Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 4 .kolo 11. – 12.9. 2010

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

KDYŽ SE DVA PEROU , TŘETÍ SE SMĚJE

 

Sobotní program 4.kola 1.B třídy měl na programu dva taháky. Prvním byl zápas v Měčíně, kde domácí v nové roli lídra tabulky hostili Nýrsko, které na prvním místě vystřídali po jejich prohře v minulém kole  v Losiné. Po vyrovnaném průběhu se oba celky  rozešly dělbou bodů po na branky skoupém derby ve kterém diváci již druhém poločase na  branky čekali marně. Druhé derby se hrálo v Pačejově a naplnilo papírové předpoklady hovořící, že v těchto duelech hraných v Pačejově zůstávají body doma. Výsledky obou derby nahrály Žákave která se má stejný bodů jako vedoucí Svéradice ,  druhý Mochtín a čtvrtý Pačejov vklínila mezi trojici neúspěšnějších týmů z Pošumaví.tak alespoň na jeden den dostala do  čela tabulky. Po tomto kole si polepšil také Švihov cenným bodovým ziskem za vítězství v Přešticích. Bez bodů se vrátila Dlouhá Ves ze hřiště nováčka ze Starého Smolivce, když obě branky které inkasovala padly z pokutových kopů. Svatobor Hrádek zatím skládá nováčkovskou daň, ale s přibývajícími koly určitě svůj zatím jednobodový vklad do tabulky vylepší.

---

 

Měčín – Nýrsko   1 : 1 (1 : 1)

Branky: 35. Krotký (PK) – 20. Presl Kamil. Rozhodčí: Lego. DS : Kuška. ŽK: 3 : 2. Diváků: 100.

 

Starý Smolivec – Dlouhá Ves  2 : 0 (1 : 0)

Dvoubrankovou prohru si hosté odvezli po té, když obě branky inkasovali z pokutových kopů.

Branky: Trhlík 2; ŽK: 1:4; ČK: 0:1. Diváků: 100.

 

Pačejov – Hradešice  3 : 2 ( 1 : 1 )

Zdeněk Voska

     Očekávané derby  mělo od prvních minut  nasazení. Úvodní desetiminutovka patřila domácím, kteří se snadněji dostávali do zakončení. Hlavně Pepa Ticháček dělal hostující obraně značné problémy. Bohužel jeho střely končily mimo branku. Hosté se osmělili v 15. minutě, kdy se mohl trefit hostující kapitán Lávička, ale překonanému brankáři domácích pomohlo břevno. Hosté byli v těchto fázích zápasu fotbalovější a domácí někdy s velkým štěstím odvraceli nebezpečné situace. Překvapivě do vedení šli domácí. Ve 29.minutě z vlastní obrany utekl Jirka Zdeněk a naservíroval krásnou přihrávku na Jirku Mrázka, ten z úhlu nacentroval míč na zcela volného Zdeňka Marka, který nekompromisně k tyči překonal hostujícího brankáře Rybu. Domácí jakoby ukolébáni vedením, přestali hrát a zbytečně se zatáhli na vlastní polovinu. Trest přišel na konci poločasu, kdy z dálky napřáhl Jirka Kopal a tvrdou střelou rozhodil domácího brankáře, který pouze vyrazil před zcela volného Lávičku a ten bez problémů vyrovnal.

     Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté. V 56. minutě se krásně k tyči trefil z 25 metrů Milan Hlaváč a dostal svůj tým do vedení. Domácí museli zabrat, neboť hosté působili velice kompaktně. Pačejov se dočkal vyrovnání v 66. minutě, kdy po neuvěřitelně falšované střele Pepy Ticháčka hostující brankář chyboval a prakticky do prázdné branky dorážel Ondra Němec. V 75.minutě domácí otočili výsledek, když  po rohovém kopu se nejlépe ve vápně zorientoval Franta Štěpán a poslal svým premiérovým gólem za pačejovské áčko domácí do vedení. V závěru hosté odmítli vyrovnání. Nejprve se snažil brankáře Boře přehodit Novák a poté týž hráč nebezpečně pálil nad domácí branku. 

     Tomuto derby nechyběl náboj a muselo se divákům líbit. Hosté nechali v Pačejově dobrý dojem, ale fotbal se hraje na branky.  Ke kvalitě zápasu přispěl i velmi dobrý výkon trojice delegovaných rozhodčích, v čele s mladým Janem Kaslem.        

Branky: 29. Marek, 66. Němec,75.  Štěpán –44.  Lavička, Hlaváč, 56. Hlaváč

Rozhodčí: Kasl. ŽK: 4:4. Diváků: 150.

Sestavy :

Hosté - Ryba - Řezáč - Hlaváč M. - Šmrha - Lávička - Novák - Chmelík - Hnojský - Šašek - Kopal - Starec (střídali: Šimánek, Nauš, Florian, Melka)

Domácí - Boř - Němec - Marek - Hosnedl - Pavelec - Šimánek - Ticháček - Brůha - Mrázek - Bokr - Zdeněk (střídali: Kříž, Štěpán, Kubaň M., Kalčík)

 

Svéradice – Losiná  2 : 1 (0 : 1)

Václav Dušek

Domácí měli v utkání složitou úlohu, když proti kvalitnímu soupeři nastupovali bez dvou tradičních opor. Po nadějných příležitostech mladého Šlehubra a kapitána Herouta pro ně přišla další rána, zranění Zdeňka Prokopce, na jehož místo se musel zasunout útočník Makovec. Další problém nastal ve 35.minutě, když hosté z ojedinělého výpadu otevřeli skóre po doklepnutí Velemana z malého vápna. Do druhého poločasu nastoupil domácí tým daleko bojovnější, Svéradice byly aktivnější, ale pozorná obrana hostů pro ně byla složitou překážou. Do hry však domácí dostaly zmatky hostujícího brankáře Kreuzmana. Ten nejdříve nepochopitelně nechytil do rukou z dálky nakopnutý míč a před domácím dotírajícím útočníkem jej stoper musel odkopnout do zámezí, domácí se tím natlačili k soupeřově brance a po provedeném autovém vhazování domácí kapitán Herout centroval míč daleko od branky, ale v role spasitele domácích se objevil opět brankář Kreuzman, který jej srazil na rohový kop. Z toho již udeřilo, když si nejvýše naskočil Vonášek a poslal míč hlavou do sítě. Domácí byli i dále aktivnější, ale pořádnou šanci nabídl hostům jinak výborný domácí brankář Soukup, který chytil do rukou malou domů od obránce Boušeho. Hosté však velkou příležitost promarnili. Další vzruch nabídl nebezpečný útočník Losiné Hajšman, který se během chvilky nechal po faulech na Mareše a Petříka vyloučit. Domácí tak dostali přesilovku a ač bývá ve fotbale ošidná, dokázali ji využít. Sedm minut před koncem propasíroval propadlý míč do sítě Petřík a dokonale se tak pomstil za hrubý faul na svou osobu, který předcházel vyloučení losinského Hajšmana. V závěru ještě mohl skóre navýšit střídající kanonýr "B" týmu Říha, ale na brankáře Kreuzmana již nevyzrál. Domácí hráče stálo utkání spoustu sil, ale dokázali ho dovést k zaslouženému zisku třech bodů.

Branky: 54.Vonášek Jan, 83.Petřík Lukáš - 35.Veleman Radek

Rozhodčí: Škarda Jiří, ŽK: 1:2, ČK: 0:1 (73.Hajšman Václav), Diváků: 100

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Mareš, Vonášek, Martínek - Šlehubr (73.Říha), Z.Prokopec (18.L.Soukup), Petřík - P.Prokopec, Makovec

 

Hrádek  -  Mochtín   0 : 1 (0 : 0)

Václav Hána

Utkání začalo opatrně z obou stran, první se do šance dostali hosté, ale Kul minul zblízka branku. Poté se dostali do dvou šancí i domácí a ještě po špatném vyběhnutí Ryby hlavičkoval útočník hostí přes prázdnou branku domácích. Druhý poločas začali domácí náporem a během 15 minut si vytvořili 2 vyložené šance, a tak přišlo otřepané "nedáš, dostaneš" - po dlouhém výkopu brankáře se nedohodli domácí obránci a Kul pohodlně vedle brankáře domácích Ryby proměnil 0:1. Vzápětí po nepřehledné situaci domácí kapitán Holeček Václav obdržel druhou žlutou kartu a byl vyloučen. A proto i přes některé vyložené šance domácí nevyrovnali. A tak si hosté odvezli cenné 3 body.

Branky: 60. min. Kul Jan. Rozhodčí: p. Nesveda z Nýřan, ŽK: 4:3, ČK:1:0, diváci: 60

Sestava Svatoboru Hrádek: Ryba - Kodýdek Z., Kutil, Holečer R., Lariš, Kolář, Kodýdek J., Holeček V. "K", Vomela, Moravec, Schmirler

střídali: Liška, Matějka, Král

 

Přeštice B  -  Švihov 0: 3 ( 0: 1)

Jiří Toman

Od začátku se hrál rychlý fotbal,jemuž kralovaly obrané řady obou týmů.Do první  šance se dostali domácí,střelu pod břevno vyrazil Tráva na roh.Hosté šli do  vedení ve 29.min.,kdy po tr.kopu ze strany se ve vápně nejlépe orientoval Sýkora  a střelou pod břevno poslal hosty do poločasového vedení.Po přestávce mohl # zvýšit po přihrávce Sýkory ,Osvald jeho střela šla těsně vedle.V 52.min byl v  další tutovce Kašpárek,který dal také vedle.V 81.min.poslal Žák do brejku  Sýkoru,který zvýšil na O:2 a konečnou podobu výsledku dal v 88.min.střídající  Pflug,který z poloviny hřiště obešel vše co mu stálo v cestě i domácího brankáře # a do prázdné brány tak pečetil zasloužené vítězství Švihova.

Branky:29.81.Sýkora,88.Pflug. ŽK: 1:2. Diváků: 80 

Sestava:Tráva-Zdráhal,Bureš,Biederman,Kudjak-Sýkora(83.Staněk),Žák,Brož,Čížek-Osvald(74.Pflug),Kašpárek

Trenér Švihova Jiří Toman : Nastoupili jsme do utkání v oslabené sestavě,někteří hráči po nemoci,jiní  zraněni,přesto všichni nechali na hřišti srdíčko a za to jim patří poděkování.Domácí měli územní převahu,ale do vápna je hostující obrana nepustila."

 

Žinkovy  - Žákava 1: 2 ( 1: 1)  

Branky: Hora - Drohobetskyý, Skala; ŽK: 1:2Díváků: 150.

 

 

 1.  Svéradice          4   3   0   1    8:  4     9 (  0)

 2.  Mochtín            4   3   0   1    6:  3     9 (  3)

 3.  Žákava             4   3   0   1   10:  8     9 (  3)

 4.  Pačejov            4   3   0   1    9:  7     9 (  3)

 5.  Měčín              4   2   2   0    5:  3     8 (  2)

 6.  Nýrsko             4   2   1   1    9:  6     7 (  4)

 7.  Švihov             4   2   0   2   12:  9     6 (  0)

 8.  Hradešice          4   2   0   2    9:  6     6 (  3)

 9.  St. Smolivec       4   2   0   2    9:  8     6 ( -3)

10.  Dlouhá Ves         4   1   1   2    6:  8     4 ( -2)

11.  Losiná             4   1   0   3    4:  8     3 (  0)

12.  Přeštice B         4   1   0   3    5: 11     3 ( -3)

13.  Žinkovy            4   0   1   3    4:  8     1 ( -8)

14.  Hrádek             4   0   1   3    4: 11     1 ( -5)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku