Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Vašicovi svěřenci jsou v bojovné náladě a už se těší na fanoušky

Vašicovi svěřenci jsou v bojovné náladě a už se těší na fanoušky

Jitka Kilbergerová

Tuto neděli začíná pro fotbalisty SK Klatovy 1898 jarní část soutěžního ročníku krajské soutěže 1. A třídy. Po podzimní části soutěže je tým na druhém místě tabulky, které by v konečném účtování znamenalo postup do nejvyšší krajské soutěže, krajského přeboru.

Během zimní přípravy učinili hráči, realizační tým i vedení klubu vše potřebné pro to, aby se tým důstojně připravil na boje v jarní části soutěže, které by měly být završeny postupem do vyšší soutěže. Kádr mužstva doznal oproti podzimní části soutěže změn. Z mužstva odešel na hostování do Jiskry Domažlice Tomáš György, oproti tomu byl kádr mužstva posílen o staronové klatovské hráče Zdeňka Hanzlíka, Milana Meszároše a Davida Gajdůška a o Jana Dytrta, který přišel na půlroční hostování z Horažďovic. Hráči více než poctivě po celou dobu zimní přípravy trénovali a jsou odhodláni potěšit fanoušky kvalitním útočným fotbalem.

Ke změně dochází i v zázemí klubu na hřišti na Rozvoji, neboť byl „dopřán čas“ odpočinku staré časomíře a diváky na jejím místě přivítá nová moderní časomíra.  „Kvalitní zimní příprava a činnost našeho klubu jsou postaveny na spolupráci s celou řadou partnerů, kterým za podporu činnosti našeho klubu náleží poděkování. To ale patří i všem příznivcům, kteří jsou připraveni náš klub podpořit,“ poděkoval předseda výkonného výboru SK Klatovy 1898 Jindřich Sojka.

„Rád bych všechny fanoušky a příznivce klatovské kopané pozval na první mistrovský zápas, který odehraje naše mužstvo na hřišti na Rozvoji v neděli 13. března od 14.30 hodin s týmem Slavoj Mýto. Předem chci všem poděkovat za povzbuzování a podporu mužstva nejen v tomto utkání, ale i v dalším průběhu sezony, a to i ve chvílích, kdy se mužstvu dařit nebude. Každý z vás zná, že ve chvílích, kdy chcete nejvíc, nemusí vše dopadnout nejlépe. Věřte hráčům a nám všem a my se budeme snažit vám důvěru oplatit poctivou prací ve prospěch klatovského fotbalu a kvalitními výkony všech mužstev,“ dodal Sojka.

Vše je tedy připraveno, všichni příznivci klatovského fotbalu se už těší na jaro a drží mužstvu palce, aby se mu podařilo postoupit zpět do krajského přeboru.

Zimní přestávku strávili klatovští fotbalisté přípravou. Zúčastnili se, stejně jako vloni, zimního turnaje O pohár starosty města Sušice, ve kterém skončili na 2. místě. Mají za sebou také dvě úspěšná utkání krajského poháru mužů. Nejdříve porazili Nýrsko a pak přešli přes Přeštice, které hrají krajský přebor.

„Se sušickým turnajem jsem byl spokojený. Oproti loňskému ročníku byl terén kvalitnější a myslím, že soupeři, se kterými jsme hráli, měli svoji kvalitu a hrálo se v duchu fair play. Vyzkoušeli jsme prakticky celý kádr, který se vystříbřil před zápasem s Přešticemi. Na ten jsme odjížděli už s kompletním šestnáctičlenným mužstvem, které bude absolvovat mistrovská utkání,“ uvedl klatovský trenér Lubomír Vašica.

Mužstvo od posledního únorového týdne trénovalo na travnatém hřišti v Neznašovech a o víkendu absolvovalo poslední přípravný zápas s týmem z Německa.

„Kluky musím za přípravu pochválit, jejich přístup byl fantastický, v rámci možností se účastnili všech tréninků, takže věřím, že jsme na jaro připraveni. Nálada v týmu je dobrá, bojovná. To se ukázalo v zápase v Přešticích, kde hráči  předvedli svoji kvalitu. Jsme s Romanem Vonáškem rádi, že atmosféra v týmu je skvělá, že je to dobrá parta a teď už jen s chutí do mistrovkých utkání,“ usmíval se Vašica.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku