Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 3. kolo 4. – 5.9. 2010

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

  NOVÝM LÍDREM TABULKY JE MĚČÍN

 

Ve třetím kole 1.B třídy došlo k dalšímu střídání na cele tabulky. Po Mochtínu a Nýrsku se stal novým lídrem tabulky Sokol Měčín. Ten se probojoval do čela tabulky  na úkor prohry Svéradic v Mochtíně. O tom, že tato soutěž s největším početním zastoupením z týmů z Pošumaví bude velice vyrovnaná vypovídá také fakt, že po odehraných pouze třech kol je Měčín již jediným týmem , který ještě neprohrál ! Na druhé straně mezi dvojící čekající na první podzimní výhru je  vedle Žinkov také nováček  Svatobor Hrádek. Na úkor Svatoboru si polepšil  doma o pouti Švihov , který zatížil brankové konto Hrádku šesti góly. Další derby se hrálo v Dlouhé Vsi . Domácím se podařilo oproti úvodnímu zápasu podzimu, ve kterém vedly po poločase nad Hrádkem 2:0  dotáhnout do vítězného konce a soupeř Tatranu Pačejov vyšel poprvé v tomto ročníku bodově naprázdno.

 

---

 

Žinkovy – Měčín  1 : 1.

Branky: Poulík - Krotký; ŽK: 0:1 . Diváků: 100

 

Dlouhá Ves    Pačejov     3:1     (2 :0 )

David Kojar – redaktor Klatovský deník

Čtyři branky viděli diváci v Dlouhé Vsi, kde domácí Tatran ve třetím kole fotbalové 1. B třídy skupiny B přivítal fotbalisty Pačejova. Úspěšnější byli domácí, kteří porazili TJ Sokol Pačejov 3:1.

Do první velké šance se dostali v desáté minutě domácí po Krejčího centru do šestnáctky, těsně před dobíhajícím Krůsem ovšem obránce hostů ještě stačil míč uklidit do bezpečí. Další šanci měl v 17. minutě opět domácí Krůs, z několika metrů ovšem trefil přímo pačejovského brankáře Kalčíka, po následujícím protiútoku měl stejnou smůlu pačejovský Ticháček.

Další vyloženou šanci domácích „spálil“ ve 21. minutě domácí kapitán Hubený, když z několika metrů netrefil prázdnou branku. O dvě minuty později se ovšem už Hubený nemýlil a střelou z hranice šestnáctky poslal domácí do vedení.Ve 36. minutě zahrozili i hosté. Míč po rohovém kopu skončil v domácí bráně, hlavní rozhodčí ovšem gól po poradě s čárovým pro hru rukou neuznal. Závěr poločasu patřil opět domácím. Markovič ještě Kalčíka u tyče prostřelit nedokázal, přesná hlavička Hody po rohovém kopu ve 44. minutě už však znamenala dvoubrankové vedení Dlouhé Vsi.

Hned v úvodu druhé části mohli hosté snížit, Ticháček ovšem z několika metrů domácí branku přestřelil. Ke slovu se pak dostal opět domácí Krůs. Jeho střelu z hranice šestnáctky v 55. minutě brankář ještě vyrazil, hlavička o minutu později mířila těsně vedle tyče, další střela v 61. minutě však už mířila přesně a domácí vedli už o tři branky.Hosté dokázali výsledek ještě korigovat gólem Boře v 76. minutě po rohovém kopu a když čtvrtá branka domácích v 85. minutě padla z ofsajdu, zvítězila Dlouhá Ves nad Pačejovem 3:1. 

Utkání bylo z obou stran fotbalové bez nějakých zákeřných faulů. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Bylo vidět, že kluci chtěli hrát, že se poučili z předchozích výsledků a konečně začali hrát fotbal, měli jsme také více štěstí v zakončování,“ zhodnotil zápas dlouhoveský trenér Dušan Rovňan.

„Soupeř byl v koncovce důraznější, dal tři góly. My jsme měli šance také, ovšem když je neproměníme, vyhrávat samozřejmě nemůžeme,“ dodal trenér Pačejova Eduard Baran.

Poločas: 2:0. Branky: 23. Hubený, 44. Hoda, 61. Krůs – 76. Boř. Rozhodčí: Cihlář, Brůha, Rubáš. ŽK: 1:4. Diváků: 90.

Sestava domácích: Hanzl – Goby, Hoda, Heimlich, Rovňan, Krejčí (90. Blažek), Markovič (86. Příhoda), Hubený, Krůs, Valvoda, Švajka (60. Pechek).

Sestava hostů: Kalčík – Němec, Marek (75. Boř), Hosnedl, Pavelec, Lavička (46. Šimánek), Ticháček, Brůha, Mrázek, Bokr, Štěpán (60. Kubaň).

 

Švihov -   Hrádek  6 : 1 (2: 1)

Branky: Kudjak 3, Sýkora 2, Bureš - Holeček; ŽK: 3:2 . Diváků:  100 

 

Losiná  - Nýrsko 3: 2 (2: 0)

Branky: Veleman 2, Hajšman - Polák, Presl; ŽK: 4:7; ČK: 0:1. Diváků: 80

 

Hradešice -  Přeštice B 5: 1 (0: 0) 

Milan Černík

Hradešice zastihla v úvodu nového ročníku značná marodka, když pro zranění nemohli nastoupit: Frančík, Šašek, Junek, Křesák a Fr. Melka ml. Když k tomu připočteme ukončení kariéry ze zdravotních důvodů L.

Vaněčkem, definitivní přesun V. Hlaváče na jeho žádost do "B" týmu a téměř celopodzimní absenci V.Nauše z důvodu upřednostnění jiného sportu, doznal kádr domácích několik změn. V týmu se objevil staronový David Novák a také Jan Šimáček, který v Hradešicích již rovněž působil. A právě David Novák se stal ústřední postavou tohoto zápasu.

     První poločas se hrál poměrně vyrovnaný fotbal, ke smůle domácích musel být již ve 14.´ pro zranění střídán P. Řezáč. Domácí sice měli územní převahu, ale hosté hrozili nebezpečnými a rychlými protiútoky. Obě mužstva si vytvořila několik slibných příležitostí, ale do poločasu se skóre nezměnilo.

     Ve druhém  poločase se začalo na hřišti jiskřit a výsledkem toho byla červená karta (po 2. ŽK) pro hostujícího hráče v 57.minutě´ zápasu. Oslabení pomohlo paradoxně nejprve hostům, když úvodní branku vstřelil po chybné rozehrávce Kotiše a rychlém protiútoku nejnebezpečnější hráč hostů Hoholberger. Pak se do náporu dostali domácí a svůj koncert rozehrál David Novák, který v rozmezí pěti minut vstřelil čistý hattrick, když všechny góly padly po střelách z cca. 20-ti metrů - při třetí mu pomohla teč hostující zdi. Svůj skvělý střelecký výkon korunoval David ještě dvěma gólovými přihrávkami, které naservíroval přesně na zcela volné spoluhráče. Při jeho střídání v 85.´ mu tedy tleskali všichni domácí diváci ve stoje.

Branky: 71., 74. a 76. Novák, 80. Lávička, 83. Starec – 63. Hoholberger. Rozhodčí: Havránek - Kostelník, Brož. ŽK :  2:4, ČK:  0:1

Sestava domácích:M. Šůs - M. Šmrha, M. Hlaváč, P. Řezáč (M. Florian), J. Kopal, V. Kotiš, O. Starec, J. Hnojský, Zb. Chmelík (J. Šimáček), D. Novák (J. Gabriel), M.

Lávička.

Trenér Hradešic Zbyněk Chmelík:"Dnešní zápas byl určitě velkým dnem pro Davida Nováka, kterému působení v v Hradešicích jednoznačně sedí. Celkově ale za výsledkem stojí solidní výkon všech 11 hráčů, spokojeni můžeme být i s kvalitní hrou obrany, dirigovanou M. Šmrhou.  Věřím, že pokud se nám uzdraví všichni zranění, budeme předvádět ještě lepší fotbal a snad i bavit naše příznivce a diváky."

 

Mochtín -  Svéradice 2: 0 (1: 0)   

Karel Šot

Utkání sledovalo přes 100 diváků, bohužel, polovina z nich přišla až na druhý poločas a to zásluhou chybné informace v tisku, že se začíná až v 17,00 hodin. To by se stávat rozhodně nemělo ! A bylo na co koukat. Oba týmy svedly urputný boj o mistrovské body, všechny tři nakonec získal domácí Mochtín. Ten se ujal vedení ve 40.minutě brankou z penalty, kterou bezpečně proměnil kapitán Petr Švátora a navíc mu vyšel i úvod druhého poločasu. Dělovku Špindlera ještě hostující obránce těsně vytěsnil z branky na roh, ale proti parádní střele Dvořáka z úhlu pod břevno byl svéradický golman Soukup již bezmocný - 2:0. Hosté, dirigování svým kapitánem Heroutem, se pak snažili o vyrovnání, měli více ze hry, ale Mochtín se na druhé straně  dostával do dalších šancí z brejků. Tvrdé střely Voráče, Dvořáka však hostující golman zlikvidoval, svůj tým svými zákroky podržel na druhé straně i domácí brankař Vlastimil Hromada. V hektickém závěru pak Svéradice trefily po centru z VPK hlavou tyč domácí branky, ale do další čisté golovky se nedostaly, musely se smířit s první porážkou v soutěži.

Rozhodčí Holeček z Hluboké, ŽK 3:1, Branky : Petr Švátora (PK), Dalibor Dvořák, 100 diváků.

 

 

Žákava - St.Smolivec 4: 3 ( 2: 1)

Branky: Drohobetskýy 3, Hunáček - Krejčík, Strejc, Voříšek; ŽK: 4:4; ČK: 1:1 . Diváků: 150 

 

 

 

 1.  Měčín              3   2   1   0    4:  2     7 (  4)

 2.  Hradešice          3   2   0   1    7:  3     6 (  3)

 3.  Nýrsko             3   2   0   1    8:  5     6 (  3)

 4.  Svéradice          3   2   0   1    6:  3     6 (  0)

 5.  Mochtín            3   2   0   1    5:  3     6 (  0)

 6.  Žákava             3   2   0   1    8:  7     6 (  0)

 7.  Pačejov            3   2   0   1    6:  5     6 (  3)

 8.  Dlouhá Ves         3   1   1   1    6:  6     4 ( -2)

 9.  Švihov             3   1   0   2    9:  9     3 ( -3)

10.  St. Smolivec       3   1   0   2    7:  8     3 ( -3)

11.  Přeštice B         3   1   0   2    5:  8     3 (  0)

12.  Losiná             3   1   0   2    3:  6     3 (  0)

13.  Žinkovy            3   0   1   2    3:  6     1 ( -5)

14.  Hrádek             3   0   1   2    4: 10     1 ( -2)

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku