Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 8. kolo 24. – 25.9. 2010

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

CHANOVICE NEDOBYLY BRANKU HOLÝŠOVA, ZÍSKALY DOMA JEN BOD

Jitka Kilbergerová – Klatovský deník

Chanovice – Po sedmém kole krajského přeboru předposlední Chanos Chanovice hostil v sobotu na domácím hřišti dvanáctý Holýšov, který měl ale stejně bodů.V „upršeném“ zápase, který se odehrával většinou ve středu hřiště, se nepodařilo ani jednomu z celků vstřelit branku, a tak si nakonec body dělily.

---

 

Chanos Chanovice – Holýšov 0 : 0

Vstup do utkání měli lepší hosté. Domácí gólman Beke měl hodně práce „ukočírovat“ obranu, od jeho branky se ozývalo: „No co to je, kluci, jezdíme!“. Brzy se hra vyrovnala, o míč se urputně bojovalo hlavně ve středu hřiště. Hra domácích se postupně zlepšovala, měli míč častěji na svých kopačkách, ale kazili přihrávky, ze kterých by se mohli dostat k ohrožení holýšovské branky.

Hosté, přestože spíš bránili, při ojedinělých útocích byli nebezpečnější, dařily se jim centry, ale s následnými dorážkami Beke práci neměl. Chanovičtí dál stupňovali tlak, dobře četli hru soupeře, obírali ho snadno o míče, ale sami pokračovali v nepřesnostech, takže se ani k ohrožení  branky nedostali.

I do druhé půle vstoupily Chanovice útočně, ale znovu bez střeleckých šancí. Obléhání holýšovské branky pokračovalo, domácí Srb dělovkou z přímého kopu vystrašil hostující obranu, ale ta míč dokázala odvrátit. Další střela domácích znovu z přímého kopu jen velmi těsně minula branku. Ke střele se dostali i hosté, Beke sice mokrý míč napoprvé neudržel, ale pak ho bezpečně skryl v náručí.

Po patnácti minutách začali „vystrkovat růžky“ Holýšovští, zavřeli domácí na jejich půlce a Schamberberger se ocitl v obrovské šanci, když sám před Bekeho brankou jen těsně minul křížný centr.

Konec zápasu, který vládly na hřišti emoce, už patřil jen hostům, kteří odstřelovali domácí branku. Beke zachránil domácí, když výborným zákrokem zlikvidoval dělovku hostů, domácí se dostali ještě do dvou ojedinělých šancí, střelu Rouse brankář Holýšova Frei vyrazil a Srb znovu z přímého kopu propálil všechno před sebou, ale jeho střela branku hostů minula. S výsledkem a s bodem byli určitě po zápase spokojenější hosté z Holýšova.     

Rozhodčí: Jambura. Diváků: 120. Hráno bez karet.

Sestava domácích: Beke, Srb, Patsch, Hnídek, Zelenka, Dytrt, Polena (69. Král),  Kostka, Šefl, Rous, Černohorský.

Trenér Chanosu Chanovice Pavel Běloušek po remízovém zápase s Holýšovem s výsledkem ani s výkonem svého mužstva nebyl vůbec spokojen.

„K takovému zápasu se těžko něco říká. Sice první poločas byl běhavější, ale málo bojujeme, děláme málo pro to, abychom vyhráli. Chybí nám důraz hlavně ve vápně a i předvídavost. V základu nám chyběli Šrámek a Brom, který v současné době patří k těm lepším hráčům v týmu, ale na to se nechci vymlouvat. Hráli další hráči a my jsme si nedokázali vytvořit  žádnou gólovou šanci, my jsme ani nestříleli, prostě to byl zápas bez šancí, vždyť i hosté měli jen jednu velkou na konci. Jsou to pro nás jednoznačně dva ztracené body,“ řekl po zápase velmi zklamaný Běloušek.

 

Bolevec  - Stříbro 1 : 2 ( 0: 1)

Branky: Bublík - Šaman, Ábel; ŽK: 3:2 . Diváků: 80 

 

Příkosice  - Chrást 0 : 4 ( 0: 2)

Branky: Roubal, Sadílek, Stružka, Zedník; ŽK: 1:2 . Diváků: 250 

 

Hor.Bříza  - Stod 1 : 2 ( 1: 0)

Branky: Chocholatý - Košťál 2; ŽK: 3:1. Diváků:  100 

 

Rozvadov -  Tachov 0 : 4 ( 0: 2)

Branky: Habart, Machač, Tušl, Šácha; ŽK: 2:3 . Diváků: 350 

 

M.Touškov -  Rapid 4 : 3 ( 2: 3)

Branky: Bezdička, Karbusický, Prchlík, Svoboda - Hucl, Korda, Žitník; ŽK: 1:4. Diváků: 100 

 

SK ZČE -  Přeštice 2 : 1 ( 1: 0) 

Branky: Marek, Vohrna - Bešta; ŽK: 4:1. Diváků:100

 

Vejprnice  - Rokycany 2 : 3 ( 2: 0) 

Branky: Paul, Vnuk - Horváth, Kubík, Procházka; ŽK: 4:2; ČK: 2:1, Diváků:100

 

 

 

 

 1. Chrást               8   7   0   1   33 :  8    21  ( 12)

 2. Rokycany             8   6   1   1   27 : 14    19  (  7)

 3. ZČE Plzeň            8   6   1   1   18 :  7    19  (  4)

 4. Tachov               8   6   0   2   23 : 10    18  (  6)

 5. Stod                 8   5   1   2   17 : 10    16  (  7)

 6. Přeštice             8   4   1   3   21 : 15    13  (  1)

 7. Vejprnice            8   3   2   3   16 : 14    11  ( -4)

 8. Stříbro              8   3   2   3   15 : 21    11  (  2)

 9. Bolevec              8   2   4   2   14 : 11    10  ( -2)

10. M. Touškov           8   3   1   4   18 : 26    10  ( -5)

11. Holýšov              8   2   1   5    8 : 15     7  ( -2)

12. Chanovice            8   2   1   5    7 : 22     7  ( -5)

13. Rozvadov             8   1   3   4    7 : 16     6  ( -9)

14. Příkosice            8   2   0   6    5 : 17     6  ( -6)

15. Rapid Plzeň          8   2   0   6   15 : 28     6  ( -6)

16. Horní Bříza          8   1   0   7   12 : 22     3  ( -9)

 

 

---

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

BITVU O DRUHÉ MÍSTO VYHRÁLY KLATOVY

 

V osmém kole 1.A třídy došlo k očekávanému klání  dvou největších želízek Pošumaví v této soutěži mezi exúčastníky krajského přeboru v Klatovech. Derby bylo o to zajímavější, že šlo o přímý souboj o druhé místo  . Zápas po bezbrankovém prvním poločase se rozhodoval až po přestávce . V této části se bylo na co dívat a k zajímavosti přispěl i vývoj , který odstartoval na každé straně góly z pokutových kopů. Domácím se podařilo srovnat  na 2:2 a nakonec vstřelit i rozhodující třetí branku, která rozhodla o tom, že na druhé místo se usadily po tomto kole Klatovy. V druhém zápase ve kterém měli výhodu domácího prostředí se Sušice  nedokázala prosadit v souboji s lídrem tabulky divizní rezervou Domažlic  která i po tomto kole je bez ztráty bodu suverénem soutěže. Venku hrály další dva zástupci Pošumaví Strážov i Luby  . Oba prohráli  shodným výsledkem 2:1 . Strážov po třech těsných prohrách 1:0 tentokráte sice dal venku na podzim svojí  první branku, nicméně to moc platné nebylo. Domácím stačilas výhru jedna přesná trefa   na branku Javorského ,  když ten druhý  gól si Strážovští dali vlastní .

  

Chlumčany -  VD Luby   2 : 1 ( 2: 0)

Branky: Voller, Šobr - Šnour; ŽK: 1:5; ČK: 0:1 . Diváků: 80 

 

Nýřany  -  Strážov  2 : 1 ( 1: 0)

Za chladného podzimního počasí nastupoval Strážov na půdě Nýřan s ještě čerstvou vzpomínkou jarních bojů, kdy Nýřany jako jediné dokázali Strážov v jeho dobré jarní formě výrazně porazit. Trenérské duo tak na všechny apelovalo, aby k podobné blamáži nedošlo a nutno říct, že zápas se vyvíjel skutečně daleko odlišně od toho před několika málo měsíci.

 Hosté ze Strážova do zápasu skutečně vlétli a během prvních pěti minut měli tři dobré šance ke skórování. Bohužel i na Plzni Severu platí nedáš dostaneš, a proto po nedůrazném bránění standartní situace lovil brankář Javorský míč ze svojí sítě již v sedmé minutě. Strážov však nesložil zbraně a neustále zaměstnával defenzivu domácího celku, bohužel bez brankového efektu. Domácí se v prvním poločase spokojili pouze s bráněním hubeného náskoku a kromě dvou náznaků rychlého brejku nepředvedli nic.

 Do druhé půle nastoupili strážovští fotbalisté s viditelnou touhou po srovnání výsledku a během prvních čtyř minut domácí vůbec nepustili na vlastní polovinu. Pak ale přišla 56. minuta, kdy do vápna doplachtil jednoduchý centr, který ale nešťastně hostující obránce uklidil do vlastní brány. Domácí Dioss, který tak na bránu ani nevystřelil, vedl už 2:0. Scénář posledních třiceti minut byl pak velice monotónní. Na jedné straně velká snaha a herní převaha hostujícího celku Strážova, na straně druhé slušná obrana a pramálo nebezpečné brejky domácího Diossu. Přes veškeré snažení na více než na korekci výsledku fotbalisté ze Strážova nedosáhli a ve čtvrtém utkání venku prohráli opět pouze rozdílem jediné branky.

 Řekl po utkání asistent Strážova Lukáš Helm: " Pokud nebudu hledět na výsledek, tak dnes jsme předváděli skutečně dobrý a pohledný fotbal. Bohužel fotbal se hraje na branky a těch nám dnes do naší svatyně padlo víc než do té nýřanské. Musím přiznat, že naše výkony na hřištích soupeřů jsou pro mě docela zklamáním, protože na jaře jsme odtud dokázali vozit cenné body. A co je nejhorší, tak ani v jednom venkovním zápase jsme nevyhořeli. Naopak dnes jsem přesvědčen, že jsme měli na plný bodový zisk. Stejně tak jako jsme měli v Mýtě či v Chlumčanech na zisk bodu. Jenže to jsou jen spekulace a my místo patnácti bodů máme jen deset, a to není jistě po osmi kolech důvod k oslavám. Navíc nás čekají těžcí soupeři jako Domažlice či Klatovy. Je to teď jen na nás na hráčích, abychom s tím něco provedli a začali pravidelně obohacovat náš bodový účet i po zápasech venku."

Branky: Mašek, vlastní - Kalista; ŽK: 4:1 . Diváků: 120 

 Sestava Strážova: Javorský - Michel, Čížek, Helm - Chaluš, Šlégl (61. Kalista K.), Matějka T., Bouberle, Vítovec ( 75. Weber) - Janka, Čeleda branka za Strážov- Kalista Karel

 

TJ  SUŠICE   -   JISKRA  DOMAŽLICE  "B"   0  :  3     ( 0  :  1)

Vratislav Krulich

Počátek utkání oboustranně opatrný, domácí vědomi si kvalit soupeře hráli opatrně ze zabezpečené obrany. Po úvodní čtvrthodince hosté postupně získávali kontrolu nad utkáním. Hosté byli lepší ve startu na míč, lépe kombinovali a postupně získávali kontrolu nad středem hřiště. Výsledkem převahy byl vedoucí gól v síti domácích, kdy se v pětadvacáté minutě poprvé prosadil domažlický útočník Jan Havlíček.

V druhé půli prvního poločasu se sušickým postupně podařilo eliminovat domažlický tlak a začali vystrkovat drápky. Ale bohužel pro domácí bez gólového efektu.

Do druhé půle nastoupili domácí s odhodláním zvrátit stav utkání ve svůj prospěch. Rychleji kombinovali a dařil se i přechod do útoku. V těchto fázích utkání měli sušičtí silný tlak na domažlickou bránu, ale výsledkem snahy bylo pouze to, že několikrát nechali vyniknout domažlického gólmana Tobiase Hubera. A jak to ve fotbale chodí v době největšího tlaku na domažlickou svatyni přišel učebnicový brejk hostí a domažlický útočník Havlíček se mohl v dnešním utkání radovat podruhé.

Domácí i přes druhý inkasovaný gól se tlačili k domažlické brance, ale doplatili na svoji letošní nemoc - nedat gól. A kalich hořkosti museli domácí vypít v osmdesáté minutě utkání, když hosté předvedli ukázkový brejk a střelecky disponovaný Havlíček mohl slavit v Sušici hattrick.

Na domácím družstvu bylo sympatické, že ani po třetí obdržené brance nepolevili v útočné aktivitě a dál se snažili překonat domažlický obraný val. Ale pro sušické bohužel bez gólového efektu. Když už dokázali překonat domažlickou obranu, byl vždy na místě hostující gólman Huber. A tak i v tomto utkání se domácím nepodařilo radovat se ze vstřelené branky.

Branky:   25.,  65. a  80. Jan  Havlíček. ŽK: 1 : 0. Rozhodčí:  Dunghubel - Kohout, Šlauf .  DS: Hajšman. Diváků: 150.

Sestava TJ Sušice: Míček, Bešta, Kalný, Sládek, Jech (46´ Melka), Budil (52´ Fuchs), Hrach, Hubáček, Hájek, Kysilka (64´ Šablatura), Farták

 

Klatovy  - Horažďovice   3 : 2 (0 : 0)

Branky: György, Skala, Vítovec - Beneš, Sova; ŽK: 2:3 . Diváků: 150 

Podrobnosti nehlášeny

 

Blovice  - Křimice   1 : 0 ( 1: 0)

Branky: Bečvář; ŽK: 0:2 . Diváků: 90 

 

Zbiroh Chotíkov 1: 5 ( 1: 2)

Branky: Jaroš - Belan, Křišťan, Marek, Schwarz, Šulan; ŽK: 2:2; ČK: 0:1 . Diváků:  80 

 

Sl.Mýto  - Nepomuk 4: 1 ( 2: 0) 

Branky: Fišer, Hatina, Kříž, Veverka - Ptáček; ŽK: 5:0; ČK: 1:1 . Diváků: 100

 

Horš.Týn -  Zruč 4: 1 ( 3: 1)

Branky: Svoboda 2, Schweiner, Šindelář - Hucl; ŽK: 1:1 . Diváků: 120 

---

 

 

 1. Domažlice B          8   8   0   0   23 :  4    24  ( 12)

 2. Klatovy              8   5   2   1   23 : 12    17  (  5)

 3. Chotíkov             8   5   2   1   21 : 12    17  (  8)

 4. Horažďovice          8   5   1   2   18 : 10    16  (  7)

 5. Nýřany               8   3   3   2   14 : 12    12  ( -3)

 6. Mýto                 8   3   2   3   13 : 15    11  ( -4)

 7. Chlumčany            8   3   2   3    7 : 10    11  ( -1)

 8. Strážov              8   3   1   4    9 :  6    10  ( -2)

 9. Nepomuk              8   2   3   3   16 : 15     9  ( -3)

10. Sušice               8   2   3   3    7 : 12     9  ( -6)

11. Dyn.H.Týn            8   1   5   2   13 : 13     8  ( -7)

12. Luby                 8   2   2   4   13 : 16     8  ( -1)

13. Zbiroh               8   1   4   3   14 : 18     7  ( -5)

14. Zruč                 8   2   1   5   10 : 17     7  ( -5)

15. Blovice              8   2   1   5    7 : 21     7  ( -5)

16. Křimice              8   1   0   7    6 : 21     3  ( -6)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku