Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Čadek: ČTVRTÉ MÍSTO NENÍ PODLE NAŠICH PŘEDSTAV

Čadek: ČTVRTÉ MÍSTO NENÍ PODLE NAŠICH PŘEDSTAV

 

JITKA KILBERGEROVÁ – Klatovský deník

 RapaFotbal v Horažďovicích zažil v loňské sezoně krutý pád z krajského přeboru mužů a do nové sezony nastoupil v 1. A třídě s jasným cílem: Jít zpátky do nejvyšší krajské soutěže.

Po podzimu přezimují Horažďovičtí v nejlepší čtyřce týmů tabulky 1. A třídy se ziskem 31 bodů na 4. místě. Jejich náskok na páté Chlumčany je šest bodů a ztráta na týmy, které skončily v podzimní části před nimi, je kromě suverénní domažlické rezervy minimální. Na třetí Chotíkov ztrácejí Horažďovice před jarem pouhý bod, na druhé Klatovy body dva.

„Spokojenost? Jen tak napůl. Čtvrté místo není podle našich představ, ale zase tam není tak velká bodová ztráta, abychom s tím na jaře nemohli ještě něco udělat. Spokojený jsem s výkony mužstva na domácím hřišti a zlepšit bychom chtěli určitě zápasy venku. Vypadá to jednoduše, co (smích)? Doma jsme přehráli každý manšaft, který přijel, a je pravda, že na podzim jsme hráli se všemi soupeři, se kterými bojujeme o čelo tabulky, venku. Takže na jaře přijedou k nám, a to bychom chtěli vyhrávat,“ zhodnotil podzimní část soutěže trenér FK Horažďovice Michal Čadek.

Na rozdíl například od klatovského mužstva, které také v sezoně 2009/2010 spadlo z krajského přeboru a muselo tvořit úplně nový tým, v Horažďovicích převážná většina hráčů zůstala. Po sestupu odešel z týmu trenér Lubomír Vašica a převzal ho právě Čadek, který se netají cílem vrátit Horažďovice zpátky do krajského přeboru.

„Když to tak sleduji, jsme jediným týmem v 1. A třídě, který už od začátku přípravy říkal, že chce postoupit. Možná, že jsme si tím trošku uškodili, možná, že všichni budou po podzimu v odhadech střízlivější, ale pořád trváme na tom, že nic jiného než postup nebereme. A to jakýmkoliv způsobem, přímo nebo v baráži,“ má jasno pro druhou část sezony Čadek.

Nyní čeká horažďovické mužstvo zimní příprava. Oproti minulému roku se ale v jejím rámci nezúčastní zimního turnaje v Sušici.

„S přípravou začneme 8. ledna. Hrubá by měla vyvrcholit čtyřdenním soustředěním v Plánicí. Naplánovanou máme už i většinu zápasů. Budeme hrát v Písku, pak s Kolovčí, se Svéradicemi a generálka na jaro bude s béčkem Strakonic. Kluci budou mít měsíc a půl na to, když to řeknu v uvozovkách, aby se naučili hrát fotbal,“ dodal s nadsázkou a se smíchem trenér.

V prvním jarním kole přivítají Horažďovice 13. března Zruč a týden na to zajíždějí v prvním pošumavském derby do Strážova.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku