Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Vašica: VĚŘÍM, ŽE KVALITA TÝMU POROSTE

 

Vašica: VĚŘÍM, ŽE KVALITA TÝMU POROSTE

JITKA KILBERGEROVÁ – Klatovský deník

 

V šestnáctičlenném poli mužstev hrajících druhou nejvyšší krajskou fotbalovou soutěž mužů, 1. A třídě, má Pošumaví zastoupení hned v pěti týmech.Nejlepší postavení po podzimu v tabulce, druhé místo, mají fotbalisté SK Klatovy 1898, kteří podzim odehráli ještě jako TJ Klatovy.

Klatovští fotbalisté v loňské sezoně spadli z krajského přeboru a nově budované mužstvo si v podzimní části sezony 2010/11 vedlo dobře. Na jasného favorita 1. A třídy, domažlickou rezervu, ztrácejí pět bodů a po zisku  33 bodů jim patří 2. místo. Za nimi je ale o bod zpátky nováček z Chotíkova a o dva body věčný rival, FK Horažďovice.

„Určitě spokojenost. Poté, co jsme po sestupu tvořili nový tým, tak prvním úkolem bylo složit mužstvo tak, aby se posun fotbalu dolů v Klatovech zastavil. A řekl bych, že se to podvedlo na výbornou. Velké pozitivum bylo zabudování mladých hráčů, hráli jsme s dvěma dorostenci v základní sestavě. Co se nám nepovedlo? Byly to dva venkovní zápasy v Nýřanech a ve Zruči, kde jsme byli v oslabené sestavě a hráči, kteří dostali důvěru, se „neprali“ o místo v základu. To bylo pro mě malé zklamání. Další věc, kterou vidím jako negativní, bylo to, že jsme neodehráli prakticky dva zápasy ve stejné sestavě. Od prvního kola jsme se potýkali se zraněními, hráli jsme stále v různém složení, a to se na konci soutěže podepsalo na  výkonech mužstva. Vítězili jsme, body jsme získávali, ale na herním projevu to bylo poměrně dost znát. Kluky ale rozhodně pochválím za výborný přístup k utkáním v situaci, kdy nám málokdo věřil. Mužstvo se semklo a hned od začátku podávalo dobré výkony. Byla tam bojovnost i kolektivní duch, “ zhodnotil podzim klatovský trenér Lubomír Vašica.

Druhé místo a získaný počet bodů jsou dobrou výchozí pozicí pro jarní část soutěže a pro postup,  a proto je pro klatovský tým cíl jasný - pokusit se o návrat do krajského přeboru. Ještě před začátkem jara čeká Klatovské zimní příprava.

„Připravovat se budeme hlavně v domácím prostředí. Ze začátku se zaměříme na kondici a na sílu, protože podle mého názoru hodně zranění, která nás na podzim trápila, pocházela z toho, že právě síla v určitých partiích hráčům schází. Zabývat se budeme také hned od začátku herním projevem. Chceme ještě víc zkvalitnit přechod do útoku i přesto, že jsme ho měli velmi dobrý, a musíme zlepšit i obrannou fázi, která nás trochu zlobila. Ale myslím, že si s tím poradíme. V rámci přípravy máme naplánovaný zimní turnaj v Sušici, máme pohárové utkání s Nýrskem. Pokud bychom uspěli, čekaly by nás Přeštice, pokud ne, chtěli bychom si sehnat kvalitního soupeře z krajského přeboru. Jaro začíná brzo a chtěli bychom, pokud nám to počasí dovolí, sehrát alespoň jedno utkání na přírodní trávě. Věřím tomu, že kvalita našeho mužstva poroste, protože mladí, kteří poprvé nastoupili v mužské kategorii, se už trošku „otrkali“ a že přes zimu na tom ještě hodně zapracujeme, takže na jaře bychom měli podávat dobré výkony,“ uvedl Vašica.

Los jarní části určil Klatovům jako prvního soupeře Mýto, které budou hostit 13. března. V dalším kole zajíždějí do Chotíkova.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku