Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR , III. TŘÍDA 12. kolo 6. – 7.11. 2010

 

O K R E S N Í      P Ř E B O R  

 

DUKLA SE PROSTŘÍLELA NA ČTVRTÉ MÍSTO

 

Jeden z očekávaných vrcholů okresního přeboru  byl magnetem posledního kola  který se odehrál v Žichovicích. V místním derby přivítal exúčastník 1.B třídy a již jistý vítěz podzimní části TJ Žichovice korunního prince minulého ročníku Sokol Nezamyslice. Hosté byli také po prvním poločase kdy vedli o dvě branky k výhře blíž, ale druhá půle přinesla vyrovnání a dělbu bodů. Domácí tak ztratili v posledním podzimním domácím duelu  dosud stoprocentní domácí úspěšnost a jejich slibně vyvíjející královský náskok se smrskl na rozdíl pouhých třech bodů. První část tohoto ročníku ukázala, že největšího  soupeře musí Žichovice na cestě za návratem do 1.B třídy musí hledat v úspěšném  nováčku přeboru Startu Luby. Nezamyslice sice ztrácejí sedm bodů, ale určitě neřekly své poslední slovo a v závěrečném letošní  utkání znovu připomněly, že se s nimi musí počítat!

 Mezi největší vzestupy  druhé poloviny přeboru lze zařadit Duklu Janovice  která po šesti odehraných kolech byla na  12.místě . Rovněž k tomu že po podzimu skončila na čtvrtém místě přispěla i  poslední vysoká výhra nad předposledním nováčkem z Měcholup!

Poslední podzimní kolo přineslo dvě nepříjemné pětibrankové prohry na úkor posledních  celků  v tabulce. Černý Petr tak přes zimu zůstal snaživým hráčům z Hor Matky Boží a nepomohla k zahnání této hrozby  ani  jiskřička naděje v podobě  branky  kterou se ujaly M.B.Boží vedení doma nad béčkem Sušice .

---

 

Luby B  - V. Hydčice  3 : 0 ( 2: 0) 

Karel Křížek

Domácí hráči v posledním podzimním utkání zažili nevídaný vstup do zápasu. Nad hosty, kteří přijeli v kombinované sestavě, již ve třetí minutě utkání vedli 2 : 0 po střelách Vasyla Sydorenka ve druhé minutě a Marka Havlovice ve třetí minutě utkání.  Po tomto rychlém úvodu upadlo utkání do průměru a do konce první půle hráli oba soupeři bez vyložených šancí, se spoustou nepřesných přihrávek a v průměrném tempu. Po změně stran domácí hráči zpřesnili kombinaci a svého soupeře přitlačili na jeho polovinu. Dostávali se i do šancí, z nichž využili pouze jedinou, když v 59. minutě skóroval Jiří Bešta.Utkání tak skončilo zaslouženou výhrou domácích .

Branky : 2. Sydorenko Vasyl, 3. Havlovic Marek, 59. Bešta Jiří

Rozhodčí:  Bošek Petr. ŽK: 2 : 0. Diváků: 70

Sestava domácích: J.Kalaš, Š.Heřman, K.Křížek st., J.Nový, J.Šindelář (A.Čížek), M.Havlovic (V.Koželuh), P.Hodl, V.Smolík, J.Zavadil (V.Kurc), J.Bešta, V.Sydorenko.

 

Janovice -  Měcholupy  5 : 0 ( 3: 0)

Petr Abel

Domácí hráči zvládli poslední mistrovské utkání na svém hřišti bez větších problémů.Hostující tým si prakticky během utkání nevytvořil žádnou nebezpečnou brankovou příležitost.Domácí tým šel poměrně rychle do vedení,když ve 12. a 19.minutě se trefil J.Macura.Po vstřelení vedoucích branek prakticky domácí ovládli hru a vytvářeli si další brankové příležitosti. V 39.minutě potvrdili domácí svůj tlak vstřelením třetí branky,kdy se nádherně z velkého vápna trefil P.Mašát. V úvodu druhého poločasu domácí hráči polevili a hra se trochu vyrovnala.Domácí pak přidali ještě v 77.minutě K.Marešem a v 85.minutě P.Šobkem další dvě branky a rozhodli o svém jednoznačném vítězství.

Branky:  12. a 19. Macura Jiří , 39. Mašát Petr, 76. Mareš Karel ,, 85. Šobek Petr ml.; Rozhodčí: Bína Roman; ŽK: 2:1 . Diváků: 30 

 

Vrhaveč -  Velký Bor  0 : 0 ( 0: 0)

Rozhodčí: Abraham. ŽK: 3:2 . Diváků: 50 

 

H. M. Boží  - Sušice B   1 : 5 ( 1: 1)

Radek Bernard

Zápas podzimu rozehrávali domácí bez zraněných opor L. Svobody, Z. Hoffmanna a čekajícího brzkého otce T. Probsta. Přesto byla na horském týmu vidět snaha o bodový zisk závěrečného zápasu 1. půlky soutěže. Vidina úspěchu byla blíže, když po přihrávce z levé strany pohotově vystřelil z hranice vápna M. Chmelík a trefil růžek sušické branky – 1 : 0. Pak se ovšem hosté otřepali a převzali iniciativu. Největší nebezpečí hrozil před domácí brankou ze standardních situací. Domácí se bohužel neponaučili a ze třetího rohu v krátké době za sebou padla po přesné hlavičce M. Brože vyrovnávací branka. Více brankových příležitostí měli hosté, většina byla ovšem po chybách domácí defenzivy. Tu největší nevyužil ofenzivní hráč hostí, když po hrubce stopera ten obešel již bezmocného domácího gólmana, ale při zakončení z velkého úhlu minul prostor mezi třemi tyčeni, a tak se šlo do kabina za nerozhodného stavu.

V II. poločase se hra do 70. minuty výrazně nezměnila, ovšem dvě smolné a slepené branky v rozmezí jedné minuty zcela rozložila domácí hru a závěr zápasu připomínal exhibici hostů, jenž měli snahu zatížit domácí konto větším počtem branek. Druhá branka Sušice padla po přesné střele Šimáčka l tyči, do protipohybu domácího brankáře. Ta třetí padla s přispěním domácí obrany a tečí domácího beka, a tak nešťastný brankář L. Waldmann již nestihl reagovat. Po těchto dvou minutách prakticky domácí přestali bránit a větší prostor dokázal využít především M. Brož, který nakonec dovršil hattrick. Domácí po velké šanci za stavu 1 : 3 těsně minuli odkrytou část hostující branky, a tak se již na kontakt rozjetému soupeři nedostali. Horský tým nevyužil možnost odlepit se z posledního místa OP, jež opanují vůbec poprvé v okresních soutěžích. Precizně řídil sudí K. Lažánek, jenž nemusel tasit žádnou kartu. Jak hráči, tak i výbor horského fotbalového oddílu přivítali konec podzimu, přestože dlouhá zimní pausa nebude vůbec klidná. Po odchodu P. Halase do zahraničí musí doplnit a zkvalitnit tým, pokud myslí na záchranu v soutěži. Až jarní odvety ukáží, zda-li tato snaha bude realizována.

Branky: 8. Chmelík M.  -19., 78., 89. Brož Milan , 70. Šimáček Jaroslav71. Hubáček Pavel; Rozhodčí: Lažánek Karel . Hráno bez karet. . Diváků: 50

 

Žichovice -  Nezamyslice 2: 2 ( 0: 2)

Lukáš Mourek

Očekávané derby jsme začali klasicky... obdrženým laciným gólem. Nezamyslice byli v první půli lepší, nám se zase lépe vydařil poločas druhý. Na šance jsme s převahou vyhráli, ale remíza je spravedlivá. Kotelníci opět předvedli výborný emotivní výkon, který podpořili i bojanovičtí rowdies a nádherná atmosféra byla na světě. Ke kvalitnímu zážitku s utkání  přispěla svým spolehlivým výkonem i trojice rozhodčích. Závěrem chci všem poděkovat za úspěšnou spolupráci v tomto roce a budu se těšit na rok příští, který zakončíme společným úspěchem.

Sestava: Němec – Mourek – Brož, Frýzek, Jeřábek (80. Bala) – Chod (46. Stulík), Malý, Šiška, Šimáček – Beneš, Hozman (46. Švehla, 65. Turek).

Branky: 52. Švehla František, 83. Brož Karel -  8. Burda Josef,  26. Ritter František; Rozhodčí: Javorský Josef, Koura Radim, Habada Vladislav; ŽK: 3:1. Diváků: 120 

 

Bezděkov -  Žihobce   6 : 3 (3 : 1)

Josef Dulka 

V posledním zápase podzimu jsme nutně potřebovali zvítězit, abychom se vyhnuli propadu na sestupové pozice. Do zápasu jsme vstoupili jak nejlépe jsme mohli už ve 2. minutě se prosadil Václav Valečka. I poté jsme si vypracovali několik dobrých příležitostí na vstřelení branky, ale gólově se prosadili hosté. Před přestávkou jsme dvěma rychlými brankami strhli vedení na naší stranu a do kabin se tak odcházelo za stavu 3:1. I v druhém poločase jsme měli více ze hry a náš náskok vzrostl na 5:1. Hosté ale zbraně nesložili a v 68. a 75. minutě kontrovali na 5:3. Uklidnění přinesl svým třetím gólem v zápase Václav Valečka a stanovil na konečných 6:3.

Branky: 21.,64., 76. Valečka Václav, 40. Panuš P., 43. Šlégl J., 54. Dulka J. – 68., 75. Haratnt, 14. Nemrava O. Rozhodčí Habada. ŽK: 5:5. Diváků: 40

Sestava TJ Bezděkov: V. Nadymáček - Mar. Bohatý - P. Ouda ml., P. Dums, P. Panuš (70. M. Hlaváček) - O. Teska, J. Dulka, L. Hořejší, A. Zhvakin (60. V. Novák) - V. Valečka (80. P. Grassl), J. Šlegl

 

Mochtín B – Chanovice B  1 : 1 (0 : 0)

Karel Šot    

Utkání bohaté na golové šance na obou stranách skončilo nakonec smírnou remísou. Zakončení slibných golovek bylo největší slabinou domácí rezervy i hostů z Chanovic.

Branky: 53. Zdeněk Novák – 75.  Vojtěch Klásek . Rozhodčí:  Abrahám, ŽK 1:1,), 60 diváků.

 

 

  1.  Žichovice         13  11   1   1   38: 13    34 ( 16)

  2.  Luby B            13  10   1   2   37: 14    31 ( 10)

  3.  Nezamyslice       13   8   3   2   34: 14    27 (  6)

  4.  Janovice          13   7   2   4   24: 21    23 (  2)

  5.  Sušice B          13   6   3   4   19: 20    21 (  3)

  6.  Mochtín B         13   6   2   5   24: 22    20 (  2)

  7.  Vrhaveč           13   5   4   4   21: 15    19 ( -2)

  8.  Velký Bor         13   4   4   5   17: 17    16 ( -2)

  9.  Chanovice B       13   4   4   5   15: 17    16 ( -5)

 10.  V. Hydčice        13   3   5   5   14: 17    14 ( -4)

 11.  Bezděkov          13   2   4   7   28: 33    10 (-11)

 12.  Žihobce           13   2   4   7   16: 27    10 ( -8)

 13.  Měcholupy         13   2   1  10    7: 30     7 (-11)

 14.  H. M.  Boží       13   2   0  11   11: 45     6 (-15)

 

 

---

 

 

 

 

 

 

 

 

 

III.   T Ř Í D A   

 

TÝNEC  TO S MICHALEM FROUSEM VYHRÁL         

S navrátilcem do sestavy Michalem Frousem který odešel v zimní přestávce jako nejlepší střelec III. třídy minulého ročníku na  hostování do Klatov začal Sokol Týnec nový ročník této soutěže. Bylo to účinkování v  soutěži která je přestupní stanicí mezi okresním přeborem a IV. třídou více než úspěšné. Nezačalo sice pro Týnec nejlépe, když v úvodním zápase utrpěl jedinou prohru 3:4 v soutěži a to ještě v domácím duelu s béčkem Horažďovic, kterou neodvrátily  ani dva góly Michala Frouse. Pak se ale brankostroj   tohoto kanonýra začal likvidovat jednoho soupeře za druhým a jeho účet vstřelených branek se po hattricku v posledním zápase v Myslívě zastavil na 23 gólech. Na jeho vizitce jsou  dále uvedeny údaje -   střelecký průměr 1,73 branky na utkání , respektive   co padesátá odehraná minuta to vstřelená branka , nebo také i to, že se  Michal Frous  stal po podzimu neoficiálním králem střelců všech okresních soutěží dospělých řízených OFS Klatovy ! Je to jistě dobrá zpráva také  sálovkáře TRIVELU Klatovy který rozjíždí svojí další ligovou sezónu a může ze střelecké pohody jednoho z kádru týmu  a týneckého kanonýra těžit i v dlouhé nastávajících sérii ligových dvojzápasů.

Druhé místo podle teoretických předpokladů obsadil exúčastník okresního přeboru ze Železné Rudy  a je společně s Týncem na nejlepší cestě k návratu do nejvyšší soutěže v Pošumaví.

Opačné starosti mají týmy na konci tabulky  jejíž úkolem bude pro jaro záchrana v soutěži. Shodou okolností na posledních třech  místech jsou nováčkové Plánice, Myslíva Hrádek B.  Pokud by z 1.B třídy  nesestoupilo  žádné družstvo z klubů z Pošumaví , pak soudě podle výsledků na podzim má nejmenší naděje na záchranu čtyřbodový Svatobor Hrádek B.

---

Myslív – Týnec  0 : 4 (0 : 2)

Jiří Moravec

 Favorizovaní hosté byli celý zápas jednoznačně lepší a i když si Myslívští během třičtvrtěhodinové přesilovky dokázali vypracovat  několik  šancí, vstřelit gól bylo nad jejich síly. V závěru se počet hráčů na hřišti vyrovnal, hostující Frous ukázal proč vede tabulku střelců  a dvěma trefami uzavřel čistý hattrick.

Branky : 12. Hromada, 37., 89., 90., Frous. Rozhodčí:  Jan Veverka          ŽK: 3:2   ČK: 2:2( 36. Kubala, 82. Sládek - 31. Ryba, 36. Fait). Diváků : 70.

Bolešiny -  Planice    2 : 2 (1 : 1)

Branky : 3.Zahalka Pavel, 49.Rohač Jan -  42.Novák František, 58.Kohout Tomáš

Rozhodčí Haviár.  ŽK 1:1 .Diváků:  80

 

Železná  Ruda - Hradešice B   3 : 2  (2 : 0)

Branky :  19. Loos Martin, 39.  Duda Jaroslav,  46. Lehečka Jakub -  66.  Hnojský Jan , 75.  Melka František

Rozhodčí:  Divis Robert. ŽK: 1:3.  ČK : 0:1 .Diváků:60

 

Neznašovy – Malý Bor  3 : 2 (2 : 1)

Branky : 27. Langmajer, 71. Žák, 90. Ponocký – 2., 64. Dvořák Václav. Rozhodčí: Pastyřík Vladimír, diváků: 60. ŽK: 1 : 1.

 

Hrádek B – Kvasetice   1 : 3 ( 0 : 1)

Liška.P

V Hrádku se  hrálo od začátku podle not hostujícího týmu.Celý poločas se hrálo převážně na polovině domácích, leč hosté z několika svých šancí nedokázali skórovat. Až v závěru poločasu /43 minuta/ konečně Michal Ballý propálil domácího brankáře. Začátek druhého poločasu byl herně vyrovnaný a po zaváhání kvasetického stopera domácí z jediné šance zápasu Jánským v 50 minutě vyrovnali.Hra v poli již z pohledu hostujícího týmu nebyla tak kvalitní jako v prvním poločase,ale šancí přibývalo  jen před hrádeckou brankou.Z jedné takové byl odpískán „tresňák“ a Michal Ballý ze 17 metrů skóroval podruhé. 3 minuty nato pak Ondřej Klíma /75 minuta/ pojistil hostům vítězství  třetí brankou.Zbytek zápasu se již odehrál v režii hostů, kteří ještě 2 až 3 své šance nevyužili.Zápas s přehledem odřídil rozhodčí Holeček.

Branky: 50. Jánský Luboš – 43., 72. Ballý Michal,  75. Klíma Ondřej. Rozhodčí: Holeček Miroslav. ŽK: 4 : 2. Diváků: 40.

 

Horažďovice B -  Veřechov 1: 3 ( 0: 0)  

Michael Forman st.

Domácí měli  kvalitní sestavu, ale absolutně selhali v koncovce a navíc se nevyvarovali chybiček v obraně, které hosté dokonale potrestali. První poločas byl ve znamení převahy domácího posíleného mužstva, ale několik vyložených brankových příležitostí domácí nevyužili. Na straně hostů domácí obranu zlobil Jaroslav Hlaváč, který je ve Veřechově na hostování právě z Horažďovic. Ve druhé půli měli opět převahu domácí, ale všechny střely výborně pochytal hostující golman. A když zůstala němá píšťalka rozhodčího i po jednom z křídelních  průniků Pavla Jánského, který byl faulován ve vápně, musel zákonitě přijít trest. Nedůsledné pokrytí Jana Zelíska, odchovance Horažďovic, ve středu hřiště , jeho průnik a následná nechytatelná střela do levého „vinklu“ domácí svatyně znamenala  překvapivé vedení Veřechova. Vasrování však domácí nebrali vážně a za 6 minut inkasovali podruhé, když Želíska nechali ve vápně samotného a ten zkušeně zvýšil vedení hostů už na2:0.  Za dalších šest  minut vyrobila domácí obrana hrubku, kterou do prázdné branky potrestal Jan Želíska čistým hattrikem. Šestiminutový interval pokračoval i dále a domácí snížili na 1:3 brankou Michaela Forman ml., který to zkoušel poprvé od zranění vazů. Zbytek zápasu už domácí odehráli v marné snaze vstřelit branku a hosté si vítězství v pohodě pohlídali.

Branky: 70. Forman Michael ml. – 52., 58., 64. Želíska Jan ; Rozhodčí: Brůha Radek; ŽK: 1:1 . Diváků: 80.

 

Běšiny  - Hartmanice 6: 1 ( 5: 0)  

Branky: 5.,14. Kolář Zdeněk , 8., 84. Vališ Miroslav, 44. Bulka Radek, 12. Mayer David - ??? ; Rozhodčí: Špindlerová Zuzana, Harmady Miloš, Lažánek Karel; ŽK: 3:3. Diváků: 60.  

 

 

 

 

 1.  Týnec             13   9   3   1   40: 14    30 ( 12)

 2.  Ž.  Ruda A        13   9   2   2   44: 18    29 (  8)

 3.  Běšiny            13   7   3   3   26: 12    24 (  3)

 4.  Hartmanice        13   6   4   3   29: 29    22 ( -2)

 5.  Veřechov          13   5   6   2   24: 21    21 (  3)

 6.  Neznašovy         13   6   1   6   26: 19    19 ( -2)

 7.  Malý Bor          13   5   3   5   30: 21    18 (  0)

 8.  Horažďovice B     13   5   3   5   32: 28    18 ( -3)

 9.  Hradešice B       13   5   3   5   27: 23    18 (  3)

10.  Bolešiny          13   4   4   5   18: 39    16 ( -2)

11.  Kvasetice         13   3   4   6   21: 29    13 ( -2)

12.  Plánice           13   3   2   8   19: 31    11 ( -7)

13.  Myslív            13   3   1   9   15: 31    10 (-14)

14.  Hrádek B          13   1   1  11   13: 49     4 (-17)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku