Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 13. kolo 13. – 14.11. 2010

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

PODZIM DOPADL PODLE PAPÍROPVÝCH PŘEDPOKLADŮ

 

Krajská soutěž mužů 1.B třídy ve skupině B po odehrání posledního letošního kola skončil prakticky podle teoretických předpokladů. Na přímé postupové pozici skončil předpokládaný favorit, tým který sestoupil na jaře z 1.A třídy  Okula Nýrsko. Definitivně o tom rozhodl přímý duel o první místo se Sokolem Hradešice který na hřišti v Nýrsku skončil dělbou bodů . Tento výsledek zajistil domácím přezimování na prvním místě,  ale pouze s minimálním bodovým náskokem před další smečkou pronásledovatelů. Těmi největšími zůstávají  se ztrátou jediného bodu Svéradice , respektive Sokol Hradešice který má o dva body méně než lídr tabulky.  Mezi zmíněnou smečku dalších pronásledovatelů z Pošumaví lze zařadit Mochtín, Pačejov, Švihov a bez šancí není ani Žákava. Snad výjimkou Měčína si to ostatní celky z druhé poloviny tabulky mezi sebou rozdají o sestup. Patří mezi ně překvapivě i Tatran Dlouhá Ves . Mezi hlavními  příčinami neúspěchu  Tatranu  lze hledat 38% bodový  zisk  na domácí půdě a pouze jeden bod přivezený v venku . Ještě více zapracovat na jaře  na vylepšení domácí úspěšnosti musí Hrádek . Ta  pokulhává za  na nováčka poměrně solidní úspěšností na hřištích soupeřů.

---

 

Mochtín - Měčín 4 : 1 ( 2: 1)

Karel Šot

V posledním utkání podzimu měli domácí fotbalisté jasně navrch, svého soupeře přehrávali ve všech řadách, ale v koncovce se opět trápili. Hlavně pak v prvním poločase to byla plejáda zahozených šancí Mochtína, hosty držel nad vodou golman Šlajch, který chytal výborně. Po přestávce se Měčín zlepšil, vyrovnal hru, dostal se i do šancí, ale bez efektu. Postupem času se ale domácí znovu dostávali do tlaku i do šancí, které vyjádřili goly Babky a Voráče, dělovku Dolejše ze šesti metrů navíc zastavilo břevno. Závěr tohoto utkání nebyl pěkný, rozhodčí Dykalov v něm vyloučil tři hráče. Na domácí straně P.Sysla a V.Špindlera, u hostů Fr. Šlaise.

Branky: Dolejš 2, Babka, Voráč – Jar. Krotký(PK); Rozhodoval Jurij Dykalov, ŽK: 3:3; ČK: 2:1 . Diváků: 120 

 

Losiná  - Švihov 1 : 2 ( 1: 2)

Utkání se hrálo na těžkém,podmáčeném terénu,které stálo oba týmy hodně sil.Po úvodním oťukávání se do první šance dostali v 15.min.domácí,která skončila prvním golem,kdy na střelu po zemi neměl Tráva nárok.Hosté  se po golu rychle oklepali a zatlačili domácí a po rohu Šatenky skóroval hlavou Kudjak. Stejná  situace se opakovala o pět min.později,tentokrát domácí brankář chytil.Ve 29.min.udělal minelu domácí hráč a nabídnutou šanci proměnil Sýkora,který dostal hosty do vedení a jak se později ukázalo byla to branka vítězná.

Trenér FC Švihov Jiří Toman  : „ Do druhého poločasu nastoupili domácí s větrem v zádech odhodláni utkání otočit.Hostující defenzíva s brankářem Trávou pracovala spolehlivě a naopak v posledních minutách z brejků mohli skórovat, proti byl domácí brankář.Velká bojovnost  hráčů slavila úspěch a zisk tří důležitých bodů.“

Sestava Švihov :Tráva-Zadražil,Burež,Biederman,Kudjak(70.Osvald)-Špatenka(62.Kašpárek)Pflug,Brož,Zráhal J.-Sýkora,Havlíček(90.Schejbal)

Branky: Novotný - Kudjak, Sýkora; ŽK: 1:3; ČK: 1:0 . Diváků: 80 

 

Nýrsko  - Hradešice 1 : 1 ( 1: 1)

Vcelku vyrovnaný zápas, zasloužená remíza. Hradešice se nedokázaly vrátit na čelo tabulky! To je stručný popis sobotního zápasu prvního týmu z druhým. V prvním poločase byli hosté chvíli aktivnější, po brance na 1:0 zase hráli lépe domácí a zaslouženě srovnali. Celkově vzato, více hrát chtěly určitě Hradešice. Na domácích bylo vidět, že bod jim stačí a tomu svůj styl hry i přizpůsobili. Domácí byli nebezpečnější v přechodu do útoku, hosté zase ve druhé půli lépe kombinovali a k výhře měli blíž.

Z trenérského tandemu hostů P. Lávička - Z.Chmelík nám  Zbyněk Chmelík k utkání řekl : „ Ve druhém poločase byl Nýrsku, po druhé žluté kartě, vyloučen hráč a toho jsme bezpochyby měli vyžít. Bohužel nevyužili! Za takových okolností ani bod z venku pro nás nemůže být jednoznačným úspěchem. Na druhou stranu hráči Hradešic hráli úplně jiný fotbal, než minulý týden proti Losiné a dokázali, že na čelo tabulky patří. A to i přes různé negativní (naštěstí ojedinělé) komentáře z řad fanoušků, které v závěru soutěže příliš nepovzbudí. Nutno závěrem podotknout, že tímto výsledkem bude pro diváka na jaře zajímavé sledovat vývoj na velmi vyrovnaném čele tabulky. O to více budou muset všichni bojovat a tak je to určitě dobře.Za celou sezonu chceme všem upřímně poděkovat a věříme, že i dál je naše snažení bude zajímat.Za pozornost u těchto komentářů,  v této části soutěže, děkují vedoucí mužstva Hradešic Milan Černík a dvojice trenérů Petr Lávička  a Zbyněk Chmelík“.

Branky: Kajínek - Hnojský; ŽK: 4:6; ČK: 1:0. Diváků:  150 

 

Pačejov  - St.Smolivec 2 : 1 ( 0: 0)

Branky: Marek, Němec - Netušil; ŽK: 1:2; ČK: 0:1. Diváků:  100 

 

Svéradice - Dlouhá Ves 2:1 (1:1)

Svéradice   - Dlouhá   Ves   2 : 1 (1 : 1)

Václav Dušek

Úvod posledního podzimního mistrovského zápasu vůbec neodpovídal postavení obou mužstev v tabulce. Dlouhá Ves přijela s širokým kádrem, v silné sestavě a jejich hra nedávala ani zdaleka najevo, že tento tým bojuje o udržení. Hosté poctivě bránili, jejich defenzivu zkušeně dirigoval Roman Hoda a ofenzivními hráči Janem Hubeným a Martinem Krejčím podnikali smrtící brejky. Jejich první gólovku měl po přímém volném kopu na hlavě Pechek, ale brankář Soukup domácí pro tuto chvíli zachránil. O chvilku později, paradoxně v době, kdy domácí začali přejímat otěže, už kapituloval. Při střele domácího Makovce se míč odrazil k hostujícím hráčům, kteří založili svůj typický brejk, Krejčí po levé straně utekl všem, ideálně předložil míč kapitánovi Hubenému, který s přehledem zakončil. Pro Svéradice bylo v tuto chvíli důležité, že se jim do přestávky podařilo srovnat. Nejlepší střelec domácích Makovec se prokličkoval přes několik protihráčů v pokutovém území a střelou pod břevno zakončil. I ve druhém poločase měli hosté na to, aby utkání zlomili ve svůj prospěch. Hned po začátku opět sehráli podobnou akci té gólové z prvního poločasu, ale tentokrát Hubeného vychytal výborný brankář Soukup. Pak však hosté vypadli z tempa a svoji energii plýtvali předvevším na diskuze s hlavním arbitrem. Zkušený středopolař Rovňan si během chvilky vysloužil dvě laciné žluté karty a pakoval se pod sprchy. Domácím se podařilo přesilovku záhy využít. Trenéru Rambouskovi se povedlo střídání, když s velkým zapřením hrajícího Jiřince nahradil Říha. A byl to právě kanonýr B týmu, který záhy po svém příchodu poslal brankářem vyražený míč do sítě. Hostům už docházely síly a domácí utkání dále kontrolovali. Tři minuty před koncem ztratil Pechek míč v souboji s Mičkalem, kterého následně fauloval a po druhé žluté byl také vyloučen. Přesto hostům ještě svitla naděje v poslední minutě utkání, když zahrávali přímý volný kop, ale centrovaný míč propadl jen do rukavic brankáře Soukupa. Po této akci bylo utkání ukončeno a domácí po vydřených třech bodech udrželi kontakt se špičkou tabulky. Ve druhé polovině podzimu hráli svá utkání mnohdy s velmi úzkým kádrem, o to jsou takto vybojované body cennější. Hosté ukázali, že pokud zejména zlepší disciplínu, budou se i nadále scházet ve stejné sestavě jako dnes a předvádět útočný fotbal s rychlým přechodem do útoku jako ve Svéradicích, nemůžou mít na jaře problém se záchranou a posunou se do středu tabulky. Utkání s přehledem řídil rozhodčí Orlík z Merklína.

Branky: 34.Makovec Stanislav, 75.Říha Štěpán - 19.Hubený Jan

Rozhodčí: Orlík Vladimír, ŽK: 3:6, ČK: 0:2 (69.Rovňan Richard - 2 ŽK, 87.Pechek Petr - 2 ŽK), Diváků: 150

Sestava Svéradic: M.Soukup - Šlehubr, Mareš, Vonášek, Martínek - Z.Prokopec, Makovec, Herout, Vlček - Jiřinec (73.Říha), Mičkal

 

Sv.Hrádek   - Žákava    2 : 2 ( 2: 2)

Branky: Kolář 2 - Silovský 2; ŽK: 3:0. Diváků: 120

 

Přeštice B -  Žinkovy 2 : 1 ( 2: 0)

Branky: Brada, Hohlberger - Hora; ŽK: 1:1. Diváků:  150

 

 

 

 1. Nýrsko              13   8   4   1   34 : 16    28  ( 10)

 2. Svéradice           13   9   0   4   24 : 13    27  (  6)

 3. Hradešice           13   8   2   3   32 : 12    26  (  8)

 4. Mochtín             13   7   2   4   18 : 11    23  (  2)

 5. Švihov              13   7   1   5   33 : 24    22  (  1)

 6. Žákava              13   7   1   5   28 : 26    22  (  1)

 7. Pačejov             13   7   1   5   20 : 18    22  (  4)

 8. Měčín               13   5   3   5   16 : 20    18  (  0)

 9. Přeštice B          13   5   2   6   16 : 22    17  ( -1)

10. St. Smolivec        13   5   1   7   21 : 31    16  ( -5)

11. Losiná              13   4   2   7   17 : 21    14  ( -4)

12. Hrádek              13   3   3   7   13 : 24    12  ( -6)

13. Dlouhá Ves          13   2   3   8   14 : 26     9  (-12)

14. Žinkovy             13   1   1  11   11 : 33     4  (-17)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku