Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 8. kolo 9.- 10.10. 2010

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

ŠVIHOV SE POSTARAL O PŘEKVAPENÍ KOLA

 

Jako na houpačce jsou dosavadní výsledky FC Švihov v dosud odehraných osmi zápasech 1.B třídy. Po té kdy v minulém kole zklamali  své příznivce prohrou doma s posledním celkem tabulky ze Žinkov naopak mile v tomto kole překvapili vítězstvím na hřišti v Zákavé nad týmem domácích  který byl dosud doma stejně jako Svéradice stoprocentně úspěšný .Vedle Švihova přivezly tři body z venku za výhru v Žinkovech  také fotbalisté Sokola Mochtína. 

Největší pozornost v tomto kole byla upřena na tři derby mezi celky z Pošumaví . Derby mezi Měčínem a Hrádkem skončilo těsnou výhrou domácích nad nováčkem soutěže. Další dva duely mohly výrazně promluvit do pořadí v prvním patře tabulky. Vítězstvím v Dlouhé Vsi si lídr tabulky z Hradešic udržel nejen první místo, již potřetí za sebou udržel čisté konto. Pro Dlouhou Ves je to po neúspěchu s Měčínem druhé prohrané derby doma. V třetím derby hraném v Pačejově mezi domácím týmem a hosty z Nýrska , kteří mohou vděčit za úspěšnou hlavičku v poslední minutě která měla hodnotu bodu  zkušenému Kajínkovi!

Dalším týmem který atakuje čelo tabulky jsou Svéradice kterým se podařilo přivést plný počet bodů ze hřiště přeštické rezervy . Po osmém kole  vytvořily Svéradice společně se Sokolem Hradešice při shodném počtu osmnácti bodů vedoucí tandem tabulky 1.B třídy. To znamená, že této krajské soutěži již druhé kolo za sebou vévodí dva týmy z Horažďovicka.

---

 

Dlouhá Ves – Hradešice  0 : 2 (0 : 0)

Josef Krůs

Zápas se hraje v poklidu, místy to vypadá jako pěkné přátelské utkání. U hostů je zřejmé, že  čekají na chybu. U domácích to však mnohé diváky zaskočilo.Domácí jsou pomalejší , bez důrazu a s četnými hrubkami o které se podělily všechny řady. Paradoxně si dlouhoveští vytvořili v úvodním poločase první dvě vyložené gólovky a nikdo by se nemohl divit, kdyby domácí už  po

25 minutách vedli. Poločas ale končí nerozhodně a mnozí si myslí, že jsou tentokrát Hradešice k poražení. Co ukáže 2.poločas ? Od domácích žádnou změnu – pasivita na lavičce a chyby na straně domácích. Ke všemu se přidává i velká smůla,když si domácí brankář nešťastně  sám  posune nevýraznou střelu Mir.Lavičky za svá záda. Domácí sráží na kolena i rychlá druhá  branka,

když hostující Martin Florián využívá chybu domácího stopera  a přesně mířenou střelou  zvyšuje na 0:2. Zápas se už jen dohrává a domácí  vědí, že na výsledku se už asi nic změnit nedá . Hostům se jejich trpělivost , důslednost i větší chuť do hry vyplatila. Odváží si 3 body a potvrzují, že jim místo v čele tabulky patří právem.

Branky :   63. Lavička Miroslav a  68. Florián Martin. Rozhodčí:  Klik Karel.  ŽK- 2:4.  Diváků : 100

 

Měčín – Svatobor  Hrádek  1 : 0 (0 : 0)

Evžen Veselý

Utkání začalo převahou domácího mužstva. Do 20 min zahrávali domácí 11 rohových kopů ale gól nepadl. Střely měčínských hráčů Suchana, Čejka,Prokeše, Němce, Suchana pochytal brankář hostí.První poločas se většinou odehrával na polovině hostí kteří za poločas neohrozili branku domácích.

 Druhý poločas začal opět náporem domácích kteří pokračovali  zahazování brankových příležitostí. V 73 min po centru Jardy Krotkého Dušan Němec hlavou zavěsil. Jak se ukázalo jediný a také vítězný gól. Hosté zahrozili v 85 min, kdy trestný kop skončil na břevně domácí svatyně. Vítězství domácích bylo zasloužené.

Utkání řídil Roman Bína před návštěvou 110 diváků. ŽK: 3 : 2.  

Sestavav Měčína :Boček,Eliáš,Touš,Malán,Ambrož,Čejka,Krotký,Prokeš,Štampach,Němec,Suchan.Střídali: Kubík, Viták

 

Pačejov – Nýrsko  1 : 1 (0 : 0).

Tomáš Cihlář

Utkání celků z popředí tabulky se hrálo za krásného slunečného počasí na dobrém terénu. Trenéři Pačejova měli velké problémy se sestavou, když postrádali hned několik opor – Mrázka, Pavelce, Bokra, k dispozici nebyl ani horažďovický střelec Forman. Příležitost tedy dostali hráči širšího kádru a rozhodně nezklamali. Před zahájením zápasu se v kuloárech debatovalo o „dobrém bodu“, nakonec o všechny tři domácí přišli až v poslední minutě zápasu.

V prvním poločase se hrálo především ve středu hřiště, do šancí se oba týmy prakticky nedostávaly. Nejvíce vzruchu přinesla 44.minuta, kdy Ondra Němec odvážně pronikl přes dva hráče do pokutového území, byl zezadu atakován, ale k údivu všech hráčů i diváků se penalta nepískala. Hosté si jistě v této chvíli notně oddychli.

Úvod druhého poločasu se domácím vydařil a mladý Vítek Kříž po závaru v pokutovém území střelou pod břevno otevřel skóre. Byl to jeho premiérový gól za pačejovské áčko. Hosté dirigováni zkušenými Kalivodou a Hvězdou otevřeli hru a výsledkem bylo břevno nastřelené v 73.minutě Martinem Tykalem. Domácí kontrovali krásnou střelou Ondry Němce z trestného kopu v 83.minutě, která rovněž orazítkovala břevno. V 84.minutě musel odstoupit po zranění klíčový hráč domácí defenzívy Jirka Zdeněk a tento fakt se ukázal jako rozhodující pro závěrečnou fázi zápasu. V 86.minutě mohl vedení domácích pojistit střídající Honza Kodýdek, ale po pěkné přihrávce od Franty  Štěpána zblízka trefil jen padajícího brankáře. Bohužel pravidlo „nedáš – dostaneš“ zafungovalo chvíli poté, když v 90.minutě vyrovnal hlavou Luboš Kájínek. Před 130 diváky řídil Josef Ulrych z Domažlic.

Střídali: Hlůžek J., Kodýdek, Kalčík

Branky: 50.Vít Kříž – 90. Luboš Kajínek. Rozhodčí: Ulrych. ŽK: 2:3. Diváků: 130.

Sestava domácích: Boř – Lávička – Zdeněk – Šimánek – Hosnedl – Ticháček – Brůha – Kříž – Němec – Marek – Štěpán

 

Žákava  -  Švihov 1: 3 ( 1: 1)

Jiří Toman

Po nevydařeném zápase v domácím prostředí,jsme chtěli uspět s týmem Žákavy, jenž v domácím prostředí neztratil ani bod.Ve 4.min.vykopl domácí hráč tvrdou střelu Sýkory na roh.Domácí tým měl v úvodu převahu,zvláště rychlí útočníci dělali hostující  obraně velké starosti.První dvě šance skončily vedle,třetí zachránil na brankové čáře Žák,který zaskočil za brankáře.Po úvodním tlaku se začali osmělovat i hosté ve 29.min.pohotová střela Pfluga minula šibenici o centimetry a ve 31.min.neuspěl Špatenka,který brankáři tváří tvář neuspěl.Zdeněk Špatenka nastoupil po zranění,které utrpěl v prvním kole,jeho osobnost na hřišti je pro tým velkým přínosem.Hosté šli do vedení ve 40.min,kdy se na levé straně uvolnil Brož naservíroval míč před bránu,kde si sní věděl rady Zadražil. Klasika pro hosty udržet výsledek do šatny se opět nepodařilo,ve 44.min se ve vápně uvolnil kanonýr Drahobeský a technickou střelou srovnal na 1:1.V 50.min.po centru Sýkory trefil tyč Čížek R.V 51.min.po rohu domácího týmu se vyznamenal brankář Zdráhal Luboš,který ukázal výborný postřeh a chytil gólovou šanci z bezprostřední blízkosti.Jak se později ukázalo,byla to poslední šance domácího týmu.V 63:min.zahrával ze strany tr.kop Kudjak,jeho prudkou střelu vyrazil brankář k volnému Žákovi a ten poslal hosty do vedení.V 70.min.šel do brejku Sýkora,špatně vyběhnutého brankáře si obhodil a skoroval do prázdné brány.Za zmínku stojí trestný  kop Havlíčka,při kterém se vyznamenal domácí brankář.Výborný výkon celého týmu hlavně ve druhém poločase podložený velkou bojovností a taktickou hrou přinesl zasloužené tři body.Hráči Švihova jsou prostě Jánošíci,bohatým berou a chudým dávají.

Branky: Drohobetskýy - Sýkora, Zadražil, Žák; ŽK: 3:1. Diváků: 100

 

Žinkovy -  Mochtín 1: 3 ( 1: 0)  

Karel Šot

Hosté z Mochtína neodehráli dobře první poločas, prohrávali od 20.minuty 0:1. To se z přímého kopu  přesně trefil domácí Trojánek. O tři minuty později měl šanci na vyrovnání mochtínský Jiří Dolejš  rovněž z přímého kopu, ale míči v cestě do branky stála tyč domácí  branky.

Až po přestávce se hosté  zlepšili, zvýšili svoji aktivitu, začali mít i šance. V 60.minutě D. Dvořák dělovkou orazítkoval tyč domácí branky, vzápětí po jeho přihrávce srovnal na 1:1 dorážkou J. Kul. O deset minut později byl ve vápně faulován pronikající Ji.Dolejš, kapitán P.Švátora poslal z penalty Mochtín do vedení. Žinkovy chtěly vyrovnat, otevřely hru, v obraně však měly hodně okének. V 80.minutě utekl domácí obraně D.Dvořák, jeho samostatný nájezd likvidoval domácí golman Havel faulem, za který se kopala další penalta. Proměnil ji tentokráte Jiří Dolejš a  upravil stav na konečných 1:3 pro Mochtín.

Branky: Trojánek – Dolejš Jiří, Kul, Švátora Pavel; Rozhodčí M.Vocelka , asistenti P.Ďugel a V.Sirový. ŽK: 5:1. Diváků: 100

 

Přeštice B – Svéradice  2 : 3 (0 : 2)

Václav Dušek ml.

Hosté v prvním poločase potvrzovali své postavení v tabulce a po brankách Jiřince a nové akvizice na Junior start z Horažďovic Petra Mičkala se dostali do dvoubrankového vedení. Když hned na začátku druhého poločasu přidal Mičkal třetí branku Svéradic vypadalo to na pohodové vítězství. Opak však byl pravdou. Domácí dostali možnost snížit z pokutového kopu a když vzápětí vstřelili kontaktní branku, bylo zaděláno na drama. Hosté však již jednogólové vedení dokázali uhájit a vezou z Přeštic cenné tři body.

Branky: Brada Marek (PK), Stehlík Jaroslav - Mičkal Petr 2, Jiřinec Michal. Rozhodčí: Ďugel Pavol

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Pícka, Jiřinec, Martínek - Mareš (79.Šlehubr), Z.Prokopec, Herout (87.Vlček), Petřík - Mičkal, Makovec

 

Ostatní výsledky :

St.Smolivec -   Losiná 2: 2 ( 1: 1)  

Branky: Strejc, Štěpánek - Veleman 2; ŽK: 2:4; ČK: 0:1. Diváků: 50.

 

 

 

  1. Hradešice            8   6   0   2   24 :  7    18  (  9)

  2. Svéradice            8   6   0   2   17 :  8    18  (  6)

  3. Pačejov              8   5   1   2   14 : 12    16  (  4)

  4. Nýrsko               8   4   3   1   16 : 11    15  (  6)

  5. Mochtín              8   5   0   3   11 :  6    15  (  3)

  6. Žákava               8   5   0   3   18 : 18    15  (  0)

  7. Měčín                8   4   2   2    9 :  9    14  (  2)

  8. Švihov               8   4   0   4   21 : 16    12  (  0)

  9. St. Smolivec         8   3   1   4   16 : 18    10  ( -5)

 10. Dlouhá Ves           8   2   1   5   12 : 16     7  ( -8)

 11. Losiná               8   2   1   5   10 : 14     7  ( -2)

 12. Přeštice B           8   2   1   5   10 : 18     7  ( -5)

 13. Hrádek               8   1   1   6    7 : 19     4  ( -5)

 14. Žinkovy              8   1   1   6    7 : 20     4  (-11)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku