Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 12. kolo 23. – 24.10. 2010

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

CHANOS  PODRUHÉ POTĚŠIL SVÉ PŘÍZNIVCE

 

Chanovice po ještě nedoceněném  úspěchu ve Stříbře ,  kde dokázaly vyhrát  a to přestože hrály v početním oslabení  podruhé za sebou dokázaly potěšit  jejich fanoušky.  

Domácí zápas ve kterém hostily úspěšného nováčka z Příkosic byl  jedinečnou příležitostí k tomu, aby se pokusily  vylepšit  dosud velmi hubenou domácí  bilance . Dosud  na podzim  zde získaly pouhé čtyři body. Zajímavostí na této bilanci je to, že byly od  17. dubna  pouze tyto body získané v odehraných devíti mistrovských zápasech!  Chanovičtí zápas s Příkosicemi zvládli nad očekávání velmi dobře a také proto mohou  k dalšímu  souboji o šest bodů ke kterému zajíždí v příštím kole do Horní Břízy s  posledním celkem tabulky odjíždět s náladou laděnou na vítěznou strunu.  

---

 

Chanovice  -  Příkosice  3 : 0 (1 : 0)

DAVID KOJAN – redaktor Klatovský deník

Fanoušky potěšil ve 12. kole fotbalového krajského přeboru podruhé za sebou chanovický Chanos. Po vítězství ve Stříbře v minulém kole jednoznačně na domácím hřišti přehrál nováčka z Příkosic a zaslouženě zvítězil 3:0.

 Domácí téměř po celý zápas Příkosice nepustily do větší šance, hosté zahrozili až v závěru. První velkou šanci měli domácí ve 12. minutě, ani jeden ze dvou hráčů před příkosickým brankářem ovšem nedokázal míč usměrnit do sítě. To se domácím podařilo až ve 23. minutě, když se po několika přihrávkách v šestnáctce dostal míč až ke Kostkovi, proti jehož střele už neměl brankář šanci. Druhou branku mohli domácí přidat ve 30. minutě, střela Černohorského z úhlu přešla těsně před bránou, do které ji nestihl usměrnit ani dobíhající Dytrt.

Další branky padly až ve druhém poločase. V 51. minutě si naběhl Hnídek přesně na rohový kop a hlavou podruhé překonal příkosického gólmana Protivínského. Třetí gól domácích přidal v 67. minutě Patsch. Hosté se vzchopili až na konci zápasu. Snížit mohli v 84. minutě, kdy domácí odkopli balón až z brankové čáry. Ještě v téže minutě zastavil domácí Káník útočícího Krystla těsně před brankářem a když se neujaly ani dvě nebezpečné střely hostů po přímém volném kopu, zvítězili domácí 3:0.

Poločas: 1:0. Branky: 23. Kostka, 51. Hnídek,  67. Patsch. Rozhodčí: Štrincl.  ŽK: 3:3. Diváků: 110.

Sestava domácích: Beke – Srb, Hnídek, Zelenka, Šrámek, Dytrt (84. Polena), Brom, Kostka, Káník, Rous (46. Patsch), Černohorský.  

 

Běloušek: Utkání jsme zvládli, výsledek mohl být i výraznější

DAVID KOJAN

Trenér chanovických fotbalistů Pavel Běloušek tak mohl být spokojený.„Výsledek je jednoznačný, bohužel jsme neproměnili další vyložené šance, aby byl výsledek ještě výraznější. Na můj vkus ovšem bylo v naší hře hodně chyb. Kdybychom zopakovali výkon z minulého týdne ve Stříbře, dali bychom dnes snad deset branek. Ale zaplaťpánbu za tři body, které jsou důležité v boji o záchranu. Někdy je to pro hráče i těžší, když ví, že musí za každou cenu vyhrát, ale utkání jsme zvládli,“ zhodnotil vítězný zápas Běloušek.

 

Ostatní výsledky:

Bolevec  - Hor.Bříza 3: 1 ( 1: 0)

Branky: Brejcha, Šnaider, Černý - Hacker; ŽK: 2:0. Diváků:  200 

 

Rozvadov -  Stříbro 3 : 2 ( 1: 1)

Branky: Malý, Slowik, Tuhera - Petrška, Zámeček; ŽK: 3:5; ČK: 0:1. Diváků:  150 

 

M.Touškov  - Chrást 1 : 5 ( 1: 2)

Branky: Bezdička - Löwy 2, Kovařík, Roubal, Sadílek; ŽK: 3:3 . Diváků: 150 

 

Rokycany   - Tachov 0 : 2 ( 0: 2) 

Branky: Machač, Šácha; ŽK: 2:5. Diváků: 230

 

Přeštice  - Rapid 0 : 1 (0: 0) 

Branky: Hodaň; ŽK: 0:5. Diváků:  130

 

SK ZČE -  Stod    4 : 0 (3 : 0)

Branky: Bednář, Beránek, Mašek, Vít; ŽK: 2:0 . Diváků: 150 

 

Vejprnice -  Holýšov   0 : 0 (0: 0)

ŽK: 1:4. Diváků: 100 

 

 

 

   1. Chrást              12  11   0   1   45 : 10    33  ( 18)

   2. Tachov              12   9   1   2   33 : 12    28  ( 10)

   3. Rokycany            12   9   1   2   34 : 17    28  (  7)

   4. Stod                12   8   1   3   23 : 16    25  ( 10)

   5. ZČE Plzeň           12   7   2   3   25 : 13    23  (  2)

   6. Vejprnice           12   5   3   4   23 : 19    18  ( -3)

   7. Holýšov             12   5   2   5   18 : 20    17  (  2)

   8. Přeštice            12   5   1   6   26 : 23    16  ( -5)

   9. Bolevec             12   4   4   4   19 : 16    16  ( -2)

  10. Chanovice           12   4   1   7   14 : 27    13  ( -5)

  11. Stříbro             12   3   3   6   20 : 31    12  ( -3)

  12. Rapid Plzeň         12   4   0   8   19 : 34    12  ( -6)

  13. Příkosice           12   3   1   8   10 : 24    10  ( -5)

  14. M. Touškov          12   3   1   8   22 : 41    10  (-11)

  15. Rozvadov            12   2   3   7   12 : 26     9  (-12)

  16. Horní Bříza         12   1   2   9   17 : 31     5  (-10)

 

 

---

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

STRÁŽOV POKOŘIL DOSUD NEPORÁŽENÉHO LÍDRA TABULKY

 

Tři  překvapení kola připravili svým příznivcům zástupci našeho regionu v 1.A třídě.

Překvapením číslo jedna je bezesporu vítězství Strážova nad dosud nejúspěšnějším týmem krajských  soutěží Jiskrou Domažlice B . Hráči divizní rezervy z Domažlic v průběhu podzimní části tohoto kola   neztratili ani bod .Tabulku vedli s náskokem deseti bodů a impozantním skóre 30:4. Ve Strážově  na Domažlice B  neměli domácí dosud dobré  vzpomínky. Ve stejném období minulého roku s hosty doma prohráli  1 : 4 a praktická naděje uspět v tomto zápase nebyla velká. Přesto se vypjali k výkonu kterým se lídru tabulky  bezesporu vyrovnali a odměna  se v podobě skalpu prvního celku tabulky dostavila.  Ztrátu bodů bezesporu uvítaly další dvakolektivy z Pošumaví druhé Klatovy a třetí Horažďovice , které byly v tomto kole podle očekávání rovněž stoprocentně úspěšné a jejich ztráta na lídra se o tři body zmenšila.

Překvapení číslo se zrodilo zásluhou Startu Luby.  Na pozitivních  podzimních  proměnách  lubských fotbalistů , kteří dokážou  na rozdíl od minulého ročníku předně  získávat body doma, ale také na hřištích soupeřů  doplatil  na svém hřišti do tohoto kola doma úspěšný DIOSS Nýřany. Tým který doma měl 78 procentní bodovou úspěšnost  ještě neprohrál ztratil svojí domácí neporazitelnost . Postarali se o ní svěřenci trenéra Karla Šnoura . Blahopřejeme!

               Zatím co předcházející dvě překvapení byla pro příznivce Strážova a Lub z kategorie příznivých , třetí překvapení v provedení TJ Sušice patří do kategorie zklamání. Kdo doufal, že po zisku bodu v Lubech  se před derby které čeká Sušici za týden v Horažďovicích se podaří svěřencům trenéra Jiřího Brabce získat  vítězství nad předposledním týmem tabulky z Křimic se mýlil. Sušice má na podzim za sebou nejméně vydařenou minisérii , kdy v posledních třech duelech doma získala pouhý bod a  dala doma pouze jedinou branku !   

---

 

Nýřany   -  VD Luby 1 : 3 ( 1 : 1)

Karel Křížek

Hostující tým se hned od prvních minut utkání pustil do soupeře s odhodláním předvést kvalitní výkon i na hřišti soupeře, což se mu také podařilo. Prvních dvacet minut si vytvořil soustavný tlak, který vyústil vstřelením vedoucí branky, jejíž autorem byl M. Šůs, který po nahrávce K.Křížka technickou střelou přehodil domácího brankáře a načal tak svoje stř elecké představení. Po obdržené brance však domácí přidali a hra se vyrovnala. Hostující  . hráči ve druhé části prvního poločasu trochu podcenili domácí, kteří si vytvořili několik šancí a do konce poločasu stačili srovnat stav na 1 : 1, když se z trestného kopu trefil domácí Kováč. Do druhého poločasu vlétli hosté se stejným nasazením, jako do poločasu prvního a vytvořili si několik vyložených šancí, které však končily mimo domácí branku nebo u dobře chytajícího domácího brankáře. Svoje šance zahodili Křížek, Hradecký, Šnour a Pikhart.  Až v 71. minutě utekl hostující Šůs domácí obraně po nahrávce Juřiny a svým druhým gólem upravil stav na 1 : 2 .  Do konce utkání ještě stihl završit svůj hattrick, když po pravé straně hřiště unikl Šnour a ideální přihrávkou ho vybídl ke chladnokrevnému zakončení a stanovení skóre utkání na konečných 1 : 3.

Trenér Karel Šnour si po utkání pochvaloval výkon svých svěřenců, zejména pak výkon celé obrany . Z jednotlivců podali nejlepší výkon M. Šůs, O.Juřina a D. Šnour.

Branky: Kasl - Šůs 3; ŽK: 0:2 . Diváků: 150. Rozhodčí:  Sladký

Sestava Startu Luby: J.Kalaš, J.Javorský, P.Smolík (R.Švec), V.Turner, M.Vejskal, O.Juřina, D.Šnour, K.Křížek, R.Pikhart (P.Voráček), M.Šůs, Z.Hradecký (J.Bešta). 

 

Sušice - Křimice  0 : 2 (0 : 1)

Branky:  10´ Mráz,  75´ Adam. ŽK: 3 : 1 .Rozhodčí:  Szilksay  -  Hodek, Lego. Diváků:   150

Podrobnosti později

 

Strážov – Domažlice  B  1 : 0 (0 : 0)

Foto z utkání ZDE

Trenér domácích Petr Presl : „ Po sérii utkání v nichž jsme po bodech sahali, ale fotbalová štěstěna se k nám obracela zády , se nám dnes velikou bojovností a dodržováním taktických pokynů podařilo vybojovat s absolutním lídrem tabulky kompletní tříbodové vítězství, kterého si hodně cením. Kádr je v nelehké psychické situaci a také proto asi málokdo v malý zázrak doufal. Sám jsem nepřestal věřit ve skutečnou vnitřní sílu kádru, který  znám už dostatečně dlouho a věřím, že toto důležité vítězství vnese do hlav našich hráčů i potřebné sebevědomí do dalších podzimních utkání. Nechtěl bych vyzdvihovat výkony jednotlivců, protože všichni hráči hráli na doraz, přesto musím pochválit brankáře M.Javorského, který podržel tým hlavně v závěru několika výbornými zákroky a dále V.Matějku a M.Šlégla, kteří sehráli výborné utkání.Povedo se i střídání , když J.Franc po devíti minutách na hřišti rozhodl utkání po tisícové přihrávce L.Janky. Našim fanouškům děkuji za podporu a doufám, že byli na konci utkání spokojeni.“

Branky :   79. Franc Jiří.  Rozhodčí:  Homer   ŽK:  4:3. Diváků :  175

Sestava : Javorský, Michel, Čížek, Chaluš, Helm, Vítovec Z. (85. Presl Š), Šlégl (87. Plíhal), Matějka T., Matějka V., Čeleda (70. Franc), Janka

 

Mýto – Horažďovice   0 : 4 (0 : 2)

Hosté nastoupili bez Šedivého a Formana kteří jsou na marodce a stále distancovaného Stulíka. Ve srovnání s posledním zápasem do sestavy opět naskočil omilostněný Čadek a v brance Kozlíka nahradil Jaromím.

Takto složená jedenáctka od úvodním minut diktovala vývoj zápasu a bylo jen otázkou kdy se v její  prospěch poprvé bude měnit skóre. Stalo se tak v závěru první půlhodiny hry. Po rychlém brejku po pravé straně Janouškovce  který před brankou našel Beneše a ten se nemýlil 0 : 1. Ve 40.minutě měli velkou šanci domácí srovnat skóre, ale jejich střela neskončila za hzády brankáře Jarolíma. O tři minuty po té gólem do kabin hosté zvýšili , když krásnou přihrávku Janouškovce zužitkoval jim nejlepším způsobem Beránek jehož placírka usměrnila míč k tyči domácí svatyně  0:2.

Po změně stran zvýšili domácí aktivitu, ale výsledkem jejich snažení bylo v podobě nevyužitých standardních situací. Aktivitu domácích definitivně utlumily dva slepené góly hostů v 68. A 69.minutě. Nejprve na 0:3  angličanem zvýšil Mičkal a v zápětí po spolupráci Beránka s Janoškovce zakončil střelou pod břevno Beneš a upravil skóre na konečných 0:4.

Manažer Horažďovice Milan Koželuh : „Musím kluky za dnešní výkon pochválit. Pokud budou předvádět i v dalších zápasech takový výkon jakým se prezentovali v tomto duelu, pak nemám o úspěšně zvládnutý závěr podzimu žádné obavy“. V dalším kole čeká Horažďovice doma derby se Sušicí. K tomu horažďovický manažer řekl: „ Teoreticky jsme v roli favorita, ale sami moc dobře víme, že průběhy  derby mezi soupeři kteří se dobře znají mají svá úskalí. Bylo by zbabělé, kdybychom si nevěřili a věřím, že hráči udělají vše pro to aby výsledek byl  podle našich představ“.

Branky : 29.  Beneš, 43. Beránek, 68. Mičkal. Rozhodčí Hanilec, ŽK: 2:0. Diváků: 100.

Sestava  FK Horažďovice: Jarolím – Čadek, J. Janouškovec, J. Mirvald, Beránek, P. Mičkal, J. Cihlář, T. Jůda, Beneš (73. V. Šmat), J. Sova (80. Greger), J. Jiřík.

 

Klatovy – Chlumčany   3 : 1 (2 : 0)

Branky: György, Janda, Matějka - Šobr; ŽK: 2:6; ČK: 0:1

Podrobnosti nehlášeny.

 

Ostatní výsledky :

Zbiroh  - Blovice 1 : 1 ( 0: 0)

Branky: Kohout - Žežula; ŽK: 2:1. Diváků: 100

 

Zruč  - Nepomuk 2 : 1 ( 0 : 1)

Branky: Homola, Nosek - Vosyka; ŽK: 3:2. Diváků: 120 

 

Horš.Týn -  Chotíkov   2 : 2 (0 : 1) 

Branky: Schweinert, Šindelář - Belan, Břicháček; ŽK: 2:4 .Diváků: 80.

 

 

 

 

 

 1. Domažlice B         12  11   0   1   30 :  5    33  ( 15)

 2. Klatovy             12   8   2   2   29 : 17    26  (  8)

 3. Horažďovice         12   8   1   3   31 : 12    25  ( 10)

 4. Chotíkov            12   7   4   1   30 : 15    25  ( 10)

 5. Chlumčany           12   5   3   4   13 : 14    18  (  3)

 6. Luby                12   4   4   4   20 : 19    16  (  1)

 7. Zruč                12   5   1   6   17 : 19    16  ( -5)

 8. Dyn.H.Týn           12   3   6   3   20 : 18    15  ( -6)

 9. Mýto                12   4   3   5   19 : 24    15  ( -6)

10. Nýřany              12   4   3   5   19 : 25    15  ( -6)

11. Strážov             12   4   1   7   12 : 12    13  ( -8)

12. Nepomuk             12   3   3   6   21 : 22    12  ( -6)

13. Sušice              12   2   5   5    8 : 18    11  (-10)

14. Křimice             12   3   1   8   15 : 27    10  ( -5)

15. Zbiroh              12   1   5   6   17 : 31     8  (-10)

16. Blovice             12   2   2   8    8 : 31     8  ( -7)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku