Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR , III. TŘÍDA 17. kolo 16. - 17.4.2011

 

O K R E S N Í      P Ř E B O R  

 

DERBY SE NEOBEŠLA BEZ PŘEKVAPENÍ

 

Tři derby sedmnáctého  kola okresního přeboru  se neobešla bez překvapení. Překvapení číslo jedna se zrodilo v Nezamyslicích . Oslabený domácí třetí tým tabulky podlehl se soupeřem pohybujících se v sestupových vodách brankou inkasovanou dvě minuty před koncem. Daň domácí premiéře poprvé hrané pod reflektory dala také Dukla Janovice ztrátou prvních jarních bodů po remíze v derby se zachraňujícím se Bezděkovem.  Třetí derby a nutno podotknout,  že v každé sérii vzájemných duelů velmi očekávané , se hrálo ve Vrhavči s místním rivalem reprezentovaným rezervou Startu Luby. Zápasy bývají vždy velmi emotivní a vyhecované , ale jak nám sdělil jeden z aktérů zápasu hráč Vrhavče Jindra Pacner , tentokráte vše (možná i s přispěním zkušeného arbitra Vladimíra Pastyříka ) proběhlo v klidném duchu. Na 120 diváků vidělo ve Vrhavči z pohledu skóre hladké vítězství domácích nad momentálně druhým celkem tabulky v duelu který se mimořádně vydařil Tomáši Vejskalovi. Tomu přitom chybělo jen malý kousek od toho, aby tento duel sledoval po posledním vyloučení v minulém kole z ochozů, ale spravedlivý podmíněný trest mu jeho start umožnil.

 

Velký Bor -  Mochtín B   2 : 2 ( 1: 2)

Branky: 38.,75. Vrána Petr  - 8. Černý Petr, 40.Kolárik Lukáš; ŽK: 1:4 .Rozhodčí: Petrželka František.  Diváků: 80

 

Nezamyslice  - Žihobce   0 : 1 ( 0: 0)

Janda  Milan

Domácí hostili v dalším utkání celek  z dolních pater tabulky a očekávalo se povinné vítězství. Trenérovi domácího týmu ale chyběli tří omluvení hráči a při pátečním tréninku se zranil Josef Burda  a tak byl opět problém se sestavou. Začátek utkání nezastihl domácí hráče v pohodě,špatně kombinovali a tak první šanci měli hosté ,kterým radost zkazil pozorný brankář  Ritter Martin. Celý první poločas byl plný nepřesností a bez dalších brankových příležitostí. Druhý poločas se domácí zlepšili a výsledkem byla drtivá převaha s mnoha šancemi, ale  kromě dvou tyčí a břevna se trefovali pouze vedle nebo do dobře chytajícího hostujícího brankáře. V 88minutě zahrávali domácí rohový kop, ale hosté ho odvrátili dlouhým odkopem a z brejku střelil Melka vedoucí gól zápasu.  Závěreční nápor domácích s dalšími šancemi  hosté i za cenu stálého zdržování ustáli a odvezli tak 3 cenné body . Hlavní rozhodčí Veverka Jan řídil utkání s přehledem, ale některé signalizace pomezních byly velmi sporné.       

Sestava domácích: Ritter Martin- Skuhra,Ritter František,Pavelec,Kraucher- Pánek,Musil,Drýk,Aschenbrenner- Soutor, Kratejl  - náhradníci Rejšek Kočí,Kubovec

Branky : 88-Melka Roman. Rozhodčí: Veverka Jan      ŽK: 2:2   ČK:0:0    Diváků:80

 

H. M. Boží  - Chanovice B   1 : 0 (1: 0)

Radek Bernard

Za pěkného fotbalového počasí přijel v sobotu soupeř, kterého domácí fotbalisté naposledy v této soutěži porazily na jejich půdě. Víra v další body byla sice veliká, ale sestava nebyla zcela plnohodnotná. Chyběli totiž T. Probst, F. Kišš, M. Ostádal, M. Kundráč, M. Zelený a Tomáš Tušenovský a horský tým tentokráte nastupoval pouze s jediným náhradníkem, dále byli případně připraveni trenér týmu a předseda klubu. K tomu lze přičíst i současnou zápasovou nepřítomnost J. Murcka a V. Vojty (zranění). I tak na horských fotbalistech byla znát snaha odčinit výpadek z Velkých Hydčic. Chanovičtí ovšem nechtěli dát kůži lacino, a tak bylo vidět již od začátku několik zajímavých šancí na vstřelení branky. Ovšem v podobě domácích borců šlo většinou o neseřízené mušky, jelikož jak V. Fiala, J. Pretl, Z. Hoffmann, J. Geltner, ale i stoper P. Procházka většinou mířili mimo tři tyče. Ta nejvyloženější šance byla vidět ke konci I. poločasu, když po zahrání přímého kopu již překonaného brankáře hostí zastoupil na brankové čáře dobře postavený bek hostí. To hosté si nevypracovali tolik šancí, ale byli zato ve většině případů přesnější, a tak měl domácí brankář L. Waldmann občas plné ruce a nohy práce. Když už se zdálo, že se půjde do kabin za bezbrankového stavu, přeci jenom horáci udeřili. To po rohovém kopu zahrávaném Z. Hoffmannem se dlouhý a zkušený stoper P. Procházka položil do jeho centru a s přehledem rozvlnil síť za brankářovými zády – 1 : 0.

Do II. poločasu nastoupili oba soupeři s cílem vstřelit branku. Velmi blízko pojistky byl domácí Z. Hoffmann, ale toho ve vyložené šanci vychytal chanovický brankář. Postupem času ovšem domácí ubírali na aktivitě směrem dopředu a soustředili se v poslední čtvrtině především na dokonalou defenzivu s občasnými rychlými výpady. Hosté sice asi 7 minut před koncem překonali domácího brankáře, ale branky docílili po předchozím faulu na beka domácích. Domácí tým za podpory domácích fanoušků urputným úsilím docílil po delší době výhry a mohl si od září opětovně užívat pocity vítězství. O to více to těšilo, jelikož po zápase se konala valná hromada TJ v klubovně u hřiště. Závěrem je nutné dodat, že horský tým získal zatím pouze 10 bodů v tomto ročníku a plných 6 bodů se sobotním soupeřem.

Branky: 45. Procházka Pavel; ŽK: 2:4. Rozhodčí: Javorský Josef. Diváků: 40 

 

Vrhaveč  - Luby B  3 : 0 (2 : 0)

Jindřich Pacner

V dalším utkání OP přivítala Vrhaveč na svém hřišti aktuálně druhý celek tabulky Luby B.Tato derby bývají vždy velmi emotivní a vyhecované ale nutno dodat,že dnešní utkání proběhlo v klidném duchu z obou stran.Hosté určitě přijeli s tím,že chtěli získat ztracené body zpět z domácího utkání s Janovicemi v minulém kole.Domácí zase na druhou stránku prodloužit výbornou jarní bilanci bez porážky.Od začátku se hra přelévala ze strany na stranu ovšem bez vyložené šance.Jako první udeřili domácí v 18.min. kdy po centru předskočil hostujícího obránce T.Vejskal a umístěnou hlavičkou otevřel skóre tohoto utkání 1:0.Po této brance domácí zvýšili aktivitu a postupem času získávali optickou převahu v poli.Ke konci I.pol. utekl obraně hostů T.Vejskal,kterého dokázali zastavit obránci jen za cenu faulu a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu.K tomu se postavil pravidelný exekutor V.Tomaka a s přehledem zvýšil náskok domácích na 2:0.Za tohoto stavu se odcházelo do kabin k poločasové přestávce.

Ve II.poločase hosté zvýšili aktivitu a zatlačili domácí na vlastní polovinu.I když měli častěji míč na svých kopačkách tak si prakticky nevytvořili žádnou gólovou příležitost,protože jejich akce povětšinou končily na hranici velkého vápna.V tomto duchu se prakticky odehrával celý II.poločas. Ke konci zápasu měli domácí šťastnou ruku při střídání,když poslali na hřiště K.Franka a ten po necelých 3.min. pobytu na hřišti vsítil 3 branku do sítě hostů 3:0.Tímto stavem toto utkání skončilo a domácí si připsali 3 výhru ze 4 odehraných kol.Nejlepším hráčem tohoto utkání byl bezesporu domácí T.Vejskal,který podal excelentní výkon a svou rychlostí dělal hostům velké problémy a sám 1gól dal a při druhém byla na něj odpískaná penalta.

sestava Vrhaveč: O.Pressl-M.Skřivánek,V.Mayer,V.Tomaka,V.Hrach-L.Lorenc,R.Kudláček,J.Potužník,J.Pacner-T.Vejskal, M.Minařík; střídali:J.Skřivánek,D.Hrach,K.Frank

Branky: 18. Vejskal Tomáš, 40. Tomaka Vilém, 90. Frank Karel; ŽK: 2:3. Rozhodčí : Pastyřík . Diváků: 120 

 

Janovice – Bezděkov   2 : 2 (2 : 1)

Václav Slivoň

Derby s Bezděkovem bylo atraktivně posunuto na 19 hodinu a tak druhý poločas se premiérově na klatovském okrese odehrál pod reflektory. K velmi dobré atmosféře přispěli i diváci . V ochozech jich bylo více než 150.

Zápas začal ve svižném tempu a tak diváci mohli vidět za úvodních 10 minut 2 šance na obou stranách nicméně bez golového vyjádření. V 15 minutě hostující tým nastřeluje břevno , z následného protiútoku se prosazuje domácí David Kološ , který z 20 metrů překvapuje golmana hostů a pěknou střelou otevírá golový účet zápasu 1 : 0 . Janovice dál potvrzují roli favorita v tomto utkání a za 4 minuty již vedou o dvě branky , to centr do vápna nachází Miroslava Urbana a ten hlavičkou pohodlně dává gol 2 : 0 . V tento okamžik asi každý očekával další golový příděl do branky hostů , bohužel domácí celek se nechal ukolébat rychlým vedením a od 30 minuty hostující celek začíná přebírat iniciativu v utkání . Tým Bezděkova se dočká golového úspěchu ještě do přestávky , když v 37 minutě Luděk Hořejší využije zaváhání domácí obrany a technickou střelou z úrovně vápna snižuje na 2 : 1.

Do druhého poločasu chtěl domácí celek nastoupit aktivně a dát uklidňující 3 gol. Bohužel domácí tým k překvapení všech domácích fanoušků a trenéra se začal zatahovat na svou polovinu a od cca 55 minuty existoval na hřišti pouze jeden tým a to Bezděkov . Hráči hostujícího celku uzavřeli domácí celek na jejich polovinu a vůbec nepůsobili jako celek , který bojuje o záchranu v okresním přeboru . Hostující trenér navíc velmi správně „ okysličil „ hru vystřídáním 3 hráčů do 65 minuty. Hostům však stále chybělo to podstatné – gol v domácí svatyni . Nakonec drtivý tlak hostů byl úspěšný , když v 85 minutě po závaru před domácí brankou zúročil své centimetry dlouhán Petr Panuš a hlavičkou stanovil remízový stav 2 : 2 . Do konce zápasu se Bezděkov snažil vybojovat všechny 3 body , domácí celek však již remízový stav ubránil .

Dnes domácí Dukla hrála bohužel jen prvních 30 minut, hostující tým ve druhém poločase jasně kraloval a tak lze zhodnotit , že dnes domácí celek se štěstím 1 bod získal a hostující celek spíše 2 body ztratil . Pokud Bezděkov zopakuje výkon z druhého poločasu v dalších utkáních , neměl by mít problém se záchranou v okresním přeboru.

Derby velmi dobře soudcoval rozhodčí Karel Lažánek. 

Sestava domácího celku – K.Šnejdar – V.Keřlík, P.Toman, K.Mareš ( K ) , L.Míšek – M.Urban , D.Kološ, A.Mach, R.Holý – V.Slivoň, J.Goldschmid , střídali J.Hájek, L.Gáborik

Branky 16´David Kološ , 20´ Miroslav Urban – 37´ Luděk Hořejší , 85´ Petr Panuš , ŽK 3 : 1 , rozhodčí Karel Lažánek , diváků 150.

 

Sušice  "B"  -  Sokol  Měcholupy  4 : 0  (3 : 0 )

Vratislav Krulich

Jednoznačný průběh utkání. Domácí do třicáté minuty opanovali hru, zatlačili hosty do hluboké defenzivy a získali tříbrankový náskok. Po té se vedením uspokojili a zápas se pouze dohrával.

Branky:  9´ a 28´(PK) Farták, 30´ Kodýdek, 73´Čech. ŽK:    3 : 1

Rozhodčí: Jiří Petržilka. Diváků:  70

Sestava TJ Sušice:Kubů - Kodýdek, Sachr, Blažek, Tomáš Kysilka - Chmelík (Tuček), Šlais, Budil, Šimeček (K) - Žežulka (Bachroň), Farták (Čech)

 

Žichovice – Velké Hydčice   2 : 0 (0 : 0)

Karel Sládek

V prvním ze tří hned po sobě jdoucích utkání na domácím hřišti přivítali žichovičtí fotbalisté celek z Velkých Hydčic. Hosté, kteří byli v tabulce na desátém místě, přijeli povzbuzeni vysokou výhrou 6:0 z minulého kola nad Horami Matky Boží, domácí zvítězili také vysoko 7:2 v Žihobcích, jenže tentokrát se žádné gólové hody nekonaly a v opatrném zápase s minimem šancí se nakonec radovali domácí. Hostující hráči dobře bránili a domácí se nemohli dlouho dostat do šance. Když už se po pěkné přihrávce Stulíka za hostující obr anu dostal do dobré pozice Beneš, přehodil gólmana Šípka i branku. Hosté hrozili ze standardních situací, ale oba trestné kopy Hejpetra z hranice šestnáctky zlikvidoval efektními zákroky brankář Sládek. V závěru poločasu se proháčkoval do hostujícího vápna Šiška, jeho střelu zbrzdil brankář Šípek a míč směřující do branky uhasila na brankové čáře hostující obrana.

Druhý poločas byl na šance chudší než ten první. Hrálo se sice pod taktovkou Žichovic, ale přes dobře bránící hosty se žichovičtí dlouho nemohli prosadit do pořádného zakončení. Až v 82. minutě byl ve vápně hostů sražen domácí Brož a následnou desítku proměnil neomylný střelec Šiška. O čtyři minuty později kopal Kája Brož trestný kop z pravé strany a střídající Piller filigránskou patou rozjásal zelenobílé podruhé. Rozložení hosté se už na gólovou odpověď nezmohli a tak po dalším klopýtnutí lubské rezervy je náskok na čele tabulky více než slibný. Stínem zápasu jsou zranění host ujícího Melíška a domácího Oldy Choda. Přejeme jim brzké uzdravení a co nejrychlejší návrat na trávník. Také děkujeme kotelníkům za podporu ve velmi těžkém utkání a těšíme se na Vaše povzbuzování i příští týden, když doma přivítáme rezervu Chanovic.

Sestava: Sládek – Mourek – Jeřábek, Frýzek, Štěpán – Šimáček, Malý (20. Stulík), Chod (70. Piller), Brož (88. Bala) – Beneš, Šiška.

Branky: 82. Šiška (PK), Piller. ŽK: 3:2, ČK: 0:0. Rozhodčí: Raba – Jáchim, Hron. Diváků: 130. 

 

 

 1.  Žichovice         17  15   1   1   52: 17    46 ( 22)

 2.  Luby B            17  12   1   4   43: 20    37 ( 13)

 3.  Nezamyslice       17  10   3   4   39: 16    33 (  6)

 4.  Janovice          17  10   3   4   31: 24    33 (  6)

 5.  Sušice B          17   9   4   4   29: 21    31 (  4)

 6.  Vrhaveč           17   8   5   4   30: 18    29 (  2)

 7.  Mochtín B         17   7   3   7   29: 30    24 (  0)

 8.  Chanovice B       17   4   6   7   17: 21    18 ( -9)

 9.  Velký Bor         17   4   6   7   20: 25    18 ( -9)

10.  V. Hydčice        17   4   5   8   22: 23    17 ( -7)

11.  Žihobce           17   3   5   9   21: 38    14 (-10)

12.  Bezděkov          17   2   6   9   31: 42    12 (-12)

13.  Měcholupy         17   3   1  13   10: 39    10 (-14)

14.  H. M.  Boží       17   3   1  13   14: 54    10 (-17)

 

 

 

 

 

 

 

 

III.   T Ř Í D A   

 

 

HARTMANICÍM  NEBYLY UZNÁNY DVĚ BRANKY

 

Poněkud znepokojující  do dosud poklidného  a zcela regulérního průběhu tohoto ročníku III. třídy, kdy si to rozdávají čestně na hřišti všichni účastníci mezi sebou přináší informace od rozhořčeného tábora Hartmanic. Ti si stěžují, že jim nebyly uznány  za nerozhodného stavu 1:1  dva regulérní góly. K tomu nám sekretář klubu Petr Buzín uvedl: „Za vyrovnaného stavu 1:1 nám HR neuznal dvě regulérní branky během dvou minut (61)a(63) a tento fakt výrazně ovlivnil zápas. Petr Buzín dále řekl: „ Náš tým nemá ambice na postup a nechce nikomu ublížit. Již  proto bychom chtěli požádat KR  aby byla v jednaní korektní “.

Výhra se asi dala očekávat, ale tento kolektiv má své kvality a dokáže si na hřišti poradit sám. Ostatně v posledním zápase se Sokolem Běšiny o tom přesvědčil. Po té kdy Železná Ruda po domácí prohře s rezervou z Horažďovic ztratila další dva body na hřišti poslední rezervy Svatoboru Hrádek se mohli vrátit zpět do hry o postup Běšiny. Ty ale prohrály s hradešickou rezervou doma a v tabulce je rozdílem skóre přeskočila další rezerva z Horažďovic po té kdy doma nadělila „bůra“ Sokolu Myslív.

Duel dvou ohrožených kolektivů sestupem se hrál v Kvaseticích. Domácí potvrdili, že výpadek na podzim který je zařadil mezi celky ohrožené sestupem mají za sebou . Výhrou nad SK Bolešiny si výrazně polepšili, naopak svého soupeře ještě více po té, kdy si domácí prohrou s Myslívem zkomplikovali situaci ještě více potopili.  

 

Kvasetice -  Bolešiny  2 : 0 (2 : 0)

Pavel Roub

Záchranářský zápas začal převahou domácích, kterou vyjádřili dvěma brankami. Od 30. minuty se hra začala vyrovnávat a konec poločasu už měli hosté převahu. Začátek druhého poločasu byl vyrovnaný, ale hosté začali domácí tlačit a obraz hry se, až na několik málo minut, už nezměnil. Naštěstí pro domácí hráli hosté pouze k velkému vápnu a výsledek se už nedoznal změn.

Branky: 4. Kubaň Aleš, 29. Ballý Michal; ŽK: 1:1. Rozhodčí: Bala.  Diváků:  50 

 

Hartmanice  - Týnec 1 : 2 (1 : 1)

Petr Buzín

Vyrovnaný zapas, který mohl dopadnout dobré pro domácí kdyby se jim hlavni rozhodčí za stavu 1:1 neuznal domácím 2 regulérní góly.

Branky: 40. Šperl Daniel –7. Hromada Tomáš, 78. Ryba Tomáš; ŽK: 3:1 . Rozhodčí: Koura Radim.  Diváků: 70 

 

Neznašovy  -  Plánice  0 : 0 (0 : 0)

ŽK: 1:3 . Rozhodčí: Habada. Diváků: 50 

 

Hrádek B  -  Ž. Ruda A  0 : 0 (0 : 0)

ŽK: 3:3; ČK: 0 : 1 (90+1  Velacký Pavel). Rozhodčí: Hovorka. Diváků: 60

 

Malý Bor – Veřechov  1 : 2 (1 : 1)

Heřman

Velmi pohledné utkání a platonickou převahou domácích a díky lepší koncovce vítězstvím hostí.

Branky : 28min. Chodl - 21min.Otáhal, 63min.Hlaváč. Rozhodčí : Bošek. Diváků: 100. ŽK: 0 : 2.

 

Běšiny – Hradešice B  0 : 2 (0 : 2)

Martin Šůs

Za skoro letního počasí cestovala rezerva Hradešic k utkání na hřiště v Neznašovech, kde tým Běšin dočasně hraje své domácí zápasy. V sestavě došlo k oproti minulému zápasu k drobným změnám, když se na stoperu objevil Míra Šmrha ml. a do brány se postavil po vypršení karetního trestu Martin Šůs. Ze zadních pozic se na hrot posunula nesmrtelná stálice hradešické kopané Fr. Melka st., který i ve svém pokročilém fotbalovém věku stále prohání  o mnoho let mladší kluky.

V prvních minutách hry se hostující hráči na hřišti spíše hledali a domácí toho plně využívali. Nejdříve zahrozili domácí a to ze dvou šancí, které obě zaváněli ofsajdem, ale naneštěstí pro hosty vše dopadlo dobře.  Třetí varování přišlo asi po čtvrt hodině hry, když  na vápno propadl nakopávaný balon a gólman Šůs tuto akci musel řešit jen za cenu faulu. Následně se kopala se penalta, kterou však Šůs bravurně zneškodnil. Tímto momentem se hra vyrovnala a hosté začali stále více zaměstnávat domácí obranu. Hlavně hbitý útočník Václav Nauš neustále zaměstnával obranu a po jedné z pěkných akcí křížnou střelou dostal  Hradešice do nečekaného vedení. Domácí stále nemohli uvěřit jak se toto utkání vyvíjí, znervózněly a od této doby prakticky neohrozili hostující branku. A když se před přestávkou trefil hlavou na 0:2 i sváteční střelec Martin Mácal, který přehlavičkoval od dvě hlavy většího gólmana domácích, tak překvapení bylo na světě.

Druhý poločas se hosté soustředily zejména na bránění výsledku, ale obrana dirigována výborně hrajícím Mírou Šmrhou ml. pracovala tentokrát bezchybně a pochytala veškeré výpady běšinských útočníků. Skvrnou na utkání bylo vyloučení Honzy Šimáčka, který zbytečně oplácel v přerušené hře a po zásluze uviděl červenou kartu. Hradešice si však i v deseti tři body  pohlídali.

Slovo hrajícího trenéra Václava Hlaváče: „ Jsem rád, že se nám konečně podařilo prolomit smůlu na venkovních hřištích a po nevýrazných výkonech v předchozích utkáních jsme naplno zabodovali. V tomto utkání bych rád poděkoval všem hráčům za předvedený výkon a doufám, že na stejné vlně budeme pokračovat i v dalších utkáních.“

Branky: 28. Nauš V, 41. Mácal M. Rozhodčí: Bureš M. – Klička, Mazanec. ŽK: 3 : 3 ČK: 0 : 1 (65. Šimáček Jan).  

 

Horažďovice B – Myslív   5 : 0 (3 : 0)

Branky: 43.,74., 98.(PK) Hlaváč Miroslav, 37. Janouškovec Jiří. Rozhodčí: Abraham Josef. Hráno bez karet. Diváků: 60.

 

 

 

 1.  Týnec             17  12   3   2   60: 20    39 ( 15)

 2.  Ž.  Ruda A        17  11   3   3   53: 21    36 ( 12)

 3.  Horažďovice B     17   9   3   5   47: 30    30 (  3)

 4.  Běšiny            17   9   3   5   33: 21    30 (  3)

 5.  Veřechov          17   8   6   3   32: 27    30 (  6)

 6.  Hartmanice        17   7   4   6   35: 40    25 ( -2)

 7.  Malý Bor          17   7   3   7   37: 30    24 ( -3)

 8.  Neznašovy         17   7   3   7   31: 24    24 ( -3)

 9.  Hradešice B       17   6   4   7   30: 31    22 (  1)

10.  Kvasetice         17   5   4   8   29: 34    19 ( -8)

11.  Plánice           17   4   4   9   21: 36    16 ( -8)

12.  Bolešiny          17   4   4   9   19: 47    16 ( -8)

13.  Myslív            17   4   2  11   17: 41    14 (-13)

14.  Hrádek B          17   2   2  13   19: 61     8 (-19)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku