Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OSOBNÍ NÁZOR HRÁČE K UTKÁNÍ V ŽICHOVICÍCH a REAKCE TRENÉRA TJ ŽICHOVICE

Na adresu  těchto webových stránek došel dopis hráče Sokola Vrhaveč Michala Minaříka který zveřejňuji v plném znění. K tomuto dopisu jen dodávám,  že jsem  skutečně se za dobu od roku 2002 kdy jsem spustil tyto webové stránky  nikdy  dostal od tohoto pisatele  a nebo od někoho ze Sokola Vrhaveč jakoukoliv stížnost či připomínku vůči fotbalovým arbitrům a nebo OFS Klatovy  

OSOBNÍ NÁZOR HRÁČE K UTKÁNÍ V ŽICHOVICÍCH

" Neměl jsem nikdy potřebu se vyjadřovat písemně k výkonu rozhodčích v okresním přeboru, ale v zápase který sehrál Sokol Vrhaveč  proti týmu z Žichovic za komentář stojí. Divné když do poslední chvíle je hlášen jeden rozhodčí, který se na poslední chvíli změní a je z podivem, že  ten který se nenominuje (p. Hájek) si deleguje ještě další dva rozhodčí k sobě sám od sebe, ale to by nebyl až takový problém, kdy jindy by právě člověk očekával objektivní řízení zápasu než při třech „objektivních“ rozhodčích.

Za stavu kdy Vrhaveč vedla 2:0 neodmával delegovaný nedelegovaný postraní rozhodčí naprosto jednoznačný „ofsajt“  ze kterého padl první gól Žichovic a ten samý postranní rozhodčí  při další situaci ze které padl vyrovnávací gól odmával naprosto zřejmě „ofsajt“  který hlavní rozhodčí naprosto přešel i když toto upozornění svého kolegy viděl.

Domnívám se že když jsou na zápase 3 rozhodčí měl by hlavní sudí dát na „nestranného“ pomezního rozhodčího což se nestalo. Na druhé straně velice ochotně poslouchal hlaví sudí postranního rozhodčího k odpískání penalty proti nám. tyto situace zásadně ovlivnily konečný výsledek tohoto zápasu. ¨

Chápu , že se výsledek už nezmění a body nám nikdo nepřipíše, ale chtěl jsem jen upozornit na tento fakt, který podle mého názoru do fotbalu nepatří. Hrajeme to všichni vesměs pro zábavu a tyto skutečnosti nám pak znechucují hru."

S pozdravem  Michal Minařík


 Došlo 22.10. 23:05 hod.

Dobrý den, pane Sedlmaiere,

 

hráči Žichovic mě dnes upozornili na článek , který vyšel na stránkách šumavanetu. Samozřejmě jako trenér musím reagovat. Předně jsem velmi zaskočen tím, že dáváte takovýmto názorům prostor na " osobní názory " hráčů a tím dáváte těmto výborným stránkám zbytečně punc bulváru a jedna paní povídala...

Dále mě velmi zaráží fakt, že pokud chcete dělat novinářskou činnost korektně, tak víte, jistě lépe než já, tak byste měl dát také prostor druhé straně.

Takže tady je komentář i druhé strany: o delegaci rozhodčích nám nic známo není, co se týče samotného zápasu, tak hostující lavička ( 5 lidí různých věkových kategorií, čím starší, tím sprostější...) od první minuty na rozhodčího houfně pořvávala, nevkusně se také realizační tým choval i k domácím fanouškům.

V tomto utkání padly dvě branky z pokutových kopů, správnost verdiktu rozhodčího uznali i hostující hráči ( zřejmě mimo realizačního týmu). Žichovický gól z ofsajdu nemohl být, jelikož domácí hráč střílel přímo na branku a trefil vrhavečského obránce do zad, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru. Pro zajímavost vím, že gól Vrhavče na 3:3 byl z jasného ofsajdu, kdy hostující hráč jevil snahu zahrát míč do prázdné branky - učinil pohyb směrem k míči, nicméně se míče po upozornění ostastních hráčů nedotkl, gól platit neměl. Nikdo na rozdíl od hostů na rozhodčího neřval a neurážel ho. Právě proti tomuto zlozvyku z minulých dob v Žichovicích bojuji a měl byste obecně bojovat i Vy.

Velmi mě mrzí, co jste zvěřejnil a poškodil tímt nově budovanou pověst žichovické kopané, bylo to od Vás opravdu nekorektní a novinářsky neprofesionální. Jenom doufám, že to nepoškodí naše ( moje a Vaše) vztahy a že budeme nadále spolupracovat.

 

S pozdravem.

 

Lukáš Mourek.

trenér Žichovic


 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku