Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
CÍLEM STRÁŽOVA JE DOSTAT SE V TABULCE CO NEJVÝŠ

CÍLEM  STRÁŽOVA JE DOSTAT SE V TABULCE CO NEJVÝŠ

JITKA KILBERGEROVÁ - KLATOVSKÝ DENÍK

Fotbalisté A týmu Strážova nezažili dobrý vstup do sezony 2010/2011. Mužstvo, které v minulé sezoně skončilo v 1. A třídě na 4. místě a dokonce bojovalo v baráži o postup do krajského přeboru, vstupuje do jarní části druhé nejvyšší krajské soutěže až z 11. místa se ziskem 14 bodů a jen s dvoubodovým náskokem před předposlední Sušicí.

„Sice jsme byli zvyklí na jiné umístění a asi jsme čekali střed tabulky, ale v podstatě jsme spokojeni. I kvůli shodě okolností, protože jsme osm zápasů prohráli o jediný gól a body nám to nepřineslo. Neřekl bych, že jsme v kritické situaci, podzim sice mohl být lepší, ale myslím, že zase tak špatný náš herní projev nebyl. Když to shrnu: špatná střelecká produktivita a ty body nám schází. Ale na druhou stranu, kádr je stabilizovaný a kluky znám dost dobře na to, abych mohl říct, že když budeme mít trošku víc štěstí, jaro bude lepší a budeme schopni vrátit se na pozice, na které si myslím, že patříme, tedy do horní části tabulky. Soutěž je hodně vyrovnaná, v podstatě může porazit kdokoliv kohokoliv a naopak. Když se podívám do tabulky, nahoře jsou manšafty, které mají dobrou produktivitu a kterým to tam padá. Zápasy jsou většinou hodně vyrovnané, není moc vysokých výher, a kdo má víc štěstí, tomu pak body přibývají rychleji,“ řekl k působení svých svěřenců v podzimní části trenér Strážova Petr Presl.

Ve Strážově byli spokojeni s minulou zimní přípravou, a proto nehodlají ani letos nic měnit. „Máme domluvenou halu ve Vrhavči a jsme znovu přihlášeni na zimní turnaj do Sušice, který se nám osvědčil. Sice jsme tam pětkrát prohráli, ale pak jsme toho na jaře hodně vyhráli. Takže jsem připraven tam znovu prohrávat (smích). V Sušici je kvalitní povrch, takže se dokážeme pořádně připravit. Asi to trochu zlehčuji, ale člověk zase ze všeho nemůže dělat vědu, stresovat se, jsou i důležitější věci. Ale myslím, že jsme schopni se zvednout, protože věřím, že kádr na to má,“ věří týmu Presl.

Fotbalisty Strážova čeká tedy náročné jaro, ale všichni věří, že se na konci sezony budou moct radovat. „Určitě neřeknu nic nového, že se chceme každopádně vyhnout sestupovým barážím. Naším cílem je dostat se co nejvýš v tabulce, popereme se o to a uvidíme,“ dodal trenér.

Strážovští zahájí jarní část sezony 12. března v Křimicích, další týden, 20. března, je čeká domácí zápas a hned derby s Horažďovicemi.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku