Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
V LUBECH BYLY DŮVODY K RADOSTI, ALE JE CO ZLEPŠOVAT

V LUBECH BYLY DŮVODY K RADOSTI, ALE JE CO ZLEPŠOVAT

Jitka Klibergerová – Klatovský deník

Důvod k radosti měli nakonec po skončení fotbalové sezony ve Startu Luby.

I když A tým mužů se musel poprat o setrvání v 1. A třídě až v baráži o udržení s Klenčím, po infarktovém penaltovém rozstřelu nakonec druhou nejvyšší krajskou soutěž obhájil.

Lubská rezerva slavila postup do okresního přeboru a dorost do krajské soutěže.

„Hlavním důvodem, proč se naše áčko dostalo až do nepříjemných bojů o záchranu je to, že kluci hodně podcenili zimní přípravu. chodili málo trénovat, a tím se v jarní části dostali do problémů s fyzičkou. Prohrávali jsme většinou dost nešťastně o gól, situace už byla hodně vážná, tak jsme do týmu zařadili několik hráčů z béčka. Právě díky jejich zkušenostem, budu jmenovat třeba Jiřího Beštu, se nám nakonec podařilo dostat se alespoň do baráže, kterou jsme pak, trochu se štěstím, zvládli,“ uvedl Pavel Bečka, trenér Startu Luby B, který na jaře působil i trenérském týmu áčka.

Do nové sezony vstupuje A mužstvo s posíleným realizním týmem, objeví se v něm Karel Šnaur a v roli hrajícího asistenta Radek Pikhart.

„V letní přípravě jsme v tréninkové fázi spojili áčko, béčko a dorost.  Hráčů máme dost, do všech třech týmů, do dorostu se nám vrátili někteří hráči z Klatov, tak jde hlavně o to, aby se oba týmy, které postoupily, v soutěžích zabydlely. V béčku máme do další sezony jasný cíl: chceme hrát v prostředku tabulky, abychom mohli být v klidu a bez starostí,“ dodal Bečka.

Lubské áčko v 1. A třídě má také do další sezony jasno.

„Chceme rozhodně hrát lépe na pohled i co se týká počtu získaných bodů než v loňské sezoně. Stále pracujeme na posílení kádru z vlastních zdrojů i z jiných klubů, aby to trochu oživili. Přípravu jsme začali v půlce července, ale nic moc, dost špatná účast a přístup hráčů, ale tento problém řeší i v jiných klubech. Podzim začínáme v neděli na hřišti hodně silného soupeře, domažlické rezervy. Memoriál pro nás byla vlastně taková generálka před vstupem do sezony, spokojenost s výkonem tak napůl, ale spíš jsme zkoušeli všechny hráče. Stejně jako na jaře máme asi největší rezervy v útoku, chtělo by to posílit o útočníka a záložníka. Musí se zlepšit hráči a i fanoušci, protože ti když budou víc fandit, i hráči se budou víc snažit“ odhalil cíle A mužstva asistent Radek Pikhart.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku