Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 15. kolo 2. – 3.4. 2011

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

HRADEŠICE SE PO ČTYŘECH KOLECH VRACÍ  NA ČELO TABULKY 1.B TŘÍDY

 

Nejsledovanějšími  duely 15.kola 1.B třídy byly  pošumavská derby  ve Švihově a v Mochtíně. Jak se ale ukazuje,  důležitý nyní bude až do konce tohoto ročníku z pohledu postupu i sestupu každý zápas. Po půltuctové výhře nad rezervou TJ Přeštice udělala doma velmi důležité body Dlouhá Ves . Ziskem šesti body  a pod vedením bývalého úspěšného divizního hráče TJ Sušice ,  neméně úspěšného rozhodčího, nyní  trenéra Jiří Jakše vykročila úspěšně za záchranou.

 Hradešice v předposledním podzimním kole přišlo po nečekané porážce 2:3 doma o první místo v tabulce 1.B třídy a přenechaly vedení Okule Nýrsko. Uplynula další čtyři kola a situace se tentokrát obrátila ve prospěch hradešických fotbalistů , kteří využili zaváhání Nýrska v Mochtíně a vrátili se do role lídra tabulky. 

Po dvou  jarních kolech pokračuje velká tlačenice v pořadí mezi týmy z první  poloviny tabulky . Bodový  rozdíl mezi prvním a sedmým celkem tabulky je pětibodový odstup  a mezi prvními čtyřmi celky jsou to pouhé dva  body .

 

 

Losiná  - Měčín 3: 1 ( 0: 0)

Evžen Veselý

Utkání nezačalo pro měčínské dobře. V 3. min měčínský golman včasným vyběhnutí za pokutové území zmařil gólovou šanci domácích ale míč nešťastně zasáhl rukou a následovala červená karta. Do branky nastoupil Lukáš Houlík, který několika dobrými zákroky zabránil ke skórování. Hosté se srdnatě bránili a podnikali nebezpečné brejky. I když oslabeni byl první poločas vyrovnaný. Do druhého poločasu domácí  přidali na důrazu a po zaváhání měčínské obrany Velenam vstřelili první branku. Ani tento gól neubral na bojovnosti hráčů Měčína, kteří podnikali nebezpečné brejky. V 62 min domácí zahrávali rohový kop před brankou byl nedovoleným způsob atakován golman Houlík, který zůstal ležet na zemi. Rozhodčí hru nepřerušil a domácí dali druhou branku. Třetí branku po samostatném úniku vsítil Velenam. V 85.min Mottl stanovil konečný výsledek.

Branky: Veleman 2, Tafat - Motl; ŽK: 1:1; ČK: 0:1 . Diváků: 80.  Rozhodčí Janda, delegát utkání p. Legát

 

Mochtín -  Nýrsko 1: 0 ( 1: 0)

Karel Šot

Souboj o čelo tabulky zvládli lépe domácí fotbalisté, svým výkonem jim to ale umožnil i soupeř, který bez vykartovaného Rubáše a zraněného Kájínka podal v Mochtíně bezzubý výkon. O osudu utkání rozhodla 32.minuta a přesně rozehraný VPK St. Jarabicou, který po následné přihrávce Jiřího Dolejše v plném běhu golově zakončil Zdeněk Plánička. Mochtín vedl zaslouženě, byl v 1.poločase lepším týmem. Od 58.minuty ale hrál bez vyloučeného T.Babky (2 ŽK), hostující Okula svoji početní převahu vyjádřila v dalším průběhu i herní převahou, ale v koncovce její hráči totálně propadli. Mochtín s velkým nasazením a bojovností jednobrankovou výhru uhájil. Rozhodčí Vlastislav König z Města Touškov.

Branky: Plánička; ŽK: 4:3; ČK: 1:0(Babka)  . Diváků: 80 

 

Švihov  - Svéradice 4 : 3 ( 2 : 3)

V úvodu utkání se hrálo od vápna k vápnu,střely domácího Havlíčka a Sýkory host.brankář chytil.Ve 20.min.zahrál ve vápně rukou Kudjak a z penalty šli hosté do vedení.Ve 23.min.tr.kop ze strany tečoval domácí hráč a hosté šli do vedení 0:2.Ve 28.min.si naskočil na rohový kop Havlíčka Kudjak a hlavou snížil na 1:2.Ve 33.min.po rohu zvýšili hlavou hosté na 1:3.Domácí o šest minut později snížili hlavou na 2:3 golem Kašpárka,po přihrávce Sýkory.V 50.min.zatáhl míč do vápna Sýkora,přesně našel Čížka a ten srovnal na 3:3.V 58.min.vystřídal Špaenka, pouhé tři minuty mu stačily,aby poslal poprvé v tomto zápase domácí do vedení a jak se po zději ukázalo,byla to branka vítězná.Hosté se snažili v závěrečných minutách o vyrovnání a v 90.min.vyhrál souboj domácí brankář s host.hráčem,který se objevil před ním sám.

Trenér domácích Jiří Toman:  "Opět se ukázalo,že v utkání Švihova padá hodně golů. Bylo to těžké utkání,hosté mají vysoké hráče,kteří se špatně hlídají při standardních situacích.Museli jsme v zápase pořád dotahovat,tým však ukázal morálku a bojovnost a toto vítězství daroval Zdeňkovi Špatenkovi,kterému se narodil syn Filip".

Sestava Švihova: :Zdráhal L.-Zdráhal J.,Biederman Bureš(58.Špatenka),Kudjak-Kašpárek,Brož, Havlíček, Sýkora (88.Topinka)-Osvald(80.Vrba)

Branky: Kašpárek, Kudják, Špatenka, Čížek - Jiřinec, Pícka, Soukup; ŽK: 1:2  . Diváků: 100 

 

Dl.Ves -  Přeštice B 6 : 1 ( 1: 0)

Josef Krůs

V Hrádku to tedy náhoda asi nebyla- nyní doma čekal Dlouhou Ves druhý důležitý krok po zbadaném podzimu. V mužstvu je cítit síla, soudržnost a řekl bych i kamarádství. Nový trenér,p. Jiří Jakš má před sebou velký úkol.

Udržet se v soutěži a předvádět pěkný fotbal. To se také v prvním poločase dařilo . Domácí měli více šancí, ale první vyloženou měli hosté, kteří nevyužili nedorozumění v domácí obraně. Po mírné převaze v poli se odhodlal k dalekonosné ráně M.Krůs a umístěnou střelou k pravé tyči otevírá skóre.

Ve 30´se po pěkné akci dostávají opět domácí ke střele H. Hubeným,jehož tvrdá střela jen těsně minula pravou tyč branky hostů.Ve 48´úřaduje M.Krejčí, který po nádherné přihrávce od H.Hubeného  neomylně skóruje. Zajišťovací branka padla hned v úvodu 2.pol. a na dalším vývoji utkání to bylo znát. 4.min. poté  domácí předvedli několik přesných přihrávek, rozhodili obranu hostí a byl to S.Valvoda, kdo se nejlépe zorientoval  a poslal míč za brankovou čáru. V 60´mají domácí další možnost ke změně skóre ve svůj prospěch, ale hráči soupeře vykopávají míč z brankové čáry.Hned na to

je vyloučen hráč Přeštic Marek Benda za ostrý faul na protihráče. V 61.´se dostává ke slovu střídající Jarda Markovi, který si udělal prostor a míč umístil přesně k levé tyči hostujícího brankáře. Na 4:1 snižuje z PK V 70´hostující Kroupa.Brzy na to navyšuje také z PK Martin Helmich, který brankáři hostí nedává žádnou šanci. A nakonec na 6:1 upravuje stav znovu M.Krůs, který se opakovaně  odhodlal ke střele z 30 m vzdálenosti a  sklidil od diváků velký potlesk.

Soupeř si zaslouží obdiv i za to, že po vyloučení svého spoluhráče nesložil  zbraně a až do konce zápasu bojoval  o lepší výsledek.

Trenér Jirka Jakš se po zápase pochvalně vyjádřil zejména o prvním poločase . Vyzdvihl bojovnost v osobních soubojích, dobrou defenzivu domácích hráčů. Kriticky se vyjádřil k efektivitě střelby.

Branky:25´a 88´Krůs Martin, 48´Krejčí Martin, 52´Valvoda Stanislav,61´Markovič Jar.,72´Helmich Martin (PK)- 70´Kroupa Jiří (PK) .Rozhodčí:Jirsa Petr; ŽK:2:0; ČK:0:1(69´ Brada Marek) ;Diváků :180

 

Žákava  - Pačejov 2 : 0 (1 : 0)

Branky: Nekola, Váňa; ŽK: 5:4; ČK: 1:1 (Smazal-Němec). Diváků:  100

 

Hradešice  -  Hrádek 1 : 0 (1 : 0) 

Milan Černík, vedoucí mužsva:

Domácí vstoupili do zápasu lépe a již v 11.´ se mohla pískat penalta za hodně sporný zákrok na domácího kapitána M.  Lávičku v pokutovém území, který byl v souboji stažen oběma rukama soupeře, ale rozhodčí posoudil zákrok jako dovolený. O 2 min. později se již ale síť hostující branky rozvlnila, když se k odražené střele dostal Fr. Melka a nedal hostujícímu brankáři Rybovi šanci. Místo očekávaného zklidnění hry a zvýraznění náskoku však přišlo ze strany domácích trápení se spoustou zkažených přihrávek, kterých se dopouštěly i dlouholeté opory mužstva. V 17.´ ještě vystrašil hostujícího brankáře skákavou střelou z vápna D. Novák po pěkném uvolnění od M. Lávičky, ale V. Ryba střelu zneškodnil. Ve 24.´ se k první vážnější střele dostali z dobré vzdálenosti i hosté, ale míč netrefil branku. To bylo v 1. poločase co se šancí týče vše a ve druhém jich bylo ještě méně. Zato tu jedinou stoprocentní zahodil v 63.´ J. Hnojský, který ze šestimetrové vzdálenosti vysoko přestřelil branku hostů. Ještě jednu šanci domácích měl v 74.´ M. Lávička, který ale ani nadvakrát nepřekonal hostujícího V. Rybu. Ani čtyřnásobné střídání v domácím týmu nepřineslo oživení a potřebný klid, hosté bojovali a snažili se o vyrovnání, ale do žádné velké šance je obrana domácích nepustila, a tak se domácí protrápili ke 3 bodům, které jim vynesly 1. místo v tabulce. Početná divácká kulisa však neviděla žádný oslnivý výkon domácího týmu.

Branky: 13´ Fr. Melka  ŽK 2:2, ČK 0:0, 150 diváků.  Rozhodčí: Klik - Kříž, Klička, DS Havlík

Sestava domácích: D. Vávra - Zd. Frančík, M. Hlaváč, P. Řezáč, V. Kotiš, O. Starec (J.Melka),  Fr. Šašek (M. Šmrha ml.) J. Hnojský, Fr. Melka (L. Junek), M.Lávička, D. Novák (M. Florian)

Zbyněk Chmelík, trenér Hradešic : "První místo v tabulce jsme dnes rozhodně neslavili a ani slavit nemohli.

Soupeř byl sice téměř neškodný, ale to my bohužel taky. V tomto utkání jsme spoléhali na zkušené hráče a opory mužstva, ty si ale ideální den dnes nenašly. Od 15 min. jsme se přizpůsobili soupeři a neukázali výkon, který asi diváci očekávali. Věřím ale, že hodně sehrála psychika a další zápasy předvedeme jiný fotbal“.

 

Žinkovy -  St.Smolivec 2: 2 ( 0: 0)

Branky: Hora, Oulík - Liška, Růd; ŽK: 4:3; ČK: 2:0 . Diváků: 100 

 

 

 1.  Hradešice         15   9   3   3   36: 15    30 (  6)

 2.  Nýrsko            15   8   5   2   39: 22    29 (  8)

 3.  Mochtín           15   9   2   4   21: 12    29 (  5)

 4.  Svéradice         15   9   1   5   30: 20    28 (  7)

 5.  Žákava            15   9   1   5   32: 27    28 (  4)

 6.  Švihov            15   8   2   5   42: 32    26 (  2)

 7.  Pačejov           15   8   1   6   23: 22    25 (  4)

 8.  Měčín             15   6   3   6   19: 23    21 (  0)

 9.  Losiná            15   5   2   8   21: 24    17 ( -7)

10.  St. Smolivec      15   5   2   8   23: 35    17 ( -4)

11.  Přeštice B        15   5   2   8   18: 30    17 ( -4)

12.  Dlouhá Ves        15   4   3   8   21: 27    15 ( -9)

13.  Hrádek            15   3   3   9   13: 26    12 ( -9)

14.  Žinkovy           15   1   2  12   15: 38     5 (-19)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku