Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
ROZHODČÍ JOSEF ABRAHÁM PODRUHÉ V ROLI ZACHRÁNCE

Rozhodčí Josef Abrahám

podruhé zachránil hráči na hřišti život

 

Z ROLE ZACHRÁNCE SE CHANOVICKÝ HRÁČ  STANISLAV SOUKUP  STAL TENTOKRÁTE SÁM POSTIŽENÝM

 

Při turnaji v Kvaseticích hraném první červencový víkend tohoto roku došlo k zranění hráče   Pavla Lepšího, kterému poskytl velmi rychle pomoc brankář Chanosu Chanovice Stanislav Soukup  a jeho zásluhou mu bylo obnoveno dýchání.  Tímto svým činem zachránil chanovický fotbalista podle vyjádření přivolané záchranné služby tomuto hráči život.  Osudy lidí bývají často nevyzpytatelné. V závěru nedělního  zápasu okresního přeboru Chanovice B -  H.M.Boží došlo ke zranění  kvasetického hrdiny turnaje Stanislava Soukupa, který po srážce s hráčem hostů zůstal ležet na zemi se zapadlým jazykem. 

Stanislav Soukup (na foto jako záchránce v Kvaseticích) se zásluhou J.Abraháma  se může usmívat dál  

Díky včasnému zákroku rozhodčího Josefa Abrahama(níže na foto  druhý zleva) ,který se v podobné situaci ocitl v krátké době již podruhé se po několika minutách zraněný Stanislav Soukup st.  vydal do kabin již po svých a nemusel vyhledat ani další lékařské ošetření .

Rozhodčí Josef Abraham ze Sušice  se ocitl v roli zachránce lidského života hráče v úvodním kole  utkání IV.třídy  N.Hory-Kolinec, kdy v poslední minutě  tohoto duelu při běžném kontaktu se soupeřem hostující hráč Josef Vondřička padl na zem a bezvládně ležel. Duchapřítomný rozhodčí  ani na chvíli nezaváhal a poskytl mu ošetření při kterém hráči vyndal zapadlý jazyk  a přispěl k tomu , že hráči zachránil život.

Oba profesionální zákroky které arbitr fotbalových soutěží OFS Klatovy  je nutno ocenit s vyseknutím hluboké poklony . To ostatně udělali funkcionáři Sokola Kolinec a také vedoucí týmu Chanosu Chanovice B Václav Brejcha :“ Za svoji rychlou a odbornou pomoc náleží panu rozhodčímu Josefu Abrahamovi poděkování a to jistě nejen od zraněného hráče , ale  i od všech zúčastněných“ .

Z hráče zachránce Stanislava Soukupa který zachránil  život protihráči na letním turnaji v Kvaseticích se stal tentokráte postižený a jeho příkladný čin mu osud vrátil měrou vrchovatou.

Jak jsou osudy někdy nevyzpytatelné. Platí to především na rozhodčího Josefa Abrahama, který podruhé v krátké době  dotáhl roli zachránce do úspěšného konce.

V závěru nutno  podotknout, že události pozorně vnímá i řídící fotbalový orgán v Pošumaví OFS Klatovy, který  se  již prvním příkladným činem  rozhodčího Josefa Abrahama při utkání v N. Horách  na své srpnové pravidelné schůzi zabýval a jeho počínání nezůstane určitě při vhodné příležitosti bez důstojného ocenění.

Nelze si je přát, aby pokud k podobným situacím při zápasech dojde, aby vždy končily takovým koncem jako ty tři  které se v rozmezí posledních  více než dvou měsíců na hřištích v Pošumaví staly.  Fotbal je kontaktní sport a zejména  v závěrech utkání, kdy je organizmus  hráčů  unavený fyzicky i psychicky může k podobným případům docházet.

 Po těchto případech se určitě nabízí  , aby součástí  školení  rozhodčích všech kolektivních sportů a to nejen fotbalu byla i prevence v poskytnutí rychlé pomoci se zaměřením na podobná zranění.

Rozhodčí je při utkání většinou přítomen vždy a on může být garantem, že nejen dodržováním pravidel bude docházet k minimálním zraněním s vážnými následky, ale i záchraně toho nejcennějšího co každý z aktérů zápasů má a to je život.

V závěru jedinou větu  na adresu Josefa Abrahama : "Děkuji, Josefe jsi kabrňák ! Jsem rád jak  jsi se zachoval . Je tvojí zásluhou, že  mohu o výše uvedených činech psát takto, a ne s označením v černém rámečku.  Myslím si, že jsi se stal živým příkladem nejen pro všechny fotbalové arbitry v Pošumaví!"

Miroslav Sedlmaier, autor webových stránek

 


FOTO Z UTKÁNÍ    IV. třídy mužů   Strážov B -  Spůle    2 : 0 (2 : 0) 

Foto: Miroslav Sedlmaier

 

 

Další foto z utkání   ZDE

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku