Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Z 1.A TŘÍDY Z POŠUMAVÍ NESESTOUPÍ NIKDO , ALE BUDOU TO NERVY !

Z 1.A  TŘÍDY Z POŠUMAVÍ NESESTOUPÍ NIKDO , ALE BUDOU TO NERVY !

Miroslav Sedlmaier

Jednou ze dvou fotbalových soutěží, které v kraji roztočí spirálu odvetných zápasů soutěží 2010/2011 JARO 2011, bude 1. A třída. Tato druhá nejvyšší soutěž v klatovském regionu se stala po zkušenostech z minulých ročníků pro drtivou většinu účastníků doslova  nejzapeklitějším kláním o mistrovské body. Jejich hodnota je sice naprosto stejná jako v ostatních soutěžích, ale váha získaných či ztracených bodů je daleko větší. Je to především v tom, že v podstatě  na obou pólech tabulky  jde o mnoho.

Boj o postup

Jistý postup do krajského přeboru mají týmy, které skončí v tabulce na prvních dvou místech. Naděje na postup mají i další dva celky, které se umístí na 3. a 4.místě, a byly by úspěšné v barážových duelech  s kolektivy, které skončí v krajském přeboru  na 14. a 15. místě. Z tohoto pohledu mají dva celky a exúčastníci minulého ročníku krajského přeboru z Pošumaví, Klatovy a Horažďovice, reálnou šanci o účast v krajském přeboru bojovat buď přímo nebo v baráži. Po podzimu jsou blíže k variantě přímého postupu Klatovy, které ztrácejí z 2. místa na první divizní rezervu z Domažlic pět bodů, ale na záda jim dýchá s jednobodovou ztrátou  Chotíkov a o  tři body zpět přezimovaly v tabulce Horažďovice. Podzim naznačil, že postupové šance jsou zcela evidentně na straně uvedeného čtyřlístku, když čtvrté Horažďovice mají v tabulce před pátou Keramikou Chlumčany k dobru šest bodů.

Dolní část tabulky

Daleko hůře vypadá situace z pohledu umístění dalších kolektivů v 1. A třídě v druhé polovině tabulky. Sestupová pravidla hovoří o tom, že pokud nesestoupí žádné družstvo z plzeňského kraje z divize, sestoupí do 1. B třídy dva kolektivy z 15. a 16. místa 1. A třídy. Další tři z 12. až 14. místa sehrají baráž o udržení se třemi družstvy z 2. míst 1. B třídy  A, B a C. Teoreticky to znamená, že v okruhu ohrožení případným sestupem je pět družstev a tudíž přímo do soubojů o postup a sestup jsou namočeny celky po podzimu umístěné v tabulce od  osmého místa. Mezi touto osmičkou ohrožených jsou tři družstva z Pošumaví. Nejlépe jsou na tom deváté Luby s 19 body, na 11. místě je Strážov se 14 body a s dvoubodovou ztrátou na něj je na předposledním sestupovém místě po první části soutěže TJ Sušice.

Jak to dopadne?

Jak již bylo v úvodu konstatováno, 1.A třída je zapeklitou soutěží s často s nečekaným rozuzlením do kterého ještě může zasáhnout případný sestup některého týmu z divize. V sázce je pro každý tým zisk 45 bodů a může se stát i něco nepředvídaného. Přesto si dovolím závěrem dle mého názoru vyslovit typy na postupy a sestupy po skončení jarní části této soutěže.

Postup: Přímý postup si vybojují  Domažlice B a Klatovy. Z baráže ještě postoupí Horažďovice, do krajského přeboru se z baráže neprobojuje Chotíkov.

Sestup: Sestup nemine  Zbiroh, o druhém sestupujícím se rozhodne mezi dvojicí Blovice a Křimice. Nikdo další již nesestoupí,  neboť v baráži o záchranu budou úspěšné celky Sušice, Strážova a jeden z dvojice Blovice – Křimice.

Z toho vyplývá, že tyto poměrně odvážné  typy se zdají  pro Pošumaví optimistické, neboť nepředpokládají sestup ani jediného ohroženého týmu z trojice Luby, Strážov a Sušice. Pokud to vyjde, pak spadne z funkcionářů uvedených klubů velký kámen. V tom případě to sice bude úspěšný závěr,  ale budou to až do posledního kola a následně v barážových zápasech  nervy.

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku