Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Divize mužů sk. A - 6. kolo 11. - 12.9. 2010

 

ČESKÁ DIVIZE  MUŽŮ  – skupina   A   

 

 

 

DOMAŽLICE DOBILY SLAVNÝ ĎOLÍČEK STADION BOHEMIANS 1905

 

Bohemians 1905 – Domažlice  0 : 1 (0 : 1)

Jiří Pojar

V dalším již šestém kole  divizní skupiny A se fotbalisté Jiskry Domažlice střetli v sobotu dopoledne v Praze ve Vršovicích na stadionu Bohemians 1905 v Ďolíčku z místní rezervou ligového mužstva. Na tomto slavném stadionu se Bohemka v roce 1983 dočkala zatím jediného titulu a startu v poháru UEFA. Před začátkem utkání uctili minutou ticha hráči a fanoušci památku nedávno zesnulého člena Společenství legend Bohemians pana Miroslava Bičíka, který zemřel v pátek 3.9.2010 ve věku nedožitých 90.let. Domácí měli na soupisce několik hráčů z prvoligového kádru trenéra Hofticha,který utkání bedlivě sledoval.Hostující trenéři udělali o proti sestavě proti Doubravce dvě změny od začátku nastoupili Kamil Staněk a  Lukáš Bezděk.

Po úvodním hvizdu rozhodčího Marka Janečka se po rohovém kopu zastřeloval domácí Jiří Ježdík a střílel nepřesně. Na druhé straně poprvé zahrozil domažlický středopolař Petr Mužík ale s jeho skákavou střelou si domácí gólman Václav Marek poradil. Po čtvrt hodině hry předvedli domažličtí hráči rychlý výpad a po Mužíkově přihrávce zakončovala nová posila útočné řady Jiskry rychlonohý Lukáš Bezděk slabou střelou. O minutu později střílel domácí Martin Kraus, ale jeho pokus domažličtí zadáci zblokovali na roh. Roh Krause vyboxoval domažlický gólman Martin Mleziva k Jiřímu Ježdíkovy jehož tvrdá střela skončila nad brankou hostů. V 18. minutě zahrával rohový kop Luděk Leitl a na něj si ideálně naběhl Milan Braun, který hlavičkou do pravého dolního rohu dokonale zaskočil brankáře Marka a Jiskra vedla 0:1. Hosté převzali iniciativu a o tři minuty později našel Kamil Staněk nabíhajícího Jiřího Bártu na levé straně a jeho tvrdou střelu k levé tyči vyrazil Václav Marek na roh. Ve dvacáté páté minutě se prezentoval střelou z 25. metrů Amadou Cissé nad branku Mlezivi. O chvilku později znovu Amadou Cissé nahrál na Michaela Gröbla jehož centr Martin Mleziva bezpečně kryl .Ve 27. minutě přišla první velká šance Lukáše Bezděka, když Pavel Cihlář s Petrem Mužíkem založili rychlý brejk a  Bezděk šel sám na brankáře Marka a on mu jeho pokus chytil. Ve 36. minutě zahrával Luděk Leitl roh , který přetáhl až na nabíhajícího Jakuba Strejce a ten z voleje přestřelil svatyni domácích. V závěru poločasu střílel za domácí Josef Baubín nad branku. Na druhé straně se do druhé ,,tutovky" dostal ve 43. minutě Lukáš Bezděk znovu šel sám na Marka a ten opět domácí podržel a velkou šanci mu kryl. Ve 45. minutě ještě znovu zakončoval Bezděk po postupné útoku Bárty a Mužíka.

Do druhé půle vstoupili hosté po rohu Leitla pálil Mužík nad branku domcích. Ve druhém poločese sílil tlak domácích a po výpadu musel Michal Tesař zastoupit Martina Mlezivu a vykopnout střelu Vladimíra Bálka. Jiskra hrozila rychlími brejky a na hřišti už byl vystřídavší Tomáš Bahleda, který v 61. minutě nahradil Lukáše Bezděka a ten se po vysunutí Jiřím Bártou dostával do zakončení, ale zkušený stoper Dalibor Slezák mu míč odebral..77.minuta a ostrý centr Jana Hauera, který Mleziva s velkým úsilím přizvedl. O chvilku později opět nebezpečná hlavička Hausera  po centru z levé strany. Na druhé straně rychlí kontr hostů po ose Bahleda-Havlíček- Leitl jeho tvrdou střelu musel domácí gólman vyrážet. Bohemka si v hektickém závěru vytvořila tlak a nakopávanými balóny,ale domažlická obrana odolávala. Trest na 0:2 měl  přijít 81. minutě Tomáš Bahleda, který se dostal přes obránce Jiřího Rychlíka až před brankáře Marka, jenom že prováhal vhodný čas na zakončení a kličkou do prava a Marek mu jeho pokus chytil. V nastaveném čase když už šel do pole i domácí gólman Marek po standarce Romana Potočného po odraženém míči střílel nad branku ligista Dalibor Slezák. Domažličtí hráči a asi 100 fandů z Domažlic si tak mohla zaslouženě vychutnat závěrečné ovace hráčů a věrných fanoušků. Jiskra se tak  vrátila na první místo divize, na kterém už byla před zápasem na Motorletu.Toto důležité vítězství je tou nejlepší pozvánkou na historicky první okresní derby příští neděli, kdy od 10.15. hodin hostí na stadionu Střelnici nováčka divize Slavoj Koloveč .Před velmi pěknou návštěvou 1074 diváků řídila toto  utkání trojice sudích Marek Janíček - Jiří Krauskopf - Nikola Šafránková. Delegátem ČMFS byl Ladislav Kruliš.

Sestava Jiskry Domažlice: Martin Mleziva -  Jakub Strejc, Michal Tesař , Marek Bauer, Pavel Cihlář -  Luděk Leitl , Milan Braun,  Kamil Staněk , Jiří Bárta (73.Jan Havlíček) - Petr Mužík(89.Jiří Šámal), Lukáš  Bezděk( 61.TomášBahleda).Trenéři: Zdeněk Mchálek, Pavel Wolf, Erhardt Breu.

ŽK: 1:3

Po utkání nám trenér Bohemians 1905 B Václav Hradecký zápas velmi ochotně zhodnotil.,,Prvních patnáct minut jsme začali lehkovážně.Domažlice čekaly co tady z nás vypadne.Vstřelily první branku po standartní situaci kdy jsme nepohlídali hráče. Z naší hry vyplívala obrovská chuť ochota, ale zároveň křečovitost. Soupeř byl zkušený, chytrý uměl podržet balón. Nedařilo se nám zakončit jako v minulých utkáních a standartní situace se nám také nevedli. Míče lítali mimo bránu. Domažlice si zápas chytře ohlídali  jako zkušený mančaft a vyhráli zaslouženě.“

 

 

 FOTO  JIŘÍ POJAR

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku