Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 16. kolo 9. – 10.4. 2011

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

DOMÁCÍ TÝMY 1.B TŘÍDĚ ZTRÁCELY

 

Pokud jsme se mohli domnívat, že dokonalé zamotané klubíčko v první polovině tabulky 1.B třídy ,  které se ještě více zkomplikovala  první dvě  jarní kola by se mohlo v 16.kole 1.B třídy začít rozmotávat  třeba po odehrání dalších trojice  derby ve Svéradicích , v Hrádku a Pačejově, pak zůstalo jen u domněnek. Opak je pravdou. Posledně odehrané kolo přineslo relativně více radosti celkům hostů, kteří v šesti ze sedmi sehraných zápasů  bodovaly! Výhody domácího prostředí využil, tak jak se to stalo téměř tradicí pouze Sokol Pačejov, ikdyž  jeho vítězství nad Tatranem D.Ves bylo z kategorie velice šťastných. Spokojenost mohou být ve Švihově který si z venku přivezl podruhé za sebou tři body a na jaře mají svěřenci trenéra Jiřího Tomana stoprocentní úspěšnost. Méně již o spokojenosti může hovořit trenér Svéradic  Miroslav Rambousek , jehož tým se po dvou zápasech venku poprvé představil na domácím hřišti a celkový zisk  dvou bodů na jaře  ze třech utkání jistě není to s čím jeden z favoritů na postup počítal. Ostatně pramálo důvodů k radosti má Nýrsko které po přezimování na čele tabulky zaznamenalo po prohře v Mochtíně další bodovou ztrátu bezbrankovou remízou doma s Losinou. Ostatně s tímto soupeřem prohospodařila Okula již v podzimním duelu na hřišti v Losiné kde ztratila nezvládnutým závěrem minimálně jeden bod. Ostatně na Losiné si vylámali na podzim také hradešičtí fotbalisté , když prohra na svém hřišti v předposledním kole je stála přezimování na prvním místě. Na to se ale shodou okolností výsledků v tomto kole Hradešice vrátily zpět, ale na záda jim se stejným počtem bodů dýchá nečekaně Žákava a s jednobodovou ztrátou Nýrsko, Mochtín a pouze dva body zpět je Švihov a Pačejov   ztrácí na lídra tři body. Daleko více se čekalo, než zatím odvádí Sokol Měčín po bodovém výpadku v předcházejícím kole v Losiné na body překvapivě nedosáhl ani na domácím hřišti v Bílukácch na kterém prohrál s posledním celkem ze Žinkov!

 

Sokol Pačejov  - Tatran Dlouhá Ves  2 : 1 (1 : 0)

Tomáš Cihlář

V prvním poločase se hrál v Pačejově nezáživný fotbal s minimem šancí na obou stranách. Úvodní část zápasu byla vyrovnaná, postupem času si domácí vytvořili mírnou územní převahu. Vše důležité se odehrálo až v druhém poločase. V 61.minutě přešel Pepa Ticháček přes hostujícího obránce i gólmana a technickou střelou z ostrého úhlu do prázdné branky  otevřel skóre zápasu. Z vedení se domácí neradovali dlouho. V 65.minutě zahrávali hosté rohový kop a míč našel přesně hlavu zkušeného matadora Romana Hody, který se nemýlil. Avšak ani radost hostů neměla dlouhého trvání. O dvě minuty později pronikl s odvážností jemu vlastní do pokutového území hostů Ondra Němec, byl faulován a píšťalka rozhodčího nezůstala němá. K exekuci pokutového kopu se postavil kapitán Vašek Brůha a střelou do šibenice nedal brankáři žádnou šanci. Teprve pak hosté začali hrát  o poznání aktivněji a dostali domácí pod tlak. Drama vyvrcholilo v 92.minutě, kdy se další hlavička Romana Hody otřela o břevno Bořovy branky.  Nerváky do poslední minuty jsou už prostě v Pačejově tradicí. Aspoň se diváci nenudí. Ke cti oběma týmům patří fakt, že se hrálo oboustranně slušné utkání, které s přehledem řídil zkušený rozhodčí Ulrych z Domažlic.

Branky :  61.min. Ticháček Josef /Pač./,  65.min. Hoda Roman /Dl.Ves/, 67.min. Brůha Václav /Pač./ - PK

Rozhodčí:  Josef Ulrych     ŽK: 2:2   ČK: 0:0   Diváků: 100

 

Svéradice - Mochtín  2 : 2 (1 : 0)

Václav Dušek

Domácí fotbalisté chtěli poprvé v domácím prostředí odčinit nezdary z hřišť soupeřů a v prvním poločase se jim to alespoň herně dařilo. Svoji územní převahu postupně stupňovali, v poslední čtvrthodině prvního poločasu dostali Mochtín pod tlak a naděje Mochtína držel nad vodou výbornými zákroky brankář Hromada. Kapituloval až v poslední minutě prvního poločasu, když kapitán hostů Dolejš sestřelil v pokutovém území Suchana a rozhodčí Ulrych nemohl udělat nic jiného, než nařídit pokutový kop. S tím si poradil ve druhém zápase v řadě Jiřinec a domácí zaslouženě vedli. Ve druhém poločase se hrál méně záživný fotbal ve středu hřiště a po dvaceti minutách se hosté dočkali vyrovnání, když centrovaný míč z přímého volného kopu umístil na zadní tyči do branky Dolejš. Domácí se pak opět semkli a zaslouženě opět vedli brankou Makovce dvanáct minut před koncem. V závěru se na hřiště dostali i emoce, mochtínský Petr Švátora bez snahy hrát míčem sestřelil domácího L.Soukupa, který neudržel nervy a po vzájemné strkanici byl po druhé ŽK vyloučen. V úplném závěru se oslabení domácí snažili držet míč co nejdále od své branky, to se jim dlouhou dobu dařilo, nicméně hlavní sudí ukázal jiný než současný trend v otázce nastavení doby hry. Přestože k tomu nebyl žádný důvod, hrály se tři nastavené minuty a na jejich konci se hostům opět po hlavičce Dolejše podařilo vyrovnat, ihned vzápětí bylo utkání ukončeno. Pro Svéradice je výsledek velmi krutý, neboť po většinu zápasu herně i výsledkově tahali za delší konec.

Branky: 45.Jiřinec Michal PK, 78.Makovec Stanislav - 65.Dolejš Jiří, 93+.Dolejš Jiří

Rozhodčí: Ulrych Josef, ŽK: 3:4, ČK: 1:0 (82.Soukup Lukáš 2ŽK)

Sestava Svéradic: M.Soukup - Suchan, Vonášek, Polena (71.Mareš), Herout (85.Šlehubr), Petřík, Zajíc, L.Soukup, Jiřinec, Makovec, Pícka

 

Přeštice B – Hradešice   1 : 1 (0 : 0)

Milan Černík, vedoucí mužstva

Hosté vstoupili do zápasu lépe a do 20. minuty 4krát ohrozili domácího brankáře po dvou střelách z blízkosti vápna a dvou hlavičkách z dobrých pozic. Obrana hostů do té doby spolehlivě vystavovala útočníky domácích do ofsajdu, ale ve 23.´ se do své největší šance dostali domácí a jen výborný zákrok D. Vávry jim zabránil ve skórování. Ve 42.´ se po rohovém kopu hostů strhla ve vápně domácích "trma-vrma" míč se v chumlu několikrát odrazil k hráčům Hradešic, ale ti ho nedokázali dopravit do sítě i díky domácím hráčům stojícím na brankové čáře.

2. poločas ovlivnil hned na začátku hodně sporný výrok rozhodčího Šlaufa, když ve 48.´ ve vápně hostů předskočil J. Melka domácího útočníka, ten ho ve snaze zasáhnout míč nakopl do paty a k překvapení všech zúčastněných se kopala penalta. Tu hosté bez problémů proměnili a v týmu hostů došlo hned poté k dvojnásobnému střídání. A právě nově nastoupivší hráči se postarali o vyrovnání již v 54.´, když se výborně na levém křídle uvolnil D. Novák, našel ve vápně zcela volného Fr. Šaška a ten zkušeně vyrovnal. V 60.´ byl před vápnem domácích faulován D. Novák a J. Melkou pěkně zahraný kop domácí brankář s námahou vyrazil. V 65.´ kopali roh domácí, D. Vávra míč vyrazil a následný centr usměrnili domácí hlavou do sítě, naštěstí pro hosty z ofsajdového postavení.

O dělbě bodů rozhodly 2 neproměněné vyložené šance D. Nováka v 74.´ a 75.´ utkání, když v obou případech nikým neatakován trefil z blízka v obou případech těsně vedle branky. Od té doby se domácí soustředili zdržováním již jen na udržení výsledku, přesto se v samotném závěru dostal do slibné šance ještě dobře hrající O. Starec, ale jeho ukvapenou střelu domácí brankář zneškodnil.

Branky: 50.´ Kroupa (PK) - 54.´ Šašek

Rozhodčí: Šlauf, ŽK 2:2, ČK 0:0

Sestava Hradešic: D. Vávra - Zd. Frančík, M. Hlaváč, P. Řezáč, M. Šmrha ml., J. Melka, O. Starec. J. Hnojský (Fr. Šašek), L. Junek, M. Lávička (D.Novák), Fr. Melka (K. Jonáš)

 

Měčín  - Žinkovy   0 : 2 (0 : 1)

Branky: Greguš 2 .Hráno bez karet. Diváků: 100

(podrobnosti nehlášeny)

 

Sv.Hrádek -  Švihov   0 : 2 (0 : 1)

Jiří Toman

Domácí na jaře ještě nevyhráli,hostům se naopak daří,proto se čekalo zajímavé utkání.Ve 3.min.po přihrávce Sýkory mohl skorovat Osvald,proti byl brankář Ryba.Domácí mohli skorovat v 5.min.ve vápně si dávali přednost dva hráči a nakonec z toho byl roh.V 10.min.si naběhl na centr Kudjaka,Kašpárek jehož střela skončila vedle.Domácí zahrozili ve 24.min.střela ze 20 m šla nad.Ve 36.min.se prosadil na pravé straně Špatenka jeho centr našel Sýkoru,který sklepnul balon Havlíčkovi a ten poslal hosty do vedení.Ve druhém poločase se domácí snažili o vyrovnání,hosté však podnikali nebezpečné brejky.Po jednom z nich mohl skorovat v 64.min.Čížek,který sám před brankářem neuspěl.V 68.min.zahrával tr.kop z hranice vápna Kutil,jeho cílu chybělo půl metru.Domácí se dostávali k vápnu tam však končila jejich snaha o golový úspěch.V 73.min.centr Osvalda skončil na břevně.V 78.min.Sýkora obešel vše co mu stálo v cestě jeho střela do prázdné brány šla těsně vedle,o minutu později po přihrávce Špatenky se již nemýlil a dal tak klid host.týmu.V 80.min.se vyznamenal po tr.kopu Kudjaka brankář Ryba,který vytáhl střelu ze šibenice.Hosté měli ještě dvě brejkové situace,ty však skončily na přesnosti.

Branky:36.Havlíček,78.Sýkora. ŽK: 1:1. Diváků:  90. 

Sestava vítězného týmu FC Švihov: Tráva - Zdráhal J.Biederman,Bureš,Kudjak-Kašpárek(29.Špatenka), Brož (70.Topinka), Havlíček,Sýkora,Čížek,-Osvald

 

Nýrsko  - Losiná   0 : 0 (0 : 0) 

ŽK: 2:4.   Diváků: 120

(podrobnosti nehlášeny)

 

St.Smolivec  - Žákava  0 : 3 (0 : 0)

Branky: Nikola, Winkelhöfer, Šula; ŽK: 0:1. Diváků: 100 

 

 

 

 1.  Hradešice         16   9   4   3   37: 16    31 (  7)

 2.  Žákava            16  10   1   5   35: 27    31 (  7)

 3.  Nýrsko            16   8   6   2   39: 22    30 (  6)

 4.  Mochtín           16   9   3   4   23: 14    30 (  6)

 5.  Švihov            16   9   2   5   44: 32    29 (  5)

 6.  Svéradice         16   9   2   5   32: 22    29 (  5)

 7.  Pačejov           16   9   1   6   25: 23    28 (  4)

 8.  Měčín             16   6   3   7   19: 25    21 ( -3)

 9.  Losiná            16   5   3   8   21: 24    18 ( -6)

10.  Přeštice B        16   5   3   8   19: 31    18 ( -6)

11.  St. Smolivec      16   5   2   9   23: 38    17 ( -7)

12.  Dlouhá Ves        16   4   3   9   22: 29    15 ( -9)

13.  Hrádek            16   3   3  10   13: 28    12 (-12)

14.  Žinkovy           16   2   2  12   17: 38     8 (-16)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku