Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 17. kolo 19. – 20.3.2011

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

V KRAJSKÉM PŘEBORU BYLO ŠEST ZÁPASŮ ODLOŽENO !

 

Sedmnácté kolo z pohledu  počtu odehraných zápasů v  krajském přeboru skončilo fiaskem. Ze sedmi zápasů byly odehrány pouze dva. Zbytek a mezi nimi i duel ZČE Plzeň – Chanovice byl pro nezpůsobilé terény hřišť odložen ! V tomto chaosu odvolaných zápasů na návrh pořádajících klubů  se souhlasem STK  došlo i k nepříjemné situaci , kdy  trojice rozhodčích z Pošumaví která měla řídit zápas ve Vejprnice – Horní Bříza  o jeho odvolání nebyla informována a cestovala do místa konání zápasu v neděli po obědě  zcela zbytečně!!

 

Přeštice  - Stříbro 4: 1 ( 0: 1)

Branky: Přibáň 2, Mastný, Minkov - Horáček; ŽK: 2:1. Diváků: 200

 

Tachov -  Stod 5: 3 ( 4: 0) 

Branky: Habart 2, Machač 2, vlastní - Hruška, Snášel, Zámeček; ŽK: 2:1 . Diváků: 300

 

ODLOŽENO PRO NEZPŮSOBILÝ TERÉN

ZČE  Plzeň – Chanos Chanovice  

Rapid Plzeň – Chrást

Rokycany – Příkosice

Vejprnice- Horní Bříza

Holýšov – Bolevec

 

 

 

 1.  Chrást            14  13   0   1   50: 10    39 ( 21)

 2.  Tachov            16  12   2   2   44: 16    38 ( 11)

 3.  Rokycany          15  10   1   4   37: 21    31 ( 10)

 4.  Stod              16   9   2   5   31: 26    29 (  5)

 5.  ZČE Plzeň         15   6   4   5   25: 18    22 (  1)

 6.  Přeštice          15   7   1   7   33: 29    22 ( -5)

 7.  Vejprnice         14   6   3   5   26: 23    21 ( -3)

 8.  Bolevec           14   5   3   6   18: 20    18 ( -3)

 9.  Holýšov           15   5   3   7   21: 26    18 ( -3)

10.  Stříbro           16   4   5   7   29: 40    17 ( -7)

11.  Chanovice         15   5   1   9   17: 32    16 ( -5)

12.  M. Touškov        15   5   0  10   30: 55    15 ( -9)

13.  Příkosice         14   4   1   9   14: 28    13 ( -5)

14.  Rapid Plzeň       15   3   3   9   21: 39    12 ( -9)

15.  Horní Bříza       15   2   3  10   20: 33     9 (-15)

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

V DERBY POTVRDILY HORAŽĎOVICE ROLI FAVORITA

 

V druhém jarním kole dva zástupci z Pošumaví do soubojů o mistrovské body v 1.A třídě nezasáli. Klatovy v Chotíkově a Luby v Nepomuku pro nezpůsobilý terén nehrály. Proto pozornost v tomto kole byla upřena na utkání ve Strážově a v Sušici. Ve Strážově  čekal domácí tým , který v minulém kole vyšel bodově naprázdno na Doubravce se Sokolem Křimice jeden z favoritů na postup FK Horažďovice. Domácí svému kvalitnímu a fyzicky lépe připravenému soupeři odolávali do 65.minuty kdy posadili hosty na koně smolnou vlastní brankou a jejich ambice na postup se v dalším průběhu zcela rozplynuly.

Obdobě dopadla doma také Sušice. Ta po té kdy v úvodním jarním kole uspěla v zápase o šest bodů ve Zbirohu přes následnou překážku za záchranou v podobě dalšího soupeře z Rokycanska  neuspěla. Více než dvoustovka jejich příznivců se  očekávaného  zlomu v domácí úspěšnosti  (na svém hřišti  naposledy Sušičtí dotáhli do vítězného konce  souboj o mistrovské body v první polovině  měsíce září minulého roku) bodový zisk nedosáhli.  

 

Zruč  - Blovice 1: 0 ( 1: 0)

Branky: Trnka; ŽK: 4:1 . Diváků: 150 

 

Nýřany  - Zbiroh 0: 4 ( 0: 1) 

Branky: Scheinhert 2, Kořínek, Rada; ŽK: 3:5; ČK: 1:0 . Diváků: 100

 

Strážov – Horažďovice   1 : 4 (1 : 0)

Favorizovaní hosté začali sebevědomě a od úvodních minut zatlačili domácí na jejich polovinu hřiště. Ještě neuplynula první minuta a již musel bravurním zákrokem k tyči zachraňovat brankář Javorský který byl velkou oporou svého týmu. Hosté si vypracovali další šance ale ani ty v síti domácích neskončily. V 38.minutě se domácí ujali vedení brankou ze standardní situace kterou dal hlavou Čížek.

Po přestávce se obraz hry nezměnil. Obrana domácích odolávala až do 65.minuty kdy soupeře vrátila do hry vlastní brankou.  V 79.minuitě zahrávaly Horažďovice další se série rohů , na zadní tyči číhal střídající Jiřík a ten se z podobných situací nemýlí  1 : 2. Hostům narostla křídla , domácím na druhé straně očividně nestačili fyzicky a  na případné vyrovnání již jim chyběli síly. Naopak to byli hosté kteří v závěru dvěma góly Mičkala  své zasloužené vítězství pečetili.

Branky : 38. Čížek – 65. vlastní, 79. Jiřík, 83. a 87. Mičkal

Rozhodčí: Maroušek , Mašek, Sladký , DS : Hajšman Pavel . ŽK: 0 : 1. Diváků: 200

Sestavy

Strážov :   Javorský -  Michel(70. Matějka V.) , Čížek, Chaluš, Helm – Šlégl, Bouberle, Vítovec Z., Matějka T.(86. Presl Š.) – Čeleda( 58.Plíhal), Janka 

Horažďovice : Jarolím – Šedivý, Čadek, Šafanda, Mičkal(87.Gregr), Mičkal, Stulík, Cihlář, Jůda, Beránek (84.Forman M.), Beneš R.(46.Jiřík) Křívanec.

Další video z utkání je umístěno a bude kompletováno po zpracování  v odkazu na úvodní webové stránce v části VIDEA v průběhu pondělí.

Hodnocení utkání trenéry obou týmů:

Michal Čadek – trenér hostů: „ K utkání do Strážova jsme jeli s respektem před domácím týmem, který sice dává málo branek, ale na druhé straně má výbornou obranu, která málo inkasuje. Oba soupeři potřebovali maximální počet bodů z tohoto zápasu, my k posílení postupových ambicí a Strážov k záchraně. Podařil se nám vstup do zápasu kdy jsme mohli již během úvodních deseti minut zápas rozhodnout. Z vytvořených šancí jsme ale nic nevyprodukovali a přestože jsme měli více ze hry byli jsme to my, kteří jsme v prvním poločase inkasovali. V poločase muselo dojít na důraznou domluvu hráčů v kabině . K vyrovnání nám pomohlo štěstí kdy jsem srovnali skóre vlastní brankou Strážova a v závěru jsme otočili výsledek myslím si že zcela zaslouženě v náš prospěch“. Po této výhře kdy se vzhledem k tomu, že Klatovy svůj zápas v Chotíkově pro nezpůsobilý terén nehrály se v tabulce se Horažďovice vyšvihly na 2.místo již myslí trenér  Michal Čadek na jeden z vrcholů jara na sobotní souboj doma s lídrem tabulky z Domažlic. „Čeká nás zápas který nás může výrazně v případě úspěchu může přiblížit přímému postupu. V opačném případě jsme odhodláni bojovat až do konce . Postup je náš hlavní cíl a je jedno zda bude přímo nebo z baráže.“

Trenér domácích Petr Presl : „Zápas pro nás nedopadl dobře a vzhledem k naší situaci v tabulce není lehké se k jeho průběhu vracet. Kvalit  soupeře jsme si byli velmi dobře vědomi a byli na to i hráči připraveni. Podařilo se nám přečkat úvodní tlak a hodně nám pomohlo kdy jsme šli brankou  ze standardní situace do vedení. Soupeř znervózněl a nám se dařilo odolávat nadále jeho tlaku. Bohužel mu pomohla  v 65.minutě naše vlastní branka. To soupeři pomohlo a nám začali docházet síly.Hosté byli velmi dobře fyzicky připraveni a zaslouženě zvítězili. Mne nezbývá nic jiného než jim k jejich vítězství poblahopřát . My musíme v dalších zápasech se hlavně soustředit na soupeře se kterými se můžeme v součastné době se výkony měřit a pokusit se bodovat nejen doma, ale také venku.Jek tak se můžeme dostat ze složité situace do které jsme se po dvou jarních kolech dostali“.

 

Sušice – Mýto  0 : 2 (0 : 1)

Jonáš Bartoš

Dva zápasy, jeden bod. Tak zní bilance fotbalistů sušického áčka po zahájení jarní fáze 1.A třídy. Mužstvo si pod vedením nového trenéra Kysilky představovalo vstup do ostrých soutěžních bojů určitě jinak. Hráčům nelze upřít snaha a vůle, jenže zlepšení od podzimu stále nepřichází. Tým zůstává na předposlední pozici, nadále hrozí sestup do nižší soutěže. Rozebírat důvody špatných výsledků sušického celku znamená stále dokola omílat stejnou písničku. Tragická finální fáze, téměř žádná střelba, drhnoucí kombinace. Mladý tým by vysvobodil gólový útočník či kvalitní tvůrce hry. Jenže takového hráče Sušice ve svých řadách stále marně hledá. Debaty o nízkém věku mladého kádru též připomínají věčný kolorit.

Pojďme si projít sušický vstup do fotbalového jara. Mužstvo začalo remízou 3:3 ve Zbirohu. Hráči konečně nastříleli více branek, předvedli sympatický výkon. Bod ze hřiště soupeře je jistě slibný výsledek, ale…Sušice v utkání dvakrát vedla, byla velmi blízko vítězství. Utkání však nedotáhla a ze Zbirohu si veze „pouze“ jeden bod.  Jak přiznávají hráči, tahle remíza připomíná spíš prohru než bodový úspěch. Skalp posledního celku tabulky by se jistě náramně hodil.

Jestliže remíza se Zbirohem neznamenala úplnou tragédii, následná porážka se Slavojem Mýto musí v týmu spustit alarm na poplach. Sušice doma padla 0:2, což celek ještě víc připoutalo k sestupovým příčkám.„Všude jsme byli druzí, chyběl nám důraz. Že někoho natřeme na půlce, ještě neznamená, že hrajeme tvrdě,“ zlobil se po utkání domácí trenér Jiří Kysilka. Ten těsně před startem jara nahradil Jiřího Brabce. Ale ani on ještě nedokázal mužstvo probudit. Sušice v zápase téměř nevystřelila na bránu, dopředu se prokousávala upachtěnou, pomalou kombinací. Nový útočník Miroslav Vrhel, který se vrátil z dorostu ligové Viktorie Plzeň, se během prvního poločasu téměř nepotkal s balonem.Slavoj Mýto také nepředváděl zázračný fotbal, ale jedinou šanci v první polovině dokázal využít. Domácí svého soupeře přitlačili až v druhé polovině, ale kýženého vyrovnání se nedočkali. Přitom minimálně dvakrát byli velmi blízko. Hlavičku Vrhela zachránil na brankové čáře kapitán Bejček, neujala se ani střela Milana Brože.Bohužel v době, kdy měl tlak domácích vrcholit, přidal druhý gól Mýta Radek Štych. V závěrečných deseti minutách už Sušice neměla šanci s výsledkem nic udělat. „Bod ze dvou utkání je samozřejmě málo. Hodně nám chyběli nemocní Budil s Jechem, kteří proti Zbirohu zahráli skvěle,“ ukázal na jednu z příčin porážky trenér Kysilka.

Rostoucí hrozbu sestupu do  1.B třídy si ale zatím nepřipouští. „Do konce sezony potřebujeme získat aspoň dvacet bodů. Pokud se nám to povede, dostaneme se minimálně na místa zajišťující baráž,“ prozradil sušický trenér cíl pro zbytek jara.

Sestava Sušice: Čížek – Klíma, Kalný, Mataše, Hájek – Fuchs, Hubáček, Brož, Szedmák – Vrhel, Farták. Střídali: Šablatura, Bešta, Sládek.

Branky: Hatina, Štych; ŽK: 2:3. Diváků: 210.

 

Domažlice B -  Křimice 0: 1 ( 0: 0) 

Branky: Kovačič; ŽK: 1:1 . Diváků: 100

 

Horš.Týn -  Chlumčany 3: 1 ( 0: 1) 

Branky: Svoboda 2, Rom - Ebelender; ŽK: 2:2. Diváků: 100

 

ODLOŽENO PRO NEZPŮSOBILÝ TERÉN

FC Chotíkov 1832 -  Klatovy (NT středa 6. dubna 2011 17:00 hodin)

Nepomuk – Luby  (NT  30.března v 17:00 hodin)

 

 

 

 1.  Domažlice B       17  13   2   2   35:  8    41 ( 14)

 2.  Horažďovice       17  12   1   4   46: 18    37 ( 13)

 3.  Klatovy           16  11   3   2   39: 20    36 ( 12)

 4.  Chotíkov          16   9   5   2   36: 17    32 (  8)

 5.  Chlumčany         17   8   4   5   24: 24    28 (  4)

 6.  Zruč              17   8   1   8   25: 29    25 ( -2)

 7.  Dyn.H.Týn         16   6   6   4   32: 25    24 ( -3)

 8.  Mýto              17   7   3   7   28: 31    24 (  0)

 9.  Luby              16   5   4   7   24: 29    19 ( -5)

10.  Křimice           17   6   1  10   22: 37    19 ( -5)

11.  Nýřany            17   5   3   9   25: 37    18 ( -9)

12.  Nepomuk           16   4   4   8   27: 29    16 ( -8)

13.  Strážov           17   4   2  11   15: 21    14 (-13)

14.  Blovice           16   4   2  10   13: 35    14 ( -7)

15.  Sušice            17   2   7   8   16: 31    13 (-14)

16.  Zbiroh            17   2   6   9   25: 41    12 (-12)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku