Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR , III. TŘÍDA 19. kolo 30.4. – 1.5.2011

 

O K R E S N Í      P Ř E B O R

 

NA KONCI TABULKY TO VŘE , SESTUP HROZÍ AŽ TŘEM TÝMŮM !

 

V 19.kole okresního přeboru bala  největší pozornost soustředěna  jednak na souboj prvních dvou týmů tabulky v Žichovicích který spončil překvapivou výhrou lubské rezervy. Případného  další klopýtnutí lubské rezervy po prohře ve Vrhavči se tak nedočkal  stříbrný celek z minulého ročníku Sokol Nezamyslice, který opět na tuto konečnou příčku tabulky útočí ze třetího místa. O tom, že to myslí svěřenci trenéra Milana Jandy vážně svědčí i přesvědčivé vítězství doma nad chanovickou rezervou. Pro Nezamyslice je rovněž dobrá zpráva to, že se střelecká forma vrací na kopačky Milana Soutora, který si dvěma góly upevnil pozici nejlepšího střelce OP.  

V pohodně hrají Vrhaveč doma kopírovala poslední výhru na svém hřišti nad Luby B , když 3:0 zvítězila i nad   Duklou Janovice. V pohledu  na nelichotivé pozice na konci tabulky 1.B třídy  dvou  sestupem ohrožených kolektivů z Pošumaví  Tatranu D.Ves a Svatoboru Hrádek je velký tlak vyvíjen na družstva ze spodních pater tabulky . Klid z minulých ročníků , kdy do III. třídy sestupoval pouze poslední v tabulce se zdá být ohrožen a tak varianta až třech sestupujících není z říše snů. Ohrožené kluby se brání  a tak Žihobce , Měcholupy i Bezděkov v tomto kole naplno bodovaly . Z  tohoto pohledu se o žádném vyjasňování na konci tabulky nedá hovořit. Naopak do sestupové hrátky se nechaly opět zatáhnout zpět Tatran Velké Hydčice.  Faktem je , že domácí prohrou v důležitém zápase o tři body s Bezděkovem  si Hory Matky Boží doma pod sebou  ještě více pořízly již tak naříznutou sestupovou  větev a cesta za záchranou se jim opět  vzdálila.

 

Měcholupy - Mochtín B   2 : 1  (1:0)  

Zdeněk Bárta

Domácí začali aktivně a hned se pustili do útočení, což z obrazu minulých utkání nebylo nikdy zřetelné a ba naopak jsme se nechali zatlačit. Naše útočná snaha vyplodila úspěch v šesté minutě, kdy posila přivedená již v průběhu podzimní časti, ale z důvodu zranění nenasezena, proměnila střelou z dálky podceněnou brankářem hostů. V další části domácí neproměnili několik gólových šancí. Šance byli samozřejmě i na  mochtínské straně, ale nebyly tak výrazné jako domácí.

V druhém poločase domácí Měcholupy nastoupily ke hře hlavně se zajištěnou obranou a snahou neinkasovat branku. Snažení vyústilo v střelení další branky, která se zdála být tou pojišťovací, ale o moment později zaváhal domácí brankář při lehké střele. Smůlou pro domácí bylo, že si domácí brankář obnovil zranění a snad bude příštího utkání v pořádku  . Hosté šli v závěru utkání do tlaku,ale výsledek utkání již nezvrátili.

Pro domácí se jedná o velice důležité body, jelikož se stále udržuje v boji o udržení okresního přeboru. V příštím utkání je čeká soupeř ze Žihobcí, s kterým by vybojované body měli cenu zlata i s ohledem na jejich umístění.

Sestava Měcholupy: Jakubec David - Kanta Michal - Kanta David, Dražka Petr, Kroupa Luboš - Jahoda Michal (Kaňák Jan), Blahouš Lukáš, Zadražil Zdeněk, Jahoda Marek - Škvařenina Milan (Votava Josef (Nový Jiří)), Jakubec Lukáš

Branky: 6. Škvarenina Milan, 63. Votava Josef - 68. Novák Zdeněk

Rozhodčí:Blaheta;Hráno bez  karet. Diváků :    30.

 

Hory Matky Boží - TJ Bezděkov  1 : 4 (0 : 3)

Ladislav Svoboda

 Domácí se znovu nevyvarovali hrubých chyb v obraně.

Branky : 32. Dulka (PK), 37. , 38- Zhvakin, 56 .  Kovařík – 63. Procházka

Rozhodčí:  Hovorka. ŽK: 1:0. Diváků : 40

 

Velký Bor -  Žihobce   2 : 3 (0 : 2)

Branky: 47. Havlíček Patrik, 77. Červený Tomáš(PK)-  33.,65. Melka Roman , 27.  Staněk Václav; Rozhodčí: Abraham Josef; ŽK: 2:2. Diváků:  80 

 

Sušice B  - V. Hydčice   2 : 0 (1 : 0)

Vratislav Krulich

Poklidné utkání průměrné úrovně před slabou diváckou návštěvou rozhodli domácí v úvodu obou poločasů.

Sestava TJ Sušice:  Kubů - Kodýdek, Sachr, Václav Klíma, Tomáš Kysilka - Bachroň, Blažek, Chmelík, Šimeček (K) - Hanula (Žežulka) a Novák (Čech)

Branky: 8. Blažek Lukáš , 49. Hanula David ; Rozhodčí: Mazán Jan; ŽK: 0:3. Diváků:  30 

 

Nezamyslice  - Chanovice B   5 : 1 (2 : 0)

Janda Milan

Na perfektně připraveném trávníku přivítali  domácí , mužstvo ze středu tabulky, Chanovickou rezervu a čekal je nepříjemný soupeř, který v minulém kole potrápil lídra tabulky. Domácí měli opět problémy se sestavou a tak na lavičce byli pouze mladíčci Michal Kratejl a Vojta Kubovec ,který již měl v nohou zápas za dorost. Utkání se začalo ve svižném tempu a byli to domácí, kterí se již v 8min ujali vedení po pěkné  akci  Aschebrennera střílel Soutor. Hosté hrozili také a ve14min  neproměnili velkou šanci na vyrovnání. Po další pěkné akci celého útoku zakončoval František Ritter a zvýšil na2:0.Tak skončil první poločas.Začátek druhého poločasu mohl přinést klid  pro domácí, ale Martin Soutor po chybě hostů šel sám na brankáře , ale jeho šanci chytil hostující brankář a dorážka byla pouze do tyče. Známé heslo nedáš- dostaneš se naplnilo po chvilce, když hosté rozebrali domácí obranu a snížili Brejchou na 2:1. Strach domácích o výsledek netrval dlouho, neboť po faulu se kopala penalta, kterou bezpečně proměnil  kanonýr Martin Soutor v67min. Domácí se uklidnili a výsledkem byly další branky v síti hostů. V 72min se trefil Ondřej Musil a  na konečných 5:1 upravil po pěkné akci Rittra střídající mladíček Michal Kratejl. Domácí měli ještě několik příležitostí, ale branku již nedali, Pro hosty je porážka krutá ,neboť ve středu zálohy domácí přehrávali ale jejich koncovka byla žalostná. S přehledem řídil rozhodčí Karek Lažánek.

Branky : 8’,67¨-Soutor Martin, 16¨Ritter František,72¨Musil Ondřej, 79¨Kratejl Michal – Brejcha Jiří.  Rozhodčí:  Lažánek Karel. ŽK:2:1 .Diváků:30

Sestava Nezamyslice: Ritter Martin- Skuhra,Drýk,Pavelec,Kraucher- Pánek,Musil,Ritter František,Aschenbrenner-Rejšek Soutor- náhradníci Kratejl,Kubovec

 

Vrhaveč -  Janovice 3 : 0 (2 : 0)

Jindřich Pacner

V dalším kole OP přivítala Vrhaveč na svém hřišti ambiciózní a na jaře výsledkově velmi dobře hrající tým z Janovic.Toto mužstvo utrpělo na jaře pouze jednu porážku a to v minulém kole na půdě rezervy Mochtína. Domácím také vychází jarní část zatím nad očekávání dobře,když získala celkem 13 bodů z 15 možných.

Utkání začalo z obou stran velmi ofenzívně a bylo vidět,že na sebe narazily přední týmy OP.I přesto měli více ze hry domácí hráči,kteří se častěji tlačili do šestnáctky hostů a přicházely první gólové příležitosti.První branku tohoto utkání vsítil T.Jandečka,který se vrátil do sestavy po delší pauze zaviněné nemocí.Nejlépe se zorientoval v pokutovém území a hlavou skóroval (1:0).I po této brance se hra přelévala z jedné strany na druhou a i hosté měli nějaké šance ke skórování,ale když už se k nim dostali,tak je zneškodnil výborně chytající O.Pressl. Před koncem I.poločasu se ještě měnilo skóre zásluhou domácích,kdy po krásné kombinační akci na jeden dotek putoval míč po ose Potužník-Pacner-Jandečka a do prázdné branky skórující Minařík (2:0).Tato oku lahodící branka určitě potěšila domácí fanoušky a za stavu 2:0 se odcházelo do kabin k poločasové přestávce.

Do II.poločasu nastoupili domácí bez změny v sestavě,ale s vidinou navýšení svého náskoku.To se povedlo v 52.min,kdy po přetaženém tr.kopu si už každý myslel,že skončí v autu,ale M.Minařík šel důrazně za tímto míčem,který odhlavičkoval před prázdnou bránu a tam nikým neatakován L.Lorenc pohodlně skóroval a zvýšil na uklidňujících (3:0).Tato branka hosty hodně nalomila a už se nedostávali tolika do blízkosti domácí branky.To naopak Vrhaveč měla ještě další šance ke skórování,které ovšem nedokázala zužitkovat.Do konce utkání už žádná branka nepadla a tak si domácí připsali další 3 body do tabulky a nyní jim patří aktuálně 4 příčka.Zápas se také povedl rozhodčímu M.Burešovi,který utkání odřídil s citem a přehledem.Domácí hráči děkují divákům za jejich podporu a za pozápasový potlesk.

Sestava Vrhaveč: O.Press l-M.Skřivánek, V.Mayer, J.Skřivánek, V.Hrach -L.Lorenc, R.Kudláček, J.Pacner (K),  J.Potužník -M.Minařík,T.Jandečka.

Střídali:D.Hrach,L.Taitl,F.Franěk

Branky: 11. Jandečka Tomáš, 36. Minařík Michal, 52. Lorenc Libor; Rozhodčí: Bureš Michal; ŽK: 1:4.  Diváků: 60  ˇ

 

Žichovice – Luby B  3 : 4 (2 : 3)

Radim Šiška

V souboji dvou nejlepších celků Okresního přeboru skončila vítězná šňůra domácích. Může za to velmi dobrý výkon posílených hostí a naopak katastrofální chyby domácí defenzívy. Omluvou pro Žichovice nemůže být ani marodka (Chod, Malý, Štěpán), která se během zápasu ještě rozrostla.

Zápas začal ve svižném tempu za mírné převahy lubských hráčů. Žichovice však hru brzy vyrovnaly a pokud se jim dařilo držet míč na zemi, dostávaly se rychle do pokutového území hostů. Překvapivě však uhodilo na druhé straně. Domácí nepřesně rozehráli a pak velmi nedůrazně bránili hostujícího Křížka, který se hbitě prosadil  a střelou bodlem překvapil jak stopery, tak i brankáře domácích. Žichovice vyrovnaly téměř vzápětí, když po rychlé křídelní akci následoval nadýchaný centr na hlavu Roberta Beneše, který se v zakončení nemýlil. O chvilku později ho jeho bratr znovu našel ve vápně, ale zakončení nohou Robert nez vládl a v jasné šanci přestřelil. Když už se po rohu dostal míč do lubské sítě, rozhodčí Petrželka ho po předchozí faul neuznal. Poté přišla nepříjemná situace pro výborně hrajícího Honzu Beneše, který po souboji s brankářem Javorským putoval s vykloubenámy prsty na ruce rovnou do sušické nemocnice. Na hřiště se místo něj po dlouhé pauze dostal Franta Švehla. Po půlhodině se na levém křídle uvolnil Šimáček a z velkého úhlu nechytatelnou bombou k bližší tyči strhl vedení na stranu domácích. Pojistit vedení mohl posléze Hozman, ale těsně minul. Místo toho přišly dva slepené góly v domácí síti. Nejdříve Javorský zcela sám naskočil na malém vápně na centr od rohového praporku a trefil se přesně pod břevno. Hned po rozehrání se míč rychle vrátil do domácího vápna, kde si domácí tak dlouho dávali přednost až si darovaný míč vzal Smolík a poděkoval vydařenou střelou do šibenice. Snaha otřesených domácích o vyrovnání byla až do poločasu neplodná.

Vyrovnání přišlo hned na úvod druhého poločasu. Po jedné z mála kombinačních akcí po zemi se k centru dostal Jeřábek, R.Beneš trefil hlavou břevno a odražený míč bezpečně umístil do brány Švehla. Vyrovnaný stav trval jen několik minut. Okna ve středu obrany využil znovu Javorský. Domácí se snažili o vyrovnání, ale své příležitosti nevyužili Šimáček, Hozman, Beneš ani Šiška. Výkon domácích se postupně měnil v křeč a nenašel se nikdo, kdo by rozhárané hře dal řád. Hosté tak v relativním poklidu uhájili své vítězství, které mohlo být i vyšší nebýt břevna a ofsajdu před další gólovou střelou. Domácím nelze upřít snahu, kterou ocenili i přítomní diváci, ale tentokrát to na body nestačilo.

Branky: 19. R. Beneš, 30. Šimáček, 51. Švehla – 16. Křížek, 36. Javorský, 37. Smolík, 56. Javorský, ŽK 1 : 3, diváků 100, rozhodčí Petrželka, Abrahám, Veverka

Sestava: Sládek – Jeřábek (75.  Bala), Mourek, Frýzek, Brož – J. Beneš (25. Švehla) , Šiška, Šimáček, Stulík (45. Piller) – R. Beneš, Hozman

Trenér Žichovic Lukáš Mourek : „ Divácky atraktivní fotbal s mnoha góly se musel divákům líbit, hosté byli bohužel šťastnějším týmem a odvezli si cenné 3 body. Tragicky zahrála obrana, která kupila individuální chyby pramenící s nedůslednosti. Ke kvalitnímu zápasu přispěla dobrým výkonem i trojice rozhodčích.“

  

 

 

            1.  Žichovice         19  16   1   2   57: 21    49 ( 19)

            2.  Luby B            19  14   1   4   52: 23    43 ( 16)

            3.  Nezamyslice       19  12   3   4   46: 17    39 (  9)

            4.  Vrhaveč           19  10   5   4   34: 18    35 (  5)

            5.  Sušice B          19  10   5   4   32: 22    35 (  5)

            6.  Janovice          19  10   3   6   31: 29    33 (  6)

            7.  Mochtín B         19   8   3   8   32: 32    27 (  0)

            8.  Velký Bor         19   5   6   8   23: 28    21 ( -9)

            9.  Chanovice B       19   4   6   9   18: 28    18 ( -9)

           10.  Žihobce           19   4   6   9   25: 41    18 ( -9)

           11.  V. Hydčice        19   4   5  10   22: 27    17 (-10)

           12.  Bezděkov          19   3   6  10   35: 44    15 (-12)

           13.  Měcholupy         19   4   1  14   12: 41    13 (-17)

           14.  H. M.  Boží       19   3   1  15   15: 63    10 (-20)

 

 

 

 

 

 

 

 

III.   T Ř Í D A

 

HORAŽĎOVICKÁ REZERVA NA JAŘE VÁLÍ  

 

Šest jarních kol mají za sebou odehrány  účastníci III.třídy. Z pohledu výsledků je za toto období bezkonkurenční vítězné tažení horažďovické rezervy. Za toto období získala 18 bodů a výrazným skórem s průměrem téměř čtyř branek na zápas  a skóre 23:4 se zabydluje na  3. místě tabulky. Do konce soutěže chybí ještě sedm kol a pokud  bude takto úspěšná bilance FK Horažďovice B nadále pokračovat, pak se může  na závěr soutěže   otřásat pozice  se  rýsující postupové dvojice . Otřesy se mohou v případě sestupu více týmů z OP doznat i na konci tabulky. Vážně zdvižený prst k varování si vzaly Bolešiny a přivezly si šťastné vítězství z Veřechova . Obdobně se dařilo i Myslívu ziskem nečekaných třech bodů v Neznašovech . Ostatně, Neznašovy jsou doma k celkům ohrožených sestupem nesmírně štědré. Po darování bodu za bezbrankovou plichtu Plánici si tentokráte tři body z tohoto hřiště odvezl Myslív.

 

Veřechov   - Bolešiny   0 : 1 (0: 1) 

Jaromír Hnídek

Ve druhém jarním  domácím zápase přišli domácí  neproměňováním šancí o body. Hosté ovládli úvodní půlhodinu zápasu ve které  zahodili 3 šance. Ve zbývajícím průběhu utkání,  ale především po přestávce  domácí zahodili nepřeberné množství šancí. Několikrát netrefili ani prázdnou branku. I hosté uznali, že zápasu by slušela remíza.   

Branky: Slováček David; ŽK: 2:0. Rozhodčí: Holeček. Diváků: 40

 

Malý Bor - Hradešice "B"  2 : 1 (0 : 1)

Josef Heřman

Domácí po podprůměrném výkonu, nakonec utrpěli vítězství

Branky : 55.Trubač Lukáš, 58.Heřman Josef – 19 .Melka František

Rozhodčí : Habada. ŽK: 3 : 4. Diváků: 80.

 

Hartmanice - Planice  4 : 1 (2 : 0)

Branky: 20., 33. Šperl Daniel, 60. Kolář Jan, 87. Sládek Petr - 52 Jelínek Lukáš, ŽK: 4:0, CK: 1:1, Rozhodci Staněk Luděk. Diváků  80.

 

Neznašovy -  Myslív 0 : 1 (0 : 0)

Branky: 67. Sládek Jan; Rozhodčí: Harmady Miloš  .Diváků: 30 

 

Hrádek B -  Horažďovice B 1 : 5 (0 : 1)

Branky: 66. Švelch Jakub – 22.,85. Forman Jakub , 64., 68. Janouškovec Jiří , 76. Nauš Josef; Rozhodčí: Klička Jiří . Diváků: 20 

 

 

Kvasetice - Týnec  0 : 3 (0 : 2)

Pavel Roub

V poměrně vyrovnaném zápase se radovali pouze hosté. Využili domácí marodky a vstřelili tři góly. Domácímu týmu chyběl nejlepší hráč, a tak se domácí dostávali pouze k šestnáctce.

Branky: 11. Ryba Tomáš, 34. Fait Zbyněk, 83. Kubový Petr . ŽK: 1:0 . Diváků 30. Rozhodčí:  Javorský

 

Běšiny – Železná Ruda    1 : 1 (1 : 0)

Branky: 43. Stach – 87. Greiner D.ˇˇZK: 2 : 3 . CK: 1 : 0 (44. Brůha Milan).

Rozhodčí: Simbartl, Mazanec, Diviš. Diváků: 70.

 

 

 

 1.  Týnec             19  13   3   3   63: 23    42 ( 15)

 2.  Ž.  Ruda A        19  12   4   3   60: 23    40 ( 13)

 3.  Horažďovice B     19  11   3   5   55: 32    36 (  9)

 4.  Běšiny            19  10   4   5   36: 23    34 (  4)

 5.  Veřechov          19   8   7   4   33: 29    31 (  1)

 6.  Malý Bor          19   9   3   7   42: 31    30 (  0)

 7.  Hartmanice        19   8   4   7   40: 43    28 ( -2)

 8.  Hradešice B       19   7   4   8   33: 34    25 (  1)

 9.  Neznašovy         19   7   3   9   32: 31    24 ( -6)

10.  Kvasetice         19   5   5   9   30: 38    20 (-10)

11.  Myslív            19   6   2  11   23: 42    20 (-10)

12.  Bolešiny          19   5   4  10   21: 50    19 ( -8)

13.  Plánice           19   4   4  11   23: 42    16 (-11)

14.  Hrádek B          19   2   2  15   21: 71     8 (-22)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku