Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 9. kolo 16. -17.10. 2010

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

Z NÝRSKA ODJÍŽDĚL NOVÁČEK S VÝPRASKEM

 

Na Horažďovicku pokračovala další série derby zápasů mezi týmy z Pošumaví.  Jejich výsledky výrazně zasáhly do čela tabulky. Hradešice po remíze doma s Měčínem přišly o vedení . Novým lídrem soutěže jsou Svéradice , které domácí duel s Pačejovem  dotáhly do vítězného konce a dokázaly tak zlomit pačejovský komplex. Vždyť naposledy  nad tímto soupeřem zvítězily po třech a půl letech. To však bylo na hřišti v Pačejově, poslední vítězství Svéradic nad Pačejovem v domácím prostředí se datuje dokonce na květen 2001, ještě v předešlém působení obou soupeřů v I.B třídě, Svéradice tak doma Pačejov porazily po devíti a půl letech!

Z dalších   zápasů 9.kola 1.B třídy zaujalo vysoké vítězství Okuly Nýrsko nad nováčkem , který vážil dlouhou cestu ze Starého Smolivce, aby si z Pošumaví odvezl pořádný výprask v podobě sedmi branek. Nýrsko již do poločasu zatížilo skóre hostů “ bůrem hranek“  a rozhodlo o tom, že body zůstaly o místní pouti  doma.

Svého soupeře vůbec nešetřili ani svěřenci  trenéra Jiřího Tomana z FC Švihov, kteří na svém hřišti deklasovali vysokou porážkou hosty z Dlouhé Vsi  . Domácí tím potvrdili svojí výhru z minulého kole v Žákavé a odčinili neúspěch z posledního zápasu doma, kdy umožnili poslednímu týmu tabulky ze Žinkov si ze Švihova  odvést první výhru v soutěži. Dlouhá Ves sehrála venku své čtvrté podzimní utkání  a stejně jako v těch předešlých zápasech se vrátila  prázdnou, což znamená její další pokles  ještě blíže ke dnu ve spodních patrech  tabulky.

 

---

 

Švihov  -  Dlouhá Ves 5 : 1 (3 : 1)

Domácí chtěli odčinit porážku z posledního domácího zápasu se Žinkovy a samozřejmě potvrdit body z minulého zápasu v Žákavě.Úvod utkání pro ně byl z říše snů  , když po dvaceti minutách vedli .3:0,fotbal v pohybu,spousta šancí a hlavně hezký fotbal,který se musel líbit. Kdyby hosté prohrávali v poločase vyšším rozdílem,tak se nemohli vůbec divit.

Hosté se zlepšili v úvodu druhého poločasu,kdy v 53.minutě jejich hlavička skončila na břevně. Po teto šanci se opět začalo hrát v režii domácích.V 68.minutě zvýšil Sýkora po samostatné akci na 4:1a v 87.min.završíl účet utkání na 5:1 Bureš.

Sestava Švihova :Zdráhal L.-Zadražil,Biederman,Bureš,Zdráhal(72.Čížek J.)-Špatenka(63.Havlíček) Pflug, Brož, Čížek R.-Osvald,Sýkora(75.Kašpárek)

Branky: Sýkora 2, Bureš, Osvald, Čížek - Markovič; ŽK: 2:0. Diváků:  80 

Trenér Švihova Jiří Toman :"Do utkání jsme nastoupili bez Kudjaka a Žáka,kteří chyběli z pracovních důvodů,proto jsem rád,že máme kvalitní kádr který toto utkání zvládl.Bylo to nejlepší utkání pod mým vedením,hráči i já máme dobrý pocit z předvedené hry.Za týden nás čeká těžké utkání v Hradešicích na který se chceme dobře připravit a pokusit se o další překvapení."

 

Nýrsko -  Starý Smolivec 7 : 0 (5 : 0)

Branky: Kájínek 2, Kadlec, Korščinský, Presl, Tykal, Valenta; ŽK: 1:1. Diváků:  60 

 

Svéradice - Pačejov   1 : 0 (0 : 0)

Václav Dušek ml.

V derby utkání, které navíc mělo náboj souboje druhého se třetím celkem I.B třídy, se v prvním poločase hrál vyrovnaný fotbal, ale v ofenzivě byli nebezpečnější hosté. V největší šanci se o gól připravili prakticky sami, když již do sítě letící míč po centru z levé strany ještě dorazil Josef Ticháček z velmi těsné vzdálenosti před brankovou čarou, ale bohužel pro hosty stál v ofsajdu a branka tedy nemohla být uznána. Domácí si z několika závarů vytvořili slibné pozice, ale gólovou šanci žádnou. Při nástupu do druhého poločasu bylo zřejmé, že utkání pravděpodobně zlomí jeden gól a ten přišel v 63.minutě. Nejlepší hráč zápasu Stanislav Makovec hostům utekl po levé straně, prokličkoval se přes všechny bránící soupeře až před brankáře Boře a míč předložil na zlatém podnose nabíhajícímu střídajícímu Vlčkovi, který jej pohodlně poslal do sítě. Vstřelený gól polil domácí, kterým do té doby chyběla lehkost z předešlých utkání, živou vodou a na pačejovskou branku se valila jedna šance za druhou. Svéradice měly během chvilky tři velmi dobré příležitosti na pojištění výsledku, ale ani tu největší, když brankář Boř ztratil míč u rohového praporku a na domácí zívala opuštěná branka, nedokázali využít. A tak se až do konce museli strachovat, aby neplatilo staré známé nedáš - dostaneš. Hosté se v závěru nadechovali k náporu, ale domácí defenziva je pustila jen k několika střelám ze střední vzdálenosti a standartní situace, kterých měli hosté slušný počet, jim naštěstí pro domácí v tomto zápase nefungovali. Branka: 63.Vlček Jakub. Rozhodčí: Havránek Martin

Sestavy

Svéradice: M.Soukup - Bouše, Pícka, Jiřinec, Martínek - Šlehubr (46.Vlček), Z.Prokopec, Herout, Petřík - Makovec, Mareš (85.L.Soukup)

Pačejov: Boř - Lávička (72.Klásek), Pavelec, Mrázek, Hosnedl - Kříž, Brůha, Němec, Bokr - Ticháček (55.Štěpán), Marek

 

Hradešice – Měčín  1 : 1 (0 : 1)

Milan Černík, vedoucí mužstva

Hradešice sehrály v domácím prostředí až neskutečně smolný zápas, když z dvanácti  jasných šancí skórovaly pouze jednou, neproměnily pokutový kop a třikrát orazítkovaly brankovou konstrukci. Zatímco soupeř se dostal za celý zápas pouze do jediné šance a proměnil pokutový kop, po kterém se uchýlil pouze ke zdržovací taktice.      V 9.´ trefil J. Hnojský tyč hostující branky, od které míč putoval po brankové čáře, ale nakonec těsně kolem protější tyče vyběhl ven z branky. Ve 13.´ hlavičkoval po rohovém kopu Fr. Šašek do branky, ale míč z brankové čáry odhlavičkoval bránící protihráč. V 15.´ se před hostující brankou objevil zcela volný J. Hnojský, ale trefil jen vyběhnuvšího brankáře. Ve 22.´ se do jediné šance dostali hosté, když centrovaný míč jen lehce prodloužil M. Hlaváč a hostující hráč zblízka trefil brankáře Šůse, který tuto šanci s pomocí tyče zlikvidoval. Ve 31.´ si chytře naběhl ve vápně na V. Kotiše hostující útočník a kopala se penalta, kterou J. Krotký s velkým štěstím proměnil, když se míč odrazil od tyče, proběhl po brankové čáře a na rozdíl od šance domácích zapadl k protější tyči. Těsně před poločasem měl svoji první velkou šanci M. Lávička, ale ze 6-ti m trefil jen náruč hostujícího brankáře.      Již ve 47.´ běžel sám D. Novák na hostujícího brankáře, ale ten jeho střelu zneškodnil. V 51.´ napravil svoji chybu V. Kotiš a po jeho průniku se tentokrát kopala penalta na hostující branku, ale M. Lávička poslal míč vedle. V 54.´ trefil z voleje břevno O. Starec, v 63.´ se ocitl zcela sám před hostujícím gólmanem P. Řezáč, ale trefil pro změnu tyč. V 65.´ se výborně uvolnil D. Novák, ale jeho přihrávku trefil smolař zápasu M. Lávička opět jen do gólmana. V 75.´ měl M . Lávička další šanci, ale tentokrát branku přestřelil. Alespoň vyrovnání pro domácí přinesla 83.´ zápasu, když odražený míč napálil D. Novák z voleje z 22-ti m k tyči. Tentýž hráč mohl nakonec strhnout vítězství  na stranu domácích o 2´ později, ale jeho samostatný průnik zneškodnil hostují brankář, a tak zápas skončil dělbou bodů.

Branky: 83´ David Novák - 32´ Jan Krotký (PK) Rozhodčí: Komanec - Cihlář, Kulhánek, ŽK 5:2, 100 diváků.

Sestava Hradešic: M. Šůs - Zd. Frančík, M. Hlaváč, P. Řezáč, V. Kotiš, J. Kopal (M. Šmrha), Fr. Šašek (Fr. Melka), J.. Hnojský, O. Starec, M. Lávička (J. Šimáček), M. Florian (D. Novák)

Zbyněk Chmelík, trenér Hradešic: "Hradešice se sami připravily o vedení v tabulce! Na naší hře se ani tentokrát nic negativně nezměnilo, tedy téměř nic. Kvalitní, kombinační hra a trvalý tlak na soupeře, nicméně neproměnit 12 šancí a penaltu, to už je  umění. Tradiční střelci dnes absolutně a naprosto neomluvitelně selhali. Na druhou stranu tady fungovala naše obrana,až na výjímku nemoudrého, penaltového zákroku, dobře dirigovaná Z.Frančíkem a efektivní záloha, kde dnes vynikal O.Starec. Věřím v podporu našich fanoušků i v příštím domácím utkání. Pokusíme se, i kvůli nim, vrátit zpět do čela tabulky"

 

Mochtín - Žákava  2 : 1 (1:1)

Karel Šot

Kvalitní zápas zásluhou obou celků nakonec zvládli za tři body domácí fotbalisté. Ti se ujali vedení v 17.minutě po pěkné útočné akci, kterou zakončoval  Jiří Dolejš. Hosté byli nebezpeční hlavně při standartních situacích, vyrovnat se jim však podařilo po samostatné akci Vitaliya Dromobetskyyho, který byl nejlepším hráčem Žákavé. I po přestávce pokračoval vyrovnaný souboj. Hned v úvodu měli šanci na gol hosté, pak se na druhé straně zatřásla tyč hostující branky po dělovce Jiřího Dolejše z přímého kopu, domácí měli i další brankové příležitosti. Rozhodující moment utkání přišel v 66.minutě. Luboš Kašpar dostal přesnou přihrávku mezi beky hostů, obešel i brankáře a do prázdné branky vsítil vítězný gol ! Hosté se pak snažili o vyrovnání, otevřeli hru. Mohli však znovu inkasovat, ale dobře to pro ně dopadlo. V nastaveném čase pak dopravili míč do domácí sítě, akci však předcházel ofsajd, skóre se neměnilo.

Branky : Jiří Dolejš, Lubomír Kašpar - Vitaliy Dromobetskyy . Rozhodčí L.Funfale z Bělé n.Radbůzou, ŽK 2:2, 80 diváků.

 

Svatobor Hrádek  - Přeštice B  0 : 0 (0: 0)

Diváků: 50. ŽK: 1:1

 

Losiná -  Žinkovy 3: 0 ( 1: 0)

Branky: Fremr, Hajšman, Veleman; ŽK: 0:2 . Diváků: 50 

 

 

 

 1. Svéradice            9   7   0   2   18 :  8    21  (  6)

 2. Hradešice            9   6   1   2   25 :  8    19  (  7)

 3. Nýrsko               9   5   3   1   23 : 11    18  (  6)

 4. Mochtín              9   6   0   3   13 :  7    18  (  3)

 5. Pačejov              9   5   1   3   14 : 13    16  (  4)

 6. Švihov               9   5   0   4   26 : 17    15  (  0)

 7. Měčín                9   4   3   2   10 : 10    15  (  3)

 8. Žákava               9   5   0   4   19 : 20    15  (  0)

 9. Losiná               9   3   1   5   13 : 14    10  ( -2)

10. St. Smolivec         9   3   1   5   16 : 25    10  ( -5)

11. Přeštice B           9   2   2   5   10 : 18     8  ( -4)

12. Dlouhá Ves           9   2   1   6   13 : 21     7  ( -8)

13. Hrádek               9   1   2   6    7 : 19     5  ( -7)

14. Žinkovy              9   1   1   7    7 : 23     4  (-11)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku