Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 18. kolo 26. – 27.3. 2011

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 JIŽ PODRUHÉ V TOMTO ROČNÍKU PORAZILI VEJPRNICE

 

Před začátkem jarních bojů v krajském přeboru přišlo překvapivé odstoupení Rozvadova ze soutěže. To prakticky znamená také rozhodnutí o tom, že KP má v tomto týmu již jistého sestupujícího. I přes toto  určité odlehčení je situace v průběhu dosavadních třech jarních kol v  nejvyšší krajské soutěži velice nepřehledná. V tabulce jsou rozdíly mezi týmy z důvodu odložení velkého množství zápasů pro nezpůsobilé terény až o dva zápasy a tato skutečnost zkresluje průběžné pořadí. Vyjasňovat by se mělo  až po těchto dohrávkách které začnou již tuto středu. Jeden zápas v tomto termínu chybí dohrát také chanovickým fotbalistům kteří 30. 3.v 17:15 hod. nastoupí v Plzni proti  ZČE . V sobotu si na tento duelu udělali v 18.kole doma generálku ve které KP porazili již podruhé v tomto ročníku exdivizní Vejprnice. K podzimní výhře na hřišti soupeře 0:1 si připsali tři body za další těsnou výhru také doma.

 

 

Chanovice – Vejprnice   2 : 1 (1 : 1)

Jiří Štěrba

Domácí začali  opět jako před 14 dny skvěle. Uběhlo 65 vteřin a Chanovice vedli 1:0. Po rohu Černohorského se trefil hlavou nejlepší hráč na hřišti Kostka. Poté domácí pokračovali v dobývání branky hostů.Slibné šance zahodili Černohorský a Drohobeckyj. Když běžela 23 minuta, hosté se skrumáže před domácí brankou prudkou střelou vyrovnali na 1 : 1. Poté hosté hru vyrovnali a začali se herně prosazovat, ale do šancí se nedostávali. Domácí ve 34 minutě spálili velkou šanci, když po přihrávce Šimsy Kostka mířil těsně vedle. Další šanci domácích spálil ve 43 minutě Černohorský. Do druhého poločasu nastoupili domácí z odhodláním vstřelit branku. Hosté výborně bránili a do šancí domácí nepouštěli. Největší šanci hostů spálil v 53 minutě Paul, který obloučkem přehazoval brankáře Bekeho a míč který směřoval do prázdné branky zastavilo břevno. Potom se hra odehrávala mezi vápny. V 71 minutě se radovala hrstka domácích diváků, když se nádherně uvolnil ve vápně hostů Kostka a přihrál na zcela volného Polenu pro kterého nebyl problém dostat míč do sítě hostů.  

2:1. V 73 minutě byl po hrubém zákroku vyloučen hostující Hlavatý. V 79 minutě se totéž opakovalo na druhé straně a po druhé žluté kartě odešel do kabin domácí Zelenka. Hosté potom vrhli vše do útoku, ale domácí obrana odolala a domácí slavili první jarní vítězství.

Branky : 2. Kostka, 71. Polena Michal  -  23. Hlavatý. Rozhodčí : Schneider . Diváků : 60. ŽK: 1 : 1. ČK: 1 : 0 (79. Zelenka).

Sestava domácích: Beke, Srb, Zelenka, Šimsa /56.Polena/, Šrámek, Hrach, Brom, Kostka, Melka/90.Král/, Drohobeckyj /71. Šefl/, Černohorský

 

Bolevec  - M.Touškov 1: 1 ( 1: 0) 

Branky: Kohout - Führbacher; ŽK: 5:4; ČK: 0:1. Diváků:  150

 

Hor.Bříza  - Rokycany 2: 1 ( 1: 0)

Branky: Hacker, Paukner - Jícha; ŽK: 1:2. Diváků:  210 

Příkosice - Přeštice 3: 0 ( 2: 0)

Branky: Kohout, Krystl, Prchlík; ŽK: 1:1. Diváků:  150

Stříbro -  Rapid 1: 1 ( 1: 0)

Branky: Jaroš - Liška; ŽK: 2:3. Diváků:  100 

 Chrást  - Tachov 1: 1 ( 0: 0)

Branky: Vaigl - Folejtar; ŽK: 1:4. Diváků:  280 

 Stod  - Holýšov 4: 0 ( 2: 0) 

Jiří Pojar

Domácí byli od úvodního hvizdu  mírně aktivnější a podnikali rychlé útoky do nepříliš srovnané obrany Holýšovských. Po jedné akci domácích a nedorozumění naší obrany gólman Čermák opustil pokutové území a faulem zastavil pronikajicího útočníka, za což byl odměněn žlutou kartou. Ve 25. minutě podnikli domácí opět rychlý přechod do útoku, Tuhela vnikl do šestnácky, kde byl přistrčen Hamerníkem. Ten obdržel ŽK a kopala se penalta, kterou umístěnou střelou Košťál proměnil a poslal domácí do vedení - 1:0. Holýšovští borci se až na několik brejků příliš neprosazovali. Ve třicáté minutě se rýsovala slibná možnost, zapomenutý Jeniš se dostal za obranu domácích, ale akci nepochopitelně zastavil praporek asistenta rozhodčího. Hostující útočník sice byl za obranou, ale balon mu do běhu přistrčil jeden z obránců domácích. Za následné protesty obdržěl ŽK Schamberger. Poté opět Jeniš pronikl do šestnáctky, v dobré pozici zpětnou přihrávkou našel Multruse, tomu však domácí obránci rychlým přistoupením zakončit nedovolili. Poněkud úzkostlivě pískající sudí Urban místy až necitlivě trestal holýšovské hráče žlutými kartami, což se v druhém poločase ukázalo jako rozhodující. Ještě do poločasu však domácí svůj náskok zvýšili. Po rohovém kopu domácích se míč snášel do pokutového území, tam ho těsně před Vlčkem odhlavičkoval Schamberger. V ten okamžik si vzal slovo sudí Urban, jenž k překvapení všech za naprosto běžný souboj nesmyslně nařídil opět pokutový kop. Toho se i tentokrát ujal Košťál a proměnil – 2:0. Holýšovští hráči  vcelku pochopitelně cítili křivdu. Nutno však říct, že výkon rozhodně nebyl optimální a domácí vedli zaslouženě.

Do druhého poločasu holýšovští hráči vstoupili v nezměněné sestavě. Nelze jim upřít snahu zvrátit nepříznivý výsledek, ale po několika minutách se zdálo být o vítězi víceméně rozhodnuto. Schamberger po zakopnutí míče obdržel druhou ŽK, následně tedy ČK a s nadějemi na zvrat byl prakticky konec. O několik chvil později ho následoval Majlát, který po nedorozumění s Lukášem zastavil domácího Záměčka, rovněž dostal druhou ŽK a byl vyloučen.  Pochopitelnou snahou hostujícího týmu bylo již neinkasovat, ačkoliv se dal očekávat v dvojnásobném oslabení velký nápor domácích. Ten mohl ještě narůstat. Hamerník totiž fauloval před šestnáctkou, sudí opět přísně udělil našemu obránci ŽK a protože to také byla jeho druhá, nemohlo následovat nic jiného než ČK. Z následného přímého kopu se navíc k tyči trefil Záměček a zvýšil na 3:0. Těsně před koncem zápasu po faulu Gabriela a udělení další ŽK kopali domácí další standartku, ze které se pěkně trefil Tuhela – 4:0. Do konce zápasu se už nic podstatného nestalo.

Domácí si sice za celý zápas vypracovali jen několik příležitostí, Holýšovská obrana pracovala vcelku spolehlivě, ale tentokrát rozhodly standartní situace, když dvakrát proměnili penaltu a dvakrát se trefili z přímých volných kopů. Hostující hráči si moc šancí nevypracovali, zahrávali několik standartek, rohových kopů, z nichž ovšem nic nevytěžili. Velkou část druhého poločasu odehráli v oslabení, v průběhu dokonce i trojnásobném, a tak se ani velká ofenziva čekat nedala. Nezbývá než na tento zápas zapomenout. Doufejme, že vyloučení hráči nebudou potrestáni a můžeme se těšit na další zápas. Ten FK Holýšov  odehraje v neděli 3.4. na domácí půdě proti lídrovi soutěže z Chrástu.

Sestava FK Holýšov: Čermák - Hamerník, Trhlík, Majlát, Lukáš - Beneš (Levička), Multrus, Procházka (Kubina), Schamberger - Hrádek (Levička), Jeniš Trenér: Jiří Multrus

 

 

 

 1.  Chrást            15  13   1   1   51: 11    40 ( 19)

 2.  Tachov            17  12   3   2   45: 17    39 ( 12)

 3.  Stod              17  10   2   5   35: 26    32 (  5)

 4.  Rokycany          16  10   1   5   38: 23    31 ( 10)

 5.  ZČE Plzeň         15   6   4   5   25: 18    22 (  1)

 6.  Přeštice          16   7   1   8   33: 32    22 ( -5)

 7.  Vejprnice         15   6   3   6   27: 25    21 ( -3)

 8.  Bolevec           15   5   4   6   19: 21    19 ( -5)

 9.  Chanovice         16   6   1   9   19: 33    19 ( -5)

10.  Holýšov           16   5   3   8   21: 30    18 ( -3)

11.  Stříbro           17   4   6   7   30: 41    18 ( -9)

12.  Příkosice         15   5   1   9   17: 28    16 ( -5)

13.  M. Touškov        16   5   1  10   31: 56    16 ( -8)

14.  Rapid Plzeň       16   3   4   9   22: 40    13 ( -8)

 15.  Horní Bříza       16   3   3  10   22: 34    12 (-15) 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

ČEKÁNÍ NA PRVNÍ JARNÍ BODY LUB A STRÁŽOVA SE ODDALUJE

 

Duelem 18.kola 1.A třídy byl bezesporu vzájemný souboj v průběžné tabulce druhého týmu tabulky FK Horažďovice s lídrem  tabulky béčkem Jiskry Domažlice. Hosté se museli zdát myšlenky posilnění týmu o některé hráče z divizního  A týmu který v té době sehrál neúspěšný souboj(2:1) na hřišti v tabulce tonoucího Hořovicka. Stejný osud podkal ji divizní rezervu a to nejen výsledkem jako přes kopírák, ale také následnou ztrátou bodů. Po domácí prohře se Sokolem Křimice je to již šestibodový výpadek suveréna podzimu a rázem se situace na čele tabulky o přímý postup v podobě prvních dvou míst značně zdramatizovala. Z dvojice nejvážnějších kandidátů jsou tu kandidáti čtyři. Do postupu může již výrazně promluvit ve středeční dohrávce Chotíkov, který po výhře v Lubech doma hostí Klatovy! Rovněž situaci na konci tabulky toto kolo ještě více zamotalo po té kdy ostatní soupeři bodují , když naopak  Strážov a Luby na první jarní body stále ještě čekají. Mezi překvapení kola patří bezesporu nedělní výsledek derby Klatovy – Sušice ze kterého si předposlední tým tabulky z města na Otavě odváží z Klatov cenný a zasloužený bod..

 

Horažďovice – Domažlice B   2 : 1 (0 : 0)

Domácím patřily úvodní dvacetiminutovky obou poločasů. V prvním poločase měli největší šance ke skórování Mičkal,  který pálil vedle a Jůdova dělovka ze 30 metrů  narazila na břevno domažlické svatyně. Hosté hrozili z nebezpečných protiútoků, ale žádnou vyloženou příležitost změnit skóre si nevytvořili. Přesto byli domácí rádi za konec první půle , neboť v závěru této části hry vypadli  ze hry a lídr tabulky stále více přesvědčoval o svých kvalitách.

Úvod druhého poločasu začal pro domácí velkým náporem. Výsledkem bylo přibývajících rohů a dalších standardních situací. Po rozehrání jedné z nich v 59.minutě se dostal odražený míč k nejlepšímu střelci jara Horažďovic Mičkalovi a ten propálil vše co mu stálo v cestě a otevřel brankový účet tohoto zápasu 1 : 0. O sedm později dostal přihrávku za obranu hostů Jiřík a střelou levačkou z hranice šestnáctky k tyči zvýšil na 2:0. Chvilinka nepozornosti v obraně domácích využil domažlický Havlíček a po pěkné individuální akci snížil na 2:1. Hosté po vstřelení kontaktní branky která jim dávala naději bodovat o body převzali iniciativu a dvakrát mohli změnit skóre. Brankář  domácích Jarolím ale byl proti a tyto gólovky  jim zneškodnil. V posledních deseti minutách se podařilo domácímu týmu otupit soupeři jejich útočnou aktivitu a dotáhl duel o čelo tabulky do úspěšného konce.

Branky: 59. Mičkal, 66. Jiřík – 69. Havlíček. Rozhodčí: Mašek. ŽK: 2 : 3. Diváků: 160.

Sestava Horažďovice : Jarolím – Šedový, Čadek, Mičkal, Stulík, Cihlář(80.Forman), Jůda, Beránek(85.Gregr), Beneš(70.Janouškovec), Křivanec, Jiřík(90.Mirvald).

 Manažer FK Horažďovice Milan Koželuh k průběhu zápasu uvedl:“  Bylo to bojovné utkání. Z pohledu obou soupeřů usilujících o postup  z kategorie velice důležitých a tomu také odpovídal jeho průběh. Ten kdo očekával líbivý , kombinační fotbal byl asi zklamán, ale na druhé straně musel být spokojen s nasazením aktérů zápasu a dramatickou zápletkou až do samotného konce. Soupeř byl velice kvalitní a pro nás  zisk plného  počtu bodů znamená zcela otevřené možnosti bojovat o přímý postup  a ten nám zaručuje umístění na prvních dvou místech tabulky“.

 

Luby - Chotíkov   1 : 2 (0 : 2)

Karel Křížek

Obě mužstva nastoupila k mistrovskému utkání po čtrnáctidenní pauze, neboť minulý týden měla své duely odložené pro nezpůsobilý terén. Domácí hráči se hned v úvodu utkání dostali do vyložené šance, ale Šůs trefil jen tyč soupeřovy branky. Pak hosté začali přebírat iniciativu na svoje kopačky. Byli důraznější v osobních soubojích, rychlejší ve startu na míč, lépe si přihrávali a kombinovali a do konce prvního poločasu byli lepším týmem, což dokázali vyjádřit i vstřelenými brankami. Nejdříve hostující Břicháček napřáhl ze 30 metrů a nádhernou střelou překonal brankáře Kalaše a druhou branku hostů přidal do poločasu hostující Purkart z pokutového kopu. Celý první poločas se domácí nemohli dostat do tempa a srovnat krok se soupeřem, který  ještě před odchodem do kabin nastřelil tyč Kalašovy branky.  Do druhého poločasu nastoupili domácí se dvěma změnami v sestavě a po důrazné domluvě trenéra a na jejich výkonu to bylo znát.  Zpřesnili a zrychlili kombinaci, přidali na důrazu a vytvářeli si brankové příležitosti.  V 70. minutě po rohovém kopu Přemka Voráčka se dostal k odraženému míči Míra Šůs a snížil nepříznivý stav na 1 : 2 a vykřesal tak ještě naději na obrat v utkání.  Až do konce zápasu zatlačili domácí soupeře na jeho polovinu a snažili se o vyrovnání, ale ani ty nejvyloženější příležitosti nedokázali využít. Hosté dokázali těsné vítězství uhájit a odvezli si tak velmi cenné body.

Sestava domácích – Kalaš Jan, Turner Václav, Křížek Karel, Javorský Josef, Voráček Přemysl (Voráček Josef), Vejskal Martin, Juřina Oldřich, Hradecký Zdeněk (Smolík Pavel), Šůs Miroslav, Kostolanský Ondřej (Šnour  Daniel), Šlechta Karel (Švec Radek).

Sestava hostů – Krásl Jiří, Kluska Jaroslav, Purkart Stanislav, Korous Pavel, Fikar Jan, Filip Luboš, Vacek David, Belan Tomáš, Marek Jiří, Šulan Jan, Břicháček Jaroslav.

Branky : Za domácí Šůs Miroslav, za hosty Břicháček Jaroslav a Purkart Stanislav (PK)

Rozhodčí: Szikszay Ladislav ;ŽK: 4 : 3. Diváků:  100.

 

 

 

Blovice – Strážov 2 : 1 (0 : 1)

Utkání o velice důležité body se hostům nepodařilo zvládnout i přesto, že soupeř nepředvedl výkon odpovídající úrovni 1.A třídy a hosté vedli v poločase 0:1 brankou T.Matějky, který křížnou střelo levačkou nedal brankáři šanci. První poločas hosté hru ovládali a vytvářeli si i šance, které však končily těsně vedle tyčí domácí brány. Ve druhém poločase chtěli hosté zvýšit skóre a dovést utkání proti bezzubému soupeři do vítězného konce. Uklidňující branka však nepřicházela a naopak domácí po dvou podobných situacích z rohových kopů utkání otočili.

Trenér Strážova Petr Presl : „ Nedokázali jsme pokrýt dvě jednoduché standardní situace soupeře, na které jsem v poločase zvlášť upozorňoval své hráče a na nakopnuté polovysoké míče z rohu reagovali pouze domácí. Pak je fakt těžké zvládnou takováto utkání při naší dlouhodobé produktivitě. čeká nás ještě 12 utkání, která se musíme pokusit zvládnou  lépe než to dnešní i když bude určitě několik zápasů chybět vyloučený útočník Janka.“

Branky: Rous, Žežula – 38. T.Matějka;

Rozhodčí:  Sladký, Kulhánek, Sirový, DS Kopřiva. ŽK: 2:1;ČK: 1:1(70. Větrovec, Janka) . Diváků : 80

Sestava Strážova :  Javorský, Michel, Čížek, Chaluš, Helm, Vítovec (75.Plíhal) Šlégl (60.Čeleda) Matějka V.(80.Presl Š.) Bouberle(85.Denk M.) Janka, Matějka T.

 

Klatovy -  Sušice 1 : 1 ( 0: 0) 

Domácí tým nastoupil  do zápasu jako favorit, ale tuto roli tentokráte nezvládl .Jeho herní projev se nedal srovnat s tím který předvedl v úvodním jarním kole proti Slavoji Mýto.  O výsledku zápasu bez vyložených brankových příležitostí rozhodly na obou stranách branky po rozehraných standardních situací. V 52.minutě po faulu na Brože měli výhody přímého kopu hosté. K míči se postavil zkušený Hubáček. Z  jeho kopačky prudký centr na hranici malého válna brankář Chaluš pouze vyrazil  před sebou pěstmi a odražený míč z deseti metrů poslal k tyči do branky Klatov Hájek  O : 1.  V 60.minutě byl zastaven na polovině hostů pronikající Hanzlík faulem. Přímý kop ze strany rozehrál Jiří Matějka centrem do pokutového území hostů a tam se nejlépe orientoval Hanzlík a překonal jinak velmi dobře chytajícího Míčku, který ale při této brance nemá zcela čisté svědomí. Další průběh zápasu byl jen ve znamení zoufalé snahy domácích o dosažení vítězné branky. Na jejich nevýraznou převahu  odpovídali v pohodě hrající hosté rychlými brejky a došlo na spravedlivou dělbu bodů.

      VÍCE K UTKÁNÍ NÍŽE UVEDENÉ HODNOCENÍ )VIDEO) A VIDEO Z UTKÁNÍ KTERÉ BUDE ZVEŘEJNĚNO V PRŮBĚHU PONDĚLÍ  28.3. !!!

Branky: 60. Hanzlík – 52. Hájek Vítězslav; ŽK: 1:2(Janda – Sládek, Kalný). Diváků: 280 .

Rozhodčí: Lanči Michal – Bogdan, Brož. DS: Bartošek Zdeněk.

Sestavy:

Klatovy:  Chaluš, Janda M., Ulrych, Veselka, Matějka Jiří, Skala, Matějka Daniel(57. Votípka ), Vítovec , Halzlík, Mészáros, Dytrt.

Sušice : Miček , Bešta, Kalný, Hájek(67.Šablatura), Brož, Hubáček,Sládek, Szedmák(88. Fuchs), Vrhel, Mataše (60. Klíma V.), Jech.

 

Sl.Mýto  - Nýřany 7: 1 ( 3: 1) 

Branky: Švejda 3, Hatina 2, Fišer, Ulrych - Duspiva; ŽK: 5:3. Diváků: 120

 

Zbiroh Horš.Týn 1: 3 ( 0: 0)  

Branky: Lukeš - Kordule, Rom, Šindelář; ŽK: 2:4. Diváků: 100

 

Chlumčany -  Zruč 0: 0 ( 0: 0)  

ŽK: 0:3 . Diváků: 60.Diváků: 60

 

Křimice -  Nepomuk   2 : 1 (2 : 0)

Branky: Káník, Rada - Švec; ŽK: 2:0. Diváků: 50

 

 

   1.  Domažlice B       18  13   2   3   36: 10    41 ( 14)

   2.  Horažďovice       18  13   1   4   48: 19    40 ( 13)

   3.  Klatovy           17  11   4   2   40: 21    37 ( 10)

   4.  Chotíkov          17  10   5   2   38: 18    35 ( 11)

   5.  Chlumčany         18   8   5   5   24: 24    29 (  2)

   6.  Dyn.H.Týn         17   7   6   4   35: 26    27 (  0)

   7.  Mýto              18   8   3   7   35: 32    27 (  0)

   8.  Zruč              18   8   2   8   25: 29    26 ( -1)

   9.  Křimice           18   7   1  10   24: 38    22 ( -5)

  10.  Luby              17   5   4   8   25: 31    19 ( -8)

  11.  Nýřany            18   5   3  10   26: 44    18 ( -9)

  12.  Blovice           17   5   2  10   15: 36    17 ( -7)

  13.  Nepomuk           17   4   4   9   28: 31    16 ( -8)

  14.  Strážov           18   4   2  12   16: 23    14 (-13)

  15.  Sušice            18   2   8   8   17: 32    14 (-13)

   16.  Zbiroh            18   2   6  10   26: 44    12 (-15) 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku