečetili hlavičkou Makovce po rohu Herouta a dorážkou Zajíce zblízka zasloužené vítězství. Slušně hrané utkání řídil s velkým přehledem rozhodčí Jirsa z Hrádku u Rokycan.

Branky: Pícka Libor 2, Makovec Stanislav, Zajíc Luboš - Viták

Rozhodčí: Jirsa Petr, ŽK: 0:1, Diváků: 80

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Jiřinec, Vonášek, Martínek - Z.Prokopec (61.Šlehubr), Herout (89.Petřík), Makovec, Zajíc - Suchan, Pícka

 

Dlouhá Ves - Žákava   1 : 5  (1 : 3)   

J.Krůs

 Průběh zápasu odpovídal postavení obou družstev v tabulce.První branka padla po střele hráče hostů a protože byla tečovaná obráncem domácích je registrovaná jako vlastní. Ve 13.´ zvyšoval  hostující Hanáček. Ve 24.´snížil na 1:2 R.Hoda po pěkně rozehraném roh.kopu M.Krejčím. Ve 29.´ještě přidává do sítě domácího brankáře po individuální akci a tvrdé střele další gól  hostující St.Nekola.Po poločasové přestávce se hosté pustili do domácích s velkým nasazením a vůbec nebrali ohled na to, že je v Dlouhé Vsi pouť. V 52.´přidává

další branku Kotora J. Nikým neobsazen, hlavou po pěkné  přihrávce zprava umisťuje míč k pravé tyči. Pátý gól byl jako z kopíráku, ale tentokrát po přihrávce z levé strany.

Co dodat ?  Hosté se předvedli  jako dobře sestavené mužstvo, které kromě bojovnosti  a rychlosti mělo i velmi dobrou fotbalovou úroveň. Domácím zbývají ještě další  zápasy s mužstvy nad kterými se dá vyhrát a získat tak body k úniku ze sestupových míst.

Branky: 24.´Hoda Roman - 6.´vlastní, 13.´Hanáček Aleš, 19.´Nekola Stan., 52.´Kotora Jindřich, 72.´Boukal Matěj. Rozhodčí: Orlík Vladimír;  ŽK: 2:3.   Diváků : 100

 

Nýrsko -  Sv.Hrádek     3 : 0 (0 : 0)

Branky: Jánský, Pressl, Šteiner; ŽK: 3:4. Diváků:  80 

 

Švihov -  St.Smolivec    6 : 0 (2 : 0)

Jiří Toman

Domácí tým chtěl potvrdit výkon z Pačejova,ale hlavně odčinit špatný výkon v domácím zápase s Přešticemi.První šanci měli po roh.kopu hosté,zakončení však bylo nepřesné.Stejně se vedlo po tr.kopu ze strany Burešovi.V 8.min.byl sám před brankářem Osvald,brankář hostů střelu chytil.V 19.min.trefil z osmi metrů Brož brankáře a následnou hlavičku Bureše také.Největší šanci hostů v prvním pol.,střelu z velkého vápna chytil domácí brankář.První gol padl ve 31.min a postarali se o něj Špatenka s Osvaldem,kdy prvně jmenovaný průnikem do vápna a následnou přihrávkou našel Osvalda,který střelou k tyči poslal domácí do vedení.Ve 36.min.obral o míč domácího obránce Osvald,v souboji s brankářem však neuspěl a stejně se vedlo o minutu později Čížkovi.Ve 40.min.napřáhl z dálky ke střele Kudjak,branář míč neudržel a dobíhající Špatenka byl faulován a z následné penalty zvýšil Bureš na 2:0.V 53.min hezká   kombinační akce po prvé straně v podání Osvald-Špatenka-OSVALD,který našel před bránou Brože a ten už věděl kam míč uklidit.V 63.min.si dali hosté málem vlastní gol,míč však skončil natyči.V 66.min.dostal do běhu přihrávku Sýkora,který přehodil bankáře a v 70.min.po přihrávce Špatenky opět Sýkora zvýšil na 5:0.Konečnou tečku utkání dal v 82.min.střelou za vápnem Brož.

Branky: Brož 2, Sýkora 2, Bureš, Osvald; ŽK: 1:0. Diváků:  60 

Sestava:Zdráhal L.–Bureš (54.Vrba), Biederman, Havlíček, Kudjak- Špatenka, Pflug, Brož, Čížek-Sýkora, Osvald

Po utkání řekl kouč švihovských fotbalistů Jiří Toman : "Před zápasem jsem dostal dárkový balíček od vedení a hráčů,za což všem děkuji,ale nejlepší dárek byl výkon celého mužstva a hlavně předvedená hra,která se musela divákům líbit.Dali jsme šest hezkých branek a žádnou neinkasovali.Co více si trenér a fanoušci mohou přát?

 

Hradešice  - Žinkovy    3 : 0 (2 : 0)

Milan Černík, vedoucí mužstva Hradešic:

   Do sestavy domácích se po zranění vrátil J. Kopal a po delší odmlce také hrající trenér Zb. Chmelík. Proti slabému soupeři stačil domácím k vítězství průměrný výkon, ale celkově nebyli domácí trenéři s hrou spokojeni. Přes jednoznačnou převahu se domácí odmítli bavit fotbalem a tím namlsat domácí fanoušky.

   Do vedení šli domácí již ve 13.´ utkání, když se po dlouhé době trefil M. Florian po pěkné přihrávce J. Hnojského. Již o 2 minuty později to bylo 2:0, když úlohu moderního beka předvedl P. Řezáč, který se ocitl až na hrotu útoku a před vstřelením branky si ještě narazil o tyč. V 17.´ měl gólovku M. Lávička po pěkné akci přes Hlaváče a Starce, ale po špatném odskoku míče branku přestřelil. Bohužel to byla poslední akce 1. poločasu, která stála za zaznamenání.

   Ve 2. poločase se dostal do šance opět M. Lávička v 67.´ po chybě hostujícího brankáře, ale ten svoji chybu napravil výborným zákrokem. V 73.´ se do šance dostal vystřídavší J. Kopal po pěkném uvolnění Fr.

Melkou, ale jeho střelu opět vyrazil hostující brankář. Hned poté chyboval domácí stoper M. Šmrha, ale ve spolupráci s brankářem Šůsem dokázal chybu napravit za cenu rohového kopu. V 82.´ opět prověřil pozornost hostujícho brankáře pěknou střelou J. Kopal, ale ten byl opět připraven. Poté se o překonání brankáře pokusil z dálky i V. Kotiš, ale gólman hostů byl opět na místě. Výhru domácích zpečetil až v 83.´ domácí O. Starec, který prostřelil brankáře po samostaném nájezdu z poloviny hřiště po pěkném vysunutí od Fr. Šaška.

Branky: 13´ Florian, 15´ Řezáč, 83´ Starec

Rozhodčí: Čermák - Vocelka, Sirový    ŽK 0:0, ČK 0:0

Sestava domácích: M. Šůs - Z. Frančík (V. Kotiš), M. Hlaváč, P. Řezáč, M.

Šmrha, J. Hnojský, O. Starec, M. Florian (Fr. Melka), Zb. Chmelík (Fr.

Šašek), M. Lávička, D. Novák (J. Kopal)

Trenér Hradešic Zbyněk Chmelík: "Roli favorita jsme sice zvládli, ale čekání na optimální formu pokračuje. Na začátku utkání, do stavu 2:0, to vypadalo, že navážeme na naše nejlepší výkony z podzimní části. Po vedení jsme však nepochopitelně přestali hrát a bránili výsledek, ...příliš brzy. Ve druhém poločase nám pomohlo střídání, především návrat Jirky Kopala a výkon záložníka F.Melky ml. Tohle oživení v záloze je a bude pro nás velmi důležité. Mrzí mě svalové zranění stopera Z.Frančíka, snad nebude dlouhodobé."

 

Mochtín  - Pačejov 1 : 0 (0 : 0)

Karel Šot

Souboj tradičních soupeřů přinesl v prvním poločase hru nevalné úrovně, bez přesnější kombinace i zakončení. Vzruch přinesla až v poslední minuta prvního poločasu, kdy po rohovém kopu trefili hosté hlavou břevno domácí branky. Po přestávce se kvalita hry zlepšila a to zásluhou obou celků. Na hráčích Mochtína i hostů z Pačejova bylo vidět daleko větší nasazení,  bojovnost i snaha o zakončení. O těsné výhře domácích rozhodla 53.minuta. Pačejov chyboval ve středu obrany, do průniku se dostal nečekaně snadno domácí Tomáš Dolejš a své solo na brankáře Boře zakončil golově - 1:0. Hosté mohli srovnat na 1:1 o deset minut později, ale golovou střelu do šibenice ze 20 metrů vytáhl domácí golman Petr Rajtmajer zázračně na roh. Bojovný fotbal pokračoval až do konce zápasu, největší potlesk sklidili domácí fotbalisté samozřejmě po skončení utkání, ale stejně tak ocenili v 75.minutě  i dělovku  Stana Jarabici, který z 25 metrů trefil spojnici břevna s tyčí hostují branky.

Branky: Tomáš Dolejš; ŽK: 1:2. Diváků: 80  Rozhodoval L.Holeček z Hluboké.

 

Losiná  - Přeštice B 4 : 1 ( 1: 0)

Branky: Fremr, Hajšman, Laštovka, Tančouz - Kroupa; ŽK: 1:1. Diváků:  80 

 

 

 

 1.  Žákava            19  13   1   5   45: 31    40 ( 13)

 2.  Nýrsko            19  10   6   3   47: 26    36 (  6)

 3.  Svéradice         19  11   2   6   45: 27    35 (  5)

 4.  Hradešice         19  10   4   5   41: 19    34 (  4)

 5.  Švihov            19  10   3   6   51: 35    33 (  3)

 6.  Mochtín           19  10   3   6   25: 18    33 (  3)

 7.  Pačejov           19  10   2   7   26: 24    32 (  5)

 8.  Měčín             19   7   3   9   23: 32    24 ( -3)

 9.  Přeštice B        19   7   3   9   25: 36    24 ( -3)

10.  Losiná            19   6   4   9   27: 34    22 ( -8)

11.  St. Smolivec      19   6   3  10   26: 46    21 ( -6)

12.  Dlouhá Ves        19   4   4  11   24: 36    16 (-14)

13.  Hrádek            19   4   4  11   16: 33    16 (-11)

14.  Žinkovy           19   3   2  14   21: 45    11 (-16)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku