Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
KLATOVŠTÍ ŽÁCI VYBOJOVALI historický postup

KLATOVŠTÍ ŽÁCI VYBOJOVALI  

historický postup do semifinálového turnaje

 

   Starším žákům Klatov  se podařil historický úspěch v turnaji Premier cup, když postoupili z prvního kola do semifinálového turnaje. V letech zajížděli v rámci zmíněného turnaje do Jihočeského kraje, v letošním roce byli zařazeni do skupiny v Rokycanech, kde nám se střetli s týmem domácích  FC Viktoria Plzeň B.

FC Rokycany - Klatovy 0:1 (0:1)

   Do turnaje  vstupovali utkáním s domácím týmem FC Rokycany. Soupeře v prvních deseti minutách utkání zatlačili hosté k jeho svatyni, několik hodně nadějných šancí ale trestuhodně zahodili, domácí podržel víc než skvělý brankář, který hodně bravurními zákroky zachránil před pohromou. Rokycanům se následně podařilo vyrovnat hru a tlačit se k brance našeho týmu. V závěru prvního poločasu (hrálo se 2 x 20 minut) dostal Klatovy do vedení Petr Reitmajer, který hlavou usměrnil rohový kop Jany Kojana za záda domácího brankáře. Druhý poločas se hosté hodně soustředili na udržení výsledku než na kvalitu své hry, ale i přesto jsme si vytvořili několik slibných příležitostí pojistit si výhru v tomto utkání.

Klatovy - FC Viktoria Plzeň B 1:1 (0:1)

    Po patnácti minutové pouze nastoupili Klatované k druhému utkání s FC Viktorií Plzeň B s vědomím, že vítězství je posunuje do semifinálového turnaje. Vedení v utkání však získala Viktorka, která využila chyby v rozehrávce a rychlo přímočarou akcí na levé straně vstřelila úvodní gól utkání. Toto utkání bylo vyrovnané ve kterém si klatovští žáci  vytvořili několik šancí ke skórování, které však nevyužili. Soupeř mohl své vedení také navýšit, když jsme se štěstím vykopávali míč opakovaně z brankové čáry. Vyrovnání jsme se Klatovy dočkaly až v druhém poločase, když penaltu nařízenou za zákrok na Jakuba Jarošíka proměnil Jan Kojan. Své šance v utkání už nevyužil ani jeden tým a tak o tom, zda se hráčům  z města karafiátů se jim podaří postoupit museli čekat až na výsledek posledního zápasu, když  o tom kdo postoupí  mohla rozhodnout Viktorka ve svém utkání proti Rokycanům.

FC Rokycany - FC Viktoria Plzeň 1:1 (1:1)

   V posledním utkání se vedení ujali domácí Rokycany, Viktorka vzápětí stav srovnala. Hráči Plzně však postup odmítl v druhém poločase, když zahodili tři jasné příležitosti. Výsledek tohoto utkání nám zajistil postup do semifinálového kola.

Tabulka

1. Klatovy                  2:1  4
2. FC Viktoria Plzeň   2:2  2
3. FC Rokycany           1:2   1

Klatovy ziskem 1.místa si vybojovaly  postup do semifinálového kola, které se odehraje ve dnech 21., 23. nebo 29. září v Praze ve sportovním centru AC Sparta Praha na Strahově, Humpolci neb Brně. Kam je  los zařadí, na to si musí počkat.

Postup vybojovali : Aleš Martínek, Jiří Procházka, Petr Reitmajer, Karel Čabrada, Ondřej Macháček, Petr Povolný, Jakub Lysek, Jakub Jarošík, Jan Kojan, Štěpán Bilíček, Jaromír Kozák, David Dolanský, Zdeněk Cibulka, Pavel Harmady, Filip Bláha, Jakub Pitel, Dominik Schweigl

Trenéři  : Petr Ulrych, David Gajdůšek


Danone cup - 1. kolo - výsledky

Mladší žáci

Klatovy - TJ Přeštice   4:3 (3:2)

Klatovy - středa 8. září 2010

     V prvním kole turnaje na domácím hřišti přivítaly mladší žáci Klatov  vrstevníky z Přeštic. Zápas pro    nezačal dobře, i když hra byla vyrovnaná, soupeř se dostal v 10. minutě do vedení, když využil svého rohového kopu. Branku vstřelil Robert Samek, který za minutu přidal ještě jednu branku. Domácí  nezačali zmatkovat, přidali na tempu a soupeře zatlačili k brance a do konce prvního poločasu otočili skóre ve svůj prospěch. V 16. minutě přeloboval brankáře hostí Jakub Skýpala, v 25. minutě byl důrazný v pokutovém území Michal Marek a zapsal se do listiny střelců. Vedení získal svou brankou v 25. minutě Jakub Skýpala svou druhou brankou v utkání.

     V druhém poločase se domácí hodně snažili navýšit skóre a zajistit si účast v druhém kole, ale branku se jim nedařilo i přes mírnou převahu vstřelit. Vedení o dvě branky se nepodařilo získat po spolupráci Jakuba Skýpaly s Michalem Markem až v 44. minutě. Do tabulky střelců se zapsal Michal. Vedení o dva góly nás uspalo a závěr utkání patřil hostům, kteří převzali aktivitu v utkání. Snížit na rozdíl jedné branky se jim podařilo až minutu před koncem, svůj hattrick uzavřel hostující Robert Samek. Na vyrovnání však zbylo málo času a tak jsme se mohli radovat z postupu do druhého kola.

Sestava

Matyáš Blahník, Valeš Ondřej, Valečka Václav, Tomáš Daněk, Trumpeš Martin, Bohdan Shkyarskyy, Robin Hranáč, Michal Šobek, Michal Marek, Skýpala Jakub, Sojka Jindřich, Jakub Talaš, Michal Mužík, Václav Hrabík

Dvojice trenérů Klatov Václav Marek, Zdeněk Mazanec k utkání uvedli :     „Velice kvalitní utkání, soupeř se od prvních minut prezentoval kombinačním fotbalem, bez zbytečného nakopávání, což v mládeži není moc vidět. I naše snaha o kombinační hru přispěla ke kvalitě tohoto zápasu. Těšit nás může, že kluci i za nepříznivého stavu nic nevzdali a utkání otočili ve svůj prospěch. Soupeř nám v závěru utkání taky pěkně zavařil."

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku