Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Karel Šnour: LEPŠÍ UMÍSTĚNÍ JSME NEČEKALI

Karel Šnour: LEPŠÍ UMÍSTĚNÍ JSME NEČEKALI

JITKA KILBERGEROVÁ  - Klatovský deník

Fotbalové mužstvo Startu Luby A je tradičním účastníkem druhé nejvyšší krajské soutěže, 1. A třídy. Lubští ale měli v sezoně 2009/2010 namále, protože o udržení v soutěži museli bojovat v ještě baráži s celkem z Klenčí. První utkání na půdě soupeře vyhráli 1:0, v odvetě ale 0:1 doma prohráli a zachránili se nakonec až v infarktových pokutových kopech. Jejich hlavním hrdinou se stal kromě úspěšných domácích střelců lubský gólman Petr Kodeš.Luby se tedy v 1. A třídě udržely a v pomyslném žebříčku úspěšnosti pěti pošumavských týmů v soutěži skončily po podzimu sezony 2010/2011 na třetím místě za exúčastníky krajského přeboru, mužstvy Klatov a Horažďovic.

Do jarní části 1. A třídy vstoupí z 9. místa se ziskem 19 bodů. Ale na šestou Zruč ztrácejí jen tři body, naopak se ztrátou bodu jsou hned za nimi Nýřany.

„Abych řekl pravdu, lepší umístění jsme ani moc nečekali. Mohlo to sice být lepší, ale jsme spokojeni, protože 1. A třída se stala v tomto ročníku velmi těžkou soutěží. Co mě na podzim hodně potěšilo, byl větší zájem hráčů o tréninky a jejich zápal do fotbalu. To se odrazilo hlavně na tom, že se celkově zlepšily výkony hráčů. Klukům bych nejen za toto chtěl poděkovat, ale i za to, že se snaží udělat v Lubech partu, která tu vydrží další roky, bude schopná důstojně v 1. A třídě reprezentovat a nebude muset bojovat o udržení,“ zhodnotil podzimní část soutěže trenér Startu Luby Karel Šnour.

Pro své svěřence má trenér připravenou tvrdou zimní přípravu. „Desátého ledna začínáme dvakrát týdně běhat a jednou týdně půjdeme do tělocvičny, kde budeme hodně posilovat. V polovině února budeme mít soustředění a potom čtyři nebo pět přípravných zápasů. Žádný zimní turnaj hrát nebudeme, protože za dva roky se nám to neosvědčilo,“ vysvětlil Šnour.

Za hlavní cíl si Luby dávají setrvání v soutěži bez toho, aby musely absolvovat nepříjemnou baráž o udržení. „Dalším cílem je dát dohromady manšaft a připravovat ho už na příští ročník. Máme tady po delší době dobrou partu a spoustu mladých hráčů, kteří mají velký potenciál a je potřeba ho využít. V Lubech je dlouhodobě kvalitní dorost a měl by dostat impuls k tomu, aby viděl v klubu budoucnost a perspektivu, že když budou kluci na sobě pracovat, mají možnost si zahrát nejen za béčko ale i v A týmu,“ dodal trenér.

Luby nečeká lehký vstup do jarní části. Hned v prvním kole přivítají 12. března lídra tabulky Domažlice B. Týden nato zajíždějí na hřiště třináctého Nepomuku, který body také potřebuje jako sůl.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku