Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OHLASY z Domažlické STŘELNICE

OHLASY z Domažlické STŘELNICE

Jiří Pojar

Přinášíme ohlasy na sobotní šlágr divizní skupiny A ve kterém remizovala Jiskra Domažlice s SK Strakonice 19O8 4:4.

Asistent trenéra Strakonice .....Sládek,,Co se týče samotného zápasu, tak to bylo hodně vyhecované utkání, ale taková utkání o první místo jsou.Samozřejmě jsme měli ztrátu šesti bodů a chtěli jsme v Domažlicích uspět,aby se ztráta snížila.Divák musel být spokojený padlo osm gólů.Zápas byl dramatický až do poslední minuty.Pro nás je škoda, že jsme vedení 4:2 deset minut před koncem neudrželi.Myslím si, že se nám zápas povedlo velmi dobře rozehrát dostali jsme branku s trestného kopu.Bohužel to bylo hodně blízko a gólman na umístěnou střelu nestačil reagovat. Co se týče brankáře Rojíka je to mladý chlapec, který je s námi třetí zápas.Je to pro něj obrovská zkušenost a zvládá jí zatím v pohodě.Myslím si že obě strany musejí být s bodem spokojeni. Pro nás bod z venku je dobrý i když jsme chtěli vyhrát a měli jsme vyhrát už s ohledem na to jak jsme to měli rozehrané. Takový fotbal někdy je.Máme před sebou hodně kol ve kterých se budeme ,,rvát"o první místo i když jsme oslabení o P.Káníka a M.Vozábala, kteří jsou zkušení hráči a na druhou stranu máme mladé mužstvo, které ukázalo že je tým a že umí zabojovat a že se nevzdáme a že budeme trápit domácí až dokonce.

Marek Bauer stoper Jiskry Domažlice: ,,dneska to bylo hodně o bojovnosti.V prvním poločase jsme dostali dva góly po našich chybách. Jsme nakonec rádi za bod podle průběhu zápasu.Je důležité že se Strakonice nepřiblížili k nám a je to stále o šest bodů".

Zdeněk Michálek trenér Domažlic:,,Bohužel jsme se v prvním poločase dopustili hrubých chyb jednou brankář a jednou Tesař. Po každé naší minele nás soupeř za to trestal gólem.Tím to jsme tahali za kratší konec a celé utkání jsme dotahovali náskok soupeře..Dá se říct že kdyby se ještě hrálo tak bychom ten zápas otočili v náš prospěch. Úvodní naše neuznaná branka Strejc tvrdil, že měl ruku u těla,že ho to trefilo,ale rozhodčí rozhodli že to byla ruka a my s tím nic nenaděláme.Je pravda kdyby jsme vedli tak by se utkání vyvíjelo úplně jinak.Měli bychom se vyvarovat takových hrubých chyb. Museli jsme hrát otevřenou hru, protože umělka je rozměrově menší.Soupeř produkoval zhuštěnou obranu a navíc pořád vedl a my jsme chodili do desíti a nebo jedenácti hráčů.Soupeř mě ničím nepřekvapil. Vytěžil z minima maximum dovedl nás potrestat.My jsme nastřelili tyč a měli spoustu šancí, ale neproměnili jsme je.Potom že se nám povedlo vyrovnat jsem samozřejmě rád, ale je to pro nás málo doma jsme měli vyhrát.Teď nás čeká další nepříjemný soupeř FK Hořovicko, které hraje o záchranu a v zimě se posílilo.Zatím na jaře má výsledky dobré dneska O:O v Benešově a před tím doma 3:2 vyhráli.Mají na jaře čtyři body a my pouze jeden.Čeká nás těžké utkání. Nesmíme se dopouštět chyb jako dneska, které nás dostanou do situace, že ten výsledek musíme pořád dohánět. Musíme napravit domácí zaváhání a získat tři body.Zdravotní stav hráčů po tak náročném utkání je dobrý akorát je nakopnutý se závěru utkání Jiří Bárta tak uvidíme jak na tom bude.Měli by se probudit ty hráči, kteří na podzim tvořili hru Mužík a Leitl.

Jiří Šámal záložník Jiskry:Úvod byl opatrný.Čekali jsme že budeme hrát na hlavním hřišti.Soupeře jsme pustili do dvou brankového vedení a potom jsme to celé utkání doháněli.Udělali jsme chyby, které obvykle neděláme.Což ovlivnilo celý zápas.Snažili jsme se využít výškové převahy nasazením do útoku Milana Brauna a vyrovnat náskok soupeře.Hosté s vytěžili z minima maximum.Škoda, že jsme nezužitkovali Strejcovi šance, protože by jsme je trestali z brejků.

Zajímal nás také názor fotbalových odborníků a jedním z nich byl v hledišti Rotislav Hlaváč, bývalý trenér RH Domažlice a hráč trenér Jiskry Domažlice:Dneska jsme viděli divácky zajímavý atraktivní zápas. Jehož hlavním znakem byla bojovnost emotivnost a hodně chyb hlavně v defenzivě domácích a dobrý výkon soupeřovo brankáře.Soupeř ml svoji hru založenou na rychlých protiútocích, které mu vyšli vstřelil čtyři branky.Naši hráči se bohužel spoléhali na rychlé pasy do předu a bylo to hodně stereotipný, protože soupeř na to čekal.Přesto ten šťastný konec uspokojil diváky a po vývoji hry mohou být spokojeni s výsledkem a alespoň jedním bodem.Zaujal mě od nás Milan Braun a od soupeře brankář.

Jaroslav Ticháček prezident Jiskry: Pro nás to byl svátek zápas prvního z druhým to je jako v lize když hraje Plzeň se Spartou.Na tento duel jsme se těšili a připravovali. Musím říct neetické jednání STRAKONIC připravilo diváky o lepší zážitek, protože kdyby se hrálo na trávě tak by utkání přineslo herní kvalitu.Byl to zápas na který se bude vzpomínat ať už osm branek, penalty,možná i chyby rozhodčího.To že jsme třikrát prohrávali dokonce o dva góly a povedlo se nám vyrovnat je třeba ocenit.Góly jsme dostali po individuálních chybách trochu nás to sráželo.Bod bereme udrželi jsme si odstup od druhého místa.Co ale já považuji za skandální je to že Strakonice, když věděli že chceme hrát na trávě celý týden jsme s nimi komunikovali já s majitelem klubu panem Káníkem oni nám také tvrdili, že také chtějí hrát na trávě.Po příjezdu na zápas do Domažlic, hledali výmluvy tam kde je neměli hledat jenom proto, že nás tím chtěli rozhodit a zároveň poškodili fotbal. Zájem byl jasný vyvést naše mužstvo z rytmu. Já říkám góly padali sluníčko svítilo,ale divák plakal, protože si nemohl to utkání vychutnat lepším konfortu pohledem z tribuny a ochozů. Pro samotné hráče to také nebylo jednoduché hrát na menším prostoru nedovolovalo to kombinaci a poškodilo to kvalitu utkání.Takové věci se bez urážky mohou stát pouze v Ázerbájdžánu nebo v Gruzii a asi i u nás. Bohužel ani(Josef Nikodém poz,autora) řídící soutěže to neuměl rozhodnout alibisticky tvrdil, že se musí hrát na umělce. Samozřejmě, že my jsme v lednu nahlašovali umělku proto, že jsme nechtěli poškodit trávník a také jsme nevěděli jaké bude v této době počasí. Pak li, že to podmínky dovolovali mělo se utkání uskutečnit na trávě. Za vším vidím intrikářství a moc mě to mrzí, že to tak dopadlo, protože jsem se na tento duel těšil.Věřím,ale že osm branek jsou pozvánkou na další kola divize a je cenné že jsme si udrželi šesti bodový náskok před Strakonicemi a máme lepší vzájemná utkání i prot



Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku