Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
O VÍKENDU BUDE NA V DOMAŽLICÍCH NA UMĚLCE RUŠNO

O VÍKENDU BUDE NA V DOMAŽLICÍCH NA UMĚLCE RUŠNO

Jiří Pojar

Městský stadion Střelnice jeho umělá tráva zažije o tomto víkendu  první z mnoha přátelských zápasu Českých a Německých mužstev, která se připravují na jarní start mistrovských soutěží. Pro fanoušky atraktivní odpoledne zahájí v  sobotu 22.ledna se od 14.00 hodin lídr divizní skupiny A Jiskra Domažlice s účastníkem německé Landesligy (šestá nejvyšší soutěž  SRN-úroveň naší divize)DJK Vilzing.

Domažličtí zahájili sezónu 6. ledna tréninkem a 8.ledna na ně čekalo první mužstvo Gambrinus ligy Viktoria Plzeň se kterou prohrála 0:4 (0:3) po brankách 2 Milana Petrželi a Marka Bakoše a Michala Ďuriše. Minulý víkend měla Jiskra volno.

 Změny v kádru jsou takové že s Domažlicemi začali trénovat dva nový hráči.Jedná se o záložníka Tomáše Görgyho z SK Klatovy 1898, který však proti Viktorii Plzeň nemohl kvůli nemoci nastoupit tak, že si premiéru v dresu Jiskry odbude v sobotu. Druhou novou tváří je urostlý brankář František Lorenc kmenový hráč aktuálně devátého týmu klatovského okresního přeboru Sokola Vrhaveč. Jeho poslední působiště bylo v německém 1.FC Kötzing. Lorenc odchytal druhý poločas proti Plzni. Staronovou tváří který začal trénovat s Jiskrou je Patrik Hulina, který se chce s půl ročního německého angažmá v klubu SV Schwarzhofen ( v tabulce osmý se šestnácti účastníků) hrajícího Beziksoberligu úroveň  našeho krajského přeboru vrátit zpět do Jiskry.Vrací se protože mu nevyhovuje úroveň soutěže a ani po herní stránce to nebylo ono. Patrik se v průběhu podzimu několikrát objevil v Domažlicích spolu se svým spoluhráčem Miroslavem Manowetzem, který v Jiskře tak též působil.,,Vracím se protože se chci prosadit  do základu. Jiskra je první má nejvyšší ambice a skvělé  zázemí a výborné funkcionáře např.pana Ticháčka, Michálka a jiné. Tréninky jsou na vynikající úrovni myslel jsem si ,že na tom budu po fyzické a herní stránce hůř, ale zatím to není tak špatné.Všechno ukáže první přípravný zápas na který se moc těším“.  Hulina studuje na Západočeské univerzitě v Plzni obor tělovýchova  a sport  je kmenovým hráčem FK Holýšov tak že se budou muset domluvit funkcionáři obou klubů na jeho dalším působení v modrobílém dresu.

 

Po utkání Jiskry s Vilzingem nastoupí aktuálně osmé mužstvo divizní skupiny A Slavoj Koloveč  od 16.00 hodin proti účastníku landesligy 1.FC Kötzing. Pro Slavoj to bude třetí přípravné utkání. Nejprve ve čtvrtek 13. ledna prohrála v Luční ulici v Plzni s třetiligovou rezervou 1:4, když jedinou branku zaznamenal Václav Šperl .  O víkendu nastoupili svěřenci nových trenérů Karla Krejčího a Karola Žáka v rámci zimního turnaje v Pzni-Doubravce proti účastníků 1.A třídy FC Chotíkov a připsali si tři body za vítězství 3:0 (2:0). Branky vstřelily Černý, Šperl a nová akvizice Jan Duchek z Doubravky za  tohoto hráče by do Senca by měl přijít  Jan Pavlík z Klatov, který na podzim působil v dresu Slavoje. . Dále se připravují se Slavojem Doležal z Králova dvora, Martin Smíšek z Doubravky a dva brankáři Cipra se Stříbra a Rojík z A dorostu Viktorie Plzeň. Dalším hráčem o kterého má Koloveč zájem je Jiří Sova, který je kmenovým hráčem FK Horažďovice a má přestoupit do FC Písek.,,u tohoto hráče mám příslib od vedení Písku, že mě ho uvolní na půl roční hostování“ říká tréner Karel Krejčí. Z kádru odešli Jan  Pavlík a Karel Míčka.,,počasí nám nasvědčí. Trénujeme  v úterý na Viktorce  umělce v Luční ulici dále využíváme naše tréninkové hřiště v Kolovči pokud nám to umožňuje počasí. Ve čtvrtek  máme  tělocvičnu v Kolovči“komentuje přípravu Krejčí a pokračuje,,chtěl bych změnit systém hry a hrát na pěti člennou zálohu a na jednoho útočníka. Začínáme od nuly každý hráč má stejnou šanci se dostat do základu, ale záleží na každém  jak s tím naloží“ uzavírá zkušený stratég Karel Krejčí . Slavoj čeká hned v neděli 23.ledna 2011 zápas v rámci turnaje na Doubravce s Unionem  Cerhovice Účastníkem středočeské 1.B třídy v níž jí po podzimu patří šesté místo.  V neděli 23.ledna 2011 od 14.00 hodin  bude hrát na umělce lídr 1.A třídy  domažlická Jiskra B proti proti  dvanáctému celku 1.B třídy Sokolu Mrákov. 



Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku