Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 18. kolo 23. – 24.4. 2011

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

NEJSOU HODY JAKO HODY

aneb , velikonoční pomlázka od našich sousedů

 

V pořadí letošním jarním pátém kole odvetných zápasů v 1.B třídě dopadl pomyslný minisouboj mezi týmy z Pošumaví se soupeři z jižního Plzeňska neslavně. Soupeři ze sousedního okresu připravili již v sobotu pro Hradešice a Dlouhou Ves zklamání , neboť se vracely ze hřišť podle umístění v tabulce s teoreticky slabšími týmy bez bodů.

Nedělní Boží Hod Velikonoční je tradičním  vyvrcholením těchto svátků.V tento den se světily se posvátné pokrmy jako beránci, mazance, chleba, víno a vejce.  Pro Mochtín který na Boží Hod  prohrál v Přešticích , nebo pro Hrádek který si v souboji o záchranu moc získaným domácím bodem s Losinou nepomohl , ale také pro Měčín který po vítězství v Nýrsku své příznivce nepotěšil prohrou s lídrem tabulky na domácím hřišti v Bílukách tento sváteční den  dopadl rovněž neslavně.  

Jedinými dvěma kluby ve kterých v tomto kole zavládla spokojenost byl  Švihov a Nýrsko. Švihovští potěšili svého trenéra Jiřího  Tomana dárkem k jeho padesátinám ziskem cenného bodu v derby v Pačejově . Z jarních kotrmelců se dostala nýrská Okula. Ta po předcházející neúspěšné sérii kdy v posledních pěti zápasech za sebou třikrát remizovala a dvakrát prohrála (naposledy před týdnem doma)   vybojovala po zlepšeném výkonu tři body na horké půdě ve Svéradicích.

 Inu nejsou Hody křesťanské  jako sportovní  hody. Ty letošní nebyly pro zástupce Pošumaví v 1.B třídě vůbec sváteční!  

 

Žinkovy  -  Dl.Ves 1 : 0 (1 : 0)

(převzato z web.stránek D.Vsi)

Dlouhá Ves odjížděla k dalšímu záchranářskému souboji s cílem bodovat a napravit tak domácí ztrátu z minulého týdne se St. Smolivcem. Tento úkol však hosté nesplnili ze dvou důvodů. Tím hlavním byl otřesný až trapný výkon celého hostujícího týmu a druhým důvodem byli, mírně řečeno, velice nepřesní všichni tři delegovaní rozhodčí.

Přesto si v první půli Dlouhá Ves vytvořila jednu stoprocentní šanci, kterou však Hubený neproměnil. Po následném protiútoku Žinkov poprvé úřadoval hlavní sudí. Poté kdy domácí hráč zakopl vlastní neobratností a teatrálně upadl, odpískal pokutový kop, který domácí proměnili - 1:0.

V druhé půli už předváděná hra neměla nic společného s fotbalem.  Korunu celému utkání nasadil na konci opět hlavní rozhodčí, který měl asi špatně seřízené hodinky a ukončil utkání v 88. minutě (nutno dodat,že se v 2. poločase sedmkrát střídalo a proběhly minimálně čtyři ošetřování "zraněných" domácích hráčů)!!!!

Branky: Hora; ŽK: 1:2. Diváků:  150

Sestava Dlouhé Vsi: Hanzl - Goby, Šebelík,Krůs, Pechek - Valvoda, Heimlich (Švajka), Markovič (Novosad,Hoda) - Hubený, Krejčí, Hasenhorl

 

St.Smolivec -  Hradešice    2 : 1 (1 : 1)

Milan Černík, vedoucí mužstva Hradešic

Do Smolivce přijeli hosté na základě informací od ostatních týmů z našeho regionu s určitými obavami a ty se bohužel naplnily. Domácím se podařilo již ve 20.´ vstítit gól a od té doby se uchýlili ke zdržovací taktice.

Hosté byli po celý zápas lepším týmem, na tvrdém a nerovném hřišti v rámci možností poměrně slušně kombinovali a na rozdíl od posledního zápasu na nich byla vidět chuť do hry.

V úvodu se do dvou šancí dostal V. Kotiš, ale netrefil branku. Z dálky se pak o několik střel pokoušel M. Šmrha. V 18.´ se po pěkném uvolnění od M.Floriana dostal do slibné pozice J. Hnojský, ale místo zakončení nepřesně přihrával spoluhráčům. Ve 20.´ vstřelili domácí 1. gól utkání z jasného ofsajdu, který ale rozhodčí Petr Štrincl stojící ve středovém kruhu s ledovým klidem uznal i přes signalizaci pomezního. Ve 22.´ se do velké šance dostal V. Kotiš, ale opět neproměnil. Ve 25.´ se po křídle uvolnil J. Hnojský, přihrál do vápna F. Šaškovi, jehož střelu si domácí obránce ve skluzu srazil do vlastní branky. O 3 min. poté skvěle vyrazil M. Šůs hlavičku hostů z bezprostřední blízkosti, která mířila pod břevno. V závěru poločasu pak hosté zahrozili ze standardní situace, ale míč skončil mimo branku.

Úvod 2. pol. patřil domácím, jejichž další standardku chytil M. Šůs. Pak se domácí dostali do celkem 3 střeleckých pokusů během 25. vteřin, ale hostující obrana včele s výborným M. Hlaváčem nebezpečí odvrátila. V 56.´ se uvolnil na křídle M. Florian, jeho centr umístil zcela osamocený M.Lávička hlavou z 8 m do protipohybu brankáře, ale sten stačil reflexivně míč vyrazit. V 60.´ trefil Fr. Šašek zblízka po pěkném přistrčení od M.Lávičky tyč. O minutu poté se do dobré šance dostal vystřídavší D. Novák, ale jeho střelu stačili domácí zblokovat. V 65.´ odpískal rozhodčí sporný zákrok před vápnem hostů ve prospěch domácích a vzápětí udělil 3 ŽK, z toho 2 hostům (Frančík, Řezáč). Z následného VPK se domácí ujali vedení 2:1 a hned poté byl po 2. ŽK vyloučen za kritiku rozhodčího Zd. Frančík. I v 10 se hosté snažili otočit výsledek a měli k tomu i možnosti. V 78.´ trefil břevno hostující branky D. Novák a aby té smůly pro hosty nebylo málo, odražený míč směřující do odkryté brány z kopačky O. Starce trefil do hlavy V. Kotiše. V 80.´ se do dobré šance dostal i K. Jonáš, ale ani on nepřekonal domácího gólmana. Domácí se pak uchýlili k divadelním scénám, několik jejich hráčů braly křeče, takže hra byla víc přerušená než se hrálo. Z avizovaných 4 minut nastavení se odehrály jen 3, neboť rozhodčí ukončil zápas v momentě, kdy se hosté dostávali do nebezpečné šance u brány domácích.Přes všechny výše popsané okolnosti Hradešice mohly a měly vyhrát.

Branky: 20.´ Krejčík, 65.´ Strejc - 25.´ Šašek. Rozhodčí: Petr Štrincl ŽK 2:4 ČK 0:1

Sestava hostů:M. Šůs - Zd. Frančík, M. Hlaváč, M. Šmrha, P. Řezáč, Fr. Šašek, O. Starec, J. Hnojský, M. Florian (D. Novák), M. Lávička, V. Kotiš (K. Jonáš)

 

Pačejov  - Švihov 0 : 0 (0 : 0)

Tomáš Cihlář

Hosté vstoupili do zápasu ve velkém stylu a během první dvacetiminutovky zle zatápěli domácí obraně. Byli v této fázi utkání nebezpečnějším a v koncovce důraznějším týmem. V 7.minutě vytvořili před domácí brankou veliký závar a gólman Miloš Boř třikrát za sebou skvěle zasáhl.   Poté se hra přece jen vyrovnala a v závěru poločasu se své veliké gólové šance dočkali i domácí, když tečovanou střelu Zdeňka Marka zázračně vytáhl  švihovský brankář Radek Tráva. Po změně stran se obraz hry změnil a domácí byli o poznání aktivnější. Gólová  střela kapitána Petra Pavelce z hranice šestnáctky trefila obránce, největší šance však přišly v samotném závěru utkání. V 79.minutě pronikl po pravé straně do pokutového území Josef Ticháček, technicky přehodil brankáře, ale míč těsně minul  branku. O dvě minuty později se situace opakovala. Petr Bokr z druhé strany postupoval z úhlu sám na brankáře Trávu, který však jeho střelu nohou vyrazil na roh.  A tak zápas skončil objektivně řečeno spravedlivou dělbou bodů. Hosté se představili jako výborný celek,  jejich nejlepším hráčem byl Václav Sýkora. Přestože se diváci branky nedočkali, rozhodně se nenudili. Zajímavé, rušné a slušně hrané utkání s přehledem řídil zkušený rozhodčí Ladislav Kříž.

Rozhodčí:  Ladislav Kříž. ŽK: 1:1. Diváků: 150

 

Měčín – Žákava  0 : 1 (0 : 0)

Evžen Veselý

 Lídr tabulky se v Měčíně představil v dobré světle. Hned v úvodu zachraňoval domácí brankář Boček dvě vyložené šance. Po té  se hrálo ve středu hřiště, ale golovou šanci si nikdo nevytvořil. Domácí poprvé vystřelili ve 40 min kdy střely Šlaise těsně minuly branku hostí.  V druhém poločase byli hosté opět aktivnější ale domácí golman byl  vždy na místě. V 70 min byl brankář měčín již překonán ale Jarda Krotký vyhlavičkoval míč z brankové čáry.  V 89 min Huňáček střelou z velkého vápna vsítil rozhodují branku. Utkání řídil s přehledem rozhodčí Šlauf Jiří .  Gól Huňáček Aleš. Utkání sledovalo 80 diváků. Ž - K  2 - 1 ČK 0-0

 

Svéradice - Nýrsko 1 : 3 (1 : 0)

Václav Dušek

Od úvodních minut se hrál pro oko diváka atraktivní fotbal. Do první šance se po přihrávce Kadlece řítil Rubáš, šel zcela sám na branku, ale mířil jen do brankáře Soukupa. O chvilku později nastřelil Kadlec břevno. A tak udeřilo na druhé straně, když rohový kop usměrnil na zadní tyči do sítě Pícka. Pojistku pro domácí mohl vstřelil těsně před přestávkou Suchan, ale hosty zachránil brankář Vaverka. Hned v úvodu druhého poločasu hosté vyrovnali z pokutového kopu, nařízeném po střetu brankáře Soukupa s O.Kadlecem. Hosté byli i dále aktivnější a deset minut před koncem šli brankou Šteinera do vedení, které při hře domácí vabank pečetil v závěru Kadlec, když zakončil do prázdné branky akci střídajícího Kajínka.

Sestava Svéradic: M.Soukup - Z.Prokopec (60.Bouše), Pícka, Vonášek, Martínek - L.Soukup (58.Petřík), Jiřinec, Herout, Makovec - Suchan (74.Vlček), Zajíc

Branky: 13.Pícka Libor - 50.Rubáš PK, 80.Šteiner Rostislav, 88.Kadlec Jiří

Rozhodčí: Špoták Rudolf, ŽK: 3:3, Diváků: 120

 

Přeštice B -  Mochtín    2 : 0 ( 0 :  0)

Karel Šot

Úvodní dvacetiminutovka patřila domácímu týmu, který  měl územní převahu a také jednu velkou šanci na skorování. Pak ale převzali otěže zápasu hosté z Mochtína, kteří se dostali do tří slibných šancí, ale ani jedna neskončila golem. Největší z nich měl mladíček Potužník, který nejdříve trefil zblízka golmana, jeho dorážka do prázdné branky ale skončila jen na tyči domácí branky. Po přestávce se domácí opět herně zvedli, hrál se vyrovnaný zápas bez šancí na obou stranách. V závěru ale přišly dvě standartky domácích, které rozhodly o jejich dvoubrankové výhře. V 77.minutě se po rohu hlavou přesně trefil střídající Marek Rada, o pět minut později se, opět přesnou hlavičkou, prosadil po VPK domácí Václav Lecjaks. Rozhodčí Rubáš z Domažlic, ŽK 0:2

Branky: Rada, Lecjaks; ŽK: 0:2. Diváků:  100

 

Sv.Hrádek  -  Losiná   1 : 1 (1 : 0)

F.Petrželka

Domácí nastupovali k tomuto důležitému  utkání s vědomím,že v případě výhry si mohou významně pomoci v boji za záchranou.Bohužel,před takto důležitým zápasem měli domácí trenéři velké problémy se sestavou.T.Faltýn si plnil povinnosti u mateřského klubu.Posila s otazníky D.Šablatura se se i přes veškeré sliby ani neukázal.Dva hráči nastupovali se zraněním a aby toho nebylo málo,tak se v prvním poločase ještě zranil R.Holeček(výron kotníku),který ale utkání se sebezapřením dohrál.V prvním poločase od domácích zaujala snad jen šance V.Skali,ale ten nedokázal z malého vápna usměrnit míč do branky.Hosté byli daleko nebezpečnější,hlavně v přechodu do útoku a domácí  obrana byla v neustálé permanenci. Poločas tak skončil 0-0.Ve druhém polovině se obraz hry příliš nezměnil,hosté byli stále o trochu lepší a také se po jednom vydařeném brejku ujali vedení a to ještě domácí obrana v čele s dobře chytajícím V.Rybou několik nebezpečných akcí s notnou dávkou štěstí odvrátila.Domácí po inkasovaném golu vrhli všechny své síly do útoku,ale kromě zahrávání několika PVK si žádnou vyloženou šanci nevytvořili a hosté celkem v pohodě domácím odolávali,Až přišla poslední minuta zápasu a VPK z půlicí čáry zahrávaný J.Radou se snesl do pok. území hostů,kde se po vyhraném hlavičkovém souboji nejlépe orientoval sváteční střelec K.Jiřina a propasíroval míč do sítě.1-1.Za dané situace je bod pro domácí zlatý i když vlastně nic moc neřeší.Objektivně řečeno Losiná dva body ztratila a Svatobor bod získal.

Sestava:VRyba-Z.Kodýtek,J.Rada,R.Holeček,K.Jiřina-J.Kodýtek(P.Liška 65.),F.Petrželka,V.Skala(T.Faltín 45.), M,Kolář -O.Matějka,L.Kutil(M.Adamec 80.)

Branky: Jiřina - Hajšman; ŽK: 3:3. Diváků: 100 ,

 Utkání dobře rozhodoval p. Fanfule.

 

 

 1.  Žákava            18  12   1   5   40: 30    37 ( 10)

 2.  Nýrsko            18   9   6   3   44: 26    33 (  6)

 3.  Svéradice         18  10   2   6   41: 26    32 (  5)

 4.  Pačejov           18  10   2   6   26: 23    32 (  5)

 5.  Hradešice         18   9   4   5   38: 19    31 (  4)

 6.  Švihov            18   9   3   6   45: 35    30 (  3)

 7.  Mochtín           18   9   3   6   24: 18    30 (  3)

 8.  Měčín             18   7   3   8   22: 28    24 ( -3)

 9.  Přeštice B        18   7   3   8   24: 32    24 ( -3)

10.  St. Smolivec      18   6   3   9   26: 40    21 ( -6)

11.  Losiná            18   5   4   9   23: 33    19 ( -8)

12.  Dlouhá Ves        18   4   4  10   23: 31    16 (-11)

13.  Hrádek            18   4   4  10   16: 30    16 (-11)

14.  Žinkovy           18   3   2  13   21: 42    11 (-16)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku