Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 11. kolo 16. -17.10. 2010

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

CHANOVICE ŠLY VE STOPÁCH PŘÍKOSIC , NYNÍ JE HOSTÍ DOMA

 

Po druhé v průběhu podzimu připravili aktéři 11.kola KP v utkání ve Stříbře překvapení svým fanouškům. To nepříjemné bylo v provedení  Stříbra, které  nedokázalo navázat na cennou remízu získanou v minulém kole v Horní Bříze. Po té kdy v posledním domácím duelu prohrálo doma s nováčkem z Příkosic se Baníku nepodařilo  za tento neúspěch rehabilitovat a podruhé za sebou doma nezískalo ani bod . Naopak to příjemné překvapení bylo v provedení jediného zástupce Pošumaví v krajském přeboru Chanosu Chanovice. Soupeř Stříbra šel po stopách Příkosic a odváží si v průběhu podzimu druhé vítězství ze hřiště soupeře, když to první bylo velice šťastně (0:1) získané ze 3.kole na hřišti ve Vejprnicích ! Chanovičtí si tím si značně vylepšili svojí nepříjemné postavení v tabulce. Proto by bylo škoda, kdyby v následujícím kole opět kopírovali stopu hostů z Příkosic, které  v tomto kole doma pouze remizovaly. Přitom jejich souboj s Horní Břízou soudě jen podle průběhu zápasu kdy v poločase prohrávaly 0:2 , když hosté v tomto klání dostali sedm žlutých a čtyři(!!) červené karty musel být hodně zajímavý.  Vyhrát v Příkosicích  zatím dokázaly favorizované Rokycany a Chrást.   

---

 

Stříbro -  Chanovice 2 : 3 ( 1: 2)

Hostům se podařilo domácím vrátit  dvě prohry ve vzájemných zápasech z minulého ročníku  a podruhé přivést ze Stříbra tři body. Když to první bylo v ročníku 2007/2008 a bylo daleko výraznější v poměru 1:4. Chanovičtí tak k hubené bilanci čtyř bodů získaných na podzim  doma připisují daleko úspěšnější statistiku v podobě šesti bodů získaných venku.

Branky: Zavoral, Šaman - Dytrt, Kostka, Zelenka; ŽK: 5:3; ČK: 0:1 . Diváků: 100 

 

Přeštice  - Bolevec 3: 0 ( 3: 0) 

Branky: Bouc, Führbacher, Krs; ŽK: 4:2; ČK: 0:2. Diváků:  100

 

Rapid -  Rokycany 1: 2 ( 0: 1)

Branky: Korda - Korelus, Kubík; ŽK: 3:2. Diváků:  80 

 

Stod  - M.Touškov 2: 1 ( 1: 0)

Branky: Forst, Hruška - Karbusický; ŽK: 3:2. Diváků:  170 

 

Chrást  - Rozvadov 3: 0 ( 1: 0)

Branky: Kovařík, Král, Roubal; ŽK: 3:4. Diváků:  160 

 

Příkosice  - Hor.Bříza 2: 2 ( 0: 2)

Branky: Pešek 2 - Chocholatý, Pícl; ŽK: 1:7; ČK: 0:4. Diváků: 150 

 

Tachov – Vejprnice   3 : 1 (1 : 0)

 

Holýšov – SK ZČE Plzeň  3 : 1 (2 : 1)¨

 

 

 

  1. Chrást              11  10   0   1   40 :  9    30  ( 15)

  2. Rokycany            11   9   1   1   34 : 15    28  ( 10)

  3. Tachov              11   8   1   2   31 : 12    25  (  7)

  4. Stod                11   8   1   2   23 : 12    25  ( 10)

  5. ZČE Plzeň           11   6   2   3   21 : 13    20  (  2)

  6. Vejprnice           11   5   2   4   23 : 19    17  ( -1)

  7. Přeštice            11   5   1   5   26 : 22    16  ( -2)

  8. Holýšov             11   5   1   5   18 : 20    16  (  1)

  9. Bolevec             11   3   4   4   16 : 15    13  ( -2)

 10. Stříbro             11   3   3   5   18 : 28    12  ( -3)

 11. Příkosice           11   3   1   7   10 : 21    10  ( -5)

 12. M. Touškov          11   3   1   7   21 : 36    10  ( -8)

 13. Chanovice           11   3   1   7   11 : 27    10  ( -5)

 14. Rapid Plzeň         11   3   0   8   18 : 34     9  ( -9)

 15. Rozvadov            11   1   3   7    9 : 24     6  (-12)

 16. Horní Bříza         11   1   2   8   16 : 28     5  (-10)

 

 

 

---

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

DERBY CHUDÉ NA BRANKY . VE STRÁŽOVĚ VYHRÁLY KLATOVY, V LUBECH SE  DIVÁCI BRANEK NEDOČKALI

 

V 11.kole 1.A třídy se hrály v Pošumaví dvě očekávaná derby, které byly chudé na branky. Ve Strážově se naplnily teoretické předpoklady a body zásluhou rychlé branky dosažené již v šesté minutě si body odvezly favorizované  Klatovy. V Lubech kde hráli domácí s mladíky ze Sušice se oba soupeři rozešli po bezbrankovém průběhu dělbou bodů.

Z pohledu na další  odehrané zápasy tohoto kola zaujaly výsledky nováčků soutěže. Slavoj Mýto které si  dosud venku o body ani neškrtly  a dalo pouze dvě branky dokázalo přivést z Křimic , které pro změnu v minulém kole vyhrály vysoko ze Zbirohu 1 : 5 výrazně tři body ! Tandem na 3.-4.místě Klatovy – Horažďovice s jednobodovým, respektive v případě Horažďovic s dvoubodovou ztrátou bude nadále útočit na druhé postupové místo na kterém je zatím nováček Chotíkov. Nejhoští v tabulce z týmů z Pošumaví je Strážov který klesl na 13.místo a vidina zisku dalších bodů v následujícím kole kdy doma hostí suveréna soutěže béčko z Domažlic je i přes solidní výkon v duelu s TJ Klatovy dosti vzdálená.

Křimice si tak na první podzimní výhru doma musí počkat.  Druhému nováčku  Horšovskému  Týn po výhře ve Strážově  zachutnalo vyhrávat venku , když tentokráte obral všechny tři body domácí Nepomuk. Ani třetí nováček Chotíkov se doma se svým soupeřem z Nýřan příliš nepáral a přidal mu na cestu domů čtyři branky, tedy obvyklou taxu se kterými Nýřany pro změnu vyprovází soupeře ze svého hřiště ! Štěstí provázející Chlumčany v tomto ročníku tentokráte dokázaly poprvé na podzim přesvědčivě vyhrát více než o pouhou branku , když si v okresním derby poradily s odporem domácích Blovic.

---

 

Strážov – Klatovy  0 : 1 (0 : 1)

Další  Foto z  utkání  ZDE

 

Favorizované Klatovy se v první půli prezentovaly výborným pohybem po celém hřišti a pro vývoj utkání měla zásadní vliv rychlá branka již v 6.minutě.Než se domácí osmělili, tahali za kratší konec, po dvaceti minutách se hra vyrovnala a přišly i šance domácích, které bohužel brankami opět neskončily. Hlavně dvě střely T.Matějky a L.Janky po úspěšném zakončení přímo volaly.

Branky  : 6.min. Daniel Matějka . Rozhodčí:  Hodek, Sirotek, Schneider. ŽK: 3:3. Diváků :  250

Sestava Strážova: Javorský - Čížek, Michel, Helm - Chaluš ( 85. Plíhal), Matějka T., Matějka V., Šlégl ( 55. Franc), Vítovec Zbyněk. - Janka, Čeleda (75. Presl Š.)

 

OHLASY PO UTKÁNÍ :

Trenér Strážova Petr Presl : „ Kluci zápas dnes poctivě odmakali a za svůj výkon si myslím zaslouží nejen mou pochvalu, ale slušela by jim i odměna minimálně v podobě remízového bodu.Podobným výkonem  musíme v některém dalším utkání uspět, jen věříme, že to bude co nejdříve, protože umístění v tabulce po několika smolných utkáních neodpovídá kvalitě našeho kádru.“

 

Asistent trenéra domácích Lukáš Helm: " V dnešním zápase jsme dokázali sobě i našim fanouškům, že dokážeme hrát vyrovnanou partii i s týmem, který je nyní na špici 1.A třídy a patří jistě svými ambicemi k adeptům na postup zpět do krajského přeboru. Co je to ale platné, když dokážeme soupeře zatlačit před jeho bránu, když už v sedmé minutě inkasujeme a navíc po situaci, před kterou jsme kluky varovali před zápasem. Bohužel spoustu šancí věnujeme soupeři pouze svými chybami a nedisciplinovostí.  Soupeř  byl dnes nebezpečný svým rychlým přechodem do útoku, ale v zakončení povětšinou dost tápal a proto jsme i my měli možnost srovnat vedení Klatov ještě do poločasu, ale naše střelecká úspěšnost je více než tristní. To jsem prokázali i v úvodu druhé půle, kdy jsme nedokázali z bezprostřední blízkosti překonat brankáře hostí. A dalo by se jistě říct, že jsme v druhé půli obecně měli více ze hry, kdy závěrečný tlak a šance hostů pramenili z naší snahy o vyrovnání a vysunutí stopera Čížka na hrot útoku. Náš tlak ale neměl jiné vyjádření než několik nepřesných střel a to je na zisk bodů málo. Ocitáme se na chvostu 1.A třídy a na jejím konci se nás nikdo nebude ptát, kolikrát jsme prohráli o jednu branku. Na konci se počítají body a těch jsme do teď posbírali poskrovnu. Čekají nás čtyři velmi těžká utkání a já doufám, že v nich mobilizujeme všechny naše síly a za Strážov zabojujeme. Jinak bych chtěl touto cestou pogratulovat celému realizačnímu týmu Klatov a klatovským hráčům za fotbalově atraktivní a korektně vedený zápas."

 

Luby – Sušice 0 : 0.

Karel Křížek

V prvním poločasu byla hra vyrovnaná bez vyložených šancí na obou stranách. Do druhého poločasu nastoupili domácí se dvěma změnami v sestavě a na průběhu utkání to bylo znát. Hra dostala větší spád, domácí lépe kombinovali a hned v úvodu druhého poločasu si vytvořili několik vyložených šancí, které však hostující brankář dokázal zlikvidovat, když mu jednou pomohla i tyč jeho branky. Také hosté se dostali do jedné vyložené šance, kdy již překonaného brankáře Kalaše zastoupil na brankové čáře domácí Papay. Do konce zápasu se však nikomu nepodařilo vstřelit gól a tak skončilo utkání zaslouženou dělbou bodů. K hladkému průběhu derby přispěl i rozhodčí Václav Duda, jež utkání velmi dobře a s přehledem odřídil. Na čarách mu asistovali Vladimír Reznichenko a Jan Lego.

Trenér domácích Karel Šnour : Škoda nevyužitých šancí, které jsme si ve druhém poločasu vytvořili, přesto bych chtěl poděkovat všem hráčům za odpovědný přístup k utkání a bojovný výkon, velmi dobře zahráli J. Kalaš, P. Smolík a J. Javorský.

Sestava domácích: J. Kalaš, V. Turner, J. Javorský, P. Smolík, M. Vejskal,       K. Křížek, D. Šnour,  R. Pikhart (P. Papay, J. Voráček), Z. Hradecký, M. Šůs (J. Bešta), R. Švec (P. Voráček).

Sestava hostů: P. Čížek, M. Kalný, J. Farták, M. Budil, F. Hrach, J. Kysilka, J. Sládek, D. Šablatura, J. Melka, V. Jech, J. Szedmák, na střídání byli připraveni J. Ludvar, J. Bešta, T. Fuchs, V. Hájek a P. Hubáček.

Rozhodčí: Duda Václav.   ŽK: 3 : 2. Diváků:   90

 

Horažďovice – Zbiroh  5 : 1 (3 : 1)

Podzimní zápasy Horažďovic na rozdíl od těch na hřištích soupeřů se liší tím, že svěřenci trenéra Čadka dokážou alespoň svojí výraznou převahu brankově vyjádřit. Přestože do tohoto zápasu nastupovali oslaveni o distancované opory Čadka a Stulíka  svojí roli favorita zvládli. Po úvodní dvacetiminutovce kdy se zastřelovali otevřel skóre zápasu Mičkal. Jeho první střelu výborný  brankář hostů Mulač sice stačil vyrazit, ale  na opakovanou dorážku Mičkala již byl krátký  1:0. Ve 28.minutě po akci Sovy střelkou k tyči zvýšil na 2:0 a úspěšnou střeleckou desetiminutovku uzavřel ve 31.minutě  dorážkou zblízka Jiřík . Ještě mezi tím měli hosté štěstí, když střela Mičkala skončila na tyči. Domácí uspokojeni tříbrankovým vedením polevili a umožnili hostům do konce poločasu snížit Hruškou na 3:1. Po přestávce pokračovala hra v plné režii domácích . Do listiny střelců se nejdříve mohl zapsat jeden z dvojice Jůda-Mičkal která šla sama na branku hostů, ale brankář Mulač jim jejich choutky zakončit  vyloženou šanci znemožnil a míč jim vyrazil. V 57.minutě ale již musel počtvrté v tomto zápase kapitulovat  po centru Janouškovce který z blízka usměrnil za jeho záda Mičkal. Skóre zápasu zaokrouhlil v 87.minutě pátou brankou domácích Cihlář.

Manažer domácích Milan Koželuh byl na rozdíl od minulého zápasu v Chlumčanech s výkonem  týmu spokojen.   „Hráči svůj úkol splnili, předvedli kvalitní výkon a nebýt výborného brankáře Mulače mohlo být naše vítězství ještě výraznější. Pro další zápas ke kterému zajíždíme do Mýta ale budeme mít problémy se sestavou. Vedle distancovaných dvou hráčů Čadka a Stulíka se budeme muset obejít bez Formana , Gregera  a Sovy kteří tento dnešní zápas pro zranění nedohráli a to bude problém. Naštěstí pro nás po dlouhých 14 létech do zápasu úspěšně naskočil Míra Hlaváč a to je pro trenéra  dobrá zpráva “.    

Branky : 20. a 59. Mičkal, 28. Forman M., 31. J. Jiřík, 87. J. Cihlář – Hruškou . ŽK: 2 : 2. Diváků: 100.

Sestava FK Horažďovice: J. Kozlík – M. Šedivý (57. Greger), J. Janouškovec, J. Mirvald, Beránek, P. Mičkal, J. Cihlář, T. Jůda, J. Sova (67. M. Hlaváč), J. Jiřík, M. Forman (46. Beneš).

Podrobnosti později.

 

Domažlice B – Zruč  1 : 0

 

Nepomuk  - Horš.Týn 0 : 1 ( 0: 1)

Branky: Schweiner; ŽK: 1:3 . Diváků: 80

 

Chotíkov -  Nýřany 4 : 0 ( 1: 0)

Branky: Marek, Purkart, Šeba, Čecháček; ŽK: 3:3 . Diváků: 100

 

Křimice - Sl.Mýto 1 : 4 ( 0: 1)

Branky: Hauer - Ulrich 2, Veverka, Štich; ŽK: 2:5; ČK: 0:1 . Diváků: 70 

 

Blovice  - Chlumčany 0 : 3 ( 0: 1)

Branky: Vít, vlastní, Šobr . Diváků: 80

 

 

 

 1. Domažlice B         11  11   0   0   30 :  4    33  ( 15)

 2. Chotíkov            11   7   3   1   28 : 13    24  (  9)

 3. Klatovy             11   7   2   2   26 : 16    23  (  8)

 4. Horažďovice         11   7   1   3   27 : 12    22  (  7)

 5. Chlumčany           11   5   3   3   12 : 11    18  (  3)

 6. Mýto                11   4   3   4   19 : 20    15  ( -3)

 7. Nýřany              11   4   3   4   18 : 22    15  ( -3)

 8. Dyn.H.Týn           11   3   5   3   18 : 16    14  ( -4)

 9. Luby                11   3   4   4   17 : 18    13  ( -2)

10. Zruč                11   4   1   6   15 : 18    13  ( -5)

11. Nepomuk             11   3   3   5   20 : 20    12  ( -6)

12. Sušice              11   2   5   4    8 : 16    11  ( -7)

13. Strážov             11   3   1   7   11 : 12    10  ( -8)

14. Zbiroh              11   1   4   6   16 : 30     7  ( -8)

15. Křimice             11   2   1   8   13 : 27     7  ( -8)

16. Blovice             11   2   1   8    7 : 30     7  ( -8)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku