Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 10. kolo 9.- 10.10. 2010

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

LÍDR TABULKY SE MUSEL V CHANOVICÍCH OBÁVAT O VÝSLEDEK

 

Těžký úkol obstát stál v 10.kole před chanovickými fotbalisty kteří na domácím trávníku hostila  favorita přeboru a lídra tabulky Spartak Chrást . Hosté vedle   stoprocentní bilance úspěšnosti doma měli za sebou  šňůru vítězství venku a pro body mířili  i na hřiště  klubu, který již nejméně jeden soutěžní ročník  není považován za obávaného soupeře. To však byly teoretické úvahy, ale na hřišti velký rozdíl mezi lídrem tabulky a třetím týmem od konce tabulky znát nebyl. Hosté nakonec byli rádi, že vyhráli šťastnou brankou po teči domácího hráče a nakonec se museli o své hubené vítězství v Chanovicích obávat !

---

 

Chanovice -  Chrást  0 : 1 (0 : 1)

Štěrba Jiří

Domácí začali zápas bez respektu soupeře, který v devíti odehraných kolech jen jednom zápase ztratil body. V 7. minutě zahrozil hostující Sadílek střelou těsně vedle. V 18. minutě Dytrt našel ve vápně Polenu, ale ten zaváhal a bylo po šanci. Ve 22 minutě prošel přes dva hráče hostující Komárek a jeho střelu si nešťastně srazili domácí obránci obloučkem do brány. Hosté vedli 1 : 0. Domácí hráče to ale do kolen nesrazilo, dál bojovali a měli šance Kostka i s TK Srb. Hosté měli ještě v 31 minutě největší šanci zápasu, když odražený míč od tyče domácí branky nedokázal vrátit do prázdné branky hostující Komárek. Do druhého poločasu domácí trenér vystřídal Krále, místo něj přišel Rous. Tento hráč v 49. minutě přešel přes dva hostující obránce a z velkého vápna vystřelil na branku hostů. Brankář Bláha jeho střelu z velkým štěstím vyrazil těsně vedle branky. Domácí dál bojovali a hosté se začali bát o výsledek. Za hosty měli šance ještě Sadílek a Roubal , za domácí Polena a střídající Vivatenko. Ke konci zápasu začal tlačit hosty i velmi nepřesný rozhodčí. Hosté nakonec vítězství uhájili a jsou s třemi body hodně moc spokojený.

Branka : 22 min. Komárek. Rozhodčí : Hanilec. Diváků: 120 .ŽK : 4 : 2

Sestava domácích: Beke, Srb, Káník, Zelenka, Šrámek, Dytrt, Polena/77 Vivatenko/, Kostka, Šefl, Král/46 Rous/, Černohorský

 

Ostatní výsledky :

 

Bolevec  - Příkosice 2: 0 ( 0: 0) 

Branky: Zítek 2; ŽK: 1:2. Diváků: 150

 

Hor.Bříza - Stříbro 1: 1 ( 0: 1)

Branky: Fedorco - Jareš; ŽK: 4:2. Diváků: 540, 

 

Rozvadov -  Stod 0: 2 ( 0: 1)

Branky: Hruška, Kadera; ŽK: 4:5; ČK: 0:1. Diváků: 150 

 

M.Touškov  - Holýšov 2: 4 ( 1: 3)

Branky: Bezdička 2 - Hrádek 2, Lukáš, Multrus; ŽK: 2:1. Diváků: 100 

 

SK ZČE  - Tachov 1: 1 ( 0: 1)

Branky: Vít - Folejtar; ŽK: 3:2; ČK: 1:0. Diváků: 150 

 

Rokycany -  Přeštice 4: 0 ( 3: 0)

Branky: Jícha, Kubík, Procházka, Scheinherr; ŽK: 2:0. Diváků: 220 

 

Vejprnice – Rapid Plzeň  3  : 0 (1 : 0)

 

 

 

  1. Chrást              10   9   0   1   37 :  9    27  ( 15)

  2. Rokycany            10   8   1   1   32 : 14    25  (  7)

  3. Tachov              10   7   1   2   28 : 11    22  (  7)

  4. Stod                10   7   1   2   21 : 11    22  ( 10)

  5. ZČE Plzeň           10   6   2   2   20 : 10    20  (  2)

  6. Vejprnice           10   5   2   3   22 : 16    17  ( -1)

  7. Bolevec             10   3   4   3   16 : 12    13  ( -2)

  8. Přeštice            10   4   1   5   23 : 22    13  ( -2)

  9. Holýšov             10   4   1   5   15 : 19    13  (  1)

 10. Stříbro             10   3   3   4   16 : 25    12  (  0)

 11. M. Touškov          10   3   1   6   20 : 34    10  ( -8)

 12. Příkosice           10   3   0   7    8 : 19     9  ( -3)

 13. Rapid Plzeň         10   3   0   7   17 : 32     9  ( -6)

 14. Chanovice           10   2   1   7    8 : 25     7  ( -8)

 15. Rozvadov            10   1   3   6    9 : 21     6  (-12)

 16. Horní Bříza         10   1   1   8   14 : 26     4  (-11)

---

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

V POSLEDNÍ PODZIMNÍ TŘETINĚ JDE JIŽ DO TUHÉHO

 

V posledních kolech se situace po každém odehraném kole v 1.A třídě  opakuje. Platí to zejména o obou Klatovech a Horažďovicích od kterých se očekává atakování postupových pozic a v součastné době je to přetahovaná o třetí místo. Po ztrátě bodů Horažďovic v Chlumčanech se na 3.místo vrátily Klatovy, které si doma podle očekávání poradily posledním týmem tabulky Sokolem Blovice. Daleko horší je situace s TJ Sušice a  SK Strážov pro které v součastné době nastává tvrdá realita v podobě boje o záchranu. Oba týmy dělí v tabulce od posledního místa pouhé tři body . O pouhé dva body jsou na tom Luby které si přivezly cenný bod z Mýta, ale v následujícím kole si mezi sebou rozeberou body v derby. Luby doma hostí o víkendu Sušici a Strážov po těsné prohře ve Zruči čeká doma derby s favorizovanými Klatovy.

Z tohoto pohledu nejbližší kolo bude pro naše zástupce z Pošumaví v druhé nejvyšší krajské soutěži jednak prestižní záležitostí a zároveň velmi důležité! Samotný pohled na tabulky to jen dokumentuje!  

---

 

Chlumčany -  Horažďovice   1 : 0 (0 : 0)

Hosté  byli celý zápas jasně lepší , ale jejich  převaha se do změny skóre nepromítla. Jejich hra byla příliš komplikovaná, místo až přehnané kombinační slupice chyběla jednoduchost a účelnost v zakončení. Málo využívali prostoru po stranách a střed obrany se domácím podařilo dostatečným počtem bránících hráčů úspěšně zahušťovat.

Do největší šance v prvním poločase se dostal Beránek, který se ocitl sám před  brankářem Chlumčan. ale ten míč nohama vyrazil. V druhém poločase z dalších šancí stojí za pozornost střela Mičkala která skončila na tyči, nebo Jiříkova hlavička z malého vápna která minula branku , či po přihrávce od Sovy střela Beránka zase mířila nad svatyni domácích. Trest za proměňování přišel pro hosty v 72.minutě. Po rohovém kopu a odraženém míči přešli domácí do rychlého brejku, následovala přihrávka do pokutového území na zcela volného Holého a ten nedal Kozlíkovy šanci 1 : 0. Jediná střela mezi tyče kterou domácí vyslali na Kozlíka tak skončila za jeho zády a nakonec měla pro domácí hodnotu třech bodů. Snahu hostů alespoň o vyrovnání otupilo nejprve vyloučení Čadka a domácího hráče za vzájemný osobní souboj a v samotném závěru rovněž přísné vyloučení Stulíka, který viděl čisté vypíchnutí míče hráče hostů jako nedovolené a tak Horažďovice dohrávali pouze s devíti hráči a domácí si již vítězství pohlídali.

Manažer hostů Milan Koželuh: „Jsem zklamaný ze ztracených bodů a navíc z důvodu  dvojnásobného  vyloučení budeme muset v domácím duelu se Zbirohem v sestavě hledat náhradní řešení. Hráli jsme příliš profesorský fotbal, utápěli jsme se v kombinaci a v koncovce jsem nebyli dostatečně důrazní“.

Branka: 72. Holý. ŽK: 1 : 4 . ČK: 1 : 2 (83. Čadek, 89. Stulík). Rozhodčí: Liškutín.

Sestava  Horažďovice: J. Kozlík – M. Šedivý (60. M. Forman), Čadek (ČK 83), Beránek, P. Mičkal – O. Stulík, J. Cihlář, T. Jůda, Beneš (46. J. Janouškovec), J. Sova, J. Jiřík.

 

Zruč  -  Strážov 1: 0 ( 0: 0)

K utkání uvedl hrající asistent trenéra Strážova Lukáš  Helm: " Myslím,že dnešní zápas jen potvrdil náš trend v této sezóně. Popáté jsme venku prohráli o jeden gól a to už není náhoda. Je smutné, že jsme venku dokázali dát jen jeden gól. A to jistě není dobrá vizitka pro naše útočníky. Není už na místě omlouvat se všelijakým způsobem, prostě a jednoduše nehraje dobře jako tým, a to nás sráží. Co naplat, že opět dnešní zápas rozhodla individuální chyba jako v Nýřanech. Deset bodů je více než mizerná bilance a pokud to budu brát osobně, tak jsem už v příštím kole ochoten podat rezignaci na svůj post asistenta trenéra, protože na tréninku 90 procent času věnujeme práci s balonem a v zápase to vypadá, že si neumíme přihrát...a taky si nepřihrajeme. Navíc nás v defenzivě sráží ztráty našich středních a tvořivých záložníků. Myslím si, že řada hráčů podlehla deziluzi, že to všechno půjde samo. Ale ono to tak není. Aby tým jako je Strážov mohl hrát 1.A třídu je k tomu spousta práce a dřiny v tréninku. A bohužel se v našem týmu najdou takový, kteří si myslí, že přijet na trénink dvacet minut po jeho začátku je absolutně v pořádku. Ale není!!!!!!! Náš boj o setrvání v 1.A třídě není o soupeřích, ale o nás. Máme dobré fotbalisty, ale pokud si budeme alibističtí, tak budeme mít velký problém....nejen v 1.A třídě. Musím se přiznat, že po dnešním zápase je mi strašně smutno. K bodům bylo tak blízko, stejně jako v jiných zápasech. Nezbývám mi nic jiného než kluky dobře připravit na další zápas a taky každého z nás, abychom se zamysleli nad tím, co nám Strážov dal za příležitost a nad tím, že bychom mu to měli taky nějak splatit. Není lepší chvíle než teď!!!!!! Musíme si totiž po dnešním prohraném zápase připustit tvrdou realitu....začíná pro nás boj o záchranu!!"

Branky: 72. Řezáč; ŽK: 2:2. Diváků: 130.  Rozhodčí:  Kastl Jan

Sestava : Javorský,Čížek,Michel,Helm,Franc,Vítovec (65.Matějka V)., Chaluš, Matějka T., Bouberle (75.Presl Š.) Janka, Čeleda (60.Šlégl)

 

Sušice – Chotíkov  1 : 1 (1 : 1)

Jonáš Bartoš

Sušice předvedla možná nejlepší výkon v sezoně. Favorizovaný Chotíkov přehrávala a jen smůla v zakončení mužstvo připravila o třetí vítězství v sezoně. Bod za remízu 1:1 a především zlepšená hra by borce z Pošumaví konečně mohla nakopnout k lepším výsledkům.

Už v první minutě utkání se ocitl na vápně osamocený Jakub Melka a přesnou střelou poslal míč do sítě.  Po pár vteřinách od úvodního výkopu domácí vedli 1:0! Sušice pak přehrávala zaskočeného soupeře, kombinační hrou po zemi držela Chotíkov na jejich polovině. „Konečně fotbal, na který se dá dívat!“ mohli si spokojeně vyprávět diváci na tribuně.

Skvělé utkání hrál Dan Šablatura. Trenér Jiří Brabec mu svěřil dirigentskou taktovku uprostřed hřiště, jen na lavičce nechal zkušeného Pavla Hubáčka. Mladý záložník odebíral balony, vysílal přesné přihrávky na útočníky, udivoval přehledem i jistotou. „Hrál skvěle. Jen škoda, že nevydržel celé utkání. Dvacet minut před koncem si sám řekl o vystřídání,“ ohodnotil výkon svého svěřence sušický trenér Jiří Brabec.

Radost sušických fotbalistů z vedení trvala pouze úvodní čtvrthodinku. Kalný fauloval na vápně (podle mnohých měl rozhodčí posoudit zákrok obráceně) a z přímého kopu se krásně trefil Stanislav Purkart. Vyrovnáno 1:1!

Domácí dál pokračovali v tlaku, ve druhém poločase zahrávali spousty standardních situací. Po jedné z nich trefil hlavou břevno Melka, další z velmi dobře hrajících fotbalistů Sušice. Hlavička Kalného se zase odrazila od tyče do bránícího hráče, v koncovce měli domácí obrovskou smůlu.

Udeřit mohli i hosté. Z dalšího přímého kopu trefil někdejší hráč ligové Viktorie Plzeň Purkart tyč, ve stoprocentní šanci mířil v závěru utkání kapitán hostů Luboš Filip těsně vedle. „Tady jsme měli velké štěstí. Kluci chtěli vyhrát, hnali se dopředu a zapomínali na bránění,“ říkal po utkání asistent trenéra Sušice Ladislav Blažek.

Poslední možnost promarnila Sušice tři minuty před koncem. Václav Jech odvážně pronikal do vápna, obránce Pechler ho stáhl a tři minuty před koncem rozhodčí vytáhl červenou kartu. Střídající Hubáček se postavil k přímému kopu, jenže z nadějné vzdálenosti  poslal míč vysoko nad.

Víc už Sušice nestihla. I přes převahu nedokázala vstřelit vítězný gól a musí se spokojit s jedním bodem. „Kluci hráli velmi dobře, dneska je musím pochválit. Oba týmy hrály pěkný fotbal, divákům se utkání muselo líbit. Možná jsme měli na vítězství, ale i s bodem jsem spokojen,“ zhodnotil utkání sušický trenér Jiří Brabec.

Sestava Sušice: Čížek – Jech, Sládek, Kalný, Melka – Budil (62. Jech), Hrach, Šablatura (73. Hubáček), Kysilka – Szedmák, Fuchs (62. Farták)Branky:  1.  Jakub Melka  -  18.  Stanislav Purkart. ŽK:  4 : 3. ČK: 0 : 1( 87. Jiří Pechler). Rozhodčí:  Hodek  -  Čermák, Šimek. Diváků:   150

 

Klatovy - Blovice  2 : 0 (1 : 0)

Václav Kopřiva

Utkání se hrálo za stálé převahy domácích,kteří neproměnili řadu šancí a tak výsledek je pro hosty milosrdný.

Sestava Klatov:Riška,Veselka,Ulrych,Skal(85 Kološ)Vítovec,Ježek,Gyorgy(89 acovský)Matějka J,Janda,Výtisk(57 Matějka D)Vyskočil(67 Votípka)

Branky : 29.min.Matějka J 55 min.Vítovec. Rozhodčí : Kostelník. Diváků: 150. ŽK: 1:1.

 

Mýto – Luby   2 : 2 (1 : 1)

Podrobnosti nehlášeny

Branky: Kříž, Bejček – Švec, Hradecký.

 

Ostatní výsledky :

 

Zbiroh -  Křimice 1: 5 ( 0: 3)

Branky: Smitka - Kovačič 3, Hauer, Šváb; ŽK: 1:0; ČK: 1:0. Diváků:  100

Nýřany -  Nepomuk 4: 1 ( 3: 1) 

Branky: Kasl 2, Kováč 2 - Švec; ŽK: 2:3; ČK: 0:1 . Diváků. 100

Horšovský Týn – Domažlice B  0 : 1 (0 : 1)

 

 

 

  1. Domažlice B         10  10   0   0   29 :  4    30  ( 15)

  2. Chotíkov            10   6   3   1   24 : 13    21  (  9)

  3. Klatovy             10   6   2   2   25 : 16    20  (  5)

  4. Horažďovice         10   6   1   3   22 : 11    19  (  7)

  5. Nýřany              10   4   3   3   18 : 18    15  ( -3)

  6. Chlumčany           10   4   3   3    9 : 11    15  (  0)

  7. Zruč                10   4   1   5   15 : 17    13  ( -5)

  8. Nepomuk             10   3   3   4   20 : 19    12  ( -3)

  9. Luby                10   3   3   4   17 : 18    12  (  0)

 10. Mýto                10   3   3   4   15 : 19    12  ( -6)

 11. Dyn.H.Týn           10   2   5   3   17 : 16    11  ( -7)

 12. Strážov             10   3   1   6   11 : 11    10  ( -5)

 13. Sušice              10   2   4   4    8 : 16    10  ( -8)

 14. Zbiroh              10   1   4   5   15 : 25     7  ( -8)

 15. Křimice             10   2   1   7   12 : 23     7  ( -5)

 16. Blovice             10   2   1   7    7 : 27     7  ( -5)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku