Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 5. kolo 4. – 5.9. 2010

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

ODVEZLI SI  Z PŘEŠTIC HISTORICKOU PROHRU

 

Pro podzimní část nového ročníku sklepený kolektiv Chanosu Chanovice překvapuje zápas od zápasu. Nutno dodat, že tato překvapení v první třetině podzimu jsou dost nepříjemná. Pokud po jediném zápase ve Vejprnicích 0:1 ve kterém Chanovičtí šťastně bodovali jsme uvedli, že svěřenci trenéra Bělouška přepisovali historii , když poprvé na hřišti exúčastníka KP vyhráli, pak to samé můžeme uvést u jejich dalšího vystoupení na hřišti soupeře. Z Přeštic si ze vzájemných zápasů v souboji o mistrovské body přivezli v podobě půl tuctu branek poprvé minimálně za posledních deset let.O šest branek Chanovice neprohrály ani v době kdy pro tento klub vybojovaly divizi. Dosud největším rozdílem branek prohrály v roč.2007/2008 na jaře roku 2008 v Chrástku 5:0 a v minulém ročníku v Holýšově  7:2.

Prezentace Chanosu po  pěti odehraných kolech není příliš lichotivá a jen potvrzuje, že systém nastavený v kraji v podobě baráží(a nedej Pán Bůh aby se tento experiment podle dosud známých indicií převzal po fotbalu v působnosti ČMFS ) v drtivé většině příkladů je jen  oddalováním výkonnostního propadu v klubech. Chanovičtí byli již v minulém ročníku zralí na sestup, ale po absolvováním problematických duelů v baráži ze Strážovem se zachránili. Poslední příklady  z minulých ročníků potvrdily, že týmy, které se v baráži zachránily v baráži pak v drtivé většině  v dalším ročníku z KP a nebo 1.A třídy sestoupily. Nicméně jedinému zástupci Pošumaví nic podobného  nepřejeme, ale je třeba si nastavit nezamlžené, ale čisté zrcadlo ve kterém ukáže pravda. Nelze stále zastírat, že krajský přebor bude pro družstva z tohoto regionu možná dostupné z 1.A třídy vybojovat, nicméně udržení bude s něm stále náročnější záležitostí. Odliv nejnadějnějších fotbalistů do vyšších soutěží a nebo za hranice našeho území za účelem vylepšení finanční situace jednotlivých hráčů se nemůže zastavit a také proto stále více působíme jen roští v kraji , než abychom se pyšnili zástupci pěti týmů v KP. To již patří na dlouhou dobu jen historii…

---

 

Přeštice – Chanovice  6 : 0 (2 : 0)

Branky: Mastný 2, Bešta, Führbacher, Hrdlička, Turek; ŽK: 1:3; ČK: 0:1 . Diváků: 160 

 

Rokycany  - Rozvadov    4: 1 ( 1: 1)

Branky: Korelus, Kubík, Procházka, vlastní - Mráček; ŽK: 4:4. Diváků: 250

 

Rapid  - Hor.Bříza    1: 5 ( 0: 2)

Branky: Hucl - Fedorco 2, Chocholatý M., Chocholatý P., Sluka; ŽK: 2:2. Diváků:  150 

 

Stod  -  Chrást    1: 3 ( 0: 0)

Branky: Košťál - Kovařík, Löwy, Roubal; ŽK: 4:3; ČK: 1:0. Diváků:  340 

 

SK ZČE -  Bolevec 1: 1 ( 1: 1) 

Branky: Bedrna - Humpál; ŽK: 6:3 . Diváků: 160

 

Vejprnice -  M.Touškov 4: 1 ( 3: 1)

Branky: Vnuk 2, Fillinger, Křen - Karbusický; ŽK: 3:2. Diváků: 190 

 

Tachov  - Příkosice 4: 0 ( 0: 0)

Branky: Folejtar, Habart, Machač, Šácha; ŽK: 0:1; ČK: 1:0. Diváků: 260

 

Holýšov  - Stříbro 4: 1 ( 2: 1)

Branky: Hrádek, Maroušek, Panuška, Schamberger - Ábel; ŽK: 4:2; ČK: 1:2. Diváků: 260 

 

 

 

 

  1.  Rokycany           5   4   1   0   19:  7    13 (  4)

  2.  ZČE Plzeň          5   4   1   0   11:  4    13 (  4)

  3.  Chrást             5   4   0   1   20:  7    12 (  6)

  4.  Stod               5   3   1   1   13:  5    10 (  4)

  5.  Vejprnice          5   3   1   1   11:  4    10 (  1)

  6.  Přeštice           5   3   1   1   13:  8    10 (  1)

  7.  Bolevec            5   2   3   0    9:  3     9 (  3)

  8.  Tachov             5   3   0   2   13:  8     9 (  0)

  9.  Stříbro            5   1   2   2    9: 13     5 ( -1)

 10.  M. Touškov         5   1   1   3    8: 14     4 ( -5)

 11.  Horní Bříza        5   1   0   4    9: 14     3 ( -3)

 12.  Rozvadov           5   0   3   2    3:  8     3 ( -6)

 13.  Holýšov            5   1   0   4    5: 12     3 ( -3)

 14.  Příkosice          5   1   0   4    3: 12     3 ( -3)

 15.  Rapid Plzeň        5   1   0   4    8: 21     3 ( -6)

 16.  Chanovice          5   1   0   4    4: 18     3 ( -3)

 

 

---

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

TÝMY Z POŠUMAVÍ NIČÍ NÝŘANY

 

 Již druhý kolektiv z Pošumaví v krátké době ztroskotal a Diosu Nýřany. Před týdnem Nýřany dokázaly uhrát bezbrankovou remízu v Sušici  a  v tomto kole naopak doma jako prvnímu v 1.A třídě se podařilo skolit favorita exúčastníka divize a KP TJ Klatovy. Hostům se  tak nepodařilo napravit bodový výpadek po dělbě bodů doma v derby se Startem Luby a ke dvěma výhrám, dvěma remízám si do tabulky připsali první podzimní prohru. Navíc inkasovali čtyři branky a to je počet , který obdrželi v předcházejících čtyřech klání dohromady ! Po třech brankách které inkasovaly Horažďovice v posledním zápase venku v Domažlicích  další dva góly zatížilo jejich konto obdržených branek  na hřišti nováčka v Chotíkově. Ještě na jaře činil rozdíl mezi těmito soupeři dvě třídy(domácí hráli 1.B třídu) a z tohoto pohledu Horažďovice nesplnily svojí roli favorita.

Neúspěšnějším týmem v tomto kole byly Luby. Po  zisku bodu v Klatovech si tentokráte připsaly stoprocentní bodovou úspěšnost . Úspěch   doma nad Sokolem Křimice znamenal první podzimní vítězství. V příštím kole zajíždí Luby k dalšímu derby tentokráte do Horažďovic tam půjde oproti domácího duelu s Křimicemi skutečně do tuhého.  

Poslední dva kolektivy  Sušice a Strážov získaly v 5. kole po bodu. Strážov v oslabené sestavě ve které chyběli tři hráči základního kádru se o body dělil s třetím celkem minulého ročníku Zbirohem. Sušice na hřišti nováčka v Horšovském Týně znovu potvrdila, že střílet  branky je pro její hráče nadlidský úkol. Důkazem toho je, že již čtyři zápasy nestřelila ani jedinou branku !

   

---

Chotíkov – Horažďovice   2 : 2 (2 : 1)

Přestože úvodních dvacet minut se hrálo za režie hostů to byli domácí, kteří šli do vedení. Ve 24.minutě nekoncentrovaná obrana Horažďovic nechala projít míč na volného Šulana a ten prostřelil brankáře Jarolíma 1:0. Právě Jarolím ve 34.minutě přispěl dlouhým výkopem k vyrovnání. Dlouhá jeho výkop propadl za obránce domácích a zkušená nová hráčská akvizice  Žák a ten si již s míčem věděl rady 1:1. Co naplat, stačila další hluché místo v horažďovické obraně která ve 42.minutě nepokryla  na zadní tyči autora první branky domácích a ten poslal nováčka soutěže opět do vedení. Srovnat stav na 2:2 měl Stulík v poslední minutě první půle, ale při domácích stálo štěstí,když míči stálo v cestě do branky břevno.

Co se nepodařilo Stulíkovi se nakonec podařilo střídajícímu Michaelu Formanovi. Syn prezidenta klubu čtyři minuty po svém příchodu na hrací plochu pohotově zareagoval na odražený míč a rybičkou hlavou srovnal na konečných 2:2. V dalším průběhu se již hosté vyloženější příležitost nevypracovali a tak již k dalšímu  změně skóre  nedošlo.

Manažera Horažďovic Milana Koželuha další bodová ztráta na hřišti nováčka nepotěšila: „Je to škoda, roli favorita jsem na hřišti nováčka výsledkem nepotvrdili. O výhru jsem se prakticky  připravili sami. Takové chyby v obraně nás stojí body a to by se nemělo opakovat.“ K výkonu Žáka, který přišel jako výměna na měsíc  jako náhrada za Jůdu, který naopak odešel  na zkoušku do divizní Dobravky Milan Koželuh dodal: „ Myslím si, že Žák podal očekávaný výkon , dal branku, ale v závěru zápasu měl velké problémy s bolesti zad a je otázkou zda bude po  zdravotní stránce  do derby s Luby do pořádku. O dalším osudu Jůdy se rozhodne po uplynutí zkušební lhůty. Zatím se mu v Plzni daří a pokud bude chtít sám, určitě mu bránit v odchodu do vyšší soutěže bránit nebudu“.     ,

Branky: 22. a 42. Šulan – 34. Žák a 68. Forman Michal ml. Rozhodčí: Hodek, ŽK: 3:1. Diváků: 150

Sestava Horažďovice : Jarolík – Šedový, Čadek, Janouškovec, Šafanda( 75.Beneš), Stulík, Cihlář(64. Fotman M.), Koc, Žák, Sova Jiří, Jiřík.

 

Nýřany – Klatovy   4 : 0 (1 : 0) .

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Vondra 2, Kasl, Liška - Ulrych; ŽK: 1:1. Diváků: 100

 

Strážov -  Zbiroh   1 : 1 (1 : 0)

Ve Strážově se tedy děly věci… Soupeřem domácích kteří nastoupili bez čtyř hráčů základní sestavy(chyběli bratři Matějkové, Helm a distancovaný Bouberle) Na hřišti to bylo proti soupeři, který skončil v minulém ročníku těsně před postupovou branou na třetím místě znát. Soupeř byl kvalitní, nebezpečný dopředu, ale zranitelný směrem dozadu. Domácí i v oslavení pracovali jako včeličky a odměna přišla v 39.minutě  podobě hezkého gólu Luďka Janky kterým šli domácí do vedení. V závěru první půle přišla další rána do tak již komplikované sestavy, kdyžve 43.minutě  pro tržnou ránu na obličeji musel po hlavičkovém souboji odstoupit pilíř obrany Čížek.

Několika minutový klakson kombajnu  v těsném sousedství s přilehnou silnicí , který vyzýval neukázněného řidiče, aby mohl projet spíše uklízet než sklízet žňovou úrodu jako by dějem netroufl, že zahájení druhého poločasu. Ten byl bojem kdo z koho , ale štěstí se nakonec usmálo pouze na hosty. V končící hodině hry Bystřickým vyrovnali a pan sudí z Rokycan jim dal i šanci jít do vedení. Ani na okamžik neváhal odpískat pokutový kop a hosté již v tom momentu viděli tři body v kapse.  Ale to by v brance domácích  nesměl stát „Míša“. Javorský,  brankář s potřebnými parametry vymrštil své mužné tělo a bravurním zákrokem zahnal optimistické myšlenky hostů jen k rohovému praporku odkud zahrávali rohový kop. V domnění, že pravidla platí pro všechny si naivní diváci mysleli, že pan hlavní arbitr odpíská i pokutové kopy, které měly být nařízeny proti hostům. Pět minut před koncem ani očividná ruka kterou viděli všichni mimo rozhodčího jen potvrdil nepsaný fakt, že pravidla  pro rozhodčí zřejmě platí jen když se to hodí… Domácí si vítěznou branku určitě za poslední čtvrthodinku, kdy soupeře doslova mleli zasloužili, ale štěstěna na spravedlivé verdikty  rozhodčích se k nim  již druhé zápase za sebou obrátila zády.Na rozdíl od rozhodčího ale domácí v tomto zápase nezklamali a pokud se i již dokázali čelit překážkám v tomto zápase, tak snad přečkají i daleko těžší bitvy.Rozhodčímu se to možná odrazí při  otevřených očí delegáta na známce, ale Strážovu dva body již do tabulky nevrátí nikdo.

Branky: 39. Janka – 60. Bystřický Václav . ŽK: 2 : 2. Rozhodčí: Lanči Michal, Simbartl, Škarda. DS: Schneider Miroslav .

Sestavy: Strážov – Javorský, Michel, Chaluš, Franc, Presl POetr, Čížek Vladimír(45. Weber), Gajdůšek, Vítovec, Janka, Čeleda (89. Presl Štěpán), Šlégl Marek.

Zbiroh – Mulač, Hruška, Jurina Jan , Dubček, Jurina Roman, Hoblík, Vetengl, Rada, Bystřický Václav, Bystřický Ladislav(77.Smitka Patrik). 

Že držení je podle pravidel jeden z přestupů za které se nařizuje v pokutovém území penalta také neplatí, alespoň v tomto utkání. Držení s následným stržením pokutovém území hostů se " může" a píšťalka rozhodčího byla opět němá...

Čára pokutového území zcela jasně hoboří o tom, že to byl penaltový zákrok.

Výklad o pravidel o hraní rukou. Poslední úprava dává rozhodčím tak volný výklad, že na jedné straně může  a na druhé straně ne. Záleží zda máte na sobě ten správný dres, v tomto případě to byl dres hostů a ty mohli...

Další foto ZDE

 

Luby – Křimice  2 : 0 (2 : 0)

Karel Křížek

Domácí v prvním poločase hráli velmi dobře a zasloženě ziskali dvoubrankové vedení. V 53.minutě byl po druhé žluté katre vyloučen domácí Zdeněk Hradecký a Luby se dostaly pod tlak, ale soupeře do žádných vyložených šancí jejich obrana nepustila. I v oslabení si výsledek zkušeně pohlídali a připsali si do tabulky své první podzimní vítězství.

Branky : Šůs Miroslav 2. ŽK: 2 : 1, ČK: 1 : 0(Hradecký Zdeněk po 2 ŽK). Rozhodčí Kastl Jan. Diváků: 150.

 

Horš.Týn -  Sušice 0 : 0 ( 0: 0)

ŽK: 5:1. Diváků: 100.

 

Domažlice – Chlumčany   3 : 0 (2 : 0)

Neoficiálně !!!

 

Zruč -  Sl.Mýto 3: 0 ( 2: 0)

Branky: Hucl 2, Trnka; ŽK: 4:4. Diváků: 150 

Nepomuk -  Blovice 7: 0 ( 2: 0)

Branky: Švec M. 3, Kalabza, Vosyka, Švec V., Švejda; ŽK: 3:3. Diváků: 100 

 

 

 1.  Domažlice B        5   5   0   0   15:  2    15 (  6)

 2.  Horažďovice        5   3   1   1   12:  7    10 (  4)

 3.  Nýřany             5   2   2   1   11:  8     8 ( -1)

 4.  Chotíkov           5   2   2   1   11:  9     8 (  2)

 5.  Klatovy            5   2   2   1   10:  8     8 (  2)

 6.  Chlumčany          5   2   2   1    4:  5     8 (  2)

 7.  Strážov            5   2   1   2    5:  3     7 ( -2)

 8.  Zbiroh             5   1   3   1   12: 11     6 (  0)

 9.  Sušice             5   1   3   1    4:  5     6 ( -3)

10.  Nepomuk            5   1   2   2   13: 10     5 ( -4)

11.  Mýto               5   1   2   2    7: 11     5 ( -4)

12.  Luby               5   1   2   2    7: 11     5 ( -1)

13.  Dyn.H.Týn          5   0   4   1    6:  8     4 ( -5)

14.  Zruč               5   1   1   3    6: 10     4 ( -5)

15.  Blovice            5   1   1   3    3: 13     4 ( -2)

16.  Křimice            5   1   0   4    6: 11     3 ( -3)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku