Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 17. Kolo 16. - 17.4.2011

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

SVÉRADICE VENKU DEKLASOVALY LOSINOU   

 

Jsou týmy které budou na  17.kolo l.B třídy velmi rády vzpomínat, ale hůře dopadl domácí diváci. Až na malé výjimky si příliš radosti z úspěchů svých klubových barev neužili.  Nýrsko neuspěly doma s Měčínem ,  Hradešice nebodovalo s dalším derby na vlastní půdě s Pačejovem  a do třetice na body nedosáhl poprvé na jaře  a to rovněž před svými diváky ani FC Švihov. To vše hrálo do karet Žákavé která se tak stává ostatním celkům z Pošumaví atakující jediné místo v tabulce zaručující přímý postup do 1.B třídy. Mezi ně se vrátily také dosud na jaře výsledkově nevýrazné Svéradice. To již není pravdou, neboť po vysoké výhře kterou deklasovaly venku Losinou mají stejné ambice na první místo jako jejich největší soupeři. Všechny tři body si odvezl z Mochtína hostující Svatobor, který šel výhře více naproti. Hodně mu k tomu pomohla úvodní branka, která padla již ve 20 sekundě utkání !     

 

Nýrsko  - Měčín 2 : 3 (0 : 0)

Po bezbrankovém prvním poločase ve kterém mohli domácí jít minimálně s dvoubrankovým náskokem  do kabin  se konečně vedoucí  branky dočkali ve 47. minutě kdy děčínská obrana zaspala a dovolila Florovi po samostatné akci pohodlně překonat jejich brankáře.  Hosté  s tomto zápase ale projevili větší hlad po zisku bodů a  podařilo se jim skóre otočit. V 65.minutě se uvolnil na hranici velkého vápna Viták a z otočky umístěnou střelou vyrovnal. O čtyři minuty později poslal Měčín do vedení nejzkušenější  hráč Dušan Němec prudkou střelou rovněž zhranice pokutového )území k tyči. Úspěšné dílo hostů dokonal svým druhým gólem v tomto zápase v 75. minutě opět Viták který na vzdálenější tyči našel centrovaný míč z rohového kopu a hlavičkou k pravé tyči nedal domácímu brankáři  šanci 1 : 3. Domácím ještě svitla jiskřička naděje v 85.minutě , kdy ze standardní situace z trestného kopu nastřelili tyč odražený míč dobíhající Ondřej Kadlec snížil na 2:3. Měčín ale v závěru zkušeně držel míč na polovině domácích a domácí již k vyrovnání nepřipustil.  .

Branky: 47. Flor, 85. O.Kadlec – 65. a 75. Viták, 69.Němec; ŽK: 1:0 . Diváků: 120. Rozhodčí Holeček.

https://www.youtube.com/watch?v=U4CUlo_xk0Y

 

Losiná  - Svéradice 1 : 8 (0 : 6)

Václav Dušek

Hostům hrálo v Losiné od úvodních okamžiků vše do karet. Hned ve 2.minutě zahrával Soukup přímý volný kop z poměrně větší vzdálenosti a centrovaný míč usměrnil domácí obránce hlavou za svého brankáře. Přesto dále nic nenapovídalo výraznému výsledku, domácí se snažili být aktivní, ale uzemnili je situace následující po 13.minutě. Nejdřív si na centr Pícky naběhl za obranu Zajíc a angličanem vstřelil první mistrovskou branku ve svéradickém dresu. O chvilku později si důrazem udělal prostor v pokutovém území i jeho útočný kolega Kamil Suchan a s přehledem zakončil. Čtvrtá branka padla po rohovém kopu Soukupa, první hlavičku Makovce ještě brankář stihl vyrazit, ale druhou hlavičku Vonáška již musel vyndavat opět ze sítě. Domácí dále nestíhali a po té co zastavili Makovce v pokutovém území podražením, zvýšil z penalty Jiřinec. Šestou branku přidal z přímého volného kopu po faulu na Suchana Lukáš Soukup. Již v poločase bylo tedy o výsledku rozhodnuto a druhý poločas se hrál jen z povinnosti. Na domácích je sympatické, že nic nezabalili, přeskupili sestavu a v úvodu druhé půle byli aktivnější. K jejich smůle však branky padaly stále do jejich svatyně. Tu s pořadovým číslem 7 vstřelil po přihrávce Suchana opět Lukáš Soukup. Pak se dočkali čestného úspěchu i domácí. Po pravé straně utekl Václav Hajšman a jeho přesnou přihrávku zužitkoval Radek Veleman. Poslední trefa patřila opět hostům, když se dorážkou pod břevno prosadil svou druhou trefou Luboš Zajíc. Domácí rozhodně nepatří k vyloženým outsiderům soutěže, dnes si jen vybrali hodně špatný den, jen to opět dokazuje, že fotbal nemá logiku. Losiná před týdnem s vypětím všech sil odolávala s úspěchem nýrským nájezdům, naopak Svéradicím spadlo do losinské branky téměř vše.

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Pícka, Vonášek, Z.Prokopec - L.Soukup, Jiřinec, Herout, Makovec - Zajíc, Suchan (78.Šlehubr)

Branky: 58.Veleman Radek - 2., 31. a 54. Soukup Lukáš, 13.a 71. Zajíc Luboš, 18.Suchan Kamil, 22.Vonášek Jan, 27.Jiřinec Michal (PK)

Rozhodčí: Kříž Ladislav, hráno bez karet, Diváků: 150

 

Švihov  - Přeštice B 1 : 3 (1 : 0)

Jiří Toman

Domácí tým opět předvedl,že proti papírově slabším týmům se jim nedaří.Hosté sice přijeli posíleni,neboť jejich A tým měl volno,přesto v prvním poločase byli na šance lepší domácí a zaslouženě šli do vedení ve 43.min,kdy po rohu hlavou skóroval Brož.Ve druhém poločase přišla pro domácí osudová pasáž,kdy v rozmezí 50 až 57 min.inkasovali tři goly.První gol padl po centru ze stany před bránou byl volný Mastný a ten poslal hosty do vedení.Druhý gol vstřelil tentýž hráč,který se dostal na hranici vápna k odraženému míči a střelou k tyči zvýšil na rozdíl dvou golů.Třetí gol padl po faulu ve vápně z pokutového kopu,jehož autorem byl Kropa.V 60.min.chytil hostující brankář šanci Havlíčkovi,který po rohu hlavou z malého vápna nedal.V 72.min.se uvolnil ve vápně Kudjak,jeho střela skončila na břevně.Domácí se v závěru snažili,ale nervozita a křeč ke golu nevedla a tak si hosté za výkon ve druhém poločase odvezli zaslouženě tři body.

 

Sestava:Tráva-Zdráhal,Bureš,Biederman,Kudjak-ašpárek(56.Špatenka)Brož(60.Topinka)Havlíček,Sýkora,Čížek,-Osvald(68.Pflug)

Branky: Brož - Mastný 2, Kroupa; ŽK: 4:3 . Diváků: 100 

 

 

Hradešice  - Pačejov 0 : 1 (0 : 0)

Zbyněk Chmelík

Hosté se dostali do 1. šance již v 5.´ po nedorozumění domácí obrany s brankářem, ale jejich střelecký pokus skončil těsně nad. Hned minutu poté se dostal do šance i domácí J. Hnojský, ale z úhlu netrefil branku. Domácí poté měli více ze hry, kopali v krátké době celkem 5 rohových kopů, ale do vyložené šance se nedostali. Ve 24.´ zaujala střela dobře hrajícího M.Šmrhy z dálky těsně nad branku. Ve 35.´ chybovala domácí obrana, hostující útočník běžel sám na domácí branku, ale D. Vávra jeho střelu reflexivně vyrazil. O minutu později se dostal do slibné pozice O. Starec, ale míč trefil těsně nad branku. V 50.´ se do další šance dostali hosté a jejich střelecký pokus skončil na břevně domácí branky. V 60.´ se řítili V. Kotiš s M. Florianem sami na jediného obránce hostů, ale M. Florian se sám vyhnal ze střeleckého úhlu. O minutu později se do slibné pozice dostal i V. Kotiš, ale chybným zpracováním míče se o ni sám připravil. V 64.´ nastřelili hosté již 2.břevno, ale ani to nebylo pro domácí dostatečným varováním a i nadále si svoji pasivní a nepřesnou hrou koledovali o inkasování branky. V 76.´ byl podle názoru domácích jednoznačně faulován před vápnem hostů domácí M.Lávička, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá. Následný protiútok zastavil domácí M. Hlaváč jen za cenu faulu a po 2. ŽK byl vyloučen. V 90.´ postupoval s míčem středem hřiště domácí kapitán O. Starec, míč si ale dostatečně nepokryl, soupeř mu ho čistě odebral a z následného protiútoku hosté rozhodli zápas, když první střelu stačil D. Vávra jen vyrazit před zcela volného hostujícího Marka, pro kterého nebyl problém dopravit míč do prázdné branky.

Zbyněk Chmelík : „Hosté si tak odvezli zaslouženě 3 body, neboť zejména ve 2. poločase byli lepším týmem.

Dnes chtěl  mnohem víc vyhrát a vyhrál, bohužel zaslouženě. Srovnávat podzimní a jarní formu Hradešic je v tuto chvíli nemyslitelné. Tak to ale ve fotbale bývá, ale určitě to nemusí platit na celou sezónu, ke kvalitním podzimním výkonům se můžeme pokusit vrátit již v následujícím utkáním."

Branky: 90´ Marek ŽK 2:3 ČK 1:0 (76.´ M. Hlaváč po 2 ŽK) 125 diváků

Rozhodčí: Kopejtko - Brůha, Malinčák, DS Blaheta Sestava Hradešic:

D. Vávra - Zd. Frančík, M. Hlaváč, P. Řezáč, M. Šmrha, J. Hnojský, O.Starec, Fr. Melka (M. Florian),  Fr. Šašek (M. Lávička), D. Novák, V. Kotiš (K. Jonáš)

 

Dlouhá Ves  - Starý  Smolivec 1 : 1 (1 : 0)

Krůs Josef

Stručně řečeno – zápas zmařených šancí z pohledu domácích. Hned ve 3. min. vyložená šance . V 6.´už to padlo Jarda Markovič dostává chytrou přihrávku za beky – perfektně vyhodnotí situaci, proběhne obrannou zónou hostů a nádherně vedle brankáře skóruje 1:0. Nikdo však nevěřil, že to bude i poslední gól domácích a že už domácí hráči  nepromění ani jednu z mnoha  vyložených šancí, které si ze jména v prvním poločase vytvořili.

Ve 2.pol. hosté hru v podstatě vyrovnali a měli také pár šancí ze kterých mohli změnit skóre ve svůj prospěch. To se jim podařilo v 67.´, kdy zahrávali VPK  asi ze 35m přímo na naběhnuvšího Jana Špoura, který nikým neatakován umístil svoji hlavičku vedle domácího brankáře. Skóre je tedy 1:1- a do konce zápasu (i přes velkou snahu obou mužstev) se už nic nemění.

Remíza musí více mrzet domácí – nejen proto, že měli daleko víc šancí, ale hlavně proto, že svého soupeře v tabulce nedostali pod sebe.

Branky:  6.´Markovič Jaroslav -   67.´Špour Jan. Rozhodčí: p.Fanfule; ŽK:1 : 3. Diváků : 100

 

Mochtín -  Sv.Hrádek 1 : 2 (0 : 2)  

Karel Šot

Všechny tři body si odvezl z Mochtína hostující Svatobor, který šel výhře více naproti. Hodně mu k tomu pomohla úvodní branka, která padla již ve 20 sekundě utkání ! Autorem byl Pavel Liška, jehož polostřela, polocentr skončil nečekaně za zády domácího golmana Hromady. Hosty gol nastartoval k maximálnímu nasazení, domácí fotbalisty naopak dostal do útlumu, který byl na nich patrný celý první poločas. Ve 32.minutě se navíc dostal do solo úniku hrádecký Ondřej Matějka, který poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Mochtín se zlepšil až po přestávce, v 54.minutě snížil Potužníkem na 1:2 a měl i další šance.  Bohužel bez golového zakončení a to soupeři hodně nahrávalo. Ten se zaměřil na pozorné bránění a také na rychlé brejky, ze kterých několikráte domácí hodně pozlobil. V 66.minutě Hrádek nastřelil břevno mochtínské branky, vzápětí na druhé straně při skrumáži po rohovém kopu zahodil dorostenec Jan Potužník svoji další tutovku. Ze dvou metrů přehlavičkoval prázdnou branku hostů. Dramatický závěr utkání přinesl šance na obou stranách, vyloučení domácího kapitána Petra Švátory (po 2 ŽK) a nakonec velkou radost hostů, kteří si domů nečekaně odvezli cenné tři body, potřebné k záchraně.

Branky: Potužník - Liška, Matějka; ŽK: 2:3; ČK: 1:0. Diváků: 80

Rozhodčí: Pavol Ďugel z Tachova, ŽK 2:3, ČK 1:0 (P.Švátora), 90 diváků.

František Petrželka(Svatobor Hrádek):

Sestava Svatoboru Hrádek:  Ryba-Kodýdek.Z-J.Rada-R.Holeček.-   Jiřina.K.-P.Liška-F.Petrželka-T-Faltín-M.Kolář - O.Matějhka-L.Kutil    Střídali:J.Kodýdek,D.Gazdík,V.Skala,Adamec

Hostům pomohla branka hned v první minutě,dále pak byl Svatobor o trochu lepší, a když přidal druhou branku vypadalo to pro Hrádek dobře,druhá půle začala náporem domácích a ti také brzy snížili na  1-2,pak Svatobor odolával ze všech sil tlaku domácích,ti ale nabízených šancí pohrdli.Také ale hrozil Hrádek po nebezpečných brejcích,kdy postupovali na domácího brankáře popř,stoperaM.Kolář2x a O. Matějka,který byl podražen na hranici pok. území a jinak výborný rozhodčí Dugel z Tachova ocenil tento zákrok dom. kapitána jen ŽK.

.Nutno dodat,že Kap. domácích Švátora byl stejně po dalším zákroku na V.Skalu vyloučen po druhé ŽK.A Svatobor po značném tlaku domácích výhru i po nastavení pěti minut výhru uhájil a také vstřelil první jarnín branky. Získal tak první vítězství v jarní sezoně,A naději na záchranu.Výborný zápas odehrálO.Matějka,ale i ostatní šli výhře hodně naproti.

 

Žákava -  - Žinkovy 4: 3 ( 0: 1)

Branky: Váňa 2, Boukal, Silovský - Greguš, Hora, Vladař; ŽK: 2:3 . Diváků: 130

 

 

 1.  Žákava            17  11   1   5   39: 30    34 (  7)

 2.  Svéradice         17  10   2   5   40: 23    32 (  8)

 3.  Hradešice         17   9   4   4   37: 17    31 (  4)

 4.  Pačejov           17  10   1   6   26: 23    31 (  7)

 5.  Nýrsko            17   8   6   3   41: 25    30 (  3)

 6.  Mochtín           17   9   3   5   24: 16    30 (  6)

 7.  Švihov            17   9   2   6   45: 35    29 (  2)

 8.  Měčín             17   7   3   7   22: 27    24 (  0)

 9.  Přeštice B        17   6   3   8   22: 32    21 ( -3)

10.  Losiná            17   5   3   9   22: 32    18 ( -9)

11.  St. Smolivec      17   5   3   9   24: 39    18 ( -6)

12.  Dlouhá Ves        17   4   4   9   23: 30    16 (-11)

13.  Hrádek            17   4   3  10   15: 29    15 (-12)

14.  Žinkovy           17   2   2  13   20: 42     8 (-16)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku