Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Valná hromada odboru přátel SK SLAVIA PRAHA v Klatovech dne 22.1. 2011

Valná hromada  odboru přátel SK SLAVIA PRAHA v Klatovech dne  22.1. 2011     

v    hotelu BERÁNEK

 

Valné hromady se zúčastnili vzácní hosté :   mimo jiných  Mudr. Michal Janek  - poslanec PS PČR, primář očního mikrochirurgického centra OFTA v Plzni, Mgr. Rudolf  Salvetr , starosta r, starosta města Klatov a  člen Zastupitelstva Plzeňského kraje také  bývalí ligoví hráči Slávie Praha  Pavel Řehák(na foto vlevo)  v současnosti trenér B týmu Slávie  a Karel Rada(na foto vpravo)  který nyní pracuje ve Viktorii Plzeň na úseku mládežnické kopané  a Ondřej Zlámal (na foto uprostřed) ředitelkomunikace SK Slávie Paraha a tiskový mluvčí tohoto klubu.

PRŮBĚH VALNÉ HROMADY ODBORU PŘÁTEL SK SLAVIA PRAHA ODBOČKA KLATOVY

 

Milan Zajíček

 

V pořadí třetí valná hromada po znovuzrození kdysi agilní odbočky OP Slavia Praha v Klatovech v roce 2009 se konala v sále hotelu Beránek v Klatovech dne 22. ledna 2011.

 

 

 

Členové výboru odbočky věnovali jako obvykle velké úsilí přípravám této události, což, jak ukázal průběh valné hromady, se nakonec vyplatilo, co do účasti hostů, počtu návštěvníků, jakož i celkového průběhu této v životě klatovské slávistické rodiny důležité události. Přes jisté obavy účast a zaujetí všech přítomných dokázala, že slávistické srdíčko je na správném místě a tepe v červenobílém rytmu.

 

Z pozvaných hostů se dostavil starosta města Klatov Mgr. Rudolf Salvestr, poslanec PČR MuDr. Michal Janek, internacionálové Slavie př. Karel Rada a Pavel Řehák, tiskový mluvčí SK Slavia Mgr. Ondřej Zlámal, za hlavní republikový výbor OP Dr. Dobiáš, p. Moulis. Za tisk p. Sedlmaier ze Strážova, velký znalec kopané v Pošumaví, západočeském kraji i celé republice.

 

Po úvodu prvního místopředsedy p. Milana Zajíčka, které zahrnovalo přivítání hostů, členů odbočky i nově příchozích, seznámení valné hromady s programem, zejména plánem práce na rok 2011, zprávu o hospodaření, výběr členských příspěvků včetně poplatku za vystavení členských karet na rok 2011.

 

Poté bylo uděleno slovo starostovi města Klatov. Po přivítání se s účastníky valné hromady popřál starosta, ač sparťan, lepší časy pro Slavii a též pro jednání a akce klatovské slávistické odbočky.

 

V dalším průběhu vystoupil s velmi fundovaným příspěvkem předseda odbočky p. Jeroným Junek. Zaměřil se na historii odbočky od jejího založení v roce 1965 přes její zánik po 30 letech plodného období až do doby jejího znovuzrození. Vzpomněl bývalých předsedů a významných akcí. Na závěr zdůraznil několik zásad, proč se stát slávistou a k čemu tato příslušnost zavazuje. Současně vyzval všechny přítomné, aby uctili minutou ticha odchod jednoho z předsedů odbočky, středoškolského profesora p. Jarostava Taura, který odešel do slávistického nebe ve věku 86 let. Předseda p. Junek a první místopředseda p. Zajíček se dne 13. ledna rozloučili s tímto oddaným slávistou položením věnce dekorovaného červenobílými květy a červenobílou stuhou v místním krematoriu.

 

Dalším hostům, kteří promluvili k zúčastněným, patřil poslanec PČR MuDr. Michal Janek, za hlavní výbor OP Dr. Dobiáš a p. Moulis. Zejména příspěvek Dr. Dobiáše se přiblížil svou náplní dění v tomto hnutí v republikovém kontextu. Chystané akce: 13. února 2011 100 let Hajduku Split, 18. února 2011 společenský večer OP a Fanklub v Praze, 25. června 2011 celorepublikové setkání odboček a fotbalový turnaj v Nečíně.

 

Dr. Moulis ve svém příspěvku zdůraznil jako další člen hlavního výboru dobrou spolupráci s klatovskou odbočkou a pozval zástupce OP Slavia Klatovy na valnou hromadu konanou 27. ledna 2011v Žílově. Po jeho příspěvku se dostavili další pozvaní hosté: tiskový mluvčí SK Slavia Praha Mgr. Ondřej Zlámal a internacionálové SK Slavia Praha p. Karel Rada a Pavel Řehák.

 

Jako první z těchto vzácných hostů předstoupil Pavel Rada, vicemistr Evropy z roku 1996, 40násobný reprezentant, v současné době trenér ženské kopané ve Viktorii Plzeň. Vedle průřezu svým fotbalovým životem zodpověděl řadů dotazů týkajících se např. působení ve Slavii, Turecku, Německu, v reprezentaci, včetně trenérů, pod kterými působil. Jeho vystoupení zaujalo všechny zúčastněné a svou skromností a obsahem příspěvku si získal sympatie všech. Na závěr slíbil členství v naší odbočce, což bychom považovali za velkou poctu. 

V dalším příspěvku vystoupil Mgr. Ondřej Zlámal. Jeho obsahem byla situace v A týmu, přestupy, současný kádr, eventuální změny, příprava před zahájením jarního kola. Opět bylo vše ukončeno diskusí s řadou zodpovězených dotazů.

 

Poslední příspěvek přednesl internacionál Pavel Řehák, bývalý asistent u A družstva, nyní hlavní trenér B mužstva. Jeho účast jsme si všichni přáli a nutno konstatovat, že nezklamal zejména svým otevřeným a kritickým postojem, kterým dokázal, jak velkým a věrným slávistou je! Se vším, co bylo obsahem jeho příspěvku, lze jenom souhlasit:

 

Mládež – po odchodu sušického agenta p. Říčky a příchodu p. Šrámka chybí koncepce, např. od dob Pavla Černého nebyl pro A mužstvo vychován ani jeden brankař. Naprostá absence skromnosti, výhledových cílů, komunikace směrem k A mužstvu. V současné době se po příchodu Davida Šmejkala situace lepší. A mužstvo – je dobré jít cestou vlastních odchovanců, avšak z pohledu vrcholové kopané nelze s tímto trendem vystačit. Při té příležitosti poukázal na řadu odchodů a hostování někdy beze smyslu adekvátních náhrad, např. nadějný brankař Diviš a jeho odchod do Prešova, dnes o něj jeví vážný zájem Anglie.  

Rozpočet – plýtvání, peníze i dorostencům, kalkulace s něčím, co ještě nebylo pod střechou (Tiraspol).  

Vystoupení Pavla Řeháka bylo opět zakončeno plodnou diskusí. Velké uznání patří p. Sedlmaierovi za jeho velký zájem o dění v naší odbočce.  Na závěr byl ještě jednou podrobně projednán plán práce na rok 2011 a zpráva revizní komise o hospodaření s finančními prostředky v roce 2010 evidovanými do jednotlivých políček na měsíčních výpisech z postkonta u poštovní spořitelny v Klatovech včetně vedení pokladního deníku. Oba dokumenty byly přítomnými bez připomínek odsouhlasenyÚplným závěrem poděkoval výbor odbočky OP Slavia Klatovy za účast všem slávistům  i nově se hlásícím členům, zejména pak hostům. Upozornil na naše vlastní webové stránky www.slaviakt.jex.cz a pravidelná setkání ve slávistické hospodě POHODA (bývalá vinárna Pod Černou věží), která se konají po celý rok každé první pondělí v měsíci.

  Další foto z této akce    ZDE 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku