Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Domažlice si poradily s Holýšovem

Domažlice si poradily  s Holýšovem

Čtrnáct dní zbývá do začátku jarních soutěží. Lídr divizní skupiny A Domažlická Jiskra hostila v sobotu 26. února 2011 v krásném mrazivém počasí sedmý celek tabulky Fincenrtrum plzeňského přeboru FK Holýšov. Trenéři Jiskry nemohli počítat se zraněnými Martinem Mlezivou , Janem Maškem a Havlíčkem, Tomášem Bahledou a Patrikem Hulinou. V základní sestavě nastoupil Petr Mužík. Trenéru  hostů  Jiřímu Multrusovi st. chyběl stoper  Vladimír Lucák. Holýšovskou svatyni hájil v první půli Jan Čermák, který by měl přijít na hostování se Slavoje Stod.

 

Jiskra Domažlice -  FK Holýšov   4:2 (0:0)

Text a foto Jiří Pojar

Úvod vyšel lépe domácím, kteří po rozehraném rohovém kopu Luďka Leitla s Jiřím Bártou. Ten našel centrem nabíhajícího Marka Bauera, který otevřel skoré utkání 1:0. O chvilku později kombinoval Milan Braun s Jiřím Bártou, který střílel vedle levé tyče Čermákovy svatyně. Na druhé straně musel na dvakrát zasahovat domažlický gólman Lukáš Frei po ostrém centru Jiřího Multruse. O dvě minuty později zahrával Leitl rohový kop a hlavička Michala Tesaře mířila vedle levé tyče branky Holešova. Ve dvacáté minutě zatáhl balon Leilt po pravé straně míč se dostal na levou stranu až k Milanu Braunovi jehož střela skočila opět vedle levé tyče. Za chvilku byl faulován Lukáš Bezděk domažličtí předvedli divákům pěkný signál při rozehrání trestného kopu z levé strany to se   rozběhl Bárta a Petr Mužík střílel tvrdou střelou, kterou brankář Čermák boxoval. Vyrovnání přinesla 25. minuta to se pocentru z levé  mezi domažlickými obránci míč propadl a  prosadil  střelou k pravé tyči holýšovský útočník Zdeněk Beneš 1:1. Vzápětí domažličtí zahrávali trestný kop a Bauerovu hlavičku vyrazil Jan Čermák na břevno. Domažličtí se snažili kombinovat a hosté bránili a snažili se hrát na brejky. V zápětí kombinovali holýšovští Petr Jeniš s Otou Manowetzem jehož střelu obránci z blokovaly na roh. Ostrý roh Josefa Schambergera musel Frei boxovat. Ve 35. minutě se prezentoval střelou hostující Manowetz hlavičkou, kterou Frei na dvakrát kryl. Ve 39. minutě si Frei poradil s trestným kopem Schambergera. Na druhé straně byl faulován Bárta a s 18. metrů rozehrál Mužík míč se odrazil k Braunovi ten střílel vedle branky hostů.

Začátek druhé půle vyšel domácím to přišel centr od Leitla   Mužík střelou do levého dolního rohu zvýšil na 2:1. Na 3:1 zvýšil Luděk Leitl po brejku. Za dvě minuty znovu Leitl dorážel na 4:1.O tři minuty nařídil rozhodčí Kopejtko penaltu po suboji ve vápně,  kterou bezpečně proměnil Pavel Trhlík 4:2.Na druhé straně se kopala penalta po faulu na Bártu, ale Petr Mužík mířil vedle levé tyče Čermákovy branky. Do konce utkání zakončovali dvakrát  Bauer  a Leitl a na druhé straně Hrádek ale  nebyli úspěšní.

Trenér Jiří Multrus: Do Domažlic jsme jeli trošku s obavami . Přece jenom je patrný rozdíl oproti loňsku, kdy se nám s Jiskrou povedlo uhrát remízu. Bylo vidět že v prvním poločase pokud jsme stíhali fyzicky tak to z naší strany nebylo špatné. Domácí mohli dát čtyři góly my dva. Potom už tam byla znát převaha Domažlic. V druhém poločase, už nám docházeli síly. Byla to kvalitní příprava my jsme  dali příležitost i mladším hráčům z lavičky.

Trenér Zdeněk Michálek k utkání řekl: Do obou poločasů jsme vstoupili dobře.Prvních dvacet minut jsme předváděli fotbal na který šlo se dívat. Postupem času naše hra upadala. Dostali jsme zbytečné dvě branky, toho se na domácím hřišti musíme vyvarovat. Soupeř byl běhavý kvalitní a povedlo se jim dát do hromady docela slušné mužstvo. Teď nás za týden čeká kvalitní generálka v Tachově kde už se bude rýsovat základní sestava na první ostrý start v  Příbrami.  

Sestava Jiskra Domažlice: Lukáš Frei- Jakub Strejc, Michal Tesař, Marek Bauer, Pavel Cihlář, - Luděk Leitl, Petr Mužík,  Jiří Šámal(46.Kamil Staněk), Milan Braun(46.Tomáš György), Jiří Bárta-Lukáš Bezděk(46.Juraj Donko). Trenéři: Zdeněk Michálek, Pavel Wolf, Erhardt Breu.

Sestava FK Holýšov: Jan Čermák(46.Tomáš Marcel)-Jan Hamerník, Pavel Trhlík, Martin Lukáš, Josef Schamberger- Petr Jeniš,  Jan Procházka(75.Josef Kubina), Jiří Multrus, Zdeněk Beneš- Jakub Hrádek, Ota Manowetz(79.Michal Šimandl)a( 65.Josef Vrba).Trenér:Jiří Multrus  st.

Rozhodčí: Václav Kopejtko- Radek Pajma- Pavel Pohančeník.

    

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku