Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
TESAŘ VSTŘELIL PROTI VIKTORII DVĚ BRANKY

TESAŘ VSTŘELIL PROTI VIKTORII DVĚ BRANKY

Text a foto : Jiří Pojar

Za měsíc a tři dny  začne jarní část divizní skupiny A. Lídr tabulky Jiskra Domažlice nastoupil ve středu 9. února 2011  v k dalšímu již pátému přípravnému zápasu. Za soupeře měl aktuálně jedenáctý tým České spořitelny 1.ligy staršího dorostu Viktorii Plzeň. V dresu Viktorky se na postu pravé zálohy objevil i talentovaný odchovanec Startu Bělá nad Radbuzou a Jiskry Domažlice Pavel Jarina reprezentant ČR do 17. let. Domažlicím chyběli:Martin Mleziva, Marek Bauer, Jiří Šámal, Kamil Staněk, Jan Havlíček, Petr Mužík,Tomášové György a Bahleda buďto z důvodu zranění nebo byli nemocní.

 

Do utkání vstoupil lépe hosté,  kteří se ujali vedení po rychlém zakončení útočníka Matěje Končala 0:1. Domažlice rychle odpověděli Luděk Leitl zahrával z pravé strany rohový kop

Juraj Donko  pohotově prodloužil míč na gólmana Václava Bouzka ,  kterého to viditelně zaskočilo a důrazný Michal Tesař dorazil na 1:1. Utkání nabídlo přítomným 40 divákům (zápas se odehrával v době přímého přenosu České televize z duelu  Chorvatsko- Česko) velmi rychlí a kombinační fotbal. Nejprve znovu Končal přestřelil branku a to samé na druhé straně Jiří Bárta.V 19. minutě předvedli mladíci z Plzně rychlou akci Martin Hrubý s Pavlem Jarinou ale domácí podržel včastným  vyběhnutím Lukáš  Frei. O minutu  to bylo 2:1 to se opět po rohu Leitla na dvakrát  prosadil Tesař.Další pěknou akcí se domácí prezentovali o tři minuty později Lukáš Bezděk na Ludka  Leitla ten posunul míč na  Jana Maška ten opět vrátil Bezděkovi,  který ale nedůrazně střelou nepřekvapil brankáře Bouzka. Plzeň zahrávala agilním Končalem v 28.minutě z levé strany trestný kop a Frei jej musel vyrážet na roh   Vyrovnání se Viktorka zaslouženě dočkala ve 30. minutě po rychlém výpadu se trefil Jaroslav Filinger 2:2.Ve 40. minutě střílel z 25. metrů nebezpečně Jan Mašek a jeho střelu brankář vyrážel na levou tyč. Viktorka mohla jít do vedení v 45. minutě Matěj Kyndl střílel a Frei mu jeho střelu vyrazil a další zakončení vykopával Pavel Cihlář ven z branky.   Do druhého poločasu hosté vystřídali trenéři Viktorie Jiří Kohout a Radek Schveinert  tři hráče a  hned v úvodu se prezentovala  Viktorka střelou po rychlém brejku Martinem Hoffmanem. V 63. minutě se blýskl l krásnou robinsonádou  domažlický brankář František Lorenc, který vyrazil přesně umístěnou střelu s 17.metrů  k pravé tyči  Martina Hoffmanna.V 70. minutě se do vedení dostali hosté když Lukáš Waldmann nešťastně tečoval Hoffmannovu střelu 2:3. Jiskra se nevzdávala a za pět minut to bylo 3:3 Luděk Leitl vysunul Jakuba ten centrem našel nabíhajícího Juraje Donka, který umístěnou střelou s voleje do dolního rohu brankáře Aleše Mandouse. Dramatický závěr rozhodl hráč , který v zápase podal bojovný výkon. Milan Braun dalekonosným nákopem vyslal Lukáše Bezděka na něj vyběhl gólman Aleš Mandous a on jej přehodil . Domácí se tak mohli radovat s cenného vítězství 4:3.

Sestava Jiskra Domažlice: Lukáš Frei(46.František Lorenc)- Jakub Strejc, Michal Tesař, Milan Braun, Pavel Cihlář(46.Lukáš Waldmann)- Juraj Donko, Patrik Hulina,  Jiří Bárta, Luděk Leitl -  Jan Mašek(55.Jakub Ferra),  Lukáš Bezděk. Trenéři: Zdeněk Michálek,Pavel Wolf a Erhard Breu.

Sestava Viktoria Plzeň: Václav Bouzek (46.Aleš Mandous)- Martin Hrubý, Michal Prais, Jakub Vaníček, Martin Kováč, Matěj Kyndl, David Kůžel, Jaroslav Filinger, Martin Hoffmann, Pavel Jarina, Matěj Končal. Střídali: Marek Chmeil, Miroslav Vrhel, Lukáš Libotovský. Trenéři: Jiří Kohout a Radek Schveinert.

OHLASY PO UTKÁNÍ

Trenér Viktorie Plzeň U19  Jiří Kohout zhodnotil průběh utkání takto:

,,Pro nás to bylo velmi dobré utkání. Jiskra Domažlice jsou velmi kvalitní tým . Produkují trochu jiný fotbal než dorostenecká mužstva  s nimiž se utkáváme. Zápas jsem viděl tak, že jsme dobývali dobře organizovanou obranu domácích, kteří spoléhali na brejkové situace. Myslím si že i když utkání skončilo 4:3 ve prospěch domácích tak jsme asi měli více brankových příležitostí a měli jsme vyhrát. Výsledek není až tak důležitý, protože je to příprava na jarní sezónu a my zkoušíme mladé hráče pro ně to  byla dobrá konfrontace s mužským fotbalem. Pro mnohé to byla první zkušenost“. Dále nás zajímalo jak kouč hodnotí odchovance Pavla Jarinu ?,,Je to pro něj velký skok, protože se U17 dostal do U19.

A   nová situace se kterou se musí vyrovnat a záleží na něm jak s tím naloží. Jedná se o perspektivního hráče“. Viktorka je v tabulce Česká  spořitelna 1. ligy staršího dorostu na jedenáctém místě jaké má cíle? ,,Pro nás je to pořád stejné. U 19 připravuje mladé hráče pro Rezervu A mužstva potažmo Áčko.Cíl je hrát v klidných vodách tabulky a předvádět líbivý fotbal“. Další soupeři Plzně budou pražské Horní Měcholupy účastník divizní skupiny C   a s FC Písek. Od zimní přípravy trenér očekává dobře se připravit na jaro hlavně aby se jim vyhýbala zraněný , protože mají úzký kádr.

Trenér Zdeněk Michálek nám k utkání řekl:,,Soupeř byl rychlejší běhavější. Je to logické protože trénují každý den jsou tím pádem vyhranější. My jsme jim čelily důslednou obranou a rychlými protiútoky. Nakonec pro nás výsledek dopadl nad očekávání dobře, protože hrajeme bez několika hráčů základní sestavy proto jsme nemohli v průběhu zápasu tolik střídat. Jsem spokojený s bojovností a nasazením a agresivitou. Dneska bych vyzvedl výkon Bezděka který makal bojoval a zaslouženě svůj výkon korunoval vítězným gólem“. O víkendu má Áčko naplánované modelové utkání ve kterém se hlavně zaměří na nácvik standartních situací. A lepší presink ve středu hřiště z tím máme ještě problémy.

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku