Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 10. kolo 23. – 24.10. 2010

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

PŘETAHOVANÁ NA ČELE TABULKY POKRAČUJE

 

Pouze jedno kolo trvalo Sokolu Hradešice, aby se znovu vrátil do čela tabulky. K ztomu mu pomohly Svéradice , které podruhé v roli lídra tabulky v průběhu podzimu zajížděly         na hřiště soupeře. Poprvé to bylo v 5.kole když se probojovaly na první místo  následně  prohrály v Nýrsku 2:1 a musely se s prvním místem v tabulce až do minulého 9.kola rozloučit. Jako přes kopírák dopadly v tomto kole na hřišti nováčka kde rovněž prohrály 2:1 a znovu opustilo první příčku 1.B třídy. Na ní zaútočilo Nýrsko, které dokázalo zvládnout roli favorita na hřišti posledních Žinkov a potvrdilo, že úspěšnost Okuly je postavena na bodech získaných  na hřištích soupeřů. O to jí musí mrzet zbytečná  a jediná prohra v dobře rozehraném zápase v Žinkovech, stejně jako domácí dělba bodů s béčkem Přeštic. Ostatně ještě hůře s tímto soupeřem dopadl v tomto kole Měčín, který s přeštickou rezervou doma musel rozloučit se ziskem třech bodů. Bez branek skončilo derby v Dlouhé Vsi odkud si odvezl bod Mochtín. Situace Dlouhé Vsi není vůbec růžová. Doma nezískala na podzim ani polovinu možných bodů(43 %). Pokud doma bude pokračovat ve výprodeji bodů a  kdy z venku nepřivezla ani bod je v závěru podzimu mezi kandidáty na sestup ! Předpoklad, že v utkání v Pačejově kde hrál Hrádek se bude jiskřit od kopaček se naplnil. Mladý arbitr z Klatov Dykalov v zápase udělil sedm ŽK (1:6) a dvě karty barvy červené které viděli zkušení hráči a opory Svatoboru. Při trendu disciplinární komise řídícího svazu z Plzně která nezná pojem podmíněný trest bude zejména Libor Kutil svému týmu minimálně v dalším zápase chybět. 

---

 

Měčín  - Přeštice "B"  0 : 1 (0 : 1)

Evžen Veselý

Začátek utkání patřil hostům, kteří z prvého útoku vybojovali roh. Po zahrání a hlavičkovém souboji  míč dopadl na koleno Marka Brady a míč skončil v síti domácích. To běžela 2 min. utkání. Ve 4 min zahrával Jarda Krotký trestný kop, který brankář hostí  zneškodnil.V rozmezí 10 až 30 min šance Prokeše,Šlaise Štambacha,Houlíka,Suchana likvidoval golman Přeštic. V 31 min hosté z  brejku zahrozili ale Boček v brance domácích zabránil gólu. Do konce poločasu střela  domácího Šlaise minula těsně branku hostí a následná hlavička Malána skončila na břevně.Druhý poločas se odehrával  na polovině soupeře v režii domácího mužstva ale branka byla zakletá. V 87 min hosté z brejku zahrozili ale včasným zásahem golmana Bočka se skoré neměnilo.V utkání vynikli oba golmani.  Co je platná územní převaha domácích když body putují do Přeštic.

Utkání řídil rozhodčí Čech před návštěvou 80 diváků.

Gól . Brada Marek,   Ž-K 2-6  ČK 0-1 Holberger- 2x ŽK

Sestava domácích: Boček,Houlík,Malán,Touš,Krotký Zd,Šlais,Žák,Štampach,Krotký Jar., Prokeš,Suchan Střídali :  Ambrož,Eliáš,Korčík

 

Dlouhá Ves – Mochtín  0 : 0 (0 : 0)

Josef Krůs

V Dlouhé Vsi jsme viděli celkem vyrovnaný a bojovný zápas (chlap na chlapa) bez záludností. Hrál se dobrý fotbal i když se diváci žádné branky   nedočkali.První poločas byl vyrovnaný bez vyložených šancí. Na začátku 2.pol.získali hosté mírnou územní převahu a  domácí se zbytečně zatáhli. Postupně se však hra opět vyrovnala a vznikaly šance na obou stranách. U domácích se nejvíce chybovalo v nepřesném zakončení, kdy se mnozí hráči snažili prosadit individuálně bez využití přihrávky na nabíhajícího spoluhráče. To na výbornou obranu hostí stačit nemohlo. Přesto se dostali domácí asi v 80. min. do vyložené šance, kdy  si mladý Jarda Markovič řekl o přihrávku mezi beky, přehrál obránce i vyběhnuvšího brankáře, ale hlavou poslal míč  jen těsně vedle pravé br.tyče. Hosté měli také velmi pěkné šance, které většinou ztroskotali na důrazné domácí obraně. Skórovat mohla obě mužstva, ale myslím, že jiný výsledek než remíza by byl pro mužstvo, které by odešlo bez bodu nespravedlivý.

Sekretář Tatranu D.Ves Josef Krůs: „Osobně hodnotím výkon domácích velmi pozitivně – po neuspokojivých výsledcích v posledních zápasech se dali chlapci  do kopy, hráli s nasazením a na všech bylo vidět, že jim na výsledku velmi záleží. Je to nejlepší vzkaz divákům, kteří opět přišli v hojném počtu.“

Rozhodčí:  Bína. ŽK:  3:2.  Diváků: 100

 

Pačejov  - Sv.Hrádek  2 : 0 (2 : 0)

Tomáš Cihlář

Domácí o zisku tří bodů rozhodli již v prvním poločase. V 17.minutě se zblízka prosadil Jirka Mrázek, když zužitkoval centr Vaška Brůhy. Již ve 24.minutě putoval po druhé žluté kartě do kabin hostující kapitán Václav Holeček. Přesilovku domácí zužitkovali hned po pěti minutách. Josef Ticháček posadil míč přesně na hlavu Jirky Šimánka a ten zvýšil na 2 : 0. V prvním poločasu se hrál nervózní a tvrdý fotbal. Po změně stran se domácí zbytečně do ničeho nehnali a kontrolovali hru. Ve chvílích, kdy se zdálo, že se hosté nadechují k náporu, se nechal zbytečně vyloučit  další jejich zkušený hráč Libor Kutil a o výsledku bylo rozhodnuto. Zápas se pak již jen dohrával. Před stovkou diváků řídil rozhodčí Jurij Dykalov.

Branky :  17. Mrázek Jiří, 30. Šimánek Jiří. Rozhodčí:  Jurij Dykalov. ŽK: 1 : 6. ČK: 0:2(24.min. Holeček Václav po druhé ŽK po faulech, 70.min. Kutil Libor  -úder loktem v přerušené hře)

. Diváků: 100

Sestava domácích:Kalčík – Hosnedl – Lávička – Mrázek – Šimánek – Brůha –  Němec - Bokr – Kříž – Ticháček – Marek Střídali: Štěpán – Klásek – Pavelec - Kába

 

St.Smolivec  - Svéradice  2 : 1 (1: 1)

Václav Dušek

Na malém nerovném hřišti začali lépe domácí, kteří všechny své body uhráli typickým bojovným stylem právě doma. Hosté si dlouho nemohli zvyknout, že jejich typický herní styl bude velmi složité tomu hřišti přizpůsobit a domácí toho využili vstřelením úvodní branky po rohovém kopu. Hostům se podařilo vyrovnat brankou do šatny, když Herout nacentroval míč z přímého kopu do šestnáctky a nabíhající Pícka s přehledem hlavou zakončil. Na začátku druhého poločasu přišly zlomové momenty utkání. Nejprve se po pravé straně prosadil Jiřinec, předložil míč před odkrytou brankou Heroutovi, ale kapitán hostů jej netrefil ideálně. Vzápětí dostal domácí možnost své silné zbraně - rohového kopu, po jehož zahrání vznikla před brankou Svéradic trma vrma a kanonýr domácích Trhlík šťastně protlačil míč do sítě. Hosté pak začali vyvíjet nemalé úsilí o vyrovnání skóre, ale nezbývalo jim nic jiného, než opřít se o nakopávání míču do šestnáctky hostů. Jednou se jim to povedlo i po zemi, Petřík utekl po levé straně, předložil střílený centr Jiřincovi, jenž měl míč na dlouhou nohu a nasměroval jej těsně nad. Svéradice neoslabilo ani vyloučení Prokopce, dál měly převahu, ale neplodnou. V závěru chyběl kousek opět Píckovi, aby hlavou dosáhl na letící centr, v nastaveném čase poslal střídající Soukup míč ze slibné pozice z přímého kopu jen do zdi. Hosté si tak připsali třetí prohru v soutěži, prvně však se soupeřem ze spodních pater tabulky.

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Pícka, Vonášek, Martínek - Mareš (54.L.Soukup), Z.Prokopec, Herout, Petřík - Vlček (78.Šlehubr), Jiřinec

Branky: 17.Krejčík, 50.Trhlík František - 42.Pícka Libor

Rozhodčí: Lego Jan, ŽK: 0:2, ČK: 0:1 (73.Prokopec Zdeněk), Diváků: 80

 

Žinkovy -  Nýrsko   2 : 4 (0 : 1)

Branky: Pavlíček, Sedláček - Flor, Kajínek, Rubáš, Tikal; ŽK: 3:4 . Diváků: 50 

 

Hradešice  - Švihov    2 : 0 (1 : 0)

Milan Černík

   V Hradešicích viděli diváci zápas s velkým množstvím šancí na obou stranách, přičemž v koncovce měli více klidu a štěstí domácí hráči a tímto vítězstvím se opět posunuli do čela tabulky. Švihov se představil jako velmi zdatný soupeř, který se nevzdával ani za nepříznivého stavu.

   Již v 8.´ zápasu měl velkou šanci Fr. Melka, ale místo zakončení hlavou si míč v prudkém běhu zpracovával na prsa a vyběhnuvší host. gólman mu znemožnil skórovat. V 10.´ se šikovně uvolnil V. Kotiš, ale jeho střelu slabší levou nohou mu brankář zneškodnil. V 16.´ zahrávali domácí rohový kop, který jeho exekutor J. Kopal poslal precizně na přední tyč, kde míč usměrnil lehkou tečí do branky P. Řezáč a poslal domácí do vedení. Od té doby byli na hřišti lepší hosté a vytvořili si několik slibných šancí, ve 20.´ po rohu hlavou jen těsně minuli břevno domácí branky a o 4 min. později jejich tutovku zmařil gólman Šůs s pomocí domácí obrany. Ve 26.´ se do jasné šance dostal domácí kapitán O.

Starec po pěkném uvolnění Fr. Melky a prodloužení Kotiše, ale z malého vápna hostující branku trestuhodně přestřelil a vzápětí se ještě zranil a musel být střídán. Ve 39.´ si hosté málem vstřelili vlastní gól, ale výborný gólman je opět podržel. Ve 44.´ měli hosté tutéž 100% šanci jako domácí Starec, ale naložili s ní obdobně.

   V 51.´ svedl nebojácný souboj s hostujícím gólmanem ve vápně V. Kotiš, podařilo se mu zmocnit míče, ale téměř prázdnou bránu netrefil. O 2 min. později měli tutovku hosté, ale skákající míč před odkrytou brankou jejich hráč netrefil podle svých představ. V 56.´ se opět vyznamenal host. gólman, když bravurně chytil hlavičku Kotiše do jeho protipohybu po pěkném uvolnění a centru D. Nováka. V 66.´ chybovala v rozehrávce host. obrana, míče se zmocnil Kotiš, ale jeho střelu stačil domácí obránce zblokovat. V 71.´ neproměnili svoji další šanci hosté a hned vzápětí se opět ukázalo známé "nedáš-dostaneš". Fr. Melka trefil ve slibné pozici jen bránícího protihráče a odražený míč uklidil přesnou střelou k tyči z 20-ti m střídající M. Lávička a pojistil tak vedení domácích. Hosté ani pak nesložili zbraně a nadále se snažili ohrozit domácí branku, ale ani domácí nepřestali útočit. V 76.´ výborně uvolnil M. Lávička Fr. Melku, ale ten ve velmi dobré pozici přestřelil branku hostů. V 84.´ postupovali opět Lávička s Melkou sami na jediného obránce hostů, ale situace skončila odpískaným ofsajdem, který si nepohlídal Fr. Melka a přes velmi dobrý výkon tak doplatil na svoji menší zkušenost. V 86.´ měl ještě dobrou možnost zvýšit skóre M.Lávička, ale trefil vedle tyče. Závěr utkání už si domácí pohlídali a body tak zůstaly doma.

Branky: 15.´ P. Řezáč, 72.´ M. Lávička

Rozhodčí: Josef Ulrych - L. Holeček, P. Pohančeník, ŽK 2:3, ČK 0:0, 100 diváků .

Sestava domácích:M. Šůs - Zd. Frančík, M. Hlaváč, P. Řezáč, M. Šmrha, Fr. Melka (Zb.Chmelík), Fr. Šašek,  O. Starec (J. Hnojský), J. Kopal (M. Florian), D.Novák (M. Lávička), V. Kotiš

 

Zbyněk Chmelík, Hradešice:“ Hradešice dnes podaly jeden ze svých slabších výkonů, přesto všechny body zůstaly doma. Málo pohybu, řada nepřesností, zkažených přihrávek a neproměněných šancí. To je známka pro domácí v dnešním utkání. Nutno podotknout, že Švihov rozhodně nebyl jednoduchý soupeř a nepochybně patří do horních pater tabulky. Pochvalme dnes kvalitní výkony obou brankářů, domácí M.Šůs podržel mužstvo v klíčových momentech a také sympatický výkon nadějného dorostence F. Melky.“

 

Ostatní výsledky :

Žákava -  Losiná    3 : 0 (0 : 0)

Branky: Drohobetskyý 2, Huňáček; ŽK: 1:2. Diváků: 100 

 

 

 1. Hradešice           10   7   1   2   27 :  8    22  (  7)

 2. Nýrsko              10   6   3   1   27 : 13    21  (  9)

 3. Svéradice           10   7   0   3   19 : 10    21  (  6)

 4. Mochtín             10   6   1   3   13 :  7    19  (  4)

 5. Pačejov             10   6   1   3   16 : 13    19  (  4)

 6. Žákava              10   6   0   4   22 : 20    18  (  0)

 7. Švihov              10   5   0   5   26 : 19    15  (  0)

 8. Měčín               10   4   3   3   10 : 11    15  (  0)

 9. St. Smolivec        10   4   1   5   18 : 26    13  ( -5)

10. Přeštice B          10   3   2   5   11 : 18    11  ( -1)

11. Losiná              10   3   1   6   13 : 17    10  ( -2)

12. Dlouhá Ves          10   2   2   6   13 : 21     8  (-10)

13. Hrádek              10   1   2   7    7 : 21     5  ( -7)

14. Žinkovy             10   1   1   8    9 : 27     4  (-14)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku