Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
KP, 1.A třída 3.kolo

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

CHANOVICE PŘEPISOVALY  HISTORII

 

Někdy se dějí věci, které přepisují historii. Tentokráte nám to předvedli svěřenci trenéra Bělouška z Chanovic. Těm se podařilo v historii klubu poprvé v novém tisíciletí zvítězit na domácím hřišti Slávie Vejprnice. Po dvou kolech kdy vyšli bodově naprázdno  je tento úspěch může posunout do lepší bilance, než v tomto roce byli jejich příznivci od nich zvyklí.

---

 

Vejprnice  - Chanovice    0 : 1 (0 : 0)

Branky: Šefl; ŽK: 0:5 . Diváků: 120.

 

M.Touškov  - Bolevec 0: 5 ( 0: 2)

Branky: Pelnář 2, Bublík, Stašek, Zítek; ŽK: 0:2 . Diváků: 120 

 

SK ZČE  - Rozvadov 2: 0 ( 1: 0)

Branky: Beránek 2; ŽK: 1:1  . Diváků: 150 

 

Rokycany -  Hor.Bříza 5: 2 ( 4: 1)

Branky: Aubrecht, Horváth, Jedlička, Jíša, Vascák - Pícl, Vrla; ŽK: 2:4  . Diváků: 250 

 

Přeštice -  Příkosice 1: 0 ( 1: 0)

Branky: Smazal; ŽK: 2:5; ČK: 0:1  . Diváků: 120

 

Rapid - Stříbro 4: 1 ( 2: 0)

Branky: Chaloupka, Hodaň, Sváta, Žitník - Demjan; ŽK: 6:4; ČK: 1:0 . Diváků: 100 

 

Tachov -   Chrást 3: 0 ( 1: 0)

Branky: Habart 2, Machač; ŽK: 3:3 . Diváků: 300

 

Holýšov -  Stod 0: 3 ( 0: 1)

Branky: Bachroň, Hruška, Lukášek; ŽK: 1:3. Diváků: 510

 

 

 

  1. Stod                3   3   0   0   11:  1     9  (  6)

  2. SK ZČE Plzeň        3   3   0   0    6:  2     9  (  3)

  3. Rokycany            3   2   1   0   11:  5     7  (  1)

  4. Bolevec             3   2   1   0    7:  1     7  (  4)

  5. Chrást              3   2   0   1   15:  6     6  (  3)

  6. Vejprnice           3   2   0   1    6:  2     6  (  0)

  7. Tachov              3   2   0   1    8:  5     6  (  0)

  8. M. Touškov          3   1   1   1    6:  6     4  ( -2)

  9. Přeštice            3   1   1   1    4:  7     4  ( -2)

 10. Chanovice           3   1   0   2    3:  8     3  (  0)

 11. Rapid Plzeň         3   1   0   2    7: 15     3  ( -3)

 12. Rozvadov            3   0   2   1    1:  3     2  ( -4)

 13. Stříbro             3   0   2   1    5:  8     2  ( -1)

 14. Příkosice           3   0   0   3    2:  8     0  ( -3)

 15. Horní Bříza         3   0   0   3    3: 10     0  ( -3)

 16. Holýšov             3   0   0   3    1:  9     0  ( -3)

 

 

---

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

DERBY MEZI NEJVĚTŠÍMI KLUBY V POŠUMAVÍ PRO KLATOVY

 

Ve třetím kole 1.A třídy svedl los  reprezentanty prvních týmů dospělých dvou největších fotbalových klubů v Pošumaví. Na hřišti v Sušici se očekával tuhý boj na který se přišlo podívat na 250 diváků. Převážně příznivci domácích byli ale zklamáni, neboť úspěšnější byl exdivizní celek z města pod Černou věží  . Vítězství Klatovanů pod Svatoborem dopomohlo , aby se zařadili na druhé místo v tabulce a poslali tím svým soupeřům svojí vizitku. O velké vyrovnanosti soutěže hovoří fakt, že po třech kolech jsou jediné Klatovy z týmů z Pošumaví v této soutěži bez porážky. To již neplatí o Horažďovicích. Fotbalisté tohoto klubu nezvládli svůj duel v Domažlicích a po  dvou kolech opustili roli lídra tabulky. Výrazně si v tomto týdnu pomohl Strážov, který absolvoval dva vítězné zápasy doma a šest bodů je po odehraných třech kolech solidní základ na kterém je možné dále stavět. Body je třeba ale vozit i ze hřišť soupeřů a to je zatím pro Start Luby v tomto kalendářním roce problém a ledy se v tomto směru nehnuly ani v duelu na hřišti nováčka v Chotíkově .

---

 

Strážov – Blovice  3 : 0  (2 : 0)

Zasloužené vítězství domácích, kteří se oproti středeční  dohrávce s Křimicemi výrazně zlepšili. Byli aktivěnší, vytvořili si ještě další brankové příležitosti a střelecky vyšel zápas Tomáši Matějkovi, který na hřiště  přišel po vystřídání Čeledy v 25.minutě a dvěma góly do poločasu vytvořil pro svůj tým rozhodující náskok.

Asistent trenéra Lukáš Helm:" Ačkoliv nám oproti minulému zápasu chyběli Weber, Šlégl a Franc, navíc jen na lavici zůstal Tomáš Matějka, naše dnešní hra byla o poznání lepší než ta kterou jsme se prezentovali proti Křimicím ve středeční dohrávce prvního kola. Na jedné straně jsme sice nevěděli, co můžeme od suverénního vítěze 1.B třídy čekat, na straně druhé jsme věděli, že když dodržíme všechny taktické předzápasové pokyny, tak budeme Blovicím těžkým soupeřem. Také prvních dvacet minut se neslo ve znamení vzájemného oťukávání, přesto jsme si dokázali vytvořit několik nebezpečných příležitostí. Naproti tomu soupeř se snažil hrozit rychlými brejky, které se mu však vinou vlastních nepřesných přihrávek a pozorné strážovské defenzivě nedařilo úspěšně realizovat. Oživení do strážovské hry přineslo vynucené střídání, kdy zdravotně indisponovaný Čeleda přepustil své místo v útoku Tomáši Matějkovi, který se hned dvě minuty poté ukázal jako opravdový žolík. To, když povedenou ranou nachytal v nedbalkách celou obranu hostí i s brankářem. Do poločasu přišlo na strážovské kopačky uklidnění, když po standardní situaci si míč v malém vápně opět našel Tomáš Matějka a hlavou zvýšil na příjemných poločasových 2:0.

Do druhé půlky jsme nastoupili s jasnou taktikou nedovolit blovickým skórovat a dostat se tak výsledkově zpět do zápasu. Po úvodním náporu hostů se šance rodili na obou stranách a nutno říct, že ty nebezpečnější byly rozhodně na naší straně. Produktivní jsme ale tak jako prvním poločase už nebyli a tak definitivní podobu výsledku dal v minutě devadesáté velezkušený Štěpán Presl, který by tuto disciplínu mohl klidně vyučovat.

Musím tedy říct, že v dnešním zápase jsme zlepšili, jak náš přístup, tak i zkvalitnili přihrávky a náš pohyb obecně. Také se to odrazilo na hře i na výsledku a jen doufám, že v podobných výkonech budeme pokračovat i v dalších zápasech. Jsme teprve na začátku soutěže, ale jak už jsme se v minulé sezóně přesvědčili, tak i jediný bod má v takto vyrovnané soutěži nesmírnou cenu. Musím tedy všem hráčům, kteří se zapojili do dnešního zápasu, rozhodně poděkovat. Nicméně na sobě i naší hře musíme nadále intenzivně pracovat, tak abychom našim divákům, kterých se i v tomto krásném počasí sešlo kolem dvou stovek, mohli předvádět slíbenou atraktivní podívanou."

Branky:  27. A 41. Matějka Tomáš, 90. Presl Štěpán. Diváků: 170.ŽK: 4:4. Rozhodčí: Kohout Miroslav, Houdek Jakub, Sirotek Vladimír.DS : Kopřiva Karel

Sestavy: Strážov – Javorský, Michel, Chaluš, Helm , Bouberle , Čížek, Matějka V.(46-. Plíhal), Vítovec, Janka (87.Kalista K., Gajdůšek(78. Presl Š.), Čeleda (25.Matějka T.). Trenér : Presl Petr.

Blovice – Vykopal, Bláha, Loula, Větrovec, Bečvář, Švec, Žežula, Žák Patrik, Heřman, Houdek, Laibl (50. Machač). Trenér : Horvát Luboš.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Další foto: ZDE

 

Domažlice B – Horažďovice    3 : 1 (3 : 0)

Jiří Pojar

Ve třetím kole 1.A třídy hostila domažlická rezerva jednoho z kandidátů na postup do krajského přeboru mužstvo a jeho bývalého účastníka  mužstvo FK Horažďovice. Vydřené vítězství Jiskru posunulo na první příčku s devíti body a velmi hezkým skóre 10:1.

Po utkání se k utkání vyjádřil kouč Ivan Rybár:,,Dneska asi vyhrálo šťastnější mužstvo , protože náš dnešní soupeř byl velmi kvalitní. V držení míče měli určitě na vrh. Naši hráči v prvním poločase vycházeli se zabezpečené obrany a trestali jsme soupeře po rychlých pohledných kombinačních akcích, ale musím uznat že převahu v poli měly Horažďovice. Ve druhém poločase jsme se bránili a měli jsme štěstí a získali tři cenné body. Měli jsme, ale větší šance. Soupěř když se dostal na dostřel branky tak jejich střeli končili hodně mimo naší branky. Neuměli svoji herní převahu brankově vyjádřit. Je to opravdu fyzicky technicky zdatné zkušené mužstvo, za které hrají takový hráči jako například Šedivý, Koc".Vysekl poklonu soupeři Rybár. Domažlice šli do vedení ve 12. minutě po rychlém kontru Mašek vysunul Waldmana a ten s hranice pokutového kopu přesnou střelou k levé tyči nedal Horažďovickému brankáři šanci 1:0. Ve 36. minutě se dostal do brejku Mašek a přehodil vybíhajícího gólmana 2:0. Ve 44.minutě se kopala penalta po faulu na Maška a Ferra umístěnou střelou opět k levé tyči rozjásal diváky po třetí 3:0. V 65. minutě byl vyloučen exdivizní hráč Šedivý za faul na Maška. Ve druhém poločase se v 69. minutě potrestali Horažďovice zaváhání obrany ve vápně se nešťastně srazili Ferra s Vísnerem a toho využil hostující hráč Jirka, který si zpracoval míč a snížil na konečných 3:1.

 

Sestava Jiskra Domažlice B: Adam Bratanič - Michal Pavlíček, Jan Šmirkl(62.Karel Strejc), Jakub Ferra, Josef Rojt - Lukáš  Waldmann, Radek Paluch,Martin Vísner,Vojtěch Hošek - Jan Mašek(89. Ouřada), Jiří  Hartl (80.Milan Janeček) Trenéři: Ivan Rybár, Pavel Červený

---

Po dvou vítězných zápasech dopadla na horažďovické hráče v Domažlicích deka. První poločas se jim vůbec nevydařil . Zaspali začátek , hráli bez nápadu, domácí ničím nezaskočili a byli to naopak domácí mladíci, kteří si na lídra tabulky vyšlápli bez zábran a o svém zaslouženém vítězství rozhodli již první polovině zápasu. V přestávce udělal trenér Čadek v sestavě dvě změny a vedle toho i důrazná domluva jeho svěřencům měla za následek, že na  hřiště do druhého dějství utkání přišlo úplně jiné mužstvo. Nicméně i toto výrazné zlepšení za tříbrankového manka   domácí nevyvedlo  z míry a  výsledek si pohlídali. Navíc od 65.minuty hráli hosté oslabeni o vyloučeného Šedivého, který se musel poroučet pod sprchy  za přísné vyloučení kvalifikované rozhodčím jako zmaření vyložené brankové příležitosti. Přesto i v oslabení se podařilo Jiříkem  vzápětí snížit na 3:1. Závěr zápasu se odehrával za režie oslabeného týmu hostů, ale bez dalšího brankového efektu.

Trenér Horažďovic Michal Čadek byl velmi zklamán z výkonu jeho svěřenců: „ Přestože jsem se na utkání připravovali s tím, že budeme mít proti sobě kvalitní tým složený z mladých hráčů, kteří spolu hráli divizi dorostu a mnozí jsou sehraní od žáků na hřiště si kluci nevzali z této přípravy  vůbec nic.  Domácí nás v první půli přehrávali v rychlosti a v kombinaci a vyšla jim i koncovka. My jsme se využívali celý prostor hřiště , zatímco soupeř hrál přímočaře, středem hřiště a tím se také dokázal prosadit. Druhá půle již byla z našeho provedení daleko fotbalovější, ale domácí hráli co potřebovali a to se jim také podařilo naplnit. Nemrzí mne výše prohry, ale mrzí totálně pokažený první poločas a z toho se musíme poučit “.

Branky :  10. Waldman, 38. Mašek, 44-. Ferra (PK), - 60. Jiřík. Rozhodčí: Kulhánek. ŽK: 0 : 2. ČK: 0 : 1 (Šedivý 65.min.)

Sestava Horažďovice : Jarolím – Šedivý, Čadek(72. Janouškovec), Mirvasld(46. Beneš), Šafanda(85. Forman), Stulík, Cihlář(46. Mičkal), Jůda, Koc, Sova, Jiřík.

 

Sušice – Klatovy   0 : 3 (0 : 1)

JONÁŠ BARTOŠ

Zpackané derby: Klatovy rozstřílely Sušici

Souboj s úhlavním rivalem skončil krachem.  Sušice prohrála s Klatovy 0:3, rozhodně čekala lepší výsledek. Domácí tým poprvé v sezoně prohrál, po třech odehraných kolech má na svém kontě čtyři body. „Jsem zklamaný, čekal jsem lepší začátek,“ neskrýval rozpaky se startem sezony trenér Sušice Jiří Brabec. 
Na tenhle zápas se všichni těšili. Oba týmy dlouhou dobu působily v jiných soutěžích, v mistrovských utkáních se snad patnáct let míjely. Klatovské áčko navíc vede Josef Vašica, někdejší trenér Sušice. Pikantní souboj přitáhl na stadion hodně diváků. Ti museli spolknout hořkou pilulku v podobě jasné porážky.
Mladý tým na domácí půdě moc chtěl uspět, utkání bohužel nezvládl. Svého soupeře sušičtí přehrávali, z územní převahy bohužel nic nevytěžili. Naopak Klatovy pozorně bránily a téměř stoprocentně využily všechny šance, do kterých se v utkání dostaly.

Třígólový příděl je pro Sušici hodně krutý, přesto Klatovy vyhrály zaslouženě. „Celý týden se na zápas připravujeme, pak to dopadne takhle. Kluci ani zdaleka nepředvedli to, co v nich je,“ zlobil se po zápase sušický trenér Jiří Brabec.

První branka padla už po čtvrthodině hry, kdy pěknou akci z pravé strany zakončil hostující Matějka. Sušice nedokázala zareagovat, vysoké nakopávané balony s přehledem likvidovali klatovští stopeři.  V druhém poločase hosté přidali další dvě branky a zpečetili výhru 3:0.

 „Ze tří brejků dostaneme tři góly, obrana vůbec nezahrála. Mužstvo bylo v křeči, čekal jsem i větší nasazení,“ hodnotil zápas Brabec. S porážkou se těžce smiřoval. Stejně jako všichni sušičtí příznivci, kteří sledovali trápení svého týmu.

Branky: 15. Matějka, 69. Výtisk, 81. György

Sestava Sušice: Čížek – Jech, Kalný, Sládek (69. Bešta), Melka – Šablatura (63. Kysilka), Hubáček (53. Farták),

Hrach, Hájek – Szedmák, Fuchs.

Hrající asistent trenéra  TJ Sušice Pavel Hubáček: „ Utkání se nám  vůbec nevydařilo. Od počátku jsem hráli nervozně a nepřesně. Měli sice územní převahu, ale do šancí se nedostávali.Klatovští měli hru založenou na rychlých protiútocích, což nakonec rozhodlo, neboť se jim z těchto protiútoků podařilo dát tři pěkné góly. Domácí se sice snažili, ale dostali se jen k několika střelám z velkého vápna, které ale gólem neskončili.Trenér Klatov Luboš Vašica v Sušici trénoval, takže všechny kluky dokonale zná a svoje mužstvo podle toho na zápas připravil.I proto se domácí nedokázali výrazněji prosadit.“

 

Chotíkov 1932 - Start VD Luby  4 : 1 (2 : 0)  

Branky: Belan, Břicháček, Korous, Vacek - Voráček, Šůs; ŽK: 1:3. Diváků: 60.

 

Nýřany  - Sl.Mýto 4 : 1 ( 1: 0) 

Branky: Kastl, Kováč, Takáč, Vondra - Kříž; ŽK: 1:2 . Diváků: 100

 

Zruč -  Chlumčany 0 : 1 ( 0: 1)

Branky: Havlíček; ŽK: 2:1 . Diváků: 120

 

Nepomuk  - Křimice 2 : 5 ( 0 : 2)

Branky: Švec 2 - Hauer 2, Šváb 2, vlastní; ŽK: 2:2 . Diváků: 100 

A2A0301 Sušice Klatovy 0: 3 ( 0: 1) 250 

 

Horš.Týn -  Zbiroh 2 : 2 ( 1 : 0)  

Branky: Cihlář F. 2 - Hoblík, Mulač; ŽK: 2:3 . Diváků: 100-

 

 

 1. Domažlice B         3   3   0   0   10:  1     9  (  3)

 2. Klatovy             3   2   1   0    7:  2     7  (  4)

 3. Horažďovice         3   2   0   1    7:  3     6  (  3)

 4. Strážov             3   2   0   1    4:  1     6  (  0)

 5. Chlumčany           3   1   2   0    3:  2     5  (  2)

 6. Zbiroh              3   1   1   1    9:  8     4  (  1)

 7. Chotíkov            3   1   1   1    6:  5     4  (  1)

 8. Nýřany              3   1   1   1    7:  7     4  ( -2)

 9. Sušice              3   1   1   1    4:  5     4  ( -2)

10. Blovice             3   1   1   1    2:  4     4  (  1)

11. Dyn.H.Týn           3   0   3   0    3:  3     3  ( -3)

12. Křimice             3   1   0   2    5:  6     3  (  0)

13. Nepomuk             3   0   2   1    4:  7     2  ( -4)

14. Mýto                3   0   2   1    2:  5     2  ( -4)

15. Luby                3   0   1   2    2:  9     1  ( -2)

16. Zruč                3   0   0   3    1:  8     0  ( -6)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku