Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 20. kolo 9. – 10.4. 2011

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

CHANOS DOSTAL DOMA TŘI GÓLY

 

Fotbalisté Chanovic opět nestačili na Přeštice, ani doma jim nevstřelili branku

 

MILAN KILIÁN – KLATOVSKÝ DENÍK

 

Chanovice – Na podzim dostali v utkání krajského přeboru fotbalisté Chanovic na hřišti Přeštic šest gólů, a tak si chtěli spravit reputaci v sobotním domácím zápase. Odveta pro ně dopadla lépe, ale spokojeni být rozhodně nemohou. Prohráli tříbrankovým rozdílem a podle svého trenéra podali nejhorší výkon v sezoně.

 

 

TJ Chanos Chanovice - TJ Přeštice 0 : 3 (0 : 1).

Stovce diváků toho obě mužstva v neurovnaném úvodu mnoho nenabídla. První pěknou střelou se ve 24. minutě prezentovali domácí, ránu Poleny ale gólman Růžička vytěsnil na roh. Stejný brankář mohl být klidný o několik minut později, kdy měl Chanos sice výhodu slibné standardní situace, ale navrátilec Horváth mířil vysoko nad. Poté už zazlobili i hosté, ale domácí Srb stačil odvrátit nebezpečný míč na roh. Smůla se na domácí přilepila ve 42. minutě, kdy do branky Bekeho zapadl centr Bešty z přímého kopu, který nikdo netečoval.

Ten, kdo čekal, že Chanos do druhé půle vlétne jako uragán, se hluboce zmýlil. Domácí po přestávce jen stěží odvrátili několik útoků hostů a v 52. minutě si dali vlastní gól, když se míč před zraky několika hráčů doslova došoural do branky. Až poté začali svěřenci trenéra Bělouška hrát, ale dvě střely Kostky z přímého kopu brankář Růžička vychytal a osamocený Brom mířil hlavou také jen do jeho rukavic. A tak udeřilo na druhé straně, když další kiks domácí obrany potrestal Zoubek.

„Byl to nejhorší zápas za celou sezonu, nemám k němu slov. Snažíme se hrát, dostaneme hloupý gól, otevřeme to a pak děláme chyby dozadu. Takhle kdybychom hráli minulý týden v Rokycanech, tak jsme dostali snad dvacet gólů,“ povzdechl si chanovický kouč Pavel Běloušek, který měl sice problémy se sestavou, ale na to se nechtěl vymlouvat. „Sestavu jsme lepili, navíc tři hráči hrají se zraněním, což tomu taky nepřispívá. Ale když už tam ten hráč jde, tak to musí odehrát,“ prohlásil jednoznačně Běloušek.

Poločas: 0:1. Branky: 42. Bešta, 52. vlastní, 83. Zoubek. ŽK: 4:2. Rozhodčí: Štrincl, Burda, Horáček. Diváků: 100. Sestava Chanosu Chanovice: Beke, Srb, Hnídek, Šrámek, Hrach (78. Král), Brom, Polena, Kostka, Melka, Horváth, Černohorský (60. Šimsa).

 

Bolevec  - SK ZČE 1 : 0 (0 : 0)

Branky: Pelnář; ŽK: 1:5; ČK: 1:1. Diváků:  100 

 

M.Touškov  - Vejprnice 1 : 3 (0 : 2)

Branky: Kovács - Vnuk 2, Štirka; ŽK: 7:1; ČK: 2:0. Diváků120  :  

 

Hor.Bříza  - Rapid 2 : 2 (1 : 1)

Branky: Chocholatý, Vrla - Petroutka 2; ŽK: 2:2 . Diváků: 230 

 

Příkosice  - Tachov 2 : 2 (1 : 1)

Branky: Krystl, Lisý - Chmiel, Hudec; ŽK: 3:2 . Diváků: 200 

 

Stříbro -  Holýšov 1 : 3 (1 : 2)

Branky: Šaman - Hrádek, Majlák, Multrus; ŽK: 3:1; ČK: 1:0. Diváků:  100 

 

Chrást  - Stod 1: 0 ( 1: 0)

Branky: Kovařík; ŽK: 0:3. Diváků:  220  

 

 

 1.  Chrást            18  16   1   1   58: 12    49 ( 22)

 2.  Tachov            19  13   4   2   49: 19    43 ( 13)

 3.  Stod              19  11   2   6   37: 28    35 (  5)

 4.  Rokycany          17  11   1   5   40: 24    34 ( 10)

 5.  ZČE Plzeň         18   8   4   6   32: 20    28 (  1)

 6.  Přeštice          19   9   1   9   38: 35    28 ( -2)

 7.  Vejprnice         18   7   4   7   33: 31    25 ( -2)

 8.  Bolevec           17   6   4   7   21: 23    22 ( -5)

 9.  Holýšov           18   6   3   9   25: 35    21 ( -3)

10.  Příkosice         18   6   2  10   23: 33    20 ( -7)

11.  Chanovice         19   6   1  12   20: 41    19 ( -8)

12.  Stříbro           19   4   6   9   31: 46    18 (-12)

13.  Rapid Plzeň       18   4   5   9   25: 42    17 ( -7)

14.  M. Touškov        18   5   1  12   33: 63    16 (-11)

15.  Horní Bříza       19   3   5  11   26: 39    14 (-16)

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

POSLEDNÍ KOLO 1. A TŘÍDY BYLO NA JAŘE NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ

 

Druhý dubnový víkend uzavřel 20. kolem úvodní  třetinu letošní jarní sezóny v 1. A třídě. Z pohledu dosažených výsledků a získaných bodů byl pro týmy z Pošumaví které v této soutěži hrají nejúspěšnější. Jediným kdo nebodoval a stále na první letošní přírůstek do tabulky čeká je Strážov. Ten tentokrát se vrátil s prázdnou ze hřiště před tímto kolem posledního Zbiroha a vystřídal tento celek na samotném dnu tabulky.   Naopak tím kdo se na jaře konečně dočkal prvního cenného bodu v Křimicích byl Start Luby . Rovněž jarní výsledky TJ Sušice naznačovaly, že prolomení  prokletí dlouhé série bez vítězství musí již zlomit. Podařilo se to v pátém jarní duelu, kdy po třinácti kolech čekání na další výhru konečně dočkala třech bodů. 

O co smutnější pohled je po třetině odehraných jarních zápasů na konec tabulky, o to radostnější je pohled na čelo tabulky. Horká želízka  z Pošumaví v podobě Klatov a Horažďovic opět své soupeře pořádně pálila na domácím hřišti. Horažďovice v souboji o  čelo tabulky se nezalekly posledního přemožitele Klatov z Chotíkova a upevnily si v tabulce pozici  lídra tabulky . Na druhé místo se znovu vrátily Klatovy po přesvědčivé domácí výhře 4:0 nad Diosem Nýřany a úspěšně vrátily tomuto soupeři nepříjemnou prohru 4:1 z podzimu z jejich hřiště.

     

 

Křimice -  VD Luby  1 : 1 (0 : 1)

Branky: Kovačič - Křížek; ŽK: 3:2; ČK: 1:0. Diváků: 150 

Podrobnosti nehlášeny.

 

Klatovy -  Nýřany 4 : 0 (3 : 0)

Jitka Kilbergerová – Klatovský deník

Klatovy po středeční prohře v Chotíkově nastupovaly proti Nýřanům znovu bez několika zraněných opor. Na hřišti nebyl kapitán Vítovec a dlouhodobě zranění Jiří Matějka a Dytrt. Do domácí branky nastoupil poprvé na jaře Jan Herman a v roli kapitána se představil Roman Vonášek. Po úvodním krátkém tlaku Nýřan, které ale Hermana nezaměstnaly, poslal Klatovy do vedení Janda. Druhou branku přidal po Vonáškově výborně kopnuté standardní situaci Votípka a třetí gól si ještě do poločasu stačili dát hosté sami. Druhá půle moc fotbalové krásy nepřinesla, hosté byli „bezzubí“, hráli o deseti, a prakticky žádnou šanci si nedokázali vypracovat. Čtvrtým gólem uzavřel skóre zápasu Hanzlík, kterému z levé strany výstavně přihrál střídající Kotáb.

Branky: Hanzlík, Janda, Votípka, vlastní; ŽK: 3:4; ČK: 0:1 . Diváků : 200.

 

Sušice -  Horš.Týn  1 : 0 (0 : 0)

Jonáš Bartoš

V utkání proti Horšovskému Týnu už šlo do tuhého. Fotbalisté Sušice nutně potřebovali uspět, aby nastartovali cestu za záchranou v 1.A třídě. Domácímu týmu se důležité utkání povedlo. Branka Kalného rozhodla o výhře 1:0 a zisku tří bodů do vyrovnané tabulky.  

Sušici nečekal lehký soupeř. Horšovský Týn na jaře ještě neprohrál, drží se v horních patrech tabulky. Domácí tým je naopak v úplně opačné situaci. Tři body do utkání s Horšovským Týnem ještě nezískal, trápí se a vážně mu hrozí sestup do nižší soutěže.

V krásném, slunném nedělním odpoledni rozdíl v postavení obou celků znát vůbec nebyl. Naopak. Sušičtí mladíci diktovali tempo hry a většinu utkání na trávníku dominovali.

Především směrem dopředu je na sušickém týmu znatelné výrazné zlepšení. Pomohl návrat Vrhela z ligového dorostu Viktorie Plzeň. Vytáhlý forvard hru mužstva oživil důrazem, rychlostí i bojovností, proti Horšovskému Týnu patřil mezi nejaktivnější hráče.

Domácí tým mohl jít do vedení už v první minutě. Vrhel po přesném pasu Kalného vtrhl do vápna, kde ho stáhl hostující gólman. Rozhodčí dlouho neotálel. Faul a jasná penalta! Domácí však nabídnutou šanci nevyužili. Sušický matador Hubáček poslal míč jen do tyče, gólem neskončila ani následná dorážka.

Sušice se dočkala v 57. minutě. Stoper Kalný si naskočil na rohový kop a mířil přesně – 1:0 pro domácí! Sušice těsný náskok udržela a po zásluze se raduje z prvního jarního vítězství.

 Nutno dodat, že Horšovský Týn měl několik možností k vyrovnání. Sušická obrana udělala několik zbytečných chyb, hostující útočníci se lehce dostávali před branku Míčka. Domácí gólman svůj tým několikrát podržel, zbylé šance pak útočníci Dynama zahodili.     

V Sušici tak vládne spokojenost. První jarní výhra by mohla probudit dosud tápající tým a nastartovat cestu k záchraně v soutěži.

Branka: 57. Kalný. ŽK: 2:0. Diváků:  160 .

Sestava Sušice: Míček – Mirvald, Sládek, Kalný, Klíma – Szedmák, Hubáček, Jech, Kysilka – Vrhel, Brož

Střídali: Hájek, Farták, Fuchs.

                                                                                                                                                                           

Zbiroh  - Strážov   3 : 0 (0 : 0)

Petr Presl

Utkání s posledním celkem tabulky bylo poznamenáno neúčastí čtyř defenzivních hráčů základní sestavy Strážova. Součet naprosto bezzubé ofenzivní a chybující defenzivní činnosti přinesl další nečekanou porážku.

Na zvrat nepříznivého stavu už v konci zápasu nezbývají síly díky slabé tréninkové morálce většiny hráčů kádru, což se podepisuje i na psychické síle a odolnosti některých jednotlivců.

Branky: Kořínek 2, Zyk; ŽK: 1:2 . Diváků: 125. Rozhodčí: Kafka               .

Sestava Strážov : Javorský, Čížek, Chaluš, Denk M., Helm, Vítovec, Matějka T., Matějka V., Čeleda, Janka, Presl Š. ( 55. Pangerl )

 

Horažďovice -  Chotíkov 1 : 0 (1: 0) 

Před tímto důležitým soubojem dvou aspirantů na postup do krajského přeboru pouhé dva body . To, že v tomto zápase jde o mnoho si velmi dobře uvědomovali i domácí svěřenci trenéra Čadka a od úvodních minut na hřišti hýřili aktivitou . Celý první poločas a první část druhé půle byli na hřišti jednoznačně lepším mužstvem.  Již v páté  minutě mohl otevřít skóre Šafanda, ale v cestě míči do branky stála tyč u branky hostů. Domácí se změny skóre dočkali až gólem do šatny. Ve 45.minutě našel centrovaný míč  Čadka a ten přesnou hlavičkou  k tyči skóroval. Domácí nabuzeni tímto úspěchem začali ve velkém stylu také druhý poločas. Ve 47.minutě mohl zvýšit jejich nejlepší jarní střelec Mičkal, ale proti byl gólman hostů a bravurním zákrokem jeho šanci zlikvidoval. Ve 49.minutě tentýž hráč nastřelil břevno, odražený míč se dostal Beránkovi a ten hlavou mířil na branku. V posledních dvaceti minutách vsadili hosté vše na jednu kartu . Všechny síly soustředili na útok . Hrozili však pouze ze standardních situací které si domácí pohlídali a podařilo se jim  zápas úspěšně dotáhnout do vítězného konce..

Branky:45. Čadek; ŽK: 1:3. Diváků: 200

Sestava Horažďovic : Jarolím – Šedivý, Čadek, Šafanda, Mička, Stulík, Cihlář, Jůda, Beránek (85.Forman), Beneš (61.Koc).

 

Chlumčany -  Domažlice B  2 : 2 (1: 1)

Branky: Dušek, Milota - Hartl, Neumann; ŽK: 1:3 . Diváků: 70 

 

Sl.Mýto -  Zruč   3 : 0 (0: 0)

Branky: Kříž 2, Ulrich; ŽK: 2:3; ČK: 0:1. Diváků:  120 

 

Blovice  - Nepomuk  1 : 4 (0 : 2)

Branky: Loula - Ptáček, Švec M., Švec V., Švejda; ŽK: 2:0 . Diváků: 300 

 

 

 

 

  1.  Horažďovice       20  15   1   4   52: 19    46 ( 16)

  2.  Klatovy           20  13   4   3   49: 25    43 ( 13)

  3.  Domažlice B       20  13   3   4   39: 14    42 ( 12)

  4.  Chotíkov          20  12   5   3   42: 20    41 ( 11)

  5.  Dyn.H.Týn         20   9   6   5   43: 27    33 (  3)

  6.  Chlumčany         20   9   6   5   29: 26    33 (  3)

  7.  Mýto              20   9   3   8   38: 39    30 (  0)

  8.  Zruč              20   8   3   9   25: 32    27 ( -3)

  9.  Křimice           20   7   2  11   26: 41    23 ( -7)

 10.  Nepomuk           20   6   4  10   34: 36    22 ( -8)

 11.  Nýřany            20   6   3  11   29: 50    21 ( -9)

 12.  Luby              20   5   5  10   29: 39    20 (-10)

 13.  Blovice           20   6   2  12   18: 42    20 (-10)

 14.  Sušice            20   3   8   9   20: 35    17 (-13)

 15.  Zbiroh            20   3   7  10   28: 44    16 (-14)

 16.  Strážov           20   4   2  14   16: 28    14 (-16)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku